23 mei 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Hond 🐶; Chinese Dierenriem Horoscoop

Hond 🐶; Chinese Dierenriem Horoscoop

De Hond, het meest betrouwbare, intelligente en vriendelijkste dier uit de Chinese dierenriem. De Hond past bij de maand oktober en bij een geboortetijd tussen 19.00 uur en 21.00 uur. Naast vriendelijk en betrouwbaar is de hond eerlijk, nieuwsgierig en verantwoordelijk. Echter, de Hond kan ook oordelend, nerveus en angstig zijn.

De Hond kan goed in teamverband werken en is respectvol naar zijn collega’s. We zullen de Hond niet snel zien in een leidinggevende functie of in de zakenwereld. In de liefde geeft de Hond zich volledig aan zijn partner over. Soms is het lastig voor de Hond om alleen te zijn en de Hond kan dan jaloers gedrag laten zien.

Dit bedoeld de Hond niet zo, de Hond is gewoon altijd bang dat zijn partner niet meer van hem houdt. Wat is er nog meer te vertellen over onder andere het werk, de liefde, de smaak en de verschillende typen Hond? Je leest het allemaal in dit artikel.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Uiterlijk dier, geheim dier en innerlijk dier

In de westerse astrologie kennen we het sterrenbeeld, het maanteken en de ascendant. Ditzelfde zien we terug in de Chinese dierenriem. Het dier van je geboortejaar is wat je van jezelf aan de buitenwereld laat zien. Het dier van je geboortemaand is hoe je innerlijk bent en hoe jij bent in relaties en in de liefde. Je geheime dier is het dier van je geboortetijd; dit dier gaat over je ware, diepe zelf. Deze ware zelf zul je voor anderen verborgen houden.


De data en jaartallen van de Hond volgens de Chinese kalender

 • 14 februari 1934 – 3 februari 1935 (hout)
 • 2 februari 1946 – 21 januari 1947 (vuur)
 • 18 februari 1958 – 7 februari 1959 (aarde)
 • 6 februari 1970 – 26 januari 1971 (metaal)
 • 25 januari 1982 – 12 februari 1983 (water)
 • 10 februari 1994 – 30 januari 1995 (hout)
 • 29 januari 2006 – 17 februari 2007 (vuur)
 • 16 februari 2018 – 4 februari 2019 (aarde)

Geboortemaand en tijd van de Hond

De geboortemaand die hoort bij de Hond is oktober. De geboortetijd die bij de Hond hoort is tussen 19.00 uur en 21.00 uur.


De vijf typen Hond

Het basiselement wat bij de Hond hoort is metaal, maar elk jaar heeft zijn eigen element. Dit zorgt er dus voor dat er vijf typen Hond onderscheiden kunnen worden, die ik hieronder kort zal toelichten.

Aarde hond

18 februari 1958 – 7 februari 1959 & 16 februari 2018 – 4 februari 2019

De Hond met het type aarde is goed in balans en in evenwicht. Deze mensen hebben materialistische ambities. Ze zijn vooral succesvol in de amusementwereld, mede dankzij hun natuurlijke charisma. Deze mensen zijn oprecht, rationeel en intelligent. Daarnaast zijn ze ook rechtvaardig en diplomatiek; ze zullen nooit direct een kant kiezen of conclusie trekken voor ze alle verhalen en meningen boven tafel hebben. Mede hierdoor is dit type Hond geschikt om als leider op te treden.

Vuur hond

2 februari 1946 – 21 januari 1947 & 29 januari 2006 – 17 februari 2007

Dit type Hond is kleurrijk, een beetje gek, vriendelijk en warm. Dit type Hond is geliefd. Ze zijn goed met kinderen, mede dankzij hun engelengeduld. Deze mensen zijn vindingrijk en hebben vaak een ongewone carrière. Vergis je niet, dit type Hond is ook eerlijk en open. Het is niet het type dat zich gemakkelijk zal settelen, mede dankzij hun ongewone en actieve leven.

Hout hond

14 februari 1934 – 3 februari 1935 & 10 februari 1994 – 30 januari 1995

Dit type Hond is creatief. Ze zijn begaafd en intuïtief. Hierdoor kunnen ze zich goed inleven in de problemen en behoeften van anderen. Ze zijn minder onafhankelijk dan de andere typen Honden en zijn flexibel. Ze willen graag tot een groep behoren, mede om steviger in hun schoenen te staan. Ze houden van een warm, prettig en mooi huis.

Metaal hond

6 februari 1970 – 26 januari 1971

Dit type Hond is sterk, vastberaden en principieel. Toch wil deze Hond het liefst gewoon aardig gevonden worden. Deze mensen stellen hoge eisen aan zichzelf en anderen. Mede hierdoor weten ze precies hoe ze hun leven willen leiden. Deze mensen zullen altijd klaar staan voor hun naasten en zullen zich volledig overgeven aan hun naasten. Dit type Hond houdt van eerlijkheid en rechtvaardigheid en zal dan ook zeker van zich laten horen als hij iets ziet wat onrechtvaardig is. Dankzij hun duidelijke doelen in het leven en doordat ze weten hoe ze hun leven willen leiden, komt dit type Hond zichzelf nog weleens tegen als iets niet gaat hoe hij had verwacht. Dit is erg stressvol voor dit type Hond.

Water hond

25 januari 1982 – 12 februari 1983

Dit type Hond wordt gezien als het meest gelukkige type. Ze zijn graag buiten in de natuur. Ze zijn in vergelijking met de andere typen meer ontspannen. Deze Hond is charmant en het is prettig om in zijn gezelschap te zijn. In vergelijking met de andere typen is deze Hond iets meer ruimdenkend. Dit type Hond heeft veel kennis waardoor ze situaties kunnen bekijken vanuit meerdere invalshoeken. Hierdoor zijn ze gemakkelijk in omgang en flexibel. In vergelijking met de andere typen Hond is dit type iets minder trouw.


Kenmerken en eigenschappen van de Hond

blank

Kernwoorden

De kernwoorden van de Hond zijn: loyaal, betrouwbaar, vriendelijk, aardig, onbaatzuchtig, verantwoordelijk, eerlijk, angstig, overweldigend en nieuwsgierig.

Kwaliteiten

De Hond is toegewijd, attent, warm, vriendelijk, betrouwbaar, intelligent, enthousiast, bescheiden, verantwoordelijk, zinvol en evenwichtig.

Valkuilen

De Hond kan ook agressief, kleingeestig, oordelend, wispelturig, nerveus, angstig en gehaast zijn.

Elementen

De Hond is een Yang-teken en past bij het element metaal. De Yang energie staat voor het mannelijke en staat voor het actieve, het bewegende, het scheppende, zomer, vuur en het opbouwende. Het element metaal staat voor het westen, nuttig, sterk en betrouwbaar.

Kleuren

De kleuren die passen bij de Hond zijn bruin, donkergroen en aardetinten.

Smaak

De Hond heeft een drukke smaak. Eigenlijk maakt de Hond graag combinaties die officieel niet bij elkaar passen. De meeste mensen geboren in het teken van de Hond houden van fietsen en zwemmen. Het zijn praatgrage mensen die ook van dansen houden en graag iets leuks gaan doen met hun naasten. Om tot rust te komen gaan ze graag wandelen of zitten ze rustig te lezen. De Hond is dan ook vaak een persoon die op wandelvakantie gaat of naar het water toe trekt.


Karakter van de hond

blank

De Hond wordt gezien als het meest intelligente en meest betrouwbare dier in de Chinese dierenriem. De Hond is naast intelligent en betrouwbaar ook het meest vriendelijke en aardige type van de Chinese dierenriem. De Hond is immers een dier wat anderen dient en zich graag nuttig maakt. Trouw en betrouwbaarheid zijn voor deze mensen heel gewoon.

De Hond is vastberaden, plichtsgetrouw en edel. Ze zijn deugdzaam en onbaatzuchtig. Over het algemeen zijn ze graag bij anderen. Ze zijn eerlijk en verdraagzaam, maar anderen kunnen wel gemakkelijk misbruik van ze maken. De Hond zal altijd anderen willen behagen en helpen. Soms willen ze dit misschien wel iets té graag. De Hond kan een slachtofferrol aannemen, waarin ze alles wat fout gaat verdragen met een gevoel van gelatenheid. Ze zijn soms weinig ondernemend.

Het is dan ook van belang dat deze mensen leiding en supervisie krijgen, want dat zijn ze nodig om niet wild te worden. De Hond is erg goed met kinderen. Kinderen trekken dan ook graag op met de Hond. De Hond is misschien in zijn hart soms zelf nog wel een beetje kind. De Hond heeft enkele nauwe vriendschappen, maar het zijn extraverte en sociale mensen die voortdurend in gezelschap van anderen willen zijn.


Werk van de Hond

De Hond is een harde werker die niet bang is om een uitdaging aan te gaan. Ze zijn in staat om in teamverband te werken en kunnen ook zelfstandig werken en durven verantwoordelijkheid te nemen. Ze willen liever niet een leidinggevende rol, mede omdat ze de steun en aanmoediging van hun collega’s nodig zijn.

De Hond kan het best duidelijk omschreven taken uitvoeren en zullen we niet snel zien in de zakenwereld. De Hond is in staat om betrouwbaar en toegewijd te werk te gaan en is respectvol en harmonieus naar zijn collega’s. De Hond heeft wel moeite met oneerlijke collega’s of collega’s die afspraken niet nakomen. Beroepen waarin de Hond goed zou kunnen gedijen zijn bijvoorbeeld: criticus, arts, professor of hulpverlener.


De Hond in de liefde

blank

Karakter in de liefde

De Hond beleeft romantiek en liefde met volledige overgave. De Hond geniet echter meer van een vriendschappelijke relatie. Ze zijn op zoek naar gezelschap en kunnen over het algemeen prima vertoeven in een platonische relatie. Doordat ze zo graag anderen willen plezieren, zullen ze toch uitstekende minnaars zijn.

Ze doen namelijk alles om de goedkeuring en waardering van hun partner te krijgen. De Hond is betrouwbaar in een relatie, maar kan ook jaloers en achterdochtig worden omdat ze continu bevestiging en geruststelling nodig zijn van hun partner, dat deze nog steeds van de Hond houdt. Door deze jaloezie en achterdocht kunnen ze hun relatie onbedoeld kapot maken.

Perfecte match

De Hond past goed bij de Tijger en het Paard. De Tijger, het Paard en de Hond vallen alle drie onder de groep ‘beschermers’ in de dierenriem. Deze mensen zijn in staat om zich onzelfzuchtig in te zetten voor de wereld.

De Tijger is onstuimig, maar de Hond is wat rustiger en is in staat om de Tijger wat aan te sturen. Het Paard is een persoon die zich zonder na te denken in nieuwe uitdagingen stort. De Hond helpt het Paard om eerst even ‘pas op de plaats te zetten’. De Hond zal dan ook goed samen gaan met de Tijger en het Paard.

Andere goede combinaties

Hond – Rat
De Rat neemt graag de leiding, terwijl de Hond juist trouw is. Samen zullen ze een goed team zijn, wat veel praat. Dit kan soms wat lawaaierig worden.

Hond – Os
Dit is een prima combinatie in de zakenwereld, maar niet zo’n goede combinatie op liefdesgebied.

Hond – Haas
Deze twee begrijpen en respecteren elkaar. Dit zal dan ook een prima combinatie zijn.

Hond – Slang
Deze combinatie lijkt op het eerste oog niet logisch, maar toch werkt deze combinatie prima.

Beter niet doen?

De Draak. De Hond past niet goed bij de Draak. De Draak heeft elke keer nieuwe ideeën die vaak worden afgekeurd door de nuchtere en kritische Hond. Hierdoor hebben ze regelmatig conflicten en moeite met communiceren.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Horoscoop
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Gianna
 • Paragnost
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Jill
 • Engelenreader
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Charissa
 • Heldervoelend
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Abigail
 • Engelenreader
 • Medium
 • Paragnost
Start gratis chat
medium die
Holger
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Pendelen
Start gratis chat
medium die
Luana
 • Pendelen
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Dana
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading!