23 juni 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Varken 🐖; Chinese Dierenriem Horoscoop

Varken 🐖; Chinese Dierenriem Horoscoop

Het Varken, het laatste dier van de Chinese dierenriem. Het Varken is deugdzaam, behulpzaam en hardwerkend. Toch kan het Varken ook goedgelovig en koppig zijn. Ben je in november geboren? Dan is het Varken je innerlijke dier. Ben je tussen 21.00 uur en 23.00 uur geboren? Dan is het Varken je geheime dier.

Het Varken is een Yin-teken, maar past ook bij het element water. Toch zijn er vijf typen Varkens te onderscheiden. Dankzij zijn behulpzame karakter zal het Varken goed gedijen in een beroep als maatschappelijk werker. Wat weten we nog meer over onder andere het beroep van het Varken en het Varken in de liefde? Je leest het allemaal in dit uitgebreide artikel.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Uiterlijk dier, geheim dier en innerlijk dier

In de westerse astrologie kennen we het sterrenbeeld, het maanteken en de ascendant. Ditzelfde zien we terug in de Chinese dierenriem. Het dier van je geboortejaar is wat je van jezelf aan de buitenwereld laat zien. Het dier van je geboortemaand is hoe je innerlijk bent en hoe jij bent in relaties en in de liefde. Je geheime dier is het dier van je geboortetijd; Dit dier gaat over je ware, diepe zelf. Deze ware zelf zul je voor anderen verborgen houden.


De data en jaartallen van het Varken volgens de Chinese kalender

 • 4 februari 1935 – 23 januari 1936 (hout)
 • 22 januari 1947 – 9 februari 1948 (vuur)
 • 8 februari 1959 – 27 januari 1960 (aarde)
 • 27 januari 1971 – 14 februari 1972 (metaal)
 • 
13 februari 1983 – 1 februari 1984 (water)
 • 31 januari 1995 – 18 februari 1996 (hout)
 • 18 februari 2007 – 6 februari 2008 (vuur)
 • 
5 februari 2019 – 24 januari 2020 (aarde)


Geboortemaand en tijd van het Varken

De geboortemaand die hoort bij het Varken is november. De geboortetijd die bij het Varken hoort is tussen 21.00 uur en 23.00 uur.


De vijf typen Varken

Het basiselement wat bij het Varken hoort is water, maar elk jaar heeft zijn eigen element. Dit zorgt er dus voor dat er vijf typen Varken onderscheiden kunnen worden, die ik hieronder kort zal toelichten.

Aarde varken

8 februari 1959 – 27 januari 1960 & 5 februari 2019 – 24 januari 2020
Dit type Varken is voorzichtig en betrouwbaar. Dit type is huiselijk en zal altijd onveranderlijk blijven. Ze zijn veilig voor anderen maar houden zichzelf ook veilig en door zich terug te trekken in huis. Dit type Varken is georganiseerd. Voor ze ergens mee starten hebben ze hier al goed over nagedacht en een strategie bedacht. Dit type Varken is mede dankzij zijn organisatietalenten een productieve werker. Deze Varkens genieten graag optimaal van het leven.

Vuur varken

22 januari 1947 – 9 februari 1948 & 18 februari 2007 – 6 februari 2008
Dit is het moedige type van de Varkens. In tegenstelling tot de andere Varkens is dit Varken niet bang om risico’s te nemen. Het zijn geen grote risico’s, maar toch hebben ze meestal wel grote gevolgen. Ze ontdekken graag nieuwe dingen. Dit type leeft vanuit passie en emotie. Dit type Varken is avontuurlijk aangelegd, actief en sociaal. Ze zijn dapper een levendig.

Hout varken

4 februari 1935 – 23 januari 1936 & 31 januari 1995 – 18 februari 1996
Dit type is het meest slimme en wijze type van de Varkens. Ze zijn wijs, ambitieus en machtig. Door deze eigenschappen zullen ze in staat zijn om grote successen te behalen, mits niemand misbruik van hem maakt. Dit type Varken is naast warm en lief ook vaak artistiek en begaafd. Met hun sterke wil en hart van goud zullen ze bereiken wat ze willen. Ze staan altijd klaar voor hun naasten. Dit type Varken is goed in staat om met meerdere mensen samen te werken of in groepen te functioneren.

Metaal varken

27 januari 1971 – 14 februari 1972
Dit type Varken is het type feestvarken van de Varkens. Ze houden er niet van om te lang thuis te zitten en hebben een geestig karakter. Ze zijn vriendelijk en prettig in de omgang met anderen. Ze zijn openhartig en zelfverzekerd. Dit type Varken zet zich volledig in bij wat ze doen en geeft zich volledig over aan hun relaties, tot dit zelfs ten koste kan gaan van zichzelf. Ze zijn eerlijk, betrouwbaar, hardwerkend en volhardend.

Water varken

13 februari 1983 – 1 februari 1984
Dit type Varken heeft een aantrekkelijke persoonlijkheid, mede dankzij hun mysterieuze karakter. Dit type Varken is over het algemeen te goed van vertrouwen waardoor ze zich makkelijk laten beïnvloeden door anderen. Ondanks dat ze vaak gemakkelijk zijn in omgang, moet je voor ze uitkijken als ze hun zinnen op iets hebben gezet, want dan zijn ze wel degelijk standvastig en overtuigend. Dit type Varken houdt van sociale situaties zoals feestjes en is behulpzaam.


Kenmerken en eigenschappen van het Varken

blank

Kernwoorden

De kernwoorden van het Varken zijn: sensueel, enthousiast, genotzuchtig, deugdzaam, hardwerkend, meegaand, behulpzaam, goedgelovig, koppig, materialistisch.

Kwaliteiten

Over het algemeen zijn mensen die geboren zijn onder het teken Varken slim, verstandig, intelligent, gevoelig, zorgzaam, vriendelijk, talentvol, geestig, gastvrij en deugdzaam.

Valkuilen

Het Varken moet erom denken dat ze niet vervallen in negatief gedrag zoals driftigheid, agressief gedrag, pessimistisch zijn, autoritair of veeleisend worden, competitief of defensief worden.

Elementen

Het Varken is een Yin-teken en past bij het element water. De Yin energie staat tegenover de Yang energie. De Yin staat voor het meegaande, het passieve, kou, nacht, het noorden, winter, water en het ontvangende. Water staat voor het noorden, communicatie, gevoeligheid en intuïtie.

Kleuren

De kleuren die het best passen bij het Varken zijn dieprood en donkerblauw.

Smaak

De smaak van het Varken is vooral conventioneel en comfortabel. Het Varken houdt van lekker eten. Ze vinden het dan ook leuk om te koken voor vrienden. Ze houden ook van wandelen en sporten als bergbeklimmen en surfen. In hun vrije tijd vinden ze het leuk om ontspannen te lezen of juist te gaan winkelen. Ze hebben graag andere mensen over de vloer. Als ze op vakantie gaan zoeken ze de comfort op in luxe (kuur-)oorden.


Werk van het Varken

Je zult een Varken niet snel in de zakenwereld vinden. Het Varken wil het liefst dat anderen het zware werk doen, terwijl hij ervoor zorgt dat die mensen alles krijgen wat ze nodig hebben om het werk te doen. Het Varken heeft hoge eisen en verwachtingen van zijn collega’s. Het Varken is extreem loyaal aan zijn werk en zijn werkgever. Het Varken zal goed gedijen in beroepen als chef, voorlichter, diplomaat of ambtenaar. Het Varken heeft een groot hart en begrijpt wat er in anderen omgaat. Hierdoor zullen ze ook goed gedijen in beroepen als bijvoorbeeld verpleegkundige, maatschappelijk werker, leraar of therapeut.


Karakter van het Varken

Het Varken is het laatste teken in de Chinese dierenriem. Het Varken staat voor vruchtbaarheid en potentie volgens de Chinese tradities. Ook staat het Varken bekend om hun altijd blije en eerlijke karakter. Het Varken is een persoon die van plezier houdt.

Het Varken wil graag alles over zichzelf weten als het gaat om zijn emoties, waardoor ze nog weleens de neiging hebben om zich iets te veel te laten gaan. Ze hebben een groot hart en geven veel om anderen. Het zijn mensen die vergevingsgezind zijn. Het Varken is op zoek naar een rustig en vredig leven. Andere tekens kunnen het lastig vinden om dat wat het Varken als plezier ziet, te begrijpen.

Het Varken is fatsoenlijk en in staat om dat wat slecht of gevaarlijk is te vermijden. Ze volgen zelfopgelegde precieze, deugdzame richtlijnen. Het Varken heeft soms moeite om te begrijpen dat anderen dit niet doen. Het Varken staat nuchter in het leven en anderen zullen hem dan ook vaak om advies vragen en dit ook opvolgen. Het Varken kan wel hoge maatstaven hanteren.

Het Varken is een uitstekende bemiddelaar en diplomaat. Je zult het Varken niet snel risico’s zien nemen, ze houden van comfort en harmonie in het leven. Ze zijn veiligheid nodig en ze houden er dan ook van om thuis te blijven en te genieten van de veiligheid en vrede in hun eigen huis.


Het Varken in de liefde

blank

Karakter in de liefde

Het Varken zal er in eerste instantie alles aan doen om zijn partner gelukkig te maken. Het Varken is in staat om zijn partner te steunen en voelen ze zich het meest gelukkig als ze in hun veilige haven zijn, thuis. Het Varken houdt niet van ruzie of conflicten en zal er dan ook alles aan doen om dit te voorkomen. Als dit Varken zijn partner heeft gekozen, zijn ze all-in. Deze zorgzame mensen waarderen het leven en zijn dankbaar voor alles wat het leven ze heeft te bieden. Ze zijn wel veel aandacht nodig van hun partner om gelukkig te blijven.

Toch is het Varken ruimte en vrijheid nodig in een relatie om hun emotionele behoeften te onderzoeken. Dit kan soms leiden tot een gebroken relatie. Het probleem is namelijk dat ze dit vrijwel nooit volledig kunnen vinden en doordat ze daar zo druk mee bezig zijn, te weinig aandacht schenken aan hun relatie. Hierdoor kan het voor het Varken soms een klap zijn als de relatie over is, omdat ze de tekens dat de relatie achteruitgaat volledig hebben gemist.

Perfecte match

De Haas is in alles het uiterste van het Varken, maar in dit geval geldt; min+min = plus. Op de een of andere manier werkt dit prima en kunnen ze altijd goed met elkaar opschieten. Een uitstekende combinatie dus. De Haas en de Geit zijn net als het Varken mensen die de vrede willen bewaren. Ze kunnen goed luisteren en zijn in staat om waardevolle adviezen te geven. Doordat de Haas en de Geit houden van harmonie zullen ze goed samengaan met het Varken. De Geit is net als het Varken eerlijk waardoor er goede onderlinge communicatie is. Hierdoor zijn zowel de Haas als de Geit in staat om samen met het Varken elkaar aan te vullen en te steunen.

Andere goede combinaties

Varken – Rat
In principe kan dit goed samengaan, zolang ze maar helder hebben van elkaar waar de ander staat in de relatie.

Varken – Draak
Zolang het Varken zich enigszins kan inhouden is dit een prima combinatie. Als dit niet zo is, kan het zomaar zijn dat de Draak ervoor zorgt dat het Varken zich inhoudt. De Draak inspireert het Varken.

Varken – Paard
Het Paard is vaak populair. Dit zorgt ervoor dat de sociale positie van het Varken wordt versterkt, wat het Varken prettig vindt. Dit zou dus een prima combinatie kunnen zijn.

Varken – Haan
In deze relatie zal er weinig passie zijn, maar ze zullen wel goede vrienden kunnen worden omdat ze dezelfde interesses hebben.

Varken – Varken
Dit is een geschikte vriendschap, maar geen geschikte liefdesrelatie omdat ze allebei zich te veel zullen laten gaan.

Varken – Aap
Beide types houden van plezier, de bloemetjes buiten zetten en opwinding. Echter, als er wel serieuze problemen zijn is dit geen geschikte relatie.

Beter niet doen?

Het Varken en de Slang zijn niet in staat om elkaars standpunt te begrijpen omdat ze elkaars tegenpolen zijn. Het Varken kan soms lastig omgaan met de Tijger, het Paard, de Os en de Haan.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Horoscoop
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Mia
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Marlo
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Eline & Freek
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
medium die
Feike
 • Lichtgidsen
 • Paragnost
 • Relatie Coach
Start gratis chat
medium die
Tim & Tessa
 • Medium
 • Specialist in droomverklaringen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Kenji
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Martha
 • Helderziend
 • Medium
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading!