23 mei 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Horoscoop sterrenbeeld Leeuw: karakter, carrière & liefde

Horoscoop sterrenbeeld Leeuw: karakter, carrière & liefde

De Leeuw; Een openhartige, zelfverzekerde en geboren leider. Omringd door vrienden, dankzij zijn hartelijke en trouwe karakter. Hij staat graag in het centrum van de belangstelling, maar moet wel opletten dat hij hierbij niet egocentrisch wordt. Een serieuze vader, een warme moeder. In een liefdesrelatie zal de Leeuw jou altijd belangrijk laten voelen, omdat hij ziet dat jij goed bent precies zoals je nu bent. Echter, dit kan de Leeuw alleen als jij hem ook het gevoel geeft hem te bewonderen en hem voldoende vrijheid binnen de relatie geeft.

De Leeuw gedijt het best in een beroep waarbij hij omhoog kan klimmen tot een leidinggevende functie. De geboortesteen die past bij de Leeuw is de robijn, die in sommige cultuur wordt gezien als het evenbeeld van de zon. Maar is de Leeuw ook echt zo stralend als de zon? Een uitgebreide omschrijving van het sterrenbeeld Leeuw lees je hier.

De Leeuw datum – 23 juli tot en met 23 augustus


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Algemene kenmerken van de Leeuw

De Leeuw is een mannelijk, vast teken en valt onder de vuurtekens. Het symbool wat bij de Leeuw hoort is de zon. Mannelijke tekens zijn vaak extravert en hebben een ondernemende, assertieve en creatieve natuur. Het zijn mensen die zichzelf goed kunnen uiten. Vaste tekens zijn mensen die betrouwbaar, praktisch, vasthoudend en koppig kunnen zijn. Als er te veel druk op deze mensen staat kunnen ze gemakzuchtig, onbetrouwbaar en zelfs inconsequent worden. Mensen met het vuurteken zijn mensen die enthousiast en energiek zijn. De zon staat voor kracht en vitaliteit. De zon verlicht de aarde met zijn stralen en zo wil de Leeuw ook een stralend licht voor anderen zijn.

De vier subtypes van de Leeuw

Goldschneider en Elffers deden onderzoek naar het karakter van mensen in combinatie met hun geboortedag. Uit dit onderzoek kwamen 48 persoonlijkheden naar voren, gekoppeld aan de sterrenbeelden. Dit onderzoek legt een combinatie tussen psychologie en astrologie. Hieronder omschrijf ik de specifieke kenmerken van de vier persoonlijkheden van het sterrenbeeld Leeuw.

Leeuw 1 – 26 juli tot en met 2 augustus

Dit type Leeuw gebruikt zijn energie en drang om aandacht te krijgen als brandstof om zichzelf te ontwikkelen. Deze Leeuwen willen de beste zijn in datgene wat ze doen, wat ze meestal ook nog lukt. Het zijn mensen met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en een positieve kijk op de wereld. Het zijn mensen die moeten opletten dat ze ook hun eigen behoeften in de gaten houden. Door hun hoge verantwoordelijkheidsgevoel vergeten ze namelijk zichzelf nog wel eens.

Leeuw 2 – 3 tot en met 10 augustus

Dit type Leeuw heeft een sterke wilskracht die hij met trots gebruikt om uitdagingen aan te gaan. Ze zullen lang blijven doorgaan en ze vinden het soms lastig om toe te geven dat ze niet verder kunnen komen. Dit zijn mensen die trouw zijn en houden van oprechte en eerlijke mensen. Het zijn mensen die niet snel compromissen zullen sluiten, omdat ze de volledige vrijheid willen in hun doen en laten.

Leeuw 3 – 11 tot en met 18 augustus

Dit type Leeuw is op zoek naar avontuur en is een echte vechter. Het zijn mensen met een hoge dosis zelfvertrouwen. Ze zijn extreem toegewijd en zetten zich graag in voor grotere doelen en idealen, als echte wereldverbeteraars. Het probleem met dit type is dat ze soms niet realistisch naar zichzelf kunnen kijken, waardoor ze zich onbegrepen voelen.

Leeuw Maagd – 19 tot en met 25 augustus

Deze mensen zijn geboren tussen twee tekens, waardoor ze de kenmerken van beide tekens kunnen laten zien. Het zijn types die zowel gesloten als extravert kunnen zijn, waardoor ze vaak weten wanneer ze moeten luisteren en wanneer ze moeten spreken. Dit type is vurig, maar tegelijkertijd geaard. Hierdoor ontstaat er een fijne balans tussen assertief en praktisch. Dit type Leeuw vindt het soms lastig om met zijn eigen emoties om te gaan.


Het basiskarakter van de Leeuw

De Leeuw is een geboren leider, die een sterke behoefte heeft aan waardering van anderen. De Leeuw is creatief en wordt vaak getrokken tot de theaterwereld waarin de Leeuw in het middelpunt van de aandacht kan staan. Door zijn houding wordt hij veelal bewonderd door anderen, dankzij zijn humor en charme. Leeuwen hebben vaak een grote groep vrienden. Ze zijn niet bang om uitdagingen aan te gaan, ongeacht de risico’s. Een Leeuw neemt geen genoegen met een tweede plaats of het één na beste. Het kan zijn dat de Leeuw zich wentelt in luxe, om zo een hoog publiek imago te verkrijgen. Het zijn mensen die goed nadenken over hun toekomst en een dag positief afsluiten als ze het gevoel hebben dat ze iets hebben bereikt. De Leeuw heeft een sterke eigen mening. Ze zijn bereid te luisteren naar een ander en respecteren de mening van een ander, maar zijn niet gemakkelijk van hun eigen mening af te brengen. Een Leeuw weet wat hij wil en hoe hij dit moet krijgen. Met zijn ambitieuze instelling en koppigheid handelen ze groter dan anderen zouden doen.


Positieve eigenschappen van de Leeuw

 • Zelfverzekerd
 • Gul/Vrijgevig
 • Creatief
 • Ruimdenkend/Brede visie
 • Ambitieus
 • Trouw/Loyaal
 • Moedig

De Leeuw is oprecht, openhartig en zelfverzekerd. De Leeuw heeft een sterk karakter en is trouw en vrijgevig voor zijn naasten. Leeuwen koesteren geen wrok en vergeven gemakkelijk, maar zullen wel hun best doen om hun aanzien te behouden en zijn bereid om hier de strijd voor aan te gaan. Het zijn betrouwbare en consequente mensen, die dit ook van anderen verwachten terug te krijgen. De Leeuw is moedig en zal in een vriendschap of (liefdes)relatie achter je staan en voor je vechten. Het zijn mensen die idealistisch en vredelievend zijn en zetten hun kracht vaak in voor het goede. Daarnaast zijn het intelligente en filosofische mensen die vaak van nature in balans zijn door hun wijze geest. De Leeuw is opgewekt en hartelijk en kan hiermee gemakkelijk mensen opvrolijken en motiveren. Naast zijn optimistische en brede visie op de wereld is de Leeuw ook moedig en openhartig.


Negatieve eigenschappen van de Leeuw

 • IJdel/Verwaand
 • Eigenwijs
 • Bazig/Autoritair/Dominant
 • Bemoeizuchtig
 • Neerbuigend
 • Arrogant
 • Egocentrisch

Door hun hoge dosis zelfvertrouwen en natuurlijke leiderschap kunnen ze echter ook neerbuigend, autoritair, bemoeizuchtig of bazig overkomen op anderen. Hij moet uitkijken dat zijn drang naar waardering niet wordt omgezet tot verwaand gedrag met een drang naar macht. De Leeuw kan dan extreem arrogant, hooghartig en egocentrisch worden. De Leeuw kan hard zijn tegen mensen die hem in zijn ogen niet voldoende waarderen. Door zijn constante drang naar erkenning moet de Leeuw opletten dat hij niet in een negatieve spiraal belandt (negatieve gedachten en gevoelens) als hij niet voldoende erkenning krijgt.


De Leeuw als man

De mannelijke Leeuw lijkt bijna nonchalant, zo gracieus beweegt hij zich voort. Hij staat graag in de belangstelling en vindt wel een manier om dit voor elkaar te krijgen. De Leeuw man is energiek en vrolijk, soms zelfs een beetje kinderlijk. Het zijn charismatische, vrolijke, enthousiaste types die voluit genieten van het leven en dit ook delen met anderen. De mannelijke Leeuw is beschermend over zijn familie, naasten en zijn bezittingen. De Leeuw als vader is serieus, toegewijd en trots op zijn kinderen. Hij zal alles doen om zijn kinderen te beschermen en kan hierbij zelfs meedogenloos worden.


De Leeuw als vrouw

De vrouwelijke Leeuw heeft de neiging om zich uiterlijk expressief en stoutmoedig te vertonen. Het zijn sterke, krachtige vrouwen. De vrouwelijke Leeuw is een echte vechter als het gaat om haar kwaliteit van leven. Als je haar daarin dwars zit, zal ze er alles aan doen om je naar beneden te halen. Vrouwelijke Leeuwen zijn levendig, oprecht, enthousiast en motiverend. De vrouwelijke Leeuw wil haar leven leiden zoals zij dat wil, in vrijheid. Het zijn zelfverzekerde, creatieve en inspirerende vrouwen. De Leeuw als moeder is warm, toegewijd en liefhebbend. Ze houdt er niet van als andere mensen zich met haar opvoeding bemoeien en is beschermend over haar kinderen. Door de sterke drang naar aandacht gaan de moeders soms iets over de top, als ze willen dat hun kinderen door iedereen worden bewonderd.


De Leeuw als kind

Een baby met het sterrenbeeld Leeuw zal snel dingen leren. Kinderen met het sterrenbeeld Leeuw weten wat ze willen. Deze kinderen staan graag in de belangstelling en zullen ook niet bang zijn om te schreeuwen om aandacht. Deze kinderen zijn creatief, spontaan, gelukkig, speels en vrolijk. Ze zijn dominant, maar tegelijk warm en daardoor volgen andere kinderen ze gauw. Ze houden ervan goedkeuring te krijgen en houden niet van kritiek. Als je hun trots krenkt kunnen ze koppig worden. Andere kinderen lopen gauw achter de Leeuw aan, maar de Leeuw moet leren waar de grenzen liggen in de baas spelen. Ze (h)erkennen de grenzen van anderen nog niet goed. Door zijn charme en extroverte persoonlijkheid weten ze snel hoe ze anderen om hun vinger moeten winden en de baas over ze kunnen spelen. Deze kinderen zijn energiek en zijn uitdagingen nodig. De Leeuw meisjes zijn als kind geen type ‘meisje-meisje’.

Ouders van een Leeuwenkind

Deze kinderen leren het best als je ze iets uitlegt wanneer ze alleen zijn. Als ouder zijnde is het belangrijk om te zorgen dat het Leeuwenkind weet dat hij niet over iedereen de baas kan spelen. Het is belangrijk dat het kind gehoorzaamt aan zijn ouders en respect heeft voor zijn ouders. De Leeuw heeft een hardwerkende persoonlijkheid, maar het is belangrijk om het Leeuwenkind te leren dat hard werken loont. Anders kan de Leeuw verwend gedrag gaan vertonen en hierdoor extreem de baas gaan spelen over anderen, zodat zij voor hem werken. De Leeuw heeft vrijheid nodig om zichzelf te kunnen ontwikkelen en uiten. Daarom is het belangrijk om een Leeuwenkind gedisciplineerd, maar met zachte hand op te voeden. Het is belangrijk dat het Leeuwenkind voldoende vrijheid en ruimte krijgt. Dit kind zal het snelst leren als hij zelf verantwoordelijkheid krijgt en beslissingen moet maken.


blank

De Leeuw in de liefde

De Leeuw is als partner warm, open en trouw, mits hij weet dat hij aanbidding en respect van zijn partner krijgt. Hij is continu bevestiging nodig dat zijn partner hem nog steeds belangrijk vind. Andersom geeft de Leeuw jou ook het gevoel dat jij belangrijk bent. De Leeuw zal je altijd proberen te laten voelen dat jij goed bent zoals je bent. In het beste geval kan zijn partner de Leeuw voldoende intomen om hem met beide benen op de grond te laten staan. De Leeuw is hiervoor een partner nodig die zelfbewust en zelfverzekerd is en zo voldoende voor zichzelf kan opkomen. De Leeuw is een natuurlijke (ver)leider en moet zich onafhankelijk kunnen bewegen in een relatie. Met hun natuurlijke leiderschap nemen zij dan ook graag het initiatief in een relatie. De Leeuw houdt niet van communiceren over relatieproblemen en gaat dit liever helemaal uit de weg.

De mannelijke Leeuw in een relatie

De mannelijke Leeuw verwacht en hoopt op een perfecte relatie, zonder tegenslagen. Zijn partner zal er dan ook voor moeten zorgen dat hij met beide benen op de grond en binnen de realiteit blijft staan. De mannelijke Leeuw is dominant in een relatie. Hij kan zijn gevoelens niet gemakkelijk uiten bij zijn partner, omdat dit zijn trots krenkt. Daarom verwacht hij van zijn partner dat zijn partner hem wel begrijpt, ook al uit hij zijn gevoelens niet. Daardoor kan de mannelijke Leeuw soms ongevoelig overkomen. Ondanks dat hij egoïstisch over kan komen (hij houdt er van om bewonderd te worden door zijn partner), zal hij alles over hebben voor zijn partner.

De vrouwelijke Leeuw in een relatie

De vrouwelijke Leeuw is warm en uitbundig. Ze tonen hun gepassioneerde gevoelens. De vrouwelijke Leeuwen zijn romantisch ingesteld. Ze zijn direct en intens. Ze kennen hun eigen lichaam goed en vertrouwen op hun eigen lichaam en innerlijke kracht als het gaat over seks. Als een vrouwelijke Leeuw haar zinnen op jou heeft gezet, zal ze alles doen om jou te bereiken. De vrouwelijke Leeuw staat in direct contact met haar eigen energie en laat dit dan ook zien in haar relatie. Zij waardeert de mens, fysiek en geestelijk, net zoals zij het leven waardeert. Door haar partner wordt ze graag gecomplimenteerd, bewonderd en gewaardeerd. De vrouwelijke Leeuw is dominant in een relatie, maar ze is zich er wel van bewust dat ze haar partner nodig heeft. Ze kan soms jaloers overkomen.


Welk sterrenbeeld past bij Leeuw?

De Leeuw past goed bij de Ram en de Boogschutter. De Ram is temperamentvol, waardoor hij de Leeuw kan uitdagen. De Boogschutter is extravert en brengt levendigheid in het leven van de Leeuw. De Boogschutter is niet jaloers aangelegd en kan daardoor de Leeuw voldoende vrijheid geven in een relatie en kan goed omgaan met het (ver)leidende karakter van de Leeuw. De Leeuw past ook goed bij de Steenbok en de Kreeft.

Meer weten over welke sterrenbeelden bij elkaar passen? Bekijk hier het artikel over de liefdeshoroscoop!


Carrière en werk van de Leeuw

De Leeuw gedijt het beste in een positie waarin hij leiding kan geven, maar ook zijn eigen creativiteit en brede visie mag inzetten. Het zijn harde werkers die loyaal zijn aan hun werkgever. Ze zijn niet bang voor een uitdaging en zijn betrouwbaar. De Leeuw is een enthousiaste werknemer die niet houdt van verandering en daarom jarenlang een goede werknemer kan zijn in het zelfde bedrijf. De Leeuw houdt niet van fouten maken en dit gebeurt dan ook zelden. Mocht het wel gebeuren, vind de Leeuw het lastig om dit toe te geven. Ze kunnen slecht omgaan met kritiek. De Leeuw gaat gemakkelijk om met anderen en functioneert dan ook beter in een groep dan alleen. Het zijn mensen die succesvol zijn in het doen van zaken, die ondanks problemen dankzij hun gedrevenheid toch het doel bereiken wat ze willen. De Leeuw kan er niet goed tegen als hij bevelen op moet volgen en is liever de persoon die de bevelen uitdeelt. Andere mensen volgen gemakkelijk deze bevelen op, omdat de Leeuw ze respectvol behandelt en ziet als gelijkwaardig. De Leeuw gedijt bij een beroep waarin ze omhoog kunnen klimmen. We zien de Leeuw dan ook eerder in een leidinggevende positie of als baas dan in een praktisch gericht beroep. De creatieve en artistieke Leeuw maakt kans om een grote naam te worden in bijvoorbeeld de theater- of muziekwereld.

De mannelijke Leeuw aan het werk

De mannelijke Leeuw wil het liefst een leidersfunctie. Zelfs als hij deze niet heeft, zullen mensen zich toch tot hem wenden en naar hem luisteren. Hij is eigenzinnig en dominant. Hij kan neerbuigend zijn tegenover anderen als hij werkt in groepen. Daarom is het voor de mannelijke Leeuw het beste als hij kan werken aan teamwork en gezamenlijke doelen, om zo te voorkomen dat hij een neerbuigende houding aanneemt. Ze kunnen ook goed gedijen in een coachende functie, waar ze anderen kunnen motiveren en aanmoedigen. De creatieve mannelijke Leeuw kan juist beter alleen werken. Zij hebben een zelfsturende en motiverende houding met een groot innerlijk uithoudingsvermogen en kunnen zich beter richten op het uitwerken van hun persoonlijke creatieve visie.

De vrouwelijke Leeuw aan het werk

Ook de vrouwelijke Leeuw is een geboren leider. Ze hebben een grote charme en hebben pit en doorzettingsvermogen. Het zijn harde werkers met een creatieve insteek. Daarom past een carrière in de show, het theater of de kunst ook goed bij hen. De vrouwelijke Leeuw staat ook graag in het middelpunt van de aandacht. Doordat ze minder opzichtig zijn dan de mannelijke Leeuw, wordt nog wel eens het minder glamoreuze werk aan hen toebedeeld. Zij zorgen hiermee wel dat al het werk kan blijven draaien. Vrouwen met het sterrenbeeld Leeuw doen het vaak goed in sturende functies in de zorg zoals maatschappelijk werker.


De Leeuw als ascendant

De ascendant is het teken dat aan de oostelijke horizon rees op het moment en de plaats van je geboorte. De ascendant wordt ook wel het rijzende teken genoemd. Je ascendant beschrijft hoe je reageert op anderen, wat je persoonlijke stijl is en hoe jij jezelf uitdrukt. Het weergeeft hoe jij op anderen overkomt, vooral bij een eerste indruk. Daarnaast staat het ook symbool voor je kwaliteiten, karakter en persoonlijkheid en de dingen die jij nodig hebt om zingeving te kunnen geven aan je leven. Als laatste laat het zien hoe jij mensen binnenlaat. In principe is je ascendant een ander sterrenbeeld dan je horoscoop (zonneteken), met enkele uitzonderingen. Een ascendant in het teken van vuur zoals de Leeuw, wijst op een energieke en expressieve benadering van het leven. Jij denkt in mogelijkheden in plaats van problemen. Vrijheid en ‘leven en laten leven’ staan bij jou hoog in het vaandel.

Hoe jij je ascendant kunt berekenen kun je lezen in dit artikel.


Geboortesteen passend bij de Leeuw

Volgens de oude leer past bij het sterrenbeeld Leeuw de onyx. Volgens de nieuwe leer past bij dit sterrenbeeld de robijn.

Onyx

De onyx helpt bij stressvolle situaties. Dit kristal geeft steun en kracht en stimuleert het doorzettingsvermogen. Het stimuleert het logisch en analytisch denken en ondersteunt de concentratie. Dankzij dit kristal heb jij gemakkelijker een realistische en nuchtere houding ten opzichte van situaties. Het is een geschikt kristal als je gemakkelijk wordt afgeleid.

Robijn

De robijn geeft kracht en energie. Hij werk activerend en stimulerend op het hartchakra en zorgt hiermee voor passie, hartstocht en motivatie. Hij stimuleert een enthousiaste, spontane en positieve houding. Robijn ondersteunt de concentratie en helpt tegen psychische aanvallen. Dit kristal helpt tegen lichamelijke uitputting.


Wat is de vertaling van het sterrenbeeld Leeuw?

De Nederlandse naam voor dit sterrenbeeld is Leeuw en de Engelse naam voor dit sterrenbeeld is Lion. In het Latijns wordt dit sterrenbeeld Leo genoemd.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Horoscoop
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Dorothy
 • Engelenreader
 • Pendelen
 • Lichtgidsen
Start gratis chat
medium die
Charissa
 • Heldervoelend
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Marlo
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Kenji
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Martha
 • Helderziend
 • Medium
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Holger
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Pendelen
Start gratis chat
medium die
Luana
 • Pendelen
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading!