23 mei 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Rat 🐀: Chinese Dierenriem Horoscoop

Rat 🐀: Chinese Dierenriem Horoscoop

De Rat staat in het teken van het Yang-teken en in het teken van het element Water. Deze mensen zijn intelligent, hartstochtelijk en praktisch, maar kunnen ook berekenend en egoïstisch zijn. Met hun charme kunnen ze gemakkelijk anderen om hun vinger winden. Mede hierdoor passen beroepen als advocaat, verkoper of diplomaat zo goed bij de Rat. Ze zullen over het algemeen succesvol zijn in het leven.

Toch is het moeilijk om succesvol te blijven, omdat de Rat graag geld uitgeeft. Met materiële zaken tonen zij hun succes immers aan. Met de Draak is de Rat een match made in heaven. Maar welk teken past niet goed bij de Rat? En wat zijn de verschillen tussen de vijf typen Rat? Je leest het allemaal in dit artikel.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Uiterlijk dier, geheim dier en innerlijk dier

In de westerse astrologie kennen we het sterrenbeeld, het maanteken en de ascendant. Ditzelfde zien we terug in de Chinese dierenriem. Het dier van je geboortejaar is wat je van jezelf aan de buitenwereld laat zien. Het dier van je geboortemaand is hoe je innerlijk bent en hoe jij bent in relaties en in de liefde. Je geheime dier is het dier van je geboortetijd; Dit dier gaat over je ware, diepe zelf. Deze ware zelf zul je voor anderen verborgen houden.


De data en jaartallen van de Rat volgens de Chinese kalender

 • 5 februari 1924 – 24 januari 1925 (hout )
 • 
24 januari 1936 – 10 februari 1937 (vuur)
 • 10 februari 1948 – 28 januari 1949 (aarde)
 • 28 januari 1960 – 14 februari 1961 (metaal)
 • 
15 februari 1972 – 2 februari 1973 (water)
 • 2 februari 1984 – 19 februari 1985 (hout)
 • 
19 februari 1996 – 6 januari 1997 (vuur)
 • 7 februari 2008 – 25 januari 2009 (aarde)
 • 25 januari 2020 – 11 februari 2021 (metaal)

Geboortemaand en tijd van de Rat

De geboortemaand die hoort bij de Rat is december. De geboortetijd die bij de Rat hoort is tussen 23.00 uur en 01.00 uur.


De vijf typen Rat

Het basiselement wat bij de Rat hoort is water, maar elk jaar heeft zijn eigen element. Dit zorgt er dus voor dat er vijf typen Rat onderscheiden kunnen worden, die ik hieronder kort zal toelichten.

Aarde rat

10 februari 1948 – 28 januari 1949 & 7 februari 2008 – 25 januari 2009
Deze mensen zijn voorzichtig en serieus en hebben een goed besef van de werkelijkheid. Ze zijn goed in het oplossen van praktische problemen met praktische oplossingen. Deze mensen hebben over het algemeen succes in het leven en zullen goed gedijen in een beroep als accountant of financieel adviseur. Ze zullen een respectvol en stabiel leven leiden. Ze hebben de neiging om gierig te zijn omdat materiële bezittingen een gevoel van zekerheid oplevert. Toch zullen ze vrijgevig zijn voor hun dierbaren.

Vuur rat

24 januari 1936 – 10 februari 1937 & 19 februari 1996 – 6 januari 1997
De Rat in het teken van vuur is hartstochtelijk en snel van begrip. Deze mensen zijn zeer geschikt in het doen van zaken, mede dankzij hun grote dosis aan energie en enthousiasme. Mede dankzij deze energie kunnen ze in de problemen raken door roekeloos gedrag. Als de Rat zijn roekeloosheid in bedwang kan houden zullen ze succesvol zijn. Het zijn mensen die niet echt van routine houden en juist houden van verandering en reizen. Ze zijn makkelijk in de omgang waardoor ze vaak geliefd zijn bij anderen. In verhouding met de andere typen Rat is deze Rat vrijgeviger, maar heeft deze Rat minder zelfbeheersing dan de andere typen.

Hout rat

5 februari 1924 – 24 januari 1925 & 2 februari 1984 – 19 februari 1985
Deze Rat is het minst dynamisch van de vijf typen Rat. Het zijn harde werkers die dankzij hun harde werk succes zullen hebben, maar deze Rat is geneigd om besluiteloos te zijn en zich snel zorgen te maken. Van de Rat typen is dit type Rat het meest onzeker, alhoewel ze zullen doen alsof dit niet zo is. Dit type Rat zal op het werk een goede leidinggevende functie in kunnen nemen. Dit type Rat is aardig en over het algemeen geliefd door anderen. Ze zullen het best uit de verf komen in gezelschap van hun dierbaren.

Metaal rat

28 januari 1960 – 14 februari 1961 & 25 januari 2020 – 11 februari 2021
Deze rat heeft duidelijke ideeën en staat sterk in zijn schoenen. Mede hierdoor kunnen ze nog weleens geneigd zijn tot koppig gedrag. Deze Rat is over het algemeen behulpzaam en een harde werker. Ze kunnen snel situaties en mensen doorzien en zijn ambitieus. Deze mensen zullen succesvol zijn in wat ze doen. Door hun sterke visie en emoties kunnen deze Ratten nog weleens jaloers of bezitterig overkomen. Dit type houdt ervan om de leiding te nemen en doet er alles aan om te krijgen wat hij wil. Ze hebben een goede smaak en laten dit zien in hun huis, hun huis is hun trots. Deze Rat kan leren om mensen tegemoet te komen om relaties te verbeteren.

Water rat

15 februari 1972 – 2 februari 1973
Deze Rat is intuïtief en avontuurlijk. Ze houden van reizen en zullen pas gaan settelen als ze een veilige haven hebben gevonden. Deze Rat is creatief en geïnteresseerd in literatuur. Ze zullen goed gedijen als diplomaat omdat ze goed zijn in het beïnvloeden van anderen. Ze kunnen goed problemen oplossen dankzij hun praktische aard. Ook dit type Rat zal er alles aan doen om te krijgen wat hij wil, alleen hiervoor maakt hij gebruik van zijn talenten waardoor andere mensen hem toch respecteren.


Kenmerken en eigenschappen van de Rat

Kernwoorden

De kernwoorden van de Rat zijn: intelligent, praktisch, hartstochtelijk, sentimenteel, aardig, slinks, beschermend, berekenend en egoïstisch.

Kwaliteiten

De Rat is charmant en intelligent. Ze zullen beschermend zijn tegenover hun naasten. Over het algemeen zijn het aardige en meelevende mensen die communicatief sterk zijn aangelegd. In de liefde zijn ze zorgzaam en sensueel. Ze zijn goed in het doen van zaken en zijn over het algemeen levendig.

Valkuilen

De Rat kan bezitterig en jaloers overkomen. Ze hebben ook de neiging om zichzelf defensief op te stellen. De Rat kan gierig zijn omdat ze een voorliefde hebben voor het materiële. Over het algemeen zullen ze doen waar ze zelf beter van worden waardoor ze arrogant, egoïstisch en berekenend kunnen zijn.

Elementen

De Rat is een yang-teken en past bij het element water. De Yang energie staat voor het mannelijke en staat voor het actieve, het bewegende, het scheppende, zomer, vuur en het opbouwende.
Water staat voor: het noorden, communicatie, gevoeligheid en intuïtie.

Kleuren

De kleuren die passen bij de Rat zijn wit en lichtblauw.

Smaak

De Rat heeft een voorliefde voor lekker eten met een goede wijn ernaast. De Rat is materieel aangelegd en heeft dan ook de neiging om dure kleren aan te schaffen. De Rat is creatief en zal zich bezig houden met dingen maken en/of verzamelen. Over het algemeen hebben deze mensen een voorliefde voor auto’s en zullen ze zich bezig houden met bijvoorbeeld autorijden, oude auto’s opknappen of modelbouwen.


Werk van de Rat

De Rat is een harde werker die gericht is op succes en op geld. Deze mensen zijn charmant en kunnen daardoor goed doen alsof ze het beste met een ander voor hebben. De Rat is echter het meest geïnteresseerd in zichzelf en waar hij zelf het meeste baat bij heeft.

De Rat streeft naar succes en kan slecht tegen falen. De Rat is een persoon die over het algemeen aardig wordt gevonden en populair is bij anderen en goed kan samenwerken met anderen. De Rat zal succes meten in materiële zin. Ze zijn goed in organiseren en hebben talent in datgene wat ze doen. Ze zijn ook goed in het bedenken van strategieën en tactieken wat vooral goed uit de verf komt in het zakenleven.

Ze zijn in staat om zich makkelijk aan te passen in lastige situaties of in lastige werkomstandigheden. Geschikte beroepen voor de Rat zijn onder andere: advocaat, antiquair, verkoper, diplomaat, financieel adviseur of veilingmeester.


Karakter van de Rat

De Rat staat symbool voor materiële welvaart en bescherming. De Rat wordt ook wel de Muis genoemd. Hij staat voor rijkdom en charisma, maar ook voor agressie en mysterie. De Rat is over het algemeen vrolijk en ijverig. Deze personen hebben geleerd om snel te herstellen na tegenslagen. Ook als ze zich verdrietig, teleurgesteld of somber voelen zullen deze mensen een glimlach op hun gezicht toveren.

Ze zijn mede hierdoor in staat om zichzelf te kunnen motiveren. De Rat zal goed zorgen voor zijn familie en is een liefdevolle partner. Toch zal de rat in de eerste plaats voor zichzelf zorgen, waardoor ze wel eens gewantrouwd worden. Soms is dit wel terecht, want de Rat heeft uiteindelijk een verborgen agenda om het best voor zichzelf te kunnen zorgen. Toch is de Rat wel hartstochtelijk en sentimenteel en hebben ze behoefte aan een groot gezin waar ze voor kunnen zorgen. Ze worden graag omringd door anderen.

De Rat kan praktisch zijn ingesteld. Ze zijn vrijgevig voor hun dierbaren. De Rat is niet erg goed en ook niet vaak geneigd tot zelfreflectie. Kinderen geboren onder het teken van de Rat zijn in staat om goed voor zichzelf op te komen en er wordt vaak gezegd dat deze kinderen slim zijn voor hun leeftijd. Over het algemeen heeft de Rat een sterke wil en zijn ze ambitieus en toegewijd om hun doelen te bereiken. Ze zijn wel geneigd om deze ideeën en doelen bij anderen op te dringen.


Rat in de liefde

blank

Karakter in de liefde

De Rat is sentimenteel, sensueel en warm. Hierdoor voelen anderen zich aangetrokken tot de Rat. Ze zijn graag de initiatiefnemers in de relatie. De Rat is bereid om alles op alles te zetten om hun geliefde tevreden te houden. Het zijn in principe mensen die trouw zijn aan hun partner, mits er voldoende uitdaging in de relatie zit. De Rat is nieuwsgierig van karakter en het is voor de Rat dan ook belangrijk dat een relatie niet saai wordt. Toch is de Rat het meest gelukkig als hij zijn leven met iemand kan delen.

Perfecte match

De Rat gaat goed samen met de Draak en de Aap. Deze mensen zijn allemaal harde werkers met grote ambities. Het zijn mensen die goed kunnen leiden en in staat zijn om initiatief te nemen. Het zijn mensen die positief in het leven staan en in staat zijn om elkaar te stimuleren, ook als het even niet goed gaat. De Draak heeft vitaliteit en kracht. De Draak en de Aap hebben wel degelijke verschillen, maar hierdoor zijn ze in staat om elkaar te steunen en elkaar voldoende aandacht te geven. De Aap en de Rat zullen goed samengaan met hun gevoel voor humor, intelligentie en vindingrijkheid. Toch moet er bij deze combinatie op gelet worden dat ze allebei graag dingen aangaan, maar het moeizaam zullen afronden.

Andere goede combinaties

Rat – Rat
Een Rat heeft veel behoefte aan aandacht, maar is tegelijkertijd ook prima in staat om veel terug te geven aan anderen. Daardoor zal een Rat goed samengaan met een andere Rat.

Rat – Os
De Os kan goed luisteren, terwijl de Rat ervoor zorgt dat de Os vermaakt blijft. Dit zal een harmonieuze en evenwichtige relatie opleveren.

Rat – Hond
De Hond is trouw, wat de Rat graag ziet. De Rat neemt de leiding in de relatie. Ze houden allebei van praten, wat nog weleens kan botsen. Toch zal deze combinatie goed werken.

Beter niet doen?

De Rat kan beter niet samen met het Paard. De Paard is te onafhankelijk en zorgeloos. Het Paard zal snel zijn belangstelling voor dingen kwijtraken, terwijl de Rat juist lang vasthoudt aan iets. Door het veranderlijke karkater van het Paard en het juist bezitterige karakter van de Rat zal deze relatie niet lang standhouden.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Horoscoop
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Matteo
 • Relatie Coach
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Gianna
 • Paragnost
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Jill
 • Engelenreader
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Valentina
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Marlo
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Eline & Freek
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
medium die
Tim & Tessa
 • Medium
 • Specialist in droomverklaringen
 • Tarot
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading!