23 juni 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Seleniet: Werking en spirituele betekenis

Seleniet: Werking en spirituele betekenis

Laatst bijgewerkt: 13 juni 2022

Seleniet wordt ook wel satijnspaat genoemd, vanwege de glans die dit kristal kan hebben. Het is een vrij transparant kristal die fijn kan zijn, maar ook geribbeld. Het is een gipskristal. Er zijn twee opvallende seleniet soorten, de woestijnroos en de vissenstaartseleniet. De vissenstaartseleniet heeft deze naam gekregen omdat de vorm doet denken aan een vissenstaart. De woestijnroos ziet eruit als een opengevouwen roos. De seleniet kan wit, geel, oranje of rood zijn.


Seleniet steen producten


Voor we beginnen met de Seleniet Kristal

Reiniging en opladen
Let op! Seleniet kan absoluut niet worden gereinigd in water. Dit kristal is namelijk erg kwetsbaar en breekbaar en kan oplossen in water. Seleniet is zelfreinigend en hoeft daarom niet vaak te worden gereinigd of opgeladen. Je kunt de seleniet ook gebruiken om andere stenen mee te reinigen. Het beste is om de seleniet af en toe in het maanlicht te laten opladen.

Toepassingen
Seleniet kan het best worden gebruikt om mee te mediteren of om een ruimte te harmoniseren.

Spirituele werking en geschiedenis
Seleniet werd vooral toegepast als bouwmateriaal. Later is het soms nog ingezet als geneesmiddel. De seleniet werd dan gemalen en toegepast in diverse geneesmiddelen om vrouwelijke organen te helen en ondersteunen. Het werd ook gebruikt als genezer tegen huidziektes.

View this post on Instagram

✨Closed✨ 1x Large Selenite Log ✨ Weight: 1 Lb 11.7 Oz • ✨Bid starts at $12 & must increase by Whole Dollar increments. + $8 Shipping . (U.S.) 📦 Combined Shipping Available • ✨For International shipping please send us a DM for Quote before bidding✨ • ✨You must Tag the Previous Bidder by REPLYING to their comment. If you do not tag the bidder before you, your bid will not count ✨ • 🔮Extra Crystal Surprise with every order!🔮 • 🌌Auctions end at 10PM Central Time tomorrow May 1st! (Overnight Auction) When we comment ✨Closed✨ • • #crystal #crystalhealing #crystallove #crystalgems #crystalmagic #crystalcollection #meditated #meditatetomedicate #soulful #soulwork #soulpurpose #Consciousnessshift #consciousnessrising #starseed #youaretheuniverse #gratitude #chakrabalancing #radiatelove #elevate #spiritualgrowth #SpiritualJourney #manifesting #energywork #groundingenergy #innerpeace #intention #colortherapy #selenite #selenitewand #crystalcollection

A post shared by 🌕Third Eye Refraction🌕 (@third_eye_refraction) on


Seleniet Sterrenbeeld en geboortemaand

Het is prachtig om een steen te kiezen dat bij je sterrenbeeld past. Let wel op, dit past niet altijd. Soms werkt die steen op dat moment niet voor jou. Zie hiervoor meer bij stenen kiezen in het artikel kristallenhealing: Hoe werkt dat?

De astrologie kan ons helpen om ons te leiden in het spirituele, terwijl de kristallen verbonden zijn met de aarde en daarmee ons kunnen helpen met helen. De kristallen halen energie uit alle elementen om ons heen. De sterren helpen ons om hiermee meer te leren over onszelf, de kristallen helpen ons om onze talenten en positieve eigenschappen te versterken en te ontwikkelen. Door een edelsteen te kiezen wat dichtbij je karakter ligt of wat past bij je geboortemaand of sterrenbeeld, kan de steen extra krachtig werken.

De seleniet past bij het sterrenbeeld stier.

Het element wat past bij het sterrenbeeld stier, is aarde. Ben jij een stier? Dikke kans dat jij een introvert persoon bent. Jij bent geduldig en wacht je kansen af. Je gaat liefdevol om met je naasten en zal je snel in jezelf terugtrekken om jezelf en hen te beschermen. Je bent een harde werker doordat je vastberaden en volhardend bent. Soms is het lastig voor jou, omdat je hierdoor wel koppig kan worden. Sommige stieren hebben het gevoel dat het meer moet zijn, terwijl je wel geduldig je plekje afwacht. Hierdoor kan je je soms jaloers of hebzuchtig voelen.

Werking van de seleniet op de sterrenbeelden

De seleniet kan inzicht geven in het innerlijke ik van de stier. De stier kan zich gemakkelijk in zichzelf terugtrekken om anderen te beschermen. Dit zorgt ervoor dat het soms lastig is om emoties te uiten en los te laten. De seleniet kan de stier ondersteunen door inzicht te geven in de innerlijke zelf. De groene seleniet kan het gevoel van eigenwaarde ondersteunen, zodat de stier niet langer het gevoel hoeft te hebben dat het meer of anders moet zijn.


Werking van de verschillende soorten seleniet

Alle edelstenen hebben een helende werking op verschillende gebieden en op verschillende manieren. Hieronder neem ik de werking van de kleuren en het kristalsysteem door. Daarnaast bespreek ik de helende werking van de seleniet op spiritueel gebied en de invloed op de chakra.

Kristalsysteem

De seleniet is een monoclien. Het rooster is gevormd uit parallellogrammen. Een monoclien kristal verbetert de waarneming en brengt de lichaamssystemen in evenwicht, waarmee deze kristallen goed gebruikt kunnen worden om het lichaam te zuiveren.

Chakra

Seleniet werkt ondersteunend op het kruinchakra. Het kruinchakra zit boven op het hoofd en zorgt voor spirituele verbinding. Hij ondersteunt creativiteit en het geven en ontvangen van liefde van de medemens. Hij zorgt er ook voor dat er een opening is voor het mystieke of spirituele. Als je kruinchakra niet in balans is, kan dit zorgen voor een te grote fantasie, het koesteren van illusies en zorgen voor arrogantie.

Kleur

De basis seleniet is veelal wit. Daarnaast kan er ook een gele, rode en oranje variant voorkomen. Witte kristallen zuiveren en focussen energie en leggen een verbinding met de hoogste gebieden van het bestaan. Ze worden vooral gebruikt als situaties verhelderd moeten worden. Gele kristallen hebben een organiserend effect en schudden je wakker. Ze zijn actief op geestelijk niveau en de zonnevlecht. Ze helpen om emoties tot rust te brengen en werken ondersteunend bij infecties of ontstekingen. Rood heeft een stimulerend en versterkend effect. Rode kristallen stimuleren creativiteit maar stimuleren ook vluchtige emoties. Rode kristallen worden gebruikt om bloedingen en ontstekingen tegen te gaan. Oranje kristallen trekken overvloed aan en stimuleren de creativiteit. Deze kristallen hebben een veelal activerende werking. Ze helpen goed bij het opbouwen van energie.


Spirituele werking seleniet, onderbewustzijn en ziel

De seleniet werkt beschermend, ontspannend en geeft inzicht in je innerlijke ik en je (schadelijke) (denk)patronen. Hij zorgt ervoor dat je in vrede en balans met jezelf en je omgeving kan leven. Het helpt bij het ondersteunen van het spirituele; zoals meditatie, waarzeggerij of contact maken met de engelen en/of gidsen. Seleniet zorgt ervoor dat je geest helder wordt en je hiermee inzicht geeft in jezelf. Seleniet werkt kalmerend en helpt stressklachten (zoals geprikkeldheid of hyperactiviteit) te verminderen, waarmee het ook een goede steen is om te ondersteunen bij trauma’s. Het zorgt ervoor dat je de controle niet verliest en helpt om jezelf terug te trekken als dit nodig is. Groene seleniet ondersteund daarnaast het gevoel van eigenwaarde. Oranje seleniet is een goed kristal om te aarden als je contact wilt maken met de engelen.

De woestijnroos helpt om negatieve (denk)patronen te doorbreken. De vissenstaartseleniet werkt goed in op de zenuwen, stabiliseert emoties en helpt stress te verlichten. De woestijnroos helpt om patronen te doorbreken.


Lichamelijke werking Seleniet

Seleniet werkt positief op de ruggengraat. Daarnaast kan het helpen bij epilepsie en stimuleert het de borstvoeding. Seleniet werkt verstevigend op het weefsel en werkt ook pijnstillend.


Praktische en leuke weetjes:

 • Seleniet is vernoemd naar de Griekse maangodin Selena. Selena is de zus van Helios, de zonnegod en betekent ‘De Lichtende’.
 • Seleniet kan reusachtige kristallen vormen. Er zijn een aantal exemplaren gevonden van 10 meter lang en 4 meter breed!

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Stenen en Mineralen

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

Let op; de informatie over de stenen en mineralen op onze website is geen advies. Toepassing hiervan is op eigen verantwoordelijkheid. We raden je aan om bij serieuze problemen of klachten altijd een expert te raadplegen.
blank

Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading

Meld je gratis aan
medium die
Jill
 • Engelenreader
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Eline & Freek
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
medium die
Feike
 • Lichtgidsen
 • Paragnost
 • Relatie Coach
Start gratis chat
medium die
Tim & Tessa
 • Medium
 • Specialist in droomverklaringen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Kenji
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Martha
 • Helderziend
 • Medium
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Dana
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading