23 mei 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Paragnosten chat: Hoe vind je de beste online paragnost?

Paragnosten chat: Hoe vind je de beste online paragnost?

Laatst bijgewerkt: 3 januari 2023

Wellicht zit je al een tijdje te denken om contact op te nemen met een paragnost. Het zetten van die eerste stap kan lastig zijn. Chatten met een paragnost kan een oplossing zijn, omdat je op een andere manier contact hebt met de paragnost en dit wellicht voor jou makkelijker is dan in real life een paragnost te ontmoeten. Als je erover nadenkt om te gaan chatten met een paragnost, is het prettig om te weten wat een paragnost jou kan vertellen. Geen enkele paragnost is hetzelfde, geen enkel consult is hetzelfde.

Wel kunnen we je in de basis uitleggen wat een paragnost is en wat een paragnost wellicht voor jou kan betekenen. We zullen ook uitleggen wat het verschil is tussen een medium en een paragnost en hoe je kunt zien of een paragnost betrouwbaar is. Ook leggen we kort voor je uit hoe een paragnosten chat eigenlijk werkt en hoe jij je kunt voorbereiden op een consult met een paragnost via chat. Deze en andere vragen beantwoorden we in dit artikel, dus lees snel verder!


consult

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Meld je gratis aan

1. Gratis online paragnosten & mediums

Via Mediumastro kom je gratis in contact met tientallen verschillende paragnosten. Houdt hierbij de tips in acht die staan in dit artikel. Gebruik deze tips en onthoudt naar wat voor vorm van energie jij op zoek bent. De site heeft een goed overzicht wat welke kwaliteiten een helderziende bevat.

Bekijk Paragnosten op Mediumastro.nl »


2. Wat is een (online) paragnost?

blank

Een paragnost kan de toekomst voorspellen en energieën lezen. Iemand wordt een paragnost genoemd als deze persoon een paranormale (bovennatuurlijke) gave heeft. Een paragnost kan bijvoorbeeld gevoelens, gedachten of energieën opvangen van anderen. Een paragnost kan (gedeeltelijk) zien wat je in de toekomst staat te wachten en kan je helpen om inzicht/antwoord te geven op (levens-)vragen waar je mee worstelt. Je zou kunnen zeggen dat een paragnost een versterkt en hoger ontwikkeld intuïtie heeft.

Toekomst signalen

Over het algemeen geeft een paragnost je een glimp in de toekomst, door mede te kijken hoe het heden en verleden invloed uitoefent op jouw toekomst. Een paragnost heeft een verbinding met spirituele signalen. Spirituele signalen die om ons allemaal heen zijn, maar voor niet iedereen te lezen zijn. Een paragnost kan boodschappen vanuit het universum of vanuit het hiernamaals ontvangen, bijvoorbeeld van overleden dierbaren. De manieren hoe een paragnost een boodschap kan ontvangen, zijn verschillend. Van het gebruik van een pendel, tarotkaarten of totemdieren; eigenlijk is alles mogelijk.

Zintuigelijk waarnemer

Een paragnost heeft ook een letterlijke vertaling: bijzonder zintuigelijke waarnemer. Een paragnost kan meer waarnemen dan de gemiddelde mens kan waarnemen met de normale zintuigen. Een paragnost kan helderziend, heldervoelend, helderwetend, helderhorend of helderruikend zijn. Een paragnost wordt paranormaal begaafd genoemd, maar tegenwoordig wordt er ook wel gesproken van hooggevoeligheid: letterlijk meer waarnemen dan een ander gemiddeld persoon. Een paragnost kan niet alleen energieën van levende organismen waarnemen, maar ook van energieën die niet zichtbaar zijn voor het blote oog en van energieën van niet-levende voorwerpen.

De krachten en invloeden waar een paragnost gevoelig voor is, zijn in sommige gevallen van bovennatuurlijke aard. Dit maakt dat een paragnost niet op de wetenschap kan terugvallen. Het is simpelweg niet te verklaren.

Helderziend

Een persoon met helderziendheid wordt in de meeste gevallen een paragnost genoemd. Echter, een paragnost hoeft niet persé helderziend te zijn. Feit blijft wel dat een paragnost een paranormale waarneming kan hebben (verschillend in helderziend, heldervoelend et cetera). Paragnost en paranormale begaafdheid worden in de meeste gevallen als overkoepelende termen gebruikt.


3. Wat kan een paragnost voor mij betekenen?

blank

Een paragnost kan je adviezen en inzichten geven en handvaten aanreiken op in principe al je levens- en gewetensvragen. Let op: een paragnost kan een probleem niet voor je oplossen, slechts handvaten aanreiken om zelf met het probleem aan de slag te gaan. Levens- en gewetensvragen kunnen onder andere liefdesvragen, vragen over je carrière of belangrijke keuzes zijn. Een paragnost kan je wellicht het antwoord geven wat je al langere tijd zoekt en wat misschien wel diep in jezelf verborgen zit maar wat je nog niet hebt kunnen vinden.

Een paragnost luistert naar je problemen en helpt je inzichten te geven. Een paragnost kan je wellicht ook rust en troost geven wanneer jij je onrustig, gespannen en/of verdrietig voelt. Een paragnost kan je ook helpen om stil te staan bij je innerlijke ik. Ook kan een paragnost je helpen om te focussen op de mooie dingen die je wellicht uit het zicht bent verloren, de kleine dingen die ons leven zo mooi kunnen maken.


4. Wat zijn de verschillende gaven van een paragnost?

blank

Een paragnost kan verschillende gaven hebben. Over het algemeen zijn een aantal gaven sterker en/of beter ontwikkeld dan andere gaven.

Helderziendheid

Het zien van beelden of visioenen. Helderziendheid wordt gezien als een paranormaal verschijnsel waardoor iemand gebeurtenissen kan zien die plaatsvinden in een andere plaats of in een andere tijd. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, bijvoorbeeld door het vasthouden van een voorwerp of een foto of via geesten of aura’s. Ook kan het zijn dat iemand met helderziendheid een beeld ziet veranderen, bijvoorbeeld een foto van een persoon. Een helderziende kan niet alleen gebeurtenissen in de toekomst zien, maar ziet ook wat iets ‘echt’ is, in plaats van wat iemand anders ziet of hoe iemand wil dat een ander het ziet.

Heldervoelend

Iemand die heldervoelend is, kan energieën aanvoelen en soms ook overnemen. Het kan gaan om de energie in een ruimte, maar ook energie van personen zoals angst of verdriet. Daarnaast kan het ook gaan om plaatsen (je kunt hierbij denken aan plaatsen waar veel leed heeft plaatsgevonden), kledingstukken, sieraden et cetera. Soms sluiten deze mensen zich letterlijk van iets af door hun armen over hun lichaam te kruizen. Sommige energie is te zwaar om te dragen of over te nemen, zeker als je de energie van ieder persoon om je heen voelt. In dit artikel kun je meer lezen over heldervoelendheid.

Helderruikend

Iemand die helderruikend is kan energie ruiken. Dit kan zijn in specifieke situaties, zoals het ruiken van bijvoorbeeld aardbeien terwijl er geen aardbeien in de omgeving te vinden zijn. Een geur wordt dan dus overgebracht door energie. Zij ruiken geuren die anderen niet ruiken op dat moment. Net als helderproevend is helderruikend een niet veel voorkomende gave. Een persoon die helderruikend is kan soms de geur van een overleden dierbare ruiken, of in zeldzame gevallen ook ruiken dat iemand gaat overlijden. Ze kunnen meestal ook ruiken of iemand ziek is en als de gave is ontwikkeld weten ze ook wat voor ziekte deze persoon heeft. Dit herken je wellicht van honden die ruiken of iemand ziek is.  Deze personen kunnen vaak ook ruiken of iemand een tekort heeft van iets, bijvoorbeeld een tekort aan een bepaald vitamine. Ze kunnen ook ruiken of iets goed is om te eten of juist niet en in sommige gevallen zet beeld zich ook om in geur, als zij een bepaalde afbeelding zien.

Helderproevend

Helderproevend is een zeldzame gave die soms samengaat met helderruikend. Iemand die helderproevend is, kan iets proeven zonder dat hij of zij echt iets eet of in zijn/haar mond heeft. Dit komt doordat er vanuit een andere dimensie energieën vrijkomen die de persoon in kwestie vervolgens proeft. Voorbeelden zijn een bepaalde smaak die een overleden dierbare lekker vond, zoals bepaald snoepgoed of fruit. Iemand die helderproevend is zal dit tijdens een consult ook op deze manier als boodschap doorkrijgen en doorgeven, dus bijvoorbeeld: ik proef banaan. Het kan zijn dat jouw dierbare dol was op banaan. Ook is het mogelijk dat zij een bepaalde energie proeven. Zo dragen sommige mensen een zoete energie bij zich en andere juist een zure. Ook kan een helderproevend persoon ook proeven of iets goed is om te eten of juist niet. In sommige gevallen is een persoon met helderproevendheid niet bewust van deze gave, omdat het lastig is om een bepaalde smaak bij een bepaalde energie te plaatsen.

Helderwetend

Een persoon die helderwetend is heeft antwoord op vragen waarvan hij/zij het antwoord eigenlijk niet hoort te kunnen weten. Hoe deze persoon deze antwoorden binnenkrijgt kan per persoon verschillen.

Helderhorend

Iemand met helderhorendheid kan stemmen en/of geluiden horen die anderen niet horen. De ene paragnost heeft misschien het gevoel alsof de geluiden in zijn hoofd klinken, de ander alsof het ergens in de verte klinkt en weer een ander alsof iemand het in hun oor fluistert. Het kan gaan om gesprekken, woorden, stemmen, muziek et cetera. Soms kunnen bepaalde geluiden ook bepaalde beelden oproepen, bijvoorbeeld bij het horen van een bepaald muziekstuk of instrument. In dit artikel kun je meer lezen over helderhorendheid.

Andere voorbeelden van gaven

 • Contact via engelen (met het hiernamaals)
 • Contact via gidsen (met het hiernamaals, bijvoorbeeld via totemdieren)
 • Het zien van schimmen en gezichten
 • Aura’s zien/lezen
 • Voelen/zien wat een ander denkt
 • Voelen van energievelden
 • Voelen van ‘niet-levende’ objecten
 • Automatisch schrift
 • Trance

5. Wat zijn de verschillen tussen een paragnost en een medium?

blank

Een paragnost kan ook een medium zijn. Een medium is een persoon die contact kan maken tussen het hier op aarde en het hiernamaals. Niet elke paragnost kan dit en daarom wordt er onderscheid gemaakt tussen de term paragnost en medium.

Boodschap

Een medium kan contact maken met immateriële entiteiten zoals overleden personen of engelen. Deze boodschappen komen onder andere in de vorm van gevoelens, woorden of beelden binnen. Je kunt een medium zien als de boodschapper: de verbinding tussen een levend persoon en een overledene. Geen enkel medium gebruikt hiervoor dezelfde manier.

Unieke gave

Het ene medium staat in contact met totemdieren, terwijl een ander medium juist in contact staat met engelen. Verder heeft een medium dezelfde gaven als een paragnost. De uitzondering is dus dat een medium contact kan maken met het hiernamaals en een paragnost niet. In dit artikel kun je nog meer lezen over wat een medium is en wat een medium voor je kan betekenen.


6. Waar let je op bij het kiezen van een paragnost?

Zoals al is benoemd, is geen enkele paragnost hetzelfde. Geen enkele paragnost gebruikt dezelfde technieken om een boodschap over te kunnen brengen. Daarom is het van belang dat jij een goed gevoel hebt bij de paragnost en bij de technieken die hij/zij gebruikt. Ook kan de vraag waarmee je zit van invloed zijn op het kiezen van een paragnost. Wellicht spreekt de ene techniek je meer aan dan de andere en krijg je daardoor een beter gevoel bij iemand. Dat kan en dat mag, want het gaat om jouw gevoelens.

Jij kiest je paragnost

We kunnen je geen advies geven voor dé juiste paragnost, omdat dit geheel afhankelijk is van jou. Sommige paragnosten hebben bepaalde gaven of bepaalde specialismen. Wellicht wil jij iets weten over je dromen, dan kan een specialist in droomverklaringen behulpzaam zijn.

Paragnosten specialisatie

Sommige paragnosten hebben juist een specialisatie in bijvoorbeeld healing of relaties. Daarnaast kun jij je aangetrokken voelen tot een specifieke gave, bijvoorbeeld heldervoelendheid of helderziendheid. Ook kan het zijn dat er een bepaalde techniek is die je prettig vindt, zoals tarotkaarten lezen of pendelen. Uiteraard kan er voor sommige mensen ook een duidelijk verschil zitten tussen man of vrouw. Wellicht helpen deze opsommingen voor je, maar uiteindelijk zul jij moeten kiezen. Je kunt eventueel ook letten op de communicatiestijl van iemand. Maar wat het meest belangrijk is, is het gevoel dat je bij iemand krijgt!


7. Hoe weet ik of een paragnost betrouwbaar is?

blank

Een paragnost die betrouwbaar is, zal eerst feiten gaan noemen uit het heden of verleden. Zo ben jij, maar ook de paragnost er zeker van dat ze contact hebben met de juiste energie. Een paragnost zou dingen moeten kunnen zien/weten die je niet zomaar over jou zou moeten weten. Een betrouwbare paragnost biedt inzicht en advies, maar zal nooit een oordeel vellen over uw situatie. Daarnaast zal een paragnost enerzijds niet bewust tijd rekken (om een sessie duurder te maken) en anderzijds u nooit opjagen. Geduld, begripvol en vriendelijk; dat is hoe een paragnost zich hoort op te stellen. Hieronder op een rijtje een aantal dingen waaraan je kunt zien of een paragnost betrouwbaar is:

 • Een betrouwbare paragnost kan specifieke details uit zowel het heden als uw verleden benoemen.
 • Een betrouwbare paragnost oordeelt nooit.
 • Een betrouwbare paragnost is begripvol, vriendelijk en geduldig.
 • Een betrouwbare paragnost is geen geboortedatum of sterrenbeeld nodig; dit wordt door onbetrouwbare paragnosten gebruikt om algemene karaktereigenschappen op te zoeken.
 • Een betrouwbare paragnost zal u geen persoonlijke vragen stellen (zoals woonplaats of leeftijd); een onbetrouwbare paragnost gebruikt deze informatie om een situatie te schetsen.
 • Een betrouwbare paragnost zal nooit zeggen dat hij/zij iets voor u kan oplossen. Dit kan een paragnost niet! Zij kunnen u slechts handvaten en adviezen aanreiken, waar u zelf mee aan de slag zult moeten gaan.
 • Een betrouwbare paragnost probeert geen tijd te rekken maar zal u ook niet opjagen.
 • Een betrouwbare paragnost houdt rekening met uw privacy. Zij zullen dan ook nooit gegevens/namen van hun klanten vrijgeven. Een paragnost die reclame voor zichzelf maakt met bijvoorbeeld “Ik heb de toekomst van die [naam] beroemdheid gelezen” is dus bij uitstek niet betrouwbaar.
 • Een betrouwbare paragnost stelt geen suggestieve vragen, bijvoorbeeld: “U heeft het vroeger moeilijk gehad, klopt dit?”
 • Let op cold reading. Dit is minder aan de orde via het chatten met een paragnost, maar wel een belangrijke tip. Cold reading is het lezen van lichaamstaal en omstandigheden. Zo is er onder andere veel af te lezen aan sieraden (denk aan een trouwring) of een auto. Probeer tijdens een consult er zo neutraal mogelijk uit te zien, zonder sieraden en dergelijke. Indien je wel bij een paragnost op bezoek gaat, kun je ervoor kiezen om ergens in de buurt te parkeren zodat je auto niet zichtbaar is. Niet betrouwbare paragnosten maken veel gebruik van cold reading.
 • Een betrouwbare paragnost maakt je niet bang en vraagt alleen om je voornaam en telefoonnummer.
 • Een betrouwbare paragnost vertelt ook dingen die wellicht niet leuk zijn om te horen!

8. Wat kan ik verwachten van een paragnosten chat?

Een paragnosten chat is feitelijk een online consult. Je stelt simpelweg een vraag in de chat en krijgt hier vervolgens een antwoord op. Het kan zijn dat een paragnost een foto van jou of je voornaam nodig heeft. Over het algemeen is een eerste vraag/eerste consult gratis.

Het kan nodig zijn dat jij je moet aanmelden/een account moet aanmaken, mede om je privacy te kunnen waarborgen. Hierna koop je een aantal credits/punten, in de meeste gevallen kan dit ook via een pakket. Het prettige hiervan is dat je altijd van tevoren weet hoeveel geld je uitgeeft, omdat het niet mogelijk is om zonder credits verder te chatten.

Je ontvangt dus gegarandeerd geen hoge rekeningen achteraf, omdat jij nog lekker in het gesprek zat. De ene site werkt met een aantal credits per minuut, de andere site werkt juist met een aantal credits per verstuurd bericht. Afhankelijk van wat je prettig/handig vindt is het dus verstandig om hier ook goed naar te kijken voor je een website kiest. In sommige gevallen kun je een chatverslag afdrukken/opslaan en dus later nog eens rustig doornemen.


9. Hoe kun je je voorbereiden op een gesprek?

Zorg ervoor dat je in een ruimte bent waar jij je volledig op het gesprek kunt focussen. Zonder afgeleid te worden dus, hoe dit voor jou het beste werkt. Ook is het goed om vooraf te bedenken wat je vragen zijn en/of wat het probleem is waar je mee loopt.


consult

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Algemeen
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Dorothy
 • Engelenreader
 • Pendelen
 • Lichtgidsen
Start gratis chat
medium die
Matteo
 • Relatie Coach
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Gianna
 • Paragnost
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Mia
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Jill
 • Engelenreader
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Charissa
 • Heldervoelend
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Marlo
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading