18 juli 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Haas 🐰; Chinese Dierenriem Horoscoop

Haas 🐰; Chinese Dierenriem Horoscoop

De Haas; het vierde teken in de Chinese dierenriem. De Haas wordt ook wel het Konijn genoemd. De Haas is een Yin-teken en valt onder het element hout. De Haas is intuïtief, gevoelig en kalm, maar kan ook obsessief, fragiel en onzeker zijn.

De Haas is ijverig en staat over het algemeen nuchter en realistisch in het leven. Toch kunnen ze wel te hoge eisen aan zichzelf en anderen stellen. De Haas is een traditionele romanticus en je maakt hem dan ook het meest gelukkig met een romantisch diner bij kaarslicht. Wat kunnen we nog meer leren over de Haas? Je leest het in dit artikel.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Uiterlijk dier, geheim dier en innerlijk dier

In de westerse astrologie kennen we het sterrenbeeld, het maanteken en de ascendant. Ditzelfde zien we terug in de Chinese dierenriem. Het dier van je geboortejaar is wat je van jezelf aan de buitenwereld laat zien. Het dier van je geboortemaand is hoe je innerlijk bent en hoe jij bent in relaties en in de liefde. Je geheime dier is het dier van je geboortetijd; Dit dier gaat over je ware, diepe zelf. Deze ware zelf zul je voor anderen verborgen houden.


De data en jaartallen van de Haas volgens de Chinese kalender

 • 2 februari 1927 – 22 januari 1928 (vuur)
 • 19 februari 1939 – 7 februari 1940 (aarde)
 • 6 februari 1951 – 26 januari 1952 (metaal)
 • 25 januari 1963 – 12 februari 1964 (water)
 • 11 februari 1975 – 30 januari 1976 (hout)
 • 29 januari 1987 – 16 februari 1988 (vuur)
 • 
16 februari 1999 – 4 februari 2000 (aarde)
 • 3 februari 2011 – 22 januari 2012 (metaal)

Geboortemaand en tijd van de Haas

De geboortemaand die hoort bij de Haas is maart. De geboortetijd die bij de Haas hoort is tussen 05.00 uur en 07.00 uur.


De vijf typen Haas

Het basiselement wat bij de Haas hoort is hout, maar elk jaar heeft zijn eigen element. Dit zorgt er dus voor dat er vijf typen Haas onderscheiden kunnen worden, die ik hieronder kort zal toelichten.

Aarde haas

19 februari 1939 – 7 februari 1940 & 16 februari 1999 – 4 februari 2000
Deze Haas is het meest ijver van de hazen. Hij is naast ijverig serieus, rustig en hardwerkend. Ze hebben goede morele principes en zijn goed in doorwerken. Deze mensen zijn verstandig, realistisch, nuchter en praktisch en richten zich alleen op bereikbare doelen. Deze Haas zal goed gedijen in een functie als bijvoorbeeld sociaal werker of rechter. Ze zijn in staat om goede en realistische adviezen te geven en hierdoor wordt dit type Haas dan ook over het algemeen ronduit gerespecteerd. Deze mensen zijn huiselijk en hun huis is hun veilige haven. Dit type Haas hecht waarde aan comfort en is materialistisch aangelegd omdat ze hiermee zorgen dat hun thuis veilig en rustgevend is.

Vuur haas

2 februari 1927 – 22 januari 1928 & 29 januari 1987 – 16 februari 1988 
Deze Haas is de meest hartstochtelijke van de Hazen. Ze hebben een sterk sociaal geweten en zijn in staat om zich onvermoeibaar in te zetten om de wereld te verbeteren. Deze mensen zijn expressief en weten vaak waar ze het over hebben, waardoor anderen snel naar ze zullen luisteren. Dit type Haas is dan ook een uitstekende politicus. Dit type Haas is avontuurlijk, creatief en nieuwsgierig en wil graag alles uit het leven halen wat het leven te bieden heeft. Ze hebben nog weleens de neiging om hun emoties te onderdrukken omdat ze niet prettige emoties het liefst vermijden bij zichzelf en bij anderen.

Hout haas

11 februari 1975 – 30 januari 1976
Dit type Haas is de meest creatieve van de Hazen. Hij is artistiek aangelegd en geeft uitdrukking aan zijn emoties via allerlei wegen zoals dichtkunst, literatuur of schilderkunst. Deze Haas is ook het meest avontuurlijk en heeft een goede neus voor goede reizen en exotische plaatsen. Dit type heeft tegelijkertijd ook het meest moeite met het nemen van moeilijke beslissingen. Deze mensen zijn vrijgevig en zijn graag in het gezelschap van anderen. Ze zullen altijd voor anderen klaar staan en ook bij deze Haas wordt dan ook nog weleens misbruik van ze gemaakt. Deze Haas doet er goed aan om goed zijn eigen grenzen te (h)erkennen en mag leren dat ze gerust een keer nee mogen zeggen.

Metaal haas

6 februari 1951 – 26 januari 1952 & 3 februari 2011 – 22 januari 2012
Dit type Haas heeft een grote dosis doorzettingsvermogen en is moedig. Dit type Haas is het minst emotioneel van de Hazen. Omdat ze een goed inzicht hebben en een gezonde dosis zelfvertrouwen kunnen ze het ver schoppen. Ze zijn ambitieus en voelen anderen goed aan waardoor ze in staat zijn zich aan te passen aan anderen.

Water haas

25 januari 1963 – 12 februari 1964
Dit type Haas is nog intuïtiever en gevoeliger dan de andere Hazen. Ze houden niet van conflicten, want dit raakt ze te erg. Deze mensen zijn over het algemeen sociaal en gemakkelijk in omgang, maar kunnen zich wel terugtrekken. Ze zijn empathisch en emotioneel. Dankzij hun emotionele en empathische karakter wordt er soms misbruik van ze gemaakt. Deze Haas heeft nog weleens de neiging om problemen van anderen op zich te nemen en daar vervolgens onder te lijden. Hierdoor kan deze Haas last krijgen van (onverklaarbare) angsten waardoor hij zich te veel terugtrekt. Deze Haas heeft het dan ook nodig om soms even opgevrolijkt te worden door anderen en moet opletten dat anderen geen misbruik van hem maken.


Kenmerken en eigenschappen van de Haas

blank

Kernwoorden

De kernwoorden van de Haas zijn: intuïtief, gevoelig, zorgzaam, stijlvol, kalm, wijs, rustig, attent, obsessief, onzeker en fragiel.

Kwaliteiten

De Haas is gevoelig, strategisch, zorgvuldig, vriendelijk, verfijnd, intelligent, ambitieus en deugdzaam.

Valkuilen

De Haas moet er aan denken dat ze niet minachtend, jaloers, obsessief, geheimzinnig, zelfingenomen, overgevoelig of onverschillig wordt.

Elementen

De Haas is een Yin-teken en past bij het element hout. De Yin energie staat tegenover de Yang energie. De Yin staat voor het meegaande, het passieve, kou, nacht, het noorden, winter, water en het ontvangende. Het element hout staat voor het oosten, verzorging, creativiteit en groei.

Kleuren

De kleuren die het best passen bij de Haas zijn wit, grijs en bleekgroen.

Smaak van de Haas

De Haas houdt van subtiel en scherpzinnig. Als sport prefereren ze de golfbaan of het zwembad. In hun vrije tijd zullen we ze graag zien lezen, koken, muziek luisteren, uit eten gaan, zeilen en rommelen in hun huis. Door het eenling karakter van de Haas zijn ze geneigd om op vakantie alleen te gaan rondtrekken en bijvoorbeeld flinke bergtochten te maken.


Werk van de Haas

De Haas is gevoelig en heft een goede smaak en kan dus goed uit de voeten in een beroep en/of bedrijf waar ze hun creativiteit en gevoel voor stijl kunnen uiten. De Haas heeft de neiging hoge eisen aan zichzelf en anderen te stellen. Ze houden niet van banen die routinematig zijn en werken het liefst zelfstandig in plaats van in een groot team. De Haas kan op een hele precieze manier werken en is intelligent. De Haas doet het goed in beroepen als bijvoorbeeld diplomaat, accountant, kunstverzamelaar, wetenschapper, psychiater, ontwerper, projectleider of antiquair.

De Haas is over het algemeen in staat om succes te behalen doordat ze voordat ze tot actie overgaan hier tot in de puntjes over na hebben gedacht. Hierdoor voeren ze hun taken doelbewust en precies uit. Net als in het leven heeft de Haas ook ten opzichte van zijn werk een voorzichtige en zekere aanpak. Doordat ze soms de neiging hebben om te lang door te denken over zaken hebben ze weleens de kans om mogelijkheden en kansen mis te lopen.


Karakter van de Haas

De Haas is het vierde teken in de Chinese dierenriem en wordt ook wel Konijn genoemd. De Haas staat in de Chinese cultuur voor rust en stilte. Deze mensen zijn zelfbeschouwend en bedachtzaam. De Haas is intuïtief, gevoelig, creatief, geeft om andere mensen en is vaak ook nog paranormaal begaafd. De Haas wordt vaak gezien als eenling, omdat ze in staat zijn om de pijn van de wereld te voelen en ze dit willen veranderen.

De Haas kan niets met wrede mensen of met mensen die lijden en kan hier onzeker van worden. De Haas is goed in het uitdrukken van emoties en heeft een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Toch is de Haas zelf nog weleens geneigd om de regels te buigen of te overtreden. De Haas heeft soms de neiging tot arrogantie omdat ze zichzelf soms beter voelen dan anderen. De Haas is kalm en bescheiden, rustig en beschaafd. De Haas is op zoek naar de echte waarheid en voelt zich aangetrokken tot alles wat met mysteries en geheime kennis te maken heeft.

De Haas kan geheimen goed voor zich houden, maar wil graag achter geheimen komen wat voor anderen soms lastig is. Deze mensen hebben vaak een goede smaak en een goed gevoel voor stijl. Ze zijn zeer geschikt als consulent of helderziende. Een Haas komt het best tot hun recht wanneer er een rustige en stabiele sfeer is. De Haas is een rustige en vriendelijke ouder die streng kan zijn omdat ze willen dat kinderen goed opgevoed en rustig zijn. Ze zullen hun kinderen dan ook aanmoedigen om goed hun best te doen en hard te werken. Over het algemeen kunnen kinderen goed opschieten met de Haas volwassenen.

De Haas heeft hoge eisen aan zichzelf en anderen en vindt het lastig als vrienden hier niet aan voldoen. Ze zullen zich dan snel in de steek gelaten of gekwetst voelen. De Haas heeft over het algemeen wel veel vrienden.


De Haas in de liefde

Karakter in de liefde

De Haas voelt zich snel gekwetst en wordt regelmatig gekwetst in de liefde. Daarom kan de Haas wat op zijn hoede zijn in de liefde en soms afstandelijk overkomen. Deze mensen zijn vriendelijk en romantisch in een relatie en ze zijn zorgzaam en voorzichtig. Ze kunnen goed luisteren naar de behoeften en problemen van hun geliefde en zullen keihard hun best doen om daarbij te helpen. Daardoor heb je aan de Haas een lieve, trouwe, goede en aanhankelijke partner.

De Haas houdt niet van te veel spanningen of ingewikkelde dingen en is meer van de traditionele seksuele gewoontes. Hierdoor kunnen ze soms ook iets preuts overkomen. Je maakt de Haas gelukkig met een traditioneel etentje bij kaarslicht. Ze verwachten van hun partner wel eerlijkheid en trouw. Deze mensen zijn op zoek naar veiligheid in een relatie. De Haas heeft de neiging om de baas te willen spelen in een relatie, maar aangezien ze niet van conflicten houden zullen ze zich terug trekken als er wel iets mis gaat. De Haas is over het algemeen vergevingsgezind. De Haas houdt van zijn veilige haven, zijn huis en van zijn gezin. Ze zijn op zoek naar iemand die net als hun aanhankelijk is en houdt van traditionele romantiek.

Perfecte match

De Geit heeft net als de Haas een voorliefde voor harmonie en schoonheid. Deze mensen houden allebei niet van ruzie. Ze zijn begripvol en geven elkaar de ruimte om te ontdekken en te leven. Deze mensen vullen elkaar aan en begrijpen elkaar wat hun beste eigenschappen versterkt.

Het Varken is het uiterste van de Haas en andersom. Toch is het in dit geval een uitstekende combinatie, ondanks dat deze mensen juist het uiterste van elkaar zijn. Dankzij de intelligentie van de Haas en het doorzettingsvermogen van het Varken zal dit weer een goede combinatie zijn. Deze mensen zullen altijd goed met elkaar op kunnen schieten.

Andere goede combinaties

Haas – Haas
In principe begrijpen twee Hazen elkaar goed. Dit kan leiden tot een uitstekende of juist slechte relatie omdat ze niet zullen vechten maar zullen weglopen als het niet goed gaat.

Haas – Draak
De Haas zorgt er met zijn rustige karakter voor dat de Draak zijn rust overneemt. Dit is een goed team samen, vooral als collega’s of zakenpartners.

Haas – Slang
Deze mensen hebben veel met elkaar gemeen, maar hebben weinig hartstocht. Toch zullen ze zich van nature tot elkaar aangetrokken voelen en zou dit een prima relatie kunnen zijn.

Haas – Hond
Deze twee begrijpen en respecteren elkaar. Dit is een goede combinatie en zal een goede relatie zijn.

Beter niet doen?

De Haas past niet goed bij de Haan. De Haan heeft een bepaalde arrogantie waar de Haas niets mee kan. De Haas daarentegen heeft een bepaalde afstandelijkheid waar de Haan woest van wordt. Zowel de Haan als de Haas is koppig en weigert om toe te geven dat ze ongelijk hebben. Dit zal geen goede combinatie zijn.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Horoscoop
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Dorothy
 • Engelenreader
 • Pendelen
 • Lichtgidsen
Start gratis chat
medium die
Gianna
 • Paragnost
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Mia
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Jill
 • Engelenreader
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Charissa
 • Heldervoelend
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Valentina
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Marlo
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading!