21 april 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Weekhoroscoop Leeuw

Weekhoroscoop Leeuw

In dit artikel vertellen we je alles over je weekhoroscoop. Hoe scoor jij op het gebied van liefde? En hoe staan je financiën ervoor? Waar liggen deze week je krachten en valkuilen? Lees snel verder voor een uitgebreide horoscoop!


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Horoscoop deze week

De Leeuw algemeen

De Leeuw is het vijfde teken van de dierenriem. De Leeuw is over het algemeen opzichtig en expressief. Ze zijn gedurfd en moedig, openhartig en zelfverzekerd. De Leeuw weet wat hij wil en hoe hij het moet krijgen. Het is dan ook moeilijk om een Leeuw te weerstaan; de Leeuw krijgt wat hij wil. De Leeuw heeft een voorliefde voor het leven zelf. Naast hooghartige trots, zijn ze ook speels en vriendelijk. De Leeuw heeft de slechte neiging om ietwat neerbuigend een ander aan te horen, maar zal desondanks niet snel beledigend zijn.

De Leeuw staat graag in het middelpunt van de belangstelling en heeft een sterke behoefte om opgemerkt en gezien te worden. Ondanks dat de Leeuw (net als elk ander sterrenbeeld) wat leerpunten heeft, heeft de Leeuw ook vele kwaliteiten. Eén daarvan is de mogelijkheid om tevredenheid en warmte te verspreiden aan de mensen om zich heen. De Leeuw heeft een hekel aan negativiteit en duisternis en zal dit dan ook waar mogelijk uit zijn omgeving weren. Zo nodig kunnen ze zich tolerant opstellen in negatieve en moeilijke situaties.

De Leeuw voelt zich ook snel verantwoordelijk voor de zwakkere, hulpeloze of behoeftige mensen en dieren om zich heen. De Leeuw is een mannelijk vuurteken wat in het teken staat van de zon. De zon staat voor vitaliteit en kracht. De zon schijnt licht op de aarde, zo zal de Leeuw licht schijnen op anderen. Binnen het sterrenbeeld Leeuw zijn vier subtypes te onderscheiden. Meer over de subtypes en de ins en outs over het sterrenbeeld kun je hier lezen.


Centraal deze week

Vernieuwing en opwinding

De Leeuw kan deze week de behoefte voelen om nieuwe wegen in te slaan. Het lijkt tijd te zijn om oude routines, gedachtepatronen, structuren en bekende wegen los te laten. Het lijkt voornamelijk tijd om nieuwe en opwindende elementen in je leven te brengen. Ondanks dat deze behoefte aanwezig is, lijkt het wel van belang te zijn om je dagelijkse leven niet te veel te verstoren. Dit kan juist weer het averechtse effect hebben en/of zorgen voor negatieve opwinding. Probeer de juiste balans te vinden tussen vernieuwing en vasthouden aan dat wat belangrijk is. De balans bewaren zal zeker een lastige opgave kunnen worden voor de Leeuw deze week!

Het behalen van doelen en dromen

Je weet weliswaar wat je wilt en hoe je het moet krijgen, maar het zal waarschijnlijk wel nodig zijn om hier hard voor te werken. Dromen en doelen die je wilt nastreven lijken namelijk niet voor het oprapen te liggen. Het kan je deze week overkomen dat het je niet lukt om een doel te behalen of zelfs zult falen in één van je doelen of dromen. Probeer niet te teleurgesteld te worden. Raap jezelf bij elkaar en ga er opnieuw voor. Het is geen teken dat je moet stoppen met streven, maar juist een teken dat je er harder voor zult moeten strijden.

Wellicht is het wel een teken om je verwachtingen wat bij te stellen en wat te verlagen. Vraag jezelf eens goed af: zijn je doelen en dromen realistisch? Soms kan het nodig zijn om doelen en verwachtingen wat omlaag te brengen, juist om teleurstellingen te voorkomen.

Kritisch kijken naar jezelf

Het zou deze week goed voor je zijn als je de tijd neemt om eens stil te staan bij jezelf. Je kunt de tijd nemen om je leven te analyseren vanuit verschillende invalshoeken; is je leven nog hoe jij het voor je ziet? Wat zou er kunnen veranderen in je leven? Wat wil je zelf gaan veranderen? Om deze vragen te kunnen beantwoorden is het van belang om tijd te nemen om jezelf eens kritisch onder de loep te nemen.

Er lijken uitdagingen op je pad te komen waarbij je voor een spiegel komt te staan. Een spiegel die tot diep in jezelf kan kijken, tot je innerlijke zelf met al je kwaliteiten en valkuilen. Kun jij jezelf recht in de ogen kijken en durf jij kritisch op jezelf te zijn? Dan is er een grote kans dat de uitdagingen zich om zullen zetten tot kansen op vooruitgang en ontwikkeling. De planeten staan gunstig en je zult vruchtbare resultaten kunnen behalen als jij je hiervoor kunt inzetten. Voor hard werken ligt een beloning in het verschiet.

Het verleden loslaten

In het motto van kritisch naar jezelf kijken, zal er ook een kans zijn dat deze week het verleden weer naar boven komt. Sommige gevechten die je hebt gevoerd lijken zinloos geweest te zijn, terwijl je ook het positieve ervaart en beseft wat sommige moeilijke en verdrietige uitdagingen je op je pad hebben gebracht. Je zult beseffen dat het een leerproces is geweest en dat niet alle leerprocessen gemakkelijk zijn. Wel lijkt deze week het moment te zijn dat je beseft dat je er ook positiviteit uit hebt gehaald en door gegroeid bent. Zelfontwikkeling is iets moois, maar gaat niet altijd gemakkelijk.


Carrière en werk

lion

Op het gebied van carrière zou de Leeuw oplettend moeten zijn. Het is mogelijk dat één kleine fout of vergissing een hoop problemen veroorzaakt. Fouten maken lijkt haast een gegeven te zijn, want waarschijnlijk krijg je te maken met meerdere uitdagingen.

Je bent weliswaar alert en vlot, maar hierdoor kan het zijn dat je communicatie niet altijd duidelijk en/of te fel is. Dit kan problemen met collega’s opleveren. Gelukkig ben je verstandig genoeg om deze problemen op te lossen; neem de tijd om goed te praten met je collega’s. Let op je woorden, want je woorden kunnen tegen je gebruikt worden. Probeer uit de discussies en problemen van andere collega’s onderling te blijven en probeer ook vooral uit de roddels en de oordelen te blijven. Dit zal je niet alleen goed doen in je mentale rust, maar ook in je toekomstperspectief van je carrière.

Heb je een eigen onderneming? Grote kans dat je deze week nog meer in contact komt te staan met je aangeboren leiderschapskwaliteiten. Aan professionele bekwaamheid is ook geen gebrek. Het lijkt nu het goede moment om bijeenkomsten te organiseren waarin jij de leiding neemt. De verwachting is dat bijeenkomsten zoals vergaderingen vruchtbaar zullen zijn. Het is mogelijk dat er binnen een zakelijke partnerschap problemen zijn. Problemen die wellicht al langere tijd op de loer liggen. Nu lijkt de week te zijn om deze problemen aan te pakken en hierna voorgoed los te kunnen laten.

Voor de studerende Leeuw kan meditatie van belang zijn om te voorkomen dat hij te veel wordt afgeleid van zijn studie. De afleiding lijkt vooral te ontstaan door mentale spanning, mogelijk door problemen op liefdesgebied. Je zult uiteindelijk veel profijt kunnen halen uit je studie (al is het voor jezelf), dus probeer de juiste balans te vinden.


Relatie en liefde

Op het gebied van liefde kunnen er wat problemen ontstaan, die kunnen zorgen voor spanningen bij de Leeuw.

De single Leeuw

De single Leeuw zou succesvol kunnen zijn in de liefde als hij maar in zichzelf gelooft. Geloof dat jij echt het beste verdient en dat het soms langer duurt voordat dit op je pad terecht komt. Het gaat niet altijd gemakkelijk en snel, maar dat hoeft zeker niet te betekenen dat het niet gaat gebeuren. Gemakkelijk en snel is misschien juist het verkeerde pad. Jij wilt toch ook de juiste liefde vinden? Mensen voelen zich meestal gemakkelijk tot je aangetrokken en het is dan ook van belang dat jij je hier niet te veel in laat meeslepen. Ga eens op pad, zonder bewust op zoek te zijn naar liefde. Geniet van de gezelligheid met vrienden en anderen naasten en wellicht ontmoet je spontaan de ware. Door je in het midden van je naasten te bevinden zul jij je al snel meer gewaardeerd en geliefder voelen en dit straal je automatisch uit.

De Leeuw in een relatie

Problemen in de relatie lijken vooral te ontstaan door miscommunicaties en meningsverschillen. Laat vooral kleine frustraties die zich voordoen niet in de weg van liefde staan. Soms is het goed om duidelijke kaders en grenzen aan te brengen om chaos te voorkomen. De meningsverschillen leiden tot botsingen en de Leeuw kan geneigd zijn om te fel te reageren. Probeer dan ook geduldig te zijn ten opzichte van je partner; hoor de ander aan zonder direct een reactie te willen geven. Soms is het ook oké om te verschillen van mening, zonder daar een probleem mee te hebben/van te maken.

De Leeuw in een huwelijk

Voor de Leeuw in een huwelijk lijkt de week over het algemeen positief te zijn. Dit lijkt vooral te danken te zijn aan wat extra tijd voor elkaar. Daarnaast is het ook duidelijk voor eenieder wat zijn taken en verantwoordelijkheden zijn, waardoor er een positieve en heldere sfeer hangt.


Vriendschappen en familie

Het gezinsleven lijkt deze week wat ups en downs te kennen. Je lijkt voorrang te geven aan je ouders, maar dit lijkt ook noodzakelijk te zijn deze week. De problemen in het gezin kunnen worden opgelost door met een open blik en een ruime geest in gesprek te gaan met de ander. Het zou het gezinsleven van de Leeuw goed doen als de Leeuw in staat is om zichzelf en zijn ego voor korte tijd wat meer aan de kant te zetten. Neem als het mogelijk is eens wat tijd vrij van je werk om iets leuks te doen met je naasten.

Je familie zal deze week extra ondersteunend voor je kunnen werken. Steun ten opzichte van je gezin lijk je vooral te kunnen vinden bij broers en/of zussen. Je lijkt deze week nog meer energie te hebben dan anders en het kan zijn dat deze energie zich uit in een spontane bijeenkomst van vrienden. Mogelijk vinden familieleden hier wel iets van, dus let goed op de communicatie naar anderen toe.

family


Gezondheid

Op gezondheidsgebied lijken klachten vooral te ontstaan bij de keel en het gezicht. Natuurlijk geldt het altijd, maar deze week lijkt gezond eten extra belangrijk te zijn om van deze gezondheidsproblemen af te komen.

De Leeuw kan zichzelf deze week gezond houden door meditatie en/of yoga op te nemen in zijn dagelijkse routine. Het kan zorgen voor meer rust en ontspanning. Laat de Leeuw toevallig een hekel hebben aan vermoeidheid, dus rust is belangrijk voor de Leeuw.

Naast yoga of meditatie opnemen in je dagelijkse routine, is een dagelijkse en gestructureerde routine sowieso goed voor je gezondheid. Je kunt ook veel baat hebben bij sporten, vooral het maken van wandelingen in de natuur lijkt je goed te doen (en het liefst in de ochtend). Let goed op jezelf en probeer kleine gezondheidsklachten niet te negeren maar juist direct aan te pakken voordat ze groter kunnen worden.


Financiën en geld

Het lijkt voor de Leeuw deze week verstandig om orde te houden in zijn geldzaken. Mede dankzij de behoefte aan nieuwe paden en nieuwe elementen in zijn leven, kan het verantwoordelijkheidsgevoel van terugbetalen van leningen/schulden op een laag pitje komen te staan. Mogelijk heb je in de sfeer van vernieuwing ook behoefte om geld uit te geven aan de (her)inrichting van de woning. Dit kan natuurlijk prima, maar blijf zorgen voor orde en overzicht in je financiën.

Ondanks dat er op financieel gebied meer lasten te lijken zijn (die ook veroorzaakt kunnen worden door uitjes, onverwachte wendingen en de inrichting van je huis) lijkt de financiële situatie wel stabiel te blijven. Er lijkt een goede balans te zijn tussen je uitgaven en je inkomsten. Mogelijk lukt het je zelfs wel om een zakcentje opzij te zetten. Denk je aan het doen van investeringen? Dan lijkt het goed voor je te zijn om hierover advies te vragen aan oudere familieleden.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Horoscoop
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Dorothy
 • Engelenreader
 • Pendelen
 • Lichtgidsen
Start gratis chat
medium die
Matteo
 • Relatie Coach
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Marlo
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Eline & Freek
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
medium die
Ivar
 • Astroloog
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Abigail
 • Engelenreader
 • Medium
 • Paragnost
Start gratis chat
medium die
Dana
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading!