23 mei 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Weekhoroscoop Weegschaal

Weekhoroscoop Weegschaal

In dit artikel vertellen we je alles over je weekhoroscoop. Hoe scoor jij op het gebied van liefde? En hoe staan je financiën ervoor? Waar liggen deze week je krachten en valkuilen? Lees snel verder voor een uitgebreide horoscoop!


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Horoscoop deze week

De Weegschaal algemeen

De Weegschaal staat bekend om zijn oprechtheid en evenwicht. Niet voor niets is het teken ook een weegschaal. De Weegschaal vindt het belangrijk dat er balans en evenwicht is. De Weegschaal kan soms ook behoorlijk in de knoop liggen met zichzelf, wegens innerlijke conflicten (het is moeilijk om jezelf en alle anderen tevreden te houden). De Weegschaal houdt van een rustige en harmonieuze omgeving en zal zich er ook hard voor maken om conflicten tussen anderen op te lossen om de harmonie weer te herstellen en/of behouden. Ze worden dankzij deze kwaliteiten ook wel gezien als bemiddelaars.


Centraal deze week

De thema’s die voor de Weegschaal centraal lijken te staan zijn creativiteit, plezier, relaties en zelfexpressie. Niet al deze thema’s gaan als vanzelf, maar de planeten bieden je de ruimte om te werken aan deze thema’s (op welke vorm dan ook) en daardoor binnen deze thema’s te kunnen ontwikkelen en dingen te veranderen.

Persoonlijke waarden en innerlijke ik

Het lijkt erop dat jij je imago en je publieke status kunt verbeteren en/of versterken. Het is dan wel belangrijk om trouw te blijven aan jezelf en je eigen karakter. Mensen die proberen je imago te verlagen, zullen de klap zelf het hardst terugkrijgen als ze door hebben hoe sterk jij in je schoenen kunt blijven staan.

De invloed van de planeten kan er op bepaalde vlakken voor zorgen dat je plotseling of onverwacht geconfronteerd wordt met bepaalde dingen. Soms is het goed en kan het echt een eyeopener zijn. Je kunt vervolgens voor bepaalde problemen komen te staan, maar je lijkt dan ook snel een oplossing te kunnen vinden.

Communicatie

Het lijkt erop dat je sterke ideeën hebt. Laat je ideeën niet zomaar aan iedereen weten, want er kan iemand zijn die van jouw ideeën wil profiteren en met de eer gaat strijken. Al je toewijding en geïnvesteerde energie zal dan voor niets zijn geweest en dat is natuurlijk niet wat je wilt! Wellicht is het zelfs wel verstandig om je ideeën nog even voor jezelf te houden. Voorlopig dan, want uiteindelijk is het natuurlijk wel goed om te delen met de wereld. Bespaar niet alleen tijd, maar ook je eigen energie door jezelf te beschermen van de negatieve invloeden van anderen. Dit kan door goed op te letten tegen wie je wat vertelt. Niet iedereen heeft het beste met je voor, sommigen willen zelfs misbruik van je maken. Om jezelf en je bijbehorende ideeën wel goed neer te zetten zodra je dit wilt, is het advies om zaken op een logische en rationele manier te benaderen.

Balans

Het is mogelijk dat de Weegschaal zich in het begin van de week minder goed in zijn vel voelt zitten dan normaal. Mogelijk voelt het zelfs voor je alsof je routine wordt verstoord en je leven overhoop wordt gehaald. Maar het lijkt erop dat dit alleen in het begin van de week zo is.

Mogelijk voel je in het weekend naast de behoefte om plezier te maken met vrienden, ook de behoefte om weer op te laden. Mogelijk kun je het zo plannen dat je én plezier kunt maken én uit kunt rusten. Of misschien ben jij juist de persoon die oplaad van het tijd doorbrengen met vrienden.

Genieten! Dat staat ook centraal. Genieten van alles om je heen. De Weegschaal is soms gefocust op de details, maar kan daardoor ook de kleine dingen vinden om van te genieten. En dat is iets heel waardevols! Geniet van alles wat het leven je te bieden heeft. Neem ook de tijd om er bij stil te staan en het echt volop te ervaren. Je zult zien dat dit je ontzettend veel energie gaat geven.

Persoonlijke ontwikkeling

Er zijn een aantal doelen waar je écht gepassioneerd voor bent. Dankzij de stand van de planeten kun jij meer op zoek zijn naar of meer verbinding krijgen met je spiritualiteit. Het lijkt erop dat je de energie die je hiervan krijgt kunt inzetten in het behalen van de doelen waar je die passie voor voelt. Mogelijk kun je de energie die je voelt ook gebruiken om je in te zetten voor organisaties als vrijwilliger. Het lijkt je niet alleen energie te geven, maar je doet ook inspiratie op van alle mensen die je ontmoet.

Het is ook heel goed mogelijk dat je plotseling weer oude passies naar boven haalt en hiermee aan de slag gaat. Sta ook eens stil bij de keuzes die je de afgelopen periode hebt gemaakt. Wat voor invloed hebben de keuzes gehad? Ook is het goed om doelen die je voor jezelf hebt gesteld te herzien. Zijn doelen nog steeds haalbaar en heb je ook nog steeds de behoefte om deze doelen te halen? Misschien moet je dieper in het verleden duiken om deze vragen echt voor jezelf te kunnen beantwoorden. Oude zaken kunnen namelijk weer terugkomen en zijn invloed uitoefenen op het hier en nu. Probeer de negatieve zaken die tot het verleden behoren los te laten. Anders loop je het risico om emotioneel en/of mentaal vast te lopen in deze zaken.

De Weegschaal is natuurlijk een luchtteken en luchttekens lijken op de één of andere manier altijd op zoek te zijn naar kennis en ontwikkeling. Misschien overweeg je zelfs om aan een nieuwe studie of cursus te beginnen, gewoon om jezelf weer verder te ontwikkelen. Al met al lijkt er veel progressie te zijn voor de Weegschaal. Zeker als de Weegschaal ook nog eens bereid is om hard te werken om hun doelen en wensen te kunnen bereiken.

Zelfexpressie

In de loop van de week vind je het waarschijnlijk gemakkelijker om je emoties en gevoelens onder woorden te brengen. De Weegschaal is van nature creatief, maar de creativiteit lijkt zodanig aan bod te komen dat het je misschien zelfs wel wordt uitgenodigd om de artistieke kant op te zoeken. Voor sommige Weegschalen kan dit ook de manier zijn om hun gevoelens te kunnen uiten.

Ondanks dat het wellicht niet het moment is om al je ideeën met anderen te delen, kan dit wel het moment zijn om je vreugde met anderen te delen. Die vreugde kan zitten in verschillende zaken zitten, bijvoorbeeld in de thema’s die centraal komen te staan. Misschien heb je bepaalde ervaringen opgedaan of doe je bepaalde ervaringen op die je met anderen wil delen.


Carrière en werk

Dankzij de gunstige stand van de planeten ontbreekt het je ook niet aan productiviteit en energie voor op de werkvloer. Waarschijnlijk voelt de relatie met je collega’s ook prettig, wat je energie stimuleert en ervoor zorgt dat jij gewoon lekker je ding kunt doen op de werkvloer. Je kunt in de problemen komen als jij je alertheid en focus verliest.

Je bent meer creatief, wat je een hoop nieuwe ideeën op kan leveren. Maar, wees je bewust van het advies wat al gegeven is: wellicht doe je er goed aan om je ideeën nog even voor je te houden. Laat je creativiteit maar flink op zijn beloop gaan zodat je alles al tot de puntjes hebt uitgewerkt voor je het deelt met anderen.


Relatie en liefde

De single Weegschaal

Voor de single Weegschaal kan dit ook echt het moment zijn voor een nieuwe start. Zorg wel dat je alle zaken uit je verleden hebt afgerond voordat je aan een nieuwe relatie begint. Tenminste, als je van plan bent om echt een diepgaande en serieuze relatie aan te gaan.

Voor de single Weegschaal staan de planeten natuurlijk net zo gunstig op het gebied van passie. Wellicht kom jij iemand tegen met wie je volledig op één lijn ligt, zodat je jezelf volledig kunt overgeven aan de ander. Aan de passie zal het in ieder geval niet liggen!

De Weegschaal in een relatie

De Weegschaal in een relatie kan wat problemen ervaren. Misschien doet de Weegschaal wel te hard zijn best om te zeggen wat de ander wil horen. Soms is het ook goed om eerlijk te zijn en de waarheid te vertellen, zodat je samen ergens aan kunt werken. Ondanks wat problemen staan de planeten gunstig voor passie! Tegelijkertijd wordt van de Weegschaal het uiterste gevraagd, want het is heel goed mogelijk dat iemand uit het verleden opduikt en speelt met je gevoelens. Weet jij niet zo goed meer hoe je relatie ervoor staat? Ga dan eens het gesprek met je partner aan. Dat is niet gemakkelijk, maar geeft misschien wel een nieuw perspectief. Wellicht voelt je partner wel dezelfde dingen.


Vriendschappen en familie

Je zult ook kunnen groeien en ontwikkelen (veel kennis op kunnen doen) doordat je invloedrijke mensen ontmoet. Niet alleen leer je er direct al veel van, het is ook prettig om enigszins een band op te bouwen met deze mensen zodat je deze personen achter de hand hebt in je netwerk. Het lijkt je makkelijk af te gaan om een goede band op te bouwen met mensen die nu op je pad komen. De Weegschaal wordt ook uitgedaagd om waar mogelijk een nog diepere verbintenis aan te gaan in zijn huidige relaties.

De kans is groot dat de balans binnen de familie hetzelfde blijft. Her en der zijn er mogelijk wat meningsverschillen, maar er lijkt weinig te veranderen in het algemene beeld.


Gezondheid

Het kan natuurlijk gebeuren dat je soms je eigen regels overtreedt wat betreft je gezondheid. Dit is ook niet erg, want er zit weer ruimte in voor verbetering. Probeer te zorgen voor voldoende beweging (het liefst dagelijkse beweging) om je fysieke gezondheid op peil te houden. Natuurlijk gelden de algemene adviezen: voldoende bewegen, gezond eten en veel drinken. Naast het gezond houden van je fysieke gesteldheid is het ook van belang om je mentale gesteldheid in acht te nemen. Probeer op zoek te gaan naar de dingen die jou rust geven, zodat je een juiste balans kunt vinden in je leven. Lichaam en geest is één en het één zal nooit volledig functioneren als het ander niet werkt. Als je energie steekt in je geest rustig te houden (bijvoorbeeld met behulp van yoga of meditatie) zul je merken dat de resultaten die je kunt behalen steeds beter zullen zijn.


Financiën en geld

blank

Aan de ene kant lijkt het mogelijk om een eventuele lening af te sluiten voor zaken die op de lange (en misschien wel korte) termijn zijn vruchten afwerpen (bijvoorbeeld een eigen bedrijf, of dat waar je mogelijk voor op zoek bent naar investeerders?). Aan de andere kant wordt er ook geadviseerd om verstandig om te gaan met je geld en de uitgaven te beperken tot noodzakelijke benodigdheden.

Er lijken meer financiële middelen vrij te komen (misschien doordat je verstandig om gaat met je geld?) om uit te kunnen geven aan amusement. Wellicht merk je dit aan het eind van de week, als je de balans opmaakt. Het is ook oké om af en toe geld uit te geven om leuke dingen te doen met vrienden. Wellicht ben je wel bereid om een financieel risico te nemen om hier zelf iets leuks van te gaan doen, waarbij je jezelf kunt ontwikkelen en ontdekken. Vooral in het weekend lijkt het de tijd om plezier te maken en het is oké om hier geld aan uit te geven, als je jezelf dit kunt veroorloven natuurlijk.

Mocht je toch zelf een investering willen doen, laat je dan goed informeren. Her en der kun je ook proberen om te onderhandelen zodat je tot een goede deal komt. De Weegschaal die behoefte heeft om investeringen te doen, lijkt dit vooral te willen doen in onroerend goed.

Mocht je bezig zijn met het zoeken van investeerders, bijvoorbeeld voor het starten van een eigen bedrijf, dan kan het zijn dat je deze investeerders lastig kunt vinden. Blijf alert op wat je presenteert aan de investeerders. Controleer ook goed of je alle details perfect verwerkt hebt. Deze investeerders zullen goed op de details letten en laten zich niet zomaar ‘vangen’.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Horoscoop
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Matteo
 • Relatie Coach
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Mia
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Jill
 • Engelenreader
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Valentina
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Marlo
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Eline & Freek
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
medium die
Feike
 • Lichtgidsen
 • Paragnost
 • Relatie Coach
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading!