23 mei 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Tijger 🐅; Chinese Dierenriem Horoscoop

Tijger 🐅; Chinese Dierenriem Horoscoop

De Tijger wordt tegelijkertijd gevreesd en gerespecteerd. Deze mensen zijn moedig, hartstochtelijk en vindingrijk maar kunnen ook ijdel, koppig en roekeloos zijn. De Tijger past bij het element hout en de geboortemaand februari. Dit Yang-teken wordt gezien als één van de meest koppige karakters van de Chinese dierenriem. Deze mensen zijn extravert en gedurfd.

We zullen ze niet snel zien in beroepen waar een duidelijke routine is, want dan gaan ze zich snel vervelen. Dankzij hun innovatieve ideeën zijn het juist mensen die we bijvoorbeeld zien als schrijver of politicus. Wat kunnen we nog meer te weten komen over onder andere het karakter van de Tijger, de verschillende types Tijger en de Tijger in de liefde? Je leest het allemaal in dit artikel.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Uiterlijk dier, geheim dier en innerlijk dier

In de westerse astrologie kennen we het sterrenbeeld, het maanteken en de ascendant. Ditzelfde zien we terug in de Chinese dierenriem. Het dier van je geboortejaar is wat je van jezelf aan de buitenwereld laat zien. Het dier van je geboortemaand is hoe je innerlijk bent en hoe jij bent in relaties en in de liefde. Je geheime dier is het dier van je geboortetijd; Dit dier gaat over je ware, diepe zelf. Deze ware zelf zul je voor anderen verborgen houden.


De data en jaartallen van de Tijger volgens de Chinese kalender

 • 13 februari 1926 – 1 februari 1927 (vuur)
 • 31 januari 1938 – 18 februari 1939 (aarde)
 • 17 februari 1950 – 5 februari 1951 (metaal)
 • 5 februari 1962 – 24 januari 1963 (water)
 • 23 januari 1974 – 10 februari 1975 (hout)
 • 9 februari 1986 – 28 januari 1987 (vuur)
 • 28 januari 1998 – 15 februari 1999 (aarde)
 • 14 februari 2010 – 2 februari 2011 (metaal)Geboortemaand en tijd van de Tijger

De geboortemaand die hoort bij de Tijger is februari. De geboortetijd die bij de Tijger hoort is tussen 03.00 uur en 05.00 uur.


De vijf typen Tijgers

Het basiselement wat bij de Tijger hoort is hout, maar elk jaar heeft zijn eigen element. Dit zorgt er dus voor dat er vijf typen Tijgers onderscheiden kunnen worden, die ik hieronder kort zal toelichten.

Aarde tijger

31 januari 1938 – 18 februari 1939 & 28 januari 1998 – 15 februari 1999
Dit type Tijger is het meest genotzuchtig. Ze hebben een goede smaak en oog voor kwaliteit. Ze genieten dan ook graag van alle mooie dingen die het leven te bieden heeft. Ze zijn dol op lekker eten met een goede wijn erbij. Dit type zal dan ook goed gedijen als bijvoorbeeld voedselcriticus. Toch is dit type Tijger ook realistisch en hebben ze een groter verantwoordelijkheidsgevoel dan de andere types. Ze hebben een langere concentratieboog waardoor ze minder snel afgeleid zijn en langer gefocust kunnen blijven. Dit zorgt ervoor dat ze in vergelijking met de andere types meer succes zullen behalen dankzij een meer volhardend karakter. Dit type moet er wel opletten dat ze niet te genotzuchtig worden en te serieus in het leven gaan staan.

Vuur tijger

13 februari 1926 – 1 februari 1927 & 9 februari 1986 – 28 januari 1987 
Dit type Tijger is het meest snelle type. Van binnen zullen ze dan ook snel het gevoel hebben dat ze in de brand staan en ze rennen dan ook van hot naar her. Dit type is passievol, hartstochtelijk, excentriek en dramatisch. Deze extraverte persoonlijkheden zien overal het positieve van in. Ze zijn dan ook in staat om gemakkelijk anderen te enthousiasmeren. Dit type heeft een goed gevoel voor humor en kan gemakkelijk anderen overtuigen dankzij hun stralende en inspirerende karakter. Dit type moet er op letten dat hij soms de rust op zoekt zodat hij niet opbrandt en niet te dramatisch overkomt.

Hout tijger

23 januari 1974 – 10 februari 1975
Dit Type is het gezellige middelpunt van een feest. Dit type Tijger voelt zich vaak niet geliefd en is onzeker. Hij is heel goed in staat om dit te verhullen met slimme en innovatieve ideeën. Dit type Tijger hoeft niet per se een leidinggevende functie te hebben en kan zich beter aanpassen aan anderen en samenwerken met anderen dan de andere Tijgers. Mensen zullen zich aangetrokken voelen tot deze Tijger, wat hem populair maakt, door zijn warme en stabiele karakter. Ze zijn in staat om alles te geven aan een ander als diegene dit nodig heeft. Dankzij hun praktische manier van denken zullen ze veel problemen aankunnen. Dit type Tijger heeft nog weleens last van een korte concentratieboog en een wispelturig humeur.

Metaal tijger

17 februari 1950 – 5 februari 1951 & 14 februari 2010 – 2 februari 2011
Dit type Tijger is het best in het uitdrukken van zijn mening, maar tegelijkertijd ook het slechts want ze hebben nog weleens de neiging om hun mening te brullen in plaats van te zeggen. Ze zijn ambitieus en zelfs som meedogenloos als het gaat om hun carrière of hun doelen. Ze zijn scherp van geest en assertief. Dit type heeft een aantrekkelijke persoonlijkheid, maar doordat ze alles zullen doen om hun doelen te bereiken hebben ze nog weleens last van wisselingen in het humeur. Ze willen soms te snel handelen, terwijl ze te weinig hebben stilgestaan bij andere opties of de gevolgen van hun keuze.

Water tijger

5 februari 1962 – 24 januari 1963
Dit type Tijger is de meest morele van de Tijgers. Dit type geeft vaak het goede voorbeeld aan anderen. Hij is eerlijk en rechtvaardig, zeker van zichzelf en kan soms zelfs een beetje evenwichtig doen. Van alle types is dit het meest rustige en zachtaardige type. Ze zijn goed in staat om rekening te houden met de gevoelens van anderen en zijn begripvol en verstandig. Ze hebben meestal een sterke intuïtie. Dit type Tijger heeft soms nog weleens moeite om knopen door te hakken en laat zich soms afleiden door dagdromen, waardoor ze in vergelijking met de andere Tijgers het meest moeite zullen hebben om een doel te behalen.


Kenmerken en eigenschappen van de Tijger

blank

Kernwoorden

De kernwoorden van de Tijger zijn: moedig, hartstochtelijk, heldhaftig, zelfredzaam, vriendelijk, hoopvol, vindingrijk, ijdel, koppig, roekeloos en dwaas.

Kwaliteiten

De Tijger is over het algemeen lief, vriendelijk, hartelijk, behulpzaam, fatsoenlijk, vastberaden, onafhankelijk, dynamisch en idealistisch.

Valkuilen

De Tijger moet er op letten dat ze niet ruw, haastig, overheersend, roekeloos, dwaas, humeurig, rebels en oneerbiedig worden.

Elementen

De Tijger is een Yang-teken en past bij het element hout. De Yang energie staat voor het mannelijke en staat voor het actieve, het bewegende, het scheppende, zomer, vuur en het opbouwende. Het element hout staat voor het oosten, verzorging, creativiteit en groei.

Kleuren

De kleuren die het best passen bij de Tijger zijn oranje en rood.

Smaak

De smaak van de Tijger is gedurfd, soms zelfs een beetje wild en/of extreem. De Tijger houdt van vechtsporten en racen. De Tijger houdt van water en we zien ze dan ook graag varen. Hij houdt ook van gezelligheid en dat vooral in combinatie met lekker eten en drinken. Naast feesten is het ook een goede toneelspeler en is de kans groot dat je een Tijger op het toneel kunt vinden.


Werk van de Tijger

De Tijger is bij uitstek geschikt als je op zoek bent naar nieuwe ideeën en projecten. De Tijger heeft dankzij zijn energie en enthousiasme namelijk geen enkel probleem om iets nieuws op te starten. Het zijn geen mensen die gemakkelijk aanpassen aan routine omdat ze zich snel zullen vervelen.

De Tijger werkt het liefst alleen. Het zijn harde, toegewijde, snelle en dynamische werkers die hun doelen zo snel mogelijk willen behalen. Dankzij hun optimisme, volharding en toewijding voeren ze hun taken uit met een bepaalde zekerheid en gemak. De Tijger zal dan ook goed gedijen in bijvoorbeeld een beroep voor het witte doek, schrijver, atleet of politicus.


Karakter van de Tijger

De Tijger wordt gezien als één van de meest koppige karakters van de Chinese dierenriem. De Tijger wordt gekenmerkt door geluk, kracht en koninklijkheid. De Tijger wordt door de Chinezen meestal gezien als koning van de jungle, die wordt gevreesd maar ook gerespecteerd. De Tijger is onbesuisd, impulsief en dynamisch. Deze mensen weten simpelweg net hoe ze moeten stilzitten. Ze zijn roekeloos en nemen daarbij risico’s die anderen niet begrijpen.

Toch is de Tijger wel de persoon die je kunt benaderen als je op zoek bent naar een held. Deze mensen zullen zich namelijk verzetten tegen alles wat onrecht is. Met zijn charme en overtuigingskracht is het een geschikte leider. Niet vanwege hun leiderschapskwaliteiten, maar vanwege het feit dat ze iedereen kunnen overtuigen om ze te volgen, ook als is het onverstandig. De Tijger zal zich snel herstellen na een tegenslag en laat zich niet gemakkelijk intimideren. Toch gaat achter dit onbesuisde en sterke karakter een onzekere en emotionele ziel schuil.

De Tijger kan namelijk het gevoel hebben dat ze niet bemind worden, waardoor ze op zoek zijn naar emotionele steun. De Tijger heeft over het algemeen weinig echte vrienden, maar de vrienden die hij heeft zal hij levenslang houden. De Tijger heeft nog weleens de neiging om streng en veeleisend te zijn voor zijn eigen kinderen.


De Tijger in de liefde

blank

Karakter in de liefde

De Tijger neemt het risico om met hun onuitputtelijke bron van energie en fantasie hun geliefde uit te putten. Zodra een relatie minder interessant begint te worden gaan ze op zoek naar een nieuwe uitdaging. De Tijger wordt nou eenmaal gemakkelijk verliefd. De Tijger is ook romantisch en in staat tot een intensieve en diepe relatie. Deze mensen zijn aantrekkelijk, sexy en sensueel. Ze zijn nieuwsgierig naar het onbekende waardoor ze creatief en avontuurlijk zijn aangelegd. De Tijger is of volmaakt, of een boef.

Perfecte match

De Tijger kan goed met de Hond of het Paard. De Hond is intelligent en is in staat om met zijn intelligentie de Tijger aan te kunnen wat zorgt voor een goede combinatie. Het Paard is trouw en de Tijger juist impulsief. Dit kunnen ze van elkaar waarderen en respecteren waardoor dit juist een prima combinatie is. De Hond, het Paard en de Tijger vallen allemaal onder de beschermers en zijn alle drie strijdlustig en eerlijk.

Andere goede combinaties

Tijger – Draak
Deze combinatie kan de hele wereld aan! Ze zijn samen dynamisch en geladen dankzij opwinding en plezier. Dit is een levendig en dramatisch stel.

Tijger – Haan
Deze combinatie zou in principe kunnen werken. Ze zullen hierbij wel veel op elkaar kibbelen en ruziemaken.

Beter niet doen?

Tijger met een Aap is niet echt een goede combinatie. Deze twee hebben allebei last van problemen met het ego, waardoor ze elkaar niet begrijpen. Ze zijn ook allebei absoluut niet in staat om toe te geven. Deze persoonlijkheden zijn twee werelden van verschil en elkaars tegenpool. Deze twee zullen in een machtstrijd terecht komen die bij hun allebei het slechtste naar boven zal halen.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Horoscoop
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Matteo
 • Relatie Coach
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Gianna
 • Paragnost
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Jill
 • Engelenreader
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Valentina
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Marlo
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Eline & Freek
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
medium die
Tim & Tessa
 • Medium
 • Specialist in droomverklaringen
 • Tarot
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading!