23 mei 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Horoscoop sterrenbeeld Stier: karakter, carrière & liefde

Horoscoop sterrenbeeld Stier: karakter, carrière & liefde

De Stier; liefdevol, betrouwbaar en onafhankelijk. Aan de andere kant kunnen ze ook jaloers, bezitterig en koppig zijn. De Stier staat in teken van de aarde en het zijn dan ook echte natuurliefhebbers. Ze zijn in staat om iets negatiefs om te zetten tot iets positiefs. Ze willen graag dingen op hun eigen manier doen. Als kinderen zijn ze al emotioneel stabiel. In een relatie zijn ze loyaal, trouw en zorgzaam. Toch kunnen ze ook jaloers en bezitterig zijn. Wat we nog meer kunnen leren over het sterrenbeeld Stier kun je in dit uitgebreide artikel lezen.

De Stier – 21 april tot en met 21 mei


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Algemene kenmerken van de Stier

De Stier is een vrouwelijk, vast teken en valt onder de aardetekens. Het symbool wat bij de Stier hoort is Venus. Vrouwelijke tekens zijn intuïtieve, ontvankelijke mensen. Ze zijn geneigd naar zelfbeschouwing en introspectief gedrag. Vaste tekens zijn mensen die betrouwbaar, praktisch, vasthoudend en koppig kunnen zijn. Als er te veel druk op deze mensen staat kunnen ze gemakzuchtig, onbetrouwbaar en zelfs inconsequent worden.

Aardetypes zijn vriendelijk, betrouwbaar, doelgericht en niet flexibel. Deze mensen hebben een natuurlijke kalmerende en rustgevende uitstraling. Hierdoor brengen ze dit gemakkelijk over op anderen. Ze ondersteunen anderen door ze eerst goed te laten aarden voordat er belangrijke beslissingen worden genomen. Venus staat voor harmonie en relaties.


De vier subtypes van de Stier

Goldschneider en Elffers deden onderzoek naar het karakter van mensen in combinatie met hun geboortedag. Uit dit onderzoek kwamen 48 persoonlijkheden naar voren, gekoppeld aan de sterrenbeelden. Dit onderzoek legt een combinatie tussen psychologie en astrologie. Hieronder omschrijf ik de specifieke kenmerken van de vier persoonlijkheden van het sterrenbeeld Stier.

Stier 1 – 21 april tot en met 28 april

Dit type Stier is koppig en eigenzinnig. Over het algemeen zijn het sociale mensen die gemakkelijk zijn in omgang met anderen, maar als ze iemand niet mogen dan laten ze dit duidelijk weten. Ze vinden het lastig om met een open geest te luisteren naar de ideeën van anderen als ze deze ideeën onrealistisch vinden. Dit type Stier is oprecht en is goed in het aanbrengen van harmonie.

Stier 2 – 29 april tot en met 7 mei

Dit type Stier heeft onconventionele opvattingen die ze op een goede manier kunnen overbrengen op anderen. Hiermee beïnvloeden ze anderen en zetten deze mensen opnieuw aan het denken. Dit type Stier kan soms wel belerend overkomen als ze zelf overtuigd zijn van hun standpunten. Een leerpunt van deze mensen is om meer flexibel te worden.

Stier 3 – 8 mei tot en met 15 mei

Dit type Stier is gevoelig voor kritiek. Ze leren door te doen en leren van de ervaring die ze hierbij opdoen. Dit type Stier heeft een grote voorliefde voor de natuur en voor dieren. Ze zijn charmant. Ze komen weliswaar lichtzinnig over, maar hebben interne diepe conflicten. Het is voor dit type Stier een leerpunt om de innerlijke conflicten te gaan uitpluizen.

Stier Tweelingen – 16 mei tot en met 21 mei

Dit type Stier combineert het aardse en praktische karakter van de Stier met het luchtige en veelzijdige karakter van de Tweelingen. Ze zijn volhardend en energiek, veelzijdig en uitbundig. Het zijn enthousiaste mensen die graag praten, motiveren en presenteren. Een leerpunt van dit type Stier is dat ze  hun grenzen (h)erkennen zodat ze zichzelf niet uitputten.


Het basiskarakter van de Stier

De Stier symboliseert het tweede stadium van de ontwikkeling van het ego. Hierin wordt het jonge kind zich bewust van de mensen om zich heen en begint hij de wens te koesteren om veilige relaties aan te gaan. De Stier is een aardeteken en voelt zich dan ook verbonden met de natuur. Deze mensen zijn voorzichtig en hechten over het algemeen veel waarde aan bezit. Door de invloed van Venus worden de karaktereigenschappen van de stier verzacht door de romantische inslag. De Stier heeft vaak een liefde voor alles wat groeit en bloeit in de tuin. Ze houden zich het liefst vast aan vertrouwde routines en volgen de bekende weg, ze houden niet van veranderingen.

De Stier is soms artistiek begaafd en heeft een belangstelling voor kunst en cultuur. Ze zijn niet gemakkelijk te overtuigen van iets anders als ze eenmaal een eigen overtuiging in hun hoofd hebben. Over het algemeen staan deze mensen positief, onafhankelijk en nuchter in het leven. Als ouder doet de Stier alles om zijn kinderen te beschermen. Ze zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat hun kinderen niets tekort komen. De Stier moeder zal haar best doen om haar kinderen te verwennen. Ze proberen ervoor te zorgen dat hun kinderen zoveel mogelijk nieuwe dingen leren.


Positieve eigenschappen van de Stier

 • Geduldig
 • Liefdevol
 • Warmhartig
 • Betrouwbaar
 • Volhardend
 • Vastberaden
 • Vreedzaam
 • Onafhankelijk

De Stier is geduldig en een daadkrachtig. De Stier is een goede en trouwe persoonlijkheid. Ze zullen hun dierbaren beschermen en koesteren en ze zijn praktisch en deskundig. Het zijn gulle en charmante mensen. Deze mensen zijn betrouwbaar, doelgericht, toegewijd en hebben een sterke wilskracht. Ze zijn conservatief en stabiel. Ze hebben een scherpe geest met oog voor detail. Toch zijn ze meer praktisch dan intellectueel ingesteld. Het zijn geen mensen die snel risico’s zullen nemen en dat maakt ze betrouwbaar, voorzichtig en stabiel.

Ze houden van rechtvaardigheid en laten zich niet gemakkelijk van de wijs brengen als er problemen ontstaan. Tegenover hun vrienden zijn ze gul. Ze gaan het liefst conflicten uit de weg, waardoor ze niet snel ruzie zoeken of zelf snel boos worden. Deze mensen zijn over het algemeen zachtaardig, evenwichtig en bescheiden. Deze mensen willen iets bereiken in hun leven. Ze streven ernaar om hun leven stabiel te houden. Ze willen hard werken om de luxe te kunnen veroorloven die ze graag willen.


Negatieve eigenschappen van de Stier

 • Jaloers
 • Bezitterig
 • Koppig
 • Genotzuchtig
 • Hebzuchtig
 • Passief/lui
 • Materialistisch

Door het kiezen voor de veilige en bekende weg kan het zijn dat de Stier te conservatief wordt. Ze hebben een koppig karakter en hebben weinig fantasie. De Stier kan nog weleens traag en lui overkomen. Ze kunnen egoïstisch en gierig zijn en overkomen, omdat ze de neiging hebben om te weinig aan anderen te denken. Ze vinden het soms lastig om zich in te leven in de emoties van anderen.  Zijn materialistische karakter kan omslaan tot jaloers en wantrouwend als het gaat over zijn bezit of over dat van anderen. Soms hebben ze de neiging om te zwelgen in zelfmedelijden of te klagen. Als de Stier zich gekwetst voelt kunnen ze lang wrok koesteren. Ze worden niet snel boos, maar als ze boos zijn kan dit overgaan tot extreme woede waarin de kans bestaat dat ze de controle over zichzelf kwijt raken. In een relatie kunnen ze jaloers en bezitterig worden ten opzichte van hun partner.

De Stier als man

De mannelijke Stier kan koppig en bezitterig zijn. Ze zijn in staat om negativiteit om te zetten naar iets positiefs. De meeste mensen vinden het prettig om samen te werken met de mannelijke Stier. Ze zijn intelligent, waardoor ze meestal succesvol zijn in het bedrijfsleven. Deze mannen houden er niet van om risico’s te nemen, ze spelen liever op veilig. Het zijn in principe sociale mensen, maar ze brengen het liefst tijd door met naaste vrienden.

Hun intieme vriendschappen bevinden zich dan ook in een klein groepje. Ze zijn af en toe tijd nodig om alleen te zijn. Deze mannen vinden het lastig om over gevoelens te praten, dit doen ze alleen met mensen die ze echt vertrouwen. Deze mannen zijn ietwat conservatief, ze houden niet van teveel veranderingen. Voor het werk en hun partner maken ze tijd vrij om ze alle aandacht te geven die nodig is.


De Stier als vrouw

De vrouwelijke Stier is enigszins dominant. Deze vrouwen willen hun eigen gang gaan en dingen doen op hun eigen manier. Ze geven anderen de ruimte en vrijheid om ook hun dingen op hun eigen manier te doen. Ze hebben meestal een kleine vriendengroep, maar hele intieme vriendschappen.

Het zijn loyale vrouwen die tijd en energie in hun naasten steken. Dit geldt tevens ook voor het werk. Deze vrouwen houden niet van rare uitspattingen of mensen die zich anders voordoen dan dat ze zijn. Deze vrouwen zijn intelligent en kunnen goed met geld omgaan. Ze hebben een sterk oog voor details en zijn creatief. Ze genieten van een luxe leven en zijn meestal op zoek naar een baan waarin ze veel kunnen verdienen.


De Stier als kind

Kinderen geboren onder het sterrenbeeld Stier zijn over het algemeen emotioneel stabiel. Ze zullen weinig impulsief gedrag vertonen. Het zijn aangename kinderen, die zich ook tegenover vreemden netjes zullen gedragen. Deze kinderen houden er niet van als ze alle aandacht krijgen en in het middelpunt staan. Als kind zullen ze het koppige karakter al vroeg laten zien, ze zijn niet zomaar op andere gedachten te brengen.

Van discipline en autoriteit kan het zijn dat ze juist nog meer koppig gedrag laten zien. Deze kinderen gedijen het best bij een liefdevolle opvoeding waarin ze niet gepusht worden om dingen te doen die ze niet leuk vinden, daar kunnen ze verlegen van worden. Deze kinderen zijn vooral als baby erg gevoelig. Ze houden niet van felle kleuren en harde geluiden. Deze kinderen zijn op zoek naar logica en de waarheid. Ouders en verzorgers doen er dan ook goed aan om op een logische en rustige manier tegen ze te praten. Deze kinderen zijn creatief en zullen veel plezier hebben van creatieve activiteiten zoals knutselen, maar ook van het bespelen van een instrument.

Deze kinderen zijn gehoorzaam. Ze zijn intelligent en onthouden details. Ze zijn wel tijd nodig om taken uit te voeren. Soms zijn deze kinderen angstig, mede dankzij hun rijke fantasie en de fantasiewereld die ze hebben gecreëerd. Ze zijn een rustige omgeving nodig, met veel liefde om goed te kunnen ontwikkelen. Als ze dit krijgen met een combinatie van weinig stress en druk, worden het zelfverzekerde kinderen. Ze zullen wel aanhankelijk blijven met het gezin. Over het algemeen zijn dit stille kinderen die gereserveerd in de wereld staan. Ze zijn soms wel bezitterig, bijvoorbeeld over materiële zaken. Deze kinderen kunnen zich manipulatief opstellen, dus het is belangrijk dat ze leren hoe ze op een juiste manier bereiken wat ze willen. Ze hebben soms ook de neiging om dominant gedrag te laten zien. Ze houden niet van veranderingen.

Ouders van een Stier

Deze kinderen zijn een liefdevolle omgeving nodig om goed te kunnen ontwikkelen. Ouders moeten opletten dat ze de kinderen niet te veel pushen of dingen opleggen die ze niet leuk vinden. Hier kunnen deze kinderen juist extreem koppig of verlegen van worden. Verder moeten de ouders eraan denken dat de kinderen tijd nodig hebben om taken uit te voeren. Deze kinderen zijn constante steun en liefde van hun ouders nodig om zich te kunnen ontwikkelen.


blank

De Stier in de liefde

De Stier is sensueel ingesteld en gevoelig en let op het uiterlijk. Het duurt even voor ze genoeg vertrouwen hebben in de ander en de ander toelaten. Als dat vertrouwen er eenmaal is, zijn ze trouw en vol emotie. Ze zullen dan ook alles doen wat mogelijk is om hun partner tevreden te houden. De Stier hecht veel waarde aan normen en waarden en kan daardoor kieskeurig zijn. Ze vallen vaak op iemand uit hun bekende omgeving. Deze mensen hebben bevestiging nodig, mede omdat de Stier een jaloers karakter kan hebben. De Stier is zorgzaam naar zijn partner.

Dit sterrenbeeld wordt gezien als één van de meest sensuele sterrenbeelden van de dierenriem. De Stier heeft dan ook veel liefde in zich om uit te delen. De Stier is loyaal, trouw en zachtmoedig naar hun partner. Het zijn wel mensen die bezitterig en manipulerend kunnen zijn. Dit sterrenbeeld is op zoek naar een serieuze, krachtige en langdurige relatie. Ze zoeken een partner die betrouwbaar is en net als de Stier hun best doet om de relatie stabiel te houden. De Stier kan jaloers zijn, vooral als hun partner avontuurlijk is.

De Stier is niet alleen jaloers op zijn partner, maar ook over zijn bezittingen. Hij zal snel het gevoel hebben dat hij aandacht en tijd tekort komt. De Stier heeft behoefte aan fysiek contact met zijn partner. De Stier zal ervoor zorgen dat zijn partner niets tekort komt, zelfs als dit betekent dat zijn behoeftes op een laag pitje moeten worden gesteld. Hij houdt van humor in de relatie.

De mannelijke Stier in de liefde

De mannelijke Stier is op zoek naar een vrouw van hetzelfde niveau als hem. Hij zal niet zomaar een relatie aangaan, hij gaat eerst onderzoeken wat een vrouw hem te bieden heeft en of het serieus kan worden. Stieren zijn gevoelig voor eten, liefde gaat bij hun echt door de maag.

De vrouwelijke Stier in de liefde

De vrouwelijke Stier is vriendelijk en staat open voor mannen die de eerste stap nemen. Deze vrouw is extreem gevoelig. In een relatie is ze bereid om veel te geven, maar ze verwacht er ook iets voor terug. De vrouwelijke Stier houdt van stabiliteit, dus een sterke financiële basis is voor haar positief. Ze zoeken een man die eerlijk en trouw is. Net als bij de mannelijke Stier gaat ook bij de vrouwelijke Stier de liefde door de maag.

Welk sterrenbeeld past bij de Stier?

De perfecte match voor de Stier is de Schorpioen. De Schorpioen is net als de Stier eerlijk en trouw. Ze verwachten respect en vertrouwen van hun partner, maar het duurt even voordat dit is opgebouwd.

De Stier past ook goed bij andere aardetekens zoals de Steenbok en de Maagd.


Carrière en werk van de Stier

De Stier is over het algemeen een harde werker. Ze zijn niet bang om hun handen vies te maken. Het zijn betrouwbare en ambitieuze werkers die praktisch zijn ingesteld. Ze zijn gehoorzaam aan hun leidinggevende. De Stier zal het best gedijen in een werkomgeving waar weinig veranderingen zijn en waarin gewerkt wordt vanuit routine. Ze zijn op zoek naar een baan waar verantwoordelijkheid en vertrouwen wordt gevraagd. Toch zijn het creatieve persoonlijkheden. De beroepen waarin ze het goed kunnen doen zijn dan ook divers, van accountant tot chef-kok tot het onderwijs.

De Stier heeft oog voor details en voor zaken. Ze hebben de mogelijkheid om de juiste keuzes te maken op zakelijk gebied vanwege hun koppige en gepassioneerde karakter. Hun koppigheid en passie kan het ze ook moeilijk maken dus ze moeten wel zorgen dat ze dit onder controle weten te houden. De Stier is geduldig en daadkrachtig. Het zijn echte doorzetters en ze zullen niet zomaar opgeven om hun taken en doelen  te bereiken. Het zijn geen types die een leidinggevende functie ambiëren, maar ze zullen het wel goed doen als ze een eigen bedrijf starten. De Stier blijft wel op zoek naar stabiliteit met weinig risico’s.


De Stier als ascendant

De ascendant is het teken dat aan de oostelijke horizon rees op het moment en de plaats van je geboorte. De ascendant wordt ook wel het rijzende teken genoemd. Je ascendant beschrijft hoe je reageert op anderen, wat je persoonlijke stijl is en hoe jij jezelf uitdrukt. Het weergeeft hoe jij op anderen overkomt, vooral bij een eerste indruk.

Daarnaast staat het ook symbool voor je kwaliteiten, karakter en persoonlijkheid en de dingen die jij nodig hebt om zingeving te kunnen geven aan je leven. Als laatste laat het zien hoe jij mensen binnenlaat. In principe is je ascendant een ander sterrenbeeld dan je horoscoop (zonneteken), met enkele uitzonderingen. Een ascendant in het teken van de aarde zoals de Stier, zijn mensen die het leven praktisch en voorzichtig benaderen. Jij volgt je ervaringen en volgt dus sneller de bekende weg, zodat je risico’s kan beperken.

Hoe jij je ascendant kunt berekenen kun je lezen in dit artikel.


Geboortesteen passend bij de Stier

Volgens zowel de oude- als de traditionele regels past als geboortesteen bij het sterrenbeeld Stier de Smaragd.

Smaragd

De smaragd activeert het hartchakra. Hiermee stimuleert het de inspiratie, positiviteit en liefde. Dit kristal werkt dan ook ondersteunend bij (liefdes)relaties. Het stimuleert doelgerichtheid en alertheid. Het zorgt voor een heldere geest en evenwicht. Dit kristal zorgt ervoor dat je er weer bovenop komt na tegenslagen.

P.S. Een aantal van deze kristallen zijn uitgebreid beschreven. Neem daarvoor hier eens een kijkje.


Vertaling van het sterrenbeeld Stier

In het Nederlands noemen we dit sterrenbeeld Stier. In het Engels en in het Latijns noemen we dit sterrenbeeld Taurus.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Horoscoop
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Matteo
 • Relatie Coach
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Mia
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Jill
 • Engelenreader
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Charissa
 • Heldervoelend
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Valentina
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Marlo
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Eline & Freek
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading!