23 mei 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Aap 🐵; Chinese Dierenriem Horoscoop

Aap 🐵; Chinese Dierenriem Horoscoop

De Aap, het meest levendige karakter in de Chinese dierenriem. De Aap is nieuwsgierig, optimistisch en fantasierijk, maar kan ook wispelturig, onvolwassen en onverschillig zijn. Deze mensen zijn een ster in het manipuleren van anderen en krijgen mede hierdoor veel voor elkaar.

Het doel van dit alles is in de meeste gevallen wel dat de Aap er zelf beter van wordt. De Aap werkt nou eenmaal vaak met een verborgen agenda. Deze charmante personen hebben vaak een grote groep vrienden. Ze zullen veel minnaars voor zich winnen, tot ze de juiste persoon hebben gevonden om hun leven mee te delen.

De Aap is een continue uitdaging nodig op het gebied van werk en liefde om zijn aandacht vast te kunnen houden. Wat kunnen we nog meer te weten komen over de Aap? Dat wordt verteld in dit artikel.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Uiterlijk dier, geheim dier en innerlijk dier

In de westerse astrologie kennen we het sterrenbeeld, het maanteken en de ascendant. Ditzelfde zien we terug in de Chinese dierenriem. Het dier van je geboortejaar is wat je van jezelf aan de buitenwereld laat zien. Het dier van je geboortemaand is hoe je innerlijk bent en hoe jij bent in relaties en in de liefde. Je geheime dier is het dier van je geboortetijd; dit dier gaat over je ware, diepe zelf. Deze ware zelf zul je voor anderen verborgen houden.


De data en jaartallen van de Aap volgens de Chinese kalender

 • 6 februari 1932 – 25 januari 1933 (water)
 • 25 januari 1944 – 12 februari 1945 (hout)
 • 12 februari 1956 – 30 januari 1957 (vuur)
 • 30 januari 1968 – 16 februari 1969 (aarde)
 • 16 februari 1980 – 4 februari 1981 (metaal)
 • 4 februari 1992 – 22 januari 1993 (water)
 • 22 januari 2004 – 8 februari 2005 (hout)
 • 8 februari 2016 – 27 januari 2017 (vuur)

Geboortemaand en tijd van de Aap

De geboortemaand die hoort bij de Aap is augustus. De geboortetijd die bij de Aap hoort is tussen 15.00 uur en 17.00 uur.


De vijf typen Aap

Het basiselement wat bij de Aap hoort is metaal, maar elk jaar heeft zijn eigen element. Dit zorgt er dus voor dat er vijf typen Aap onderscheiden kunnen worden, die ik hieronder kort zal toelichten.

Aarde aap

30 januari 1968 – 16 februari 1969

Deze Aap is meer harmonieus dan de andere typen Aap. Ze zijn sterk in communicatie, geestig en humoristisch. Soms kan zijn humor wel wat op het harde/wrede af zijn. In verhouding met de andere typen Aap zijn ze meer ijverig en gemotiveerd. Het zijn eerlijke en betrouwbare mensen. Ze willen meer dan de andere Apen iets betekenen voor anderen en dit maakt ze meer betrouwbaar dan de andere typen. Deze mensen zijn oprecht en krijgen daardoor respect. Deze Aap kan zich juist wel focussen op een doel of een relatie. Ze zullen wel van zich laten horen als ze voor hun gevoel niet krijgen wat ze verdienen.

Vuur app

12 februari 1956 – 30 januari 1957 & 8 februari 2016 – 27 januari 2017

Deze Aap is een dynamische, charmante persoonlijkheid. Het zijn hartstochtelijke minnaars die zich niet gemakkelijk in een vaste relatie storten. Ze hebben liever meerdere minnaars. Ze kunnen meedogenloos en gevaarlijk zijn, maar zijn ook heel aantrekkelijk. Deze Aap heeft wel veel doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen en kracht. Deze Aap wil graag de top bereiken in hun werk en is dan ook bereid om hier harder voor te werken.

Hout app

25 januari 1944 – 12 februari 1945 & 22 januari 2004 – 8 februari 2005

Dit type Aap is vindingrijk, begaafd, creatief en artistiek. Dit type Aap wordt gezien als het meest intelligente type in vergelijking met de andere typen Aap. Daarnaast is deze Aap ook nog eens warm, sympathiek en vriendelijk. Deze Aap is praktisch ingesteld en goed in communicatie. Het zijn meestal harde werkers die door hun praktische instelling veel gedaan kunnen krijgen.

Metaal aap

16 februari 1980 – 4 februari 1981

Deze Aap is het type Aap wat de meeste risico’s neemt. Ze vinden het leuk om zich in het diepe te wagen en op de randjes te lopen. Deze Aap is dan ook erg onafhankelijk. Ze willen zich niet graag binden en zullen dan ook direct vluchten als ze het gevoel hebben dat ze in hun vrijheid worden beperkt. Het zijn gepassioneerde en warme personen. Ze zijn vastberaden en ambitieus en bereid om hard te werken om in hun werk omhoog te komen.

Water aap

6 februari 1932 – 25 januari 1933 & 4 februari 1992 – 22 januari 1993

Dit type Aap is moeilijk te begrijpen. Deze Aap is complex, mysterieus en vol met verborgen agenda’s. Deze mensen zijn hartelijk, maar zullen toch altijd een bepaalde afstand bewaren. Dit type Aap is wel een piekeraar en ze zijn dan ook gevoelig voor kleinerende opmerkingen. Om zichzelf hier tegen te beschermen kan de Aap koel en/of afstandelijk overkomen en zijn ze geneigd om hun emoties voor zichzelf te houden.


Kenmerken en eigenschappen van de Aap

blank

Kernwoorden

De kernwoorden van de Aap zijn: scherpzinnig, onderhoudend, leergierig, energiek, manipulatief, optimistisch, fantasierijk, verantwoordelijk, humoristisch, nieuwsgierig, intelligent, sluw.

Kwaliteiten

De Aap is oprecht, betrouwbaar, trouw, creatief, intelligent, eerlijk en onafhankelijk.

Valkuilen

De Aap kan daarentegen ook wispelturig, vals, zorgeloos, onverschillig en onvolwassen zijn.

Elementen

De Aap is een Yang-teken en past bij het element metaal. De Yang energie staat voor het mannelijke en staat voor het actieve, het bewegende, het scheppende, zomer, vuur en het opbouwende. Het element metaal staat voor het westen, nuttig, sterk en betrouwbaar.

Kleuren

De kleuren die passen bij de Aap zijn wit, rood en geel.

Smaak

De Aap houdt van vrolijke en kleurrijke dingen. We zien de Aap terug in gedurfde sporten zoals boksen en racen. Hun vrije tijd brengen ze graag door samen met anderen, bijvoorbeeld in het theater of de bioscoop. Winkelen en gewoon gezellig een bakje koffie doen vinden ze ook leuk. De Aap voelt zich als een vis in het water in grote, drukke steden.


Karakter van de Aap

De Aap is leergierig, opgewekt en energiek. De Aap is het meest levendige teken van de Chinese dierenriem. Deze mensen hebben altijd nieuwe ideeën en allerlei plannen. Het doel hiervan is in de meeste gevallen wel dat ze er zelf beter van worden of dat zij hun zin krijgen. De Aap is een ster in het manipuleren van anderen.

De Aap kan ook erg grillig zijn. Ze hebben dan ook altijd hun eigen agenda. Deze mensen zijn over het algemeen intelligent en scherpzinnig. Echter, ze zijn niet altijd even wijs. Deze mensen zouden in principe prima een leidinggevende functie kunnen hebben, maar anderen zijn dan wel overgeleverd aan hun grillen. De Aap is sociaal en vind het prettig als er veel mensen om hem heen zijn. Deze mensen zijn optimistisch van aard en zijn onafhankelijk. Ze zullen niet terugdeinzen voor een uitdaging maar deze juist graag aannemen en ze zijn ook bereid om risico’s te nemen.

De Aap is een extraverte en luidruchtige persoonlijkheid, die vooral van zichzelf houden. Naast veel vrienden zullen ook kinderen graag bij de Aap willen zijn. De Aap heeft een hekel aan routine en vaste structuur en is continu nieuwe ervaringen, nieuwe prikkels en nieuwe uitdagingen nodig.


Werk van de Aap

De Aap past niet goed in de zakenwereld, omdat zakenpartner weinig kunnen met de soms idiote plannen van de Aap en het grillige karakter. De Aap zal niet snel een baan behouden, ze wisselen vaak van baan omdat ze niet houden van routine.

De Aap kan goed gedijen in een beroep waarin ze hun inventiviteit en scherpzinnigheid kunnen gebruiken. Ze zijn een baan nodig waarbij er continu voldoende afwisseling en uitdaging is. De Aap kan meedogenloos zijn als ze iets willen bereiken of als ze de competitie moeten aangaan.

Daarnaast zijn ze dankzij hun scherpzinnigheid en hun grote fantasie vaak een aanwinst voor bedrijven. Als ze eenmaal een doel hebben dan zullen ze hier ook volledig voor gaan. Een beroep als journalist, docent, ondernemer of therapeut zou goed passen bij de Aap. De Aap zien we ook nog wel in beroepen als accountant, omdat ze een goed gevoel hebben voor financiën. Zelf goed omgaan met geld is een ander verhaal.


De Aap in de liefde

blank

Karakter in de liefde

De Aap geniet van nieuwe uitdagingen en nieuwe veroveringen op het gebied van liefde. Deze mensen houden van het idee en het gevoel van verliefd te zijn. De Aap benut zijn volle talenten door aansturing van een partner, maar de Aap laat zich niet gemakkelijk strikken. Hij is namelijk continu nieuwe prikkels en ervaringen nodig omdat hij zijn interesse anders op iets anders zal richten. Hun belangstelling moet continu worden vastgehouden.

De Aap kan slecht omgaan met conflicten in relaties en zal dan ook liever op de vlucht slaan dan ervoor te vechten. Het zijn humoristische en charmante partners. Als de Aap eenmaal de juiste partner heeft gekozen, zal hij er alles aan doen om deze relatie te behouden. De Aap zoekt een partner die een open geeft heeft en niet te gevoelig is aangelegd.

Perfecte match

De Aap past goed bij de Rat en de Draak. Deze drie dieren vallen onder de ‘doeners’ van de Chinese dierenriem. Deze mensen zijn energiek, actief en praktisch. Ze zijn ambitieus en gefocust op de toekomst. De Rat is net als de Aap vindingrijk. De Aap zorgt dan voor de strategische kant, terwijl de Rat juist zorgt voor vernieuwende ideeën. De Draak is net als de Aap ook vindingrijk, intelligent en actief. Deze twee zullen dan ook goed samen gaan.

Andere goede combinaties

Aap – Paard
Deze twee moeten wellicht eerst wat dingen uitspreken en botsen in elkaars dominantie, maar als dit allemaal een plaatsje heeft gekregen zal dit een langdurige en stabiele relatie kunnen worden.

Aap – Haan
Deze twee kunnen prima met elkaar overweg, maar het is geen liefdesrelatie.

Aap – Varken
Deze twee genieten van het plezier en de opwinding die ze in elkaar kunnen vinden en met elkaar kunnen beleven. Echter, op het moment dat er wel problemen voordoen blijkt dat dit toch niet een uitstekende combinatie is.

Beter niet doen?

De Tijger. De Tijger is spontaan en intuïtief. De Aap is daarentegen op emotioneel gebied wat meer gesloten. Daardoor krijgt de Tijger het gevoel dat de Aap berekenend is en heeft hij het gevoel dat hij door de Aap wordt afgeremd. De Aap daarentegen snapt niet waarom de Tijger zo spontaan reageert op alles. Ondanks dat ze allebei op hun eigen manier ambitieus zijn, kunnen ze elkaar niet vinden hierin.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Horoscoop
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Gianna
 • Paragnost
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Jill
 • Engelenreader
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Charissa
 • Heldervoelend
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Abigail
 • Engelenreader
 • Medium
 • Paragnost
Start gratis chat
medium die
Holger
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Pendelen
Start gratis chat
medium die
Luana
 • Pendelen
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Dana
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading!