19 juli 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Horoscoop sterrenbeeld Waterman: karakter, carrière & liefde

Horoscoop sterrenbeeld Waterman: karakter, carrière & liefde

De Waterman; intellectueel, vindingrijk, creatief en onafhankelijk. Daarentegen kunnen ze ook eigenzinnig, koppig, onvoorspelbaar en afstandelijk zijn. De mannelijke Waterman heeft een brede visie en is beleefd. De vrouwelijke Waterman doet haar best om haar idealistische beeld na te streven.

Kinderen die geboren zijn onder dit sterrenbeeld zijn leergierig en nieuwsgierig en zijn al vroeg onafhankelijk. Ze zijn op zoek naar een partner die ze voldoende vrijheid kan schenken in de relatie en ze houden niet van jaloerse types. Deze mensen zijn geschikt voor hele diverse beroepen, van wetenschapper tot hulpverlener. Wat kunnen we nog meer vertellen over de Waterman? Je leest het allemaal hier in dit uitgebreide artikel.

De Waterman – 21 januari tot en met 19 februari


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Algemene kenmerken van de Waterman

De Waterman is een mannelijk, vast teken en valt onder de luchttekens. Het symbool wat bij de Waterman hoort is Uranus. Mannelijke tekens zijn vaak extravert en hebben een ondernemende, assertieve en creatieve natuur. Het zijn mensen die zichzelf goed kunnen uiten. Vaste tekens zijn mensen die behoedzaam, betrouwbaar, praktisch, vasthoudend en koppig zijn. Ze houden niet van verandering. Als deze mensen onder druk komen te staan kunnen ze gemakzuchtig, lui, onbetrouwbaar en inconsequent worden. Luchttypes worden gezien als denkers en logica zoekers. Het zijn mensen die ruimdenkend, rustig en kalm zijn en die analyserend nadenken. Dit type wordt gezien als de leraar of de boodschapper omdat ze hun kennis graag delen met anderen en anderen helpen om het bewustzijn te ontwikkelen. Luchttypes kunnen problemen ondervinden met het omgaan met hun eigen emoties. Uranus staat voor verandering en ontwrichting.


De vier subtypes van de Waterman

Goldschneider en Elffers deden onderzoek naar het karakter van mensen in combinatie met hun geboortedag. Uit dit onderzoek kwamen 48 persoonlijkheden naar voren, gekoppeld aan de sterrenbeelden. Dit onderzoek legt een combinatie tussen psychologie en astrologie. Hieronder omschrijf ik de specifieke kenmerken van de vier persoonlijkheden van het sterrenbeeld Waterman.

Waterman 1 – 21 januari tot en met 28 januari

Dit type Waterman is de meester van de snelle geest. Ze hebben snel nieuwe ideeën en plannen. Het leerpunt van dit type Waterman is geduld. Door zijn ongeduld gaan ze snel over op een ander idee of een plan, zodra het ze niet snel genoeg gaat. Deze mensen moeten leren een realistisch beeld van zichzelf te krijgen.

Waterman 2 – 29 januari tot en met 5 februari

Deze mensen vallen op door hun toewijding en talent in hun vakgebied. Typische kenmerken zijn nonchalance, gemak en charme. Ze houden niet van problemen in hun (liefdes)relaties, maar gaan conflicten en problemen toch liever uit de weg. Dit type is energiek en jeugdig en zorgt er graag voor dat anderen zich prettig voelen. Een leerpunt van dit type Waterman is dat hun diepere emoties accepteren en hiermee leren omgaan.

Waterman 3 – 6 februari tot en met 11 februari

Dit type Waterman kan koppig en opstandig zijn, maar ze zijn ook ruimdenkend en hebben een groot sociaal vermogen. Dit type zal altijd vechten voor waar ze in geloven. Ze hechten waarde aan normen en waarden. Het zijn gevoelige en humoristische mensen met soms gekke ideeën. Deze mensen hebben wel vaak last van stress en emotionele onbalans.

Waterman Vissen – 12 februari tot en met 19 februari

Dit type Waterman combineert het dynamische en ruimdenkende karakter van de Waterman met het emotionele karakter van de Vissen. Dit type Waterman is gevoelig. Deze mensen zijn op zoek naar zichzelf en zal hierbij onderzoeken waar de grens ligt tussen objectief en subjectief. Door hun zoektocht is het soms juist lastig om de balans te houden tussen realiteit en fantasie.


blank

Het basiskarakter van de Waterman

De planeet Uranus die heerst over het sterrenbeeld Waterman, staat voor verandering, onvoorspelbaarheid en intellect. Daarnaast wordt dit sterrenbeeld ook beheerst door Saturnus. Saturnus is de vaderfiguur die plichtsbesef, besef van verantwoordelijkheden en besef van eigen beperkingen met zich meebrengt. In combinatie met Uranus zorgt dit ervoor dat de Waterman individualistisch is en een progressieve kijk op de werkelijkheid heeft.

Het ene type Waterman is zacht, geduldig en verlegen. Het andere type is juist uitbundig en levendig. Beide types Waterman weten wat ze willen en hebben een krachtig karakter. Ze zijn onafhankelijk, ook in sociale contacten. Ze houden er dan ook niet van als anderen zich met hun bemoeien en kunnen niet gemakkelijk hulp aanvaarden. Ze zullen zich niet snel emotioneel blootgeven aan anderen, maar zijn wel in staat om ervoor te zorgen dat anderen zich veilig genoeg voelen om alles tegen ze te zeggen.

Als ze besloten hebben dat een vriendschap, geliefde of naaste de moeite waard is zullen ze voor deze personen door het vuur gaan en er alles aan doen deze personen tevreden te houden. Ze zullen zich het meest aangetrokken voelen tot personen die zich op hetzelfde intellectuele niveau bevinden en waarmee ze filosofische gesprekken kunnen voeren. De Waterman gelooft in het beste van de mens, niet in het slechtste. Ondanks dat ze hun diepe emoties niet tonen, zijn ze wel openhartig over andere dingen en het kunnen dan ook behoorlijke kletskousen zijn.


Positieve eigenschappen van de Waterman

 • Vriendelijk
 • Eerlijk
 • Trouw
 • Vindingrijk/Creatief
 • Intellectueel
 • Onafhankelijk
 • Sympathiek

De Waterman is vrijheidslievend, communicatief sterk en onafhankelijk. Het zijn sociale mensen die intellectueel zijn. Ze zijn idealistisch en hebben een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Deze mensen voelen zich het meest op hun gemak in een vriendenkring. Ze zijn charmant en origineel, wat ze vaak het middelpunt van de belangstelling maakt.

Het zijn van nature aantrekkelijke en sterke karakters. Door hun heldere denkvermogen en vindingrijkheid zijn ze in staat om hervormingen voor elkaar te krijgen die het doel hebben om het leven van de medemens te verbeteren. De Waterman is enorm trouw aan zijn geliefden, vrienden en naasten. De Waterman is eerlijk en altijd op zoek naar de waarheid. Ondanks zijn sterke overtuigingen, zijn ze wel in staat om hun mening of visie te veranderen als hun waarheid niet de echte waarheid blijkt te zijn.

Deze mensen zijn ruimdenkend en kunnen een situatie of probleem vanuit verschillende standpunten bekijken. Ze raken hierdoor niet onzeker of vertwijfeld, ze weten heel goed welk standpunt ze uiteindelijk moeten innemen. Dankzij hun ruimdenkendheid zijn het tolerante en onbevooroordeelde mensen. Naast hun eerlijke persoonlijkheid zijn ze ook sympathiek, serieus, idealistisch en verfijnd. Ze zijn snel van begrip en volhardend, maar kunnen hun gedachten uitstekend verwoorden dankzij hun logische denkwijze. Het zijn bescheiden mensen die ook nog eens intelligent en duidelijk zijn.


Negatieve eigenschappen van de Waterman

 • Koppig
 • Afstandelijk
 • Onvoorspelbaar
 • Inconsequent
 • Zwart/wit denken
 • Eigenzinnig

De Waterman wordt vaak als excentriek gezien door zijn vindingrijkheid en originaliteit. Door hun zoektocht naar de waarheid en hun eerlijke karakter kunnen ze nog wel eens tactloos overkomen. Ze zijn soms koppig, opstandig en wispelturig door hun drang de wereld te verbeteren. Als ze hun doelen niet bereiken kunnen ze zich eenzaam of depressief voelen. Ze hebben een grote fantasie en verbeeldingskracht en zijn in staat filosofisch en spiritueel na te denken.

De keerzijde is dat ze soms teveel nadenken waardoor ze de grip op realiteit verliezen. Als de Waterman een doel voor ogen waarmee ze verwachten de wereld beter te maken, zijn ze in staat tot een ijzeren zelfdiscipline. Het gevolg is wel dat ze hierdoor zichzelf soms verliezen in hun doel waardoor ze zichzelf volledig uitputten. Het is voor deze mensen dan ook van belang dat ze zich af en toe even terugtrekken om rust te nemen en te aarden.


De Waterman als man

De mannelijke Waterman heeft een rijke fantasie, maar vergeet soms de realiteit. Dit zijn open en ruimdenkende mensen die sociaal zijn. Ze hebben meestal veel vrienden, mede omdat ze anderen het gevoel geven dat alles oké is dankzij hun brede visie. De mannelijk Waterman hecht waarde aan goede normen en waarden en komt daardoor beleefd over. Ze nemen in principe genoegen met een simpel leven, zolang ze maar gelukkig zijn.


blank

De Waterman als vrouw

De vrouwelijke Waterman weet hoe haar perfecte leven eruit moet zien en zal dan ook haar best doen om dit te bereiken. Deze vrouwen maken het anderen graag naar hun zin en zijn vriendelijk en behulpzaam. Ze streven erna om de wereld een beetje beter te maken en laten anderen graag het goede zien. Ze hebben soms moeite met het uiten van hun diepe gevoelens. Deze emoties houden ze liever voor zichzelf en geven ze alleen bloot aan hun dierbaren. Deze vrouwen zijn intellectueel en zelfstandig, maar kunnen soms ook behoorlijk chaotisch zijn.


De Waterman als kind

Kinderen geboren onder het sterrenbeeld Waterman zullen al op jonge leeftijd onafhankelijk zijn. Deze kinderen zijn leergierig en zullen hun best doen om situaties te analyseren en zo problemen op te lossen. Het zijn geen eigenwijze kinderen en ze kunnen goed luisteren naar anderen en zo ook open staan voor andere ideeën en andere meningen. Deze kinderen zijn al op vroege leeftijd filosofisch aan het nadenken.

Het zijn echte diepe denkers en ze bereiken dan ook al vroeg diepgang. Het nadeel van het vele denken is, dat ze gemakkelijk gaan piekeren. Ze willen iets bereiken en zullen er alles aan doen om dit te behalen. Deze kinderen kunnen opstandig en rebels zijn, maar dit komt voornamelijk door hun originele gedachtegang. Ze zetten zich af tegen dat wat als ‘normaal’ wordt gezien en voelen zich aangetrokken tot alles wat anders is. Deze kinderen zijn slim, nieuwsgierig en sociaal. Door hun nieuwsgierigheid, hun leergierigheid en hun opstandigheid kun je ze beter leren wat iets is of hoe iets moet dan dat je het ze gaat verbieden. Daar kunnen deze kinderen namelijk niks mee. Deze kinderen zijn charmant en extravert, maar kunnen snel last hebben van stemmingswisselingen en vervelen zich snel.

Deze kinderen zijn creatief en origineel. Ze zijn gericht op het futuristische en zullen zich dan ook aangetrokken voelen tot elektrische snufjes en dergelijke. Deze kinderen hebben al vanaf baby af aan een waanzinnig waarnemingsvermogen en zullen al vroeg in staat zijn tot logisch nadenken. Zodra de Waterman in de puberteit komt, kunnen ze nóg meer rebels en extravagant worden. Ook dan gaat dingen verbieden niet werken. Laat deze kinderen gewoon rustig deze fase doorgaan.

De energie van deze kinderen uit zich mentaal, niet fysiek. Deze kinderen zijn geneigd om de weg van de minste weerstand te kiezen, dus het is belangrijk dat ze leren verantwoordelijkheid te nemen. Ook als kind zal de Waterman al vroeg een sterke behoefte hebben aan vrijheid. Hierdoor kunnen ze koppig overkomen. Deze kinderen zijn bijzonder en zijn in staat om de wereld te veranderen. Echter, daardoor zijn ze geneigd niet altijd binnen de lijntjes te kleuren en het rechte pad te bewandelen.

blank

Ouders van een Waterman

Voor de kinderen geboren onder het sterrenbeeld Waterman is het van belang dat ze kunnen gaan ontdekken. Ze zijn hiervoor de vrijheid nodig, maar ook de ondersteuning van de ouders. Zo krijgen deze kinderen zelfvertrouwen. Door hun aangeboren sociale en nieuwsgierige gedrag, zullen ze zich aangetrokken door dat wat anders is. Denk hierbij aan drukke situaties, beweging en felle kleuren. Hun futuristische kijk trekt ze dan ook al vroeg naar elektrische apparatuur en onderdelen.

Het is belangrijk dat ouders in die ontdekkingstocht de veiligheid waarborgen. Deze kinderen iets verbieden zal niet werken. Ze zullen hierdoor alleen maar meer opstandig worden en dingen stiekem gaan doen. Als deze kinderen zich vervelen kunnen ze afwezig overkomen. Daarom is het van belang om de creativiteit en originaliteit van deze kinderen te stimuleren. Ze zullen dan ook veel hebben aan artistiek speelgoed, bouwspeelgoed en futuristisch speelgoed. Dit stimuleert hun creativiteit en geeft ze voldoende uitdaging om niet verveeld te raken. Omdat deze kinderen geneigd zijn om de weg van de minste weerstand te kiezen, is het belangrijk dat ouders ze verantwoordelijkheidsgevoel en plichtsbesef bijbrengen.


De Waterman in de liefde

De Waterman kan anderen goed inschatten. Mede hierdoor kan de Waterman het lastig vinden om zichzelf open te geven. De Waterman kan kil en onverschillig overkomen op anderen. Dit sterrenbeeld heeft een sterk onafhankelijk karakter en vindt het dan ook lastig om zich te binden. Als de Waterman besluit dat iemand het waard is om voor te vechten, dan zullen ze hier ook keihard voor vechten. Ze zijn volhardend en zijn bereid om alles op te offeren (inclusief zichzelf) om de ander te veroveren.

De Waterman is dan ook zijn leven lang trouw. Ze zijn behoorlijk veeleisend voor zichzelf en voor anderen, wat de relatie soms bemoeilijkt. In een relatie zijn ze eerlijk en oprecht. Ze zijn op zoek naar een intelligente partner die zich op hetzelfde niveau bevindt als de Waterman zelf. Als de partner de Waterman niet kan bijbenen, zullen ze snel verveeld raken in een relatie. De Waterman is op zoek naar iemand die hem waardeert en begrijpt. Ondanks dat de Waterman in de eerste indruk kil over kan komen, is de Waterman juist romantisch in een relatie. Ze zijn een partner nodig waar ze zich prettig bij voelen. De partner moet de Waterman wel voldoende ruimte geven in de relatie.

​De mannelijke Waterman in een relatie

De mannelijke Waterman is op zoek naar iemand die hem kan boeien. Hij wil intellectueel gestimuleerd worden door zijn partner. Hij staat positief in het leven en is op zoek naar een partner die ook voornamelijk positief is. Hij is op zoek naar iemand die met hem de uitdagingen en het avontuur op wil zoeken.

De vrouwelijke Waterman in een relatie

De vrouwelijke Waterman is humoristisch, intellectueel, avontuurlijk en onafhankelijk. Deze vrouwen zijn niet jaloers aangelegd. Ze wil respectvol behandeld worden en is op zoek naar iemand die haar als zijn gelijke ziet. Deze vrouwen houden niet van jaloerse mannen en zijn ruimte nodig in een relatie.

Welk sterrenbeeld past bij de Waterman?

De perfecte match voor de Waterman is de Tweelingen. Net als de Waterman is de Tweelingen trouw en toegewijd in zijn relatie. De Tweelingen vindt in zijn partner ook hun beste vriend. Zowel de Waterman als de Tweelingen zijn allebei op zoek naar genoeg vrijheid binnen een relatie.

Een andere goede combinatie is de Weegschaal. De Weegschaal zal met haar nuchterheid vertrouwen en steun kunnen bieden aan de Waterman. De Weegschaal zal juist kunnen leren van de vrije geest van de Waterman. De Weegschaal kan een liefdevolle en romantische partner zijn voor de Waterman. Kernwoorden van de Weegschaal zijn natuurlijk niet voor niets harmonie en relaties.


Carrière en werk van de Waterman

De Waterman is verbonden met de natuur en is daarnaast altijd op zoek naar nieuwe kennis en naar de waarheid. Dit maakt dat ze goed uit de verf zouden komen als bijvoorbeeld een wetenschapper. Door hun progressieve karakter kunnen ze ook goed uit de voeten in beroepen waar techniek op de voorgrond staat. Met hun rijke fantasie, vele ideeën en innovatieve plannen en doelen zullen ze hier succesvol in kunnen zijn. De Waterman is intellectueel en verstandig en voor de Waterman is het alles of niets.

Hun progressieve karakter en sterke communicatie kan ook gebruikt worden om anderen te helpen of iets te leren, zoals leraar of hulpverlener. Ze houden niet van werk wat eentonig is, daarvoor zullen ze zich te snel vervelen. Beroepen waarin ze kunnen experimenteren, onderzoeken en analyseren past goed bij de Waterman. De Waterman heeft een duidelijke mening en staat open voor discussie.

De Waterman zou het goed kunnen doen in een leidinggevende functie. Ze vinden het ook prima om onder een baas te werken, mits ze voldoende leiding kunnen geven op de werkvloer. Onder een baas werken is immers wel veiliger en ze werken graag in groepen. Door hun creativiteit en optimisme zijn het prettige mensen om mee te werken. Ze zijn een beroep nodig wat continu uitdagend en stimulerend is.


De Waterman als ascendant

De ascendant is het teken dat aan de oostelijke horizon rees op het moment en de plaats van je geboorte. De ascendant wordt ook wel het rijzende teken genoemd. Je ascendant beschrijft hoe je reageert op anderen, wat je persoonlijke stijl is en hoe jij jezelf uitdrukt. Het weergeeft hoe jij op anderen overkomt, vooral bij een eerste indruk. Daarnaast staat het ook symbool voor je kwaliteiten, karakter en persoonlijkheid en de dingen die jij nodig hebt om zingeving te kunnen geven aan je leven.

Als laatste laat het zien hoe jij mensen binnenlaat. In principe is je ascendant een ander sterrenbeeld dan je horoscoop (zonneteken), met enkele uitzonderingen. Een ascendant in het teken van lucht zoals de Waterman wijst op een rationele, verstandelijke en redelijke benadering. Jij bent een persoon die rekening houdt met anderen. Je probeert de wereld te verklaren vanuit kennis en informatie. Kennis en informatie is volgens jou dan ook onmisbaar om de wereld te kunnen begrijpen.

Hoe jij je ascendant kunt berekenen kun je lezen in dit artikel.


Geboortesteen passend bij de Waterman

Bij de Waterman komen de geboortestenen volgens de traditionele en de nieuwe regels overeen. Volgens beide regels passen bij het sterrenbeeld Waterman de geboortesteen granaat en amethist.

Granaat

De granaat geeft kracht en energie. Het stimuleert het doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, het zelfvertrouwen en de wilskracht. Dit kristal bevordert het optimisme, de levensvreugde, de overlevingsdrang, moed en hoop. Het zorgt ervoor dat (emotionele) blokkades en negatieve denk- en gedragspatronen verminderen. Daarmee is dit een uitstekend kristal voor (crisis)situaties die uitzichtloos lijken.

Amethist

De amethist stimuleert het zelfinzicht. Het helpt je om eerlijk te zijn tegenover jezelf en je eigen gedrag. Het geeft inzicht in emotionele processen. Dit kristal stimuleert de intuïtie, het zelfinzicht en de spirituele groei. Het werkt positief bij slaapklachten zoals nachtmerries. Dit kristal werkt beschermend en zuiverend.


Vertaling van het sterrenbeeld Waterman

In het Nederlands wordt dit sterrenbeeld Waterman genoemd. Zowel in het Engels als in het Latijns wordt dit sterrenbeeld Aquarius genoemd.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Horoscoop
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Dorothy
 • Engelenreader
 • Pendelen
 • Lichtgidsen
Start gratis chat
medium die
Matteo
 • Relatie Coach
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Mia
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Jill
 • Engelenreader
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Charissa
 • Heldervoelend
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Valentina
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Marlo
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading!