18 juli 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Tarot gratis weeklegging: ontdek wat deze week jou brengt

Tarot gratis weeklegging: ontdek wat deze week jou brengt

Laatst bijgewerkt: 10 oktober 2022

Ben jij nieuwsgierig wat er deze week op je pad kan komen? Dan kan een weeklegging je helpen om meer inzicht te geven. Bij een weeklegging trek je één of meerdere tarotkaarten. De interpretatie van deze kaarten vertelt je over kansen en valkuilen die deze week op je pad komen.

Weeklegging Tarot

Trek hieronder een kaart om jouw weeklegging te krijgen.


Pak 7x een dagkaart voor elke dag van de week

Bij een weeklegging kun je ervoor kiezen om voor elke dag een dagkaart te trekken. De eerste kaart die je trekt staat voor de eerste dag van je week, de tweede voor de tweede dag enzovoorts. Hierbij is het niet alleen van belang om voor elke dag afzonderlijk te kijken, maar ook te bekijken wat de samenhang is tussen de verschillende kaarten. Dit kan je namelijk helpen bij het duiden van de kaarten en geeft een meer nauwkeurige duiding. Een andere optie is om één kaart te kiezen en hierbij te lezen wat de voorspelling voor de week is. Uiteraard is het mogelijk om op elke dag van de week een weeklegging te doen, maar het is het meest gebruikelijk om dit aan het begin van de week te doen.


Wat is een weeklegging?

Een weeklegging kan je inzicht geven over wat er deze week op je pad kan komen. De keuze voor het trekken van één kaart die inzicht geeft in je week of het trekken van zeven kaarten, die iets kunnen vertellen over elke dag van de week, is afhankelijk van je voorkeur. Zoals hierboven is benoemd, is het niet alleen van belang om de afzonderlijke kaarten te lezen, maar ook om de samenhang tussen de verschillende kaarten te zoeken.


Hoe interpreteer je een weeklegging?

Het is mogelijk om een bepaald vraagstuk in je hoofd te nemen, maar je kunt een weeklegging ook geheel open aangaan. Kies je voor een bepaald vraagstuk of probleem, dan is het van belang om een open vraag te nemen.

Laat de omschrijving van de kaart op je inwerken. Bekijk vervolgens ook goed de afbeelding. Laat de afbeelding ook goed op je inwerken. Wellicht zijn er bepaalde details op de kaart die je opvallen of meer aanspreken.

Heb je gekozen voor meerdere dagkaarten, ga dan op zoek naar de samenhang tussen de kaarten. Wellicht komt er één thema vaker naar voren of bevinden alle kaarten zich in één van de vier verschillende groepen van de kleine arcana.

Weeklegging tarotkaarten betekenis

Afbeelding 0. De Dwaas

0. De Dwaas

De Dwaas is jeugdig en onverschrokken. De Dwaas denkt zelf dat alles wel goed zal komen en kent geen angst voor avonturen. De Dwaas nodigt je deze week dan ook uit om je zorgen aan de kant te zetten en aanstaande veranderingen te omarmen. Ga uitdagingen niet uit de weg, maar zie ze als nieuwe kansen.

Afbeelding 1. De Magiër

1. De Magiër

Er openen verschillende deuren en is het aan jou om te bepalen welke richting je gaat bewandelen. Logisch denken, je intuïtie volgen of je laten leiden door het spirituele: alles is mogelijk. Deze kaart geeft aan dat er genoeg kansen zijn en dat als jij je talent laat schijnen en je intuïtie volgt er dankzij creatieve ingevingen en logisch redeneren genoeg mogelijk is.

Afbeelding 2. De Hogepriesteres

2. De Hogepriesteres

De hogepriesteres heeft een sterke band met het onderbewuste en de onderwereld. Om een oplossing voor je probleem te vinden is het dan ook van belang om dit te zoeken binnen je intuïtie. Rationeel denken zal je op dit moment niet helpen. De hogepriesteres laat zien dat er iets kon ontluiken, maar dat dit alleen op het juiste moment kan gebeuren.

Afbeelding 3. De Keizerin

3. De Keizerin

De keizerin geeft uiting aan je ideeën. Het is een tijd van geboorte: je ideeën zijn ontluikt en mogen nu tot wasdom komen. Creativiteit, huwelijk en moederschap, dit kan allemaal te maken hebben met de keizerin en verwijst naar groei. Het gevoel dat je een idee of ontwerp moet loslaten om te zorgen dat het kan gaan bloeien kan lastig zijn.

Afbeelding 4. De Keizer

4. De Keizer

De keizer staat voor de materiële zaken in het leven zoals bezit en geld. De keizer staat ook voor het ‘mannelijke’ zoals bedrijven en politiek. De kaart kan aangeven dat een gezaghebbend figuur op je pad zal komen en invloed zal uitoefenen op jou en je huidige situatie. Ook kan het zijn dat er in je materiële situatie iets gaat veranderen, bijvoorbeeld het kopen van een huis of het starten van een onderneming.

Afbeelding 5. De Hogepriester // Offerpriester

5. De Hogepriester // Offerpriester

De hogepriester of hiërofant draait om spirituele verlichting. De hogepriester laat zich niet beperken tot religie of stigma’s, maar zoekt naar de waarheid. Waar de hogepriesteres draait om intuïtie, draait de hogepriester juist om logisch nadenken en je verstand gebruiken. Denk goed na over de keuzes die je maakt en wees niet te impulsief.

Afbeelding 6. De Geliefden

6. De Geliefden

De Geliefden geven aan dat je goed moet nadenken over welke opties er zijn, welke consequenties de opties hebben en om alles goed voor te bereiden. Laat je niet leiden door je verlangen, maar kijk ook naar wat daadwerkelijk goed voor je is. Elke keuze heeft een consequentie. De Geliefden laat inzien dat je keuzes persoonlijke gevolgen kunnen hebben.

Afbeelding 7. De Strijdwagen // Zegewagen

7. De Strijdwagen // Zegewagen

De Zegewagen laat zien dat het soms moeilijk is om de wagen in bedwang te houden. De kaart laat zien dat innerlijke strijd en tegenstrijdige gevoelens ervoor zorgen dat geen van de keuzes je volledige tevredenheid zal geven. De keuzes die je moet maken kunnen van persoonlijke aard zijn, maar kunnen ook draaien om conflicten tussen jou en je omgeving.

Afbeelding 8. Kracht

8. Kracht

Om bepaalde doelen te bereiken zul je niet alleen moed en zelfdiscipline nodig hebben, maar ook zelfbeheersing. Wanneer dit in balans is met elkaar, zul je ambities kunnen waarmaken. Het kan gaan om doelen binnen bijvoorbeeld je carrière, maar het kan ook gaan om innerlijke motivatie, bijvoorbeeld om te gaan starten (en volhouden!) van een dieet.

Afbeelding 9. De Kluizenaar

9. De Kluizenaar

De Kluizenaar is niet eenzaam, maar tevreden alleen. De Kluizenaar laat zien dat het nodig kan zijn om je af te zonderen en tijd te nemen voor jezelf. Het is van belang om jezelf af en toe onder ogen te komen. Ook laat de Kluizenaar zien dat de tijd zal verstrijken en je dit zult moeten accepteren. Geduld en kalmte, besteed tijd aan je innerlijke zelf.

Afbeelding 10. Het Rad van Fortuin

10. Het Rad van Fortuin

Het Rad van Fortuin laat zien dat er een nieuw hoofdstuk gaat openen of een belangrijke keuze gemaakt moet worden. Het is aan jou om verantwoordelijkheid te nemen en op deze manier je weg stevig te bewandelen. Een ander de schuld geven of in een slachtofferrol kruipen zal je niet helpen. Het Rad van Fortuin laat zien dat er altijd een mix is tussen vrije wil en het lot.

Afbeelding 11. Gerechtigheid // Rechtvaardigheid

11. Gerechtigheid // Rechtvaardigheid

Gerechtigheid laat zien dat om de juiste keuze te maken een probleem vanuit alle kanten belicht zal moeten worden. Gebruik je rationeel denken, een open blik en bekijk het probleem zonder oordeel. Gerechtigheid kan ook letterlijk wijzen naar een zakelijk of juridisch probleem.

Afbeelding 12. De Gehangene

12. De Gehangene

Om iets te verbeteren of je kans op iets te vergroten kan het nodig zijn om een vrijwillig offer te geven. Iets offeren kan zeer moeilijk zijn, omdat je het vertrouwen in of bij een ander moet leggen. Immers weet je niet zeker of de situatie daadwerkelijk gaat verbeteren. Het laat dus zien dat je dit wilt offeren voor een ander of voor jezelf. Hoop en vertrouwen.

Afbeelding 13. De Dood

13. De Dood

De Dood is een kaart die vaak beangstigend werkt, maar de Dood geeft aan dat er een natuurlijk einde komt aan iets. Alhoewel dit verdrietig kan zijn, geeft het vaak ook een gevoel van acceptatie of opluchting. De Dood en het natuurlijke einde kunnen verschillende zaken zijn, zoals het doorbreken van oude denkpatronen, ontslag nemen, gaan samenwonen (immers is dit het einde van het alleen wonen) et cetera. Nieuw leven kan alleen ontstaan wanneer het oude zal eindigen.

Afbeelding 14. Gematigdheid

14. Gematigdheid

Gematigdheid geeft aan dat het tijd is om samen te werken en je gevoelens te delen. Gematigdheid geeft ook aan dat het tijd kan zijn om compromissen te sluiten en te kijken naar het belang van het geheel en niet van dat van jou als individu.

Afbeelding 15. De Duivel

15. De Duivel

De Duivel laat zien dat er geen licht kan zijn zonder duisternis. Om positieve energie te krijgen en gebruiken, is het nodig om je eigen duivel onder ogen te komen. Het is nodig om blokkades, duistere gedachten en onderdrukte angsten los te laten om te kunnen groeien en ontwikkelen.

Afbeelding 16. De Toren

16. De Toren

De Toren laat zien dat het tijd is om oude patronen af te breken. Wellicht ben je in een star of vast patroon gekomen. Heb je geleerd om niet uit de pas te lopen en het pad wat voor je licht simpelweg te bewandelen. Het kan tijd zijn voor nieuwe visies, nieuwe mogelijkheden en het aannemen van andere manieren om dingen te doen.

Afbeelding 17. De Ster

17. De Ster

De Ster laat zien dat er altijd hoop en geloof is. De Ster laat doelen, ambities en dromen zien. Ook in angstige, onzekere en moeilijke perioden is het van belang om optimistisch te blijven. Blijf de lichtpuntjes (ster) zien, zodat je jezelf door stormachtige periodes kunt slepen.

Afbeelding 18. De Maan

18. De Maan

De Maan kan een voorbode zijn van onzekere periodes. De Maan laat zien dat controle niet altijd mogelijk is en verwarring, chaos en onzekerheid soms nodig kan zijn om je intuïtie te volgen. Maak geen keuzes, ook al geeft dat wellicht zekerheid, maar geef deze chaos de tijd om de ideeën te laten bloeien.

Afbeelding 19. De Zon

19. De Zon

De Zon laat zien dat er vertrouwen, vreugde, vooruitgang en een heldere visie mogelijk is. Het is de tegenhanger van duister en onzekerheid. Neem een positieve houding aan, dan kun je jouw visie vol enthousiasme volgen.

Afbeelding 20. Het Oordeel

20. Het Oordeel

Het Oordeel daagt je uit tot zelfbeoordeling. Kijk eens eerlijk naar je eigen aandeel en eigen handelen in bepaalde situaties. Vergeet hierin niet je werkelijke motivatie mee te nemen. Soms is dit nodig om de zaken weer in het juiste perspectief te plaatsen. Het Oordeel kan ook laten zien dat er eindelijk beloningen aankomen van handelen uit het verleden.

Afbeelding 21. De Wereld

21. De Wereld

De Wereld laat zien dat er nu echt een hoogtepunt bereikt kan worden. Er kan afronding, afsluiting of herstel zijn wat vraagt om een feestelijk gevoel. Wellicht is er een droom of doel die eindelijk zo ver is. Voltooiing kan anderzijds moeilijk zijn, omdat het een leeg gevoel kan geven.

Afbeelding Staven Aas

Staven Aas

De Staven Aas geeft positieve energie en enthousiasme voor de start van een nieuw project. Interesse, enthousiasme, visies en creativiteit kunnen worden ingezet om iets nieuws te starten of een nieuwe weg in te slaan. Vernieuwende dromen kunnen werkelijkheid worden, mits je toegewijd bent en welwillend bent om hard te werken.

Afbeelding Staven Twee

Staven Twee

Wellicht heb je veel ideeën gehad en al een flinke basis gelegd, maar er is nog veel te doen. Als je de juiste koers blijft volgen kunnen idealen en ambities worden behaald in de vorm van succes of een positief gevoel. Wel zal je nog obstakels moeten overwinnen, gebruik hiervoor je intuïtie.

Afbeelding Staven Drie

Staven Drie

Wellicht was het pad eerst niet helemaal duidelijk, maar begint het nu vorm te krijgen. De eerste fase is voltooid en dit kan een voldaan en tevreden gevoel opleveren. Om je doel werkelijk te behalen zal je nog uitdagingen aan moeten gaan en hard moeten werken.

Afbeelding Staven Vier

Staven Vier

Al je harde werken om doelen en ambities na te streven, mag ook worden beloond. Het is tijd om te ontspannen, wellicht feest te vieren om een fase af te sluiten. Toon waardering voor jezelf en het harde werk wat je hebt geleverd, voor je begint aan de nieuwe fase.

Afbeelding Staven Vijf

Staven Vijf

Wellicht voel jij je geïrriteerd of gefrustreerd. Ergernissen kunnen optreden doordat je het gevoel hebt dat iets, iemand of het universum je tegenwerkt. Alhoewel de situatie nu behoorlijk frustrerend kan zijn, is het goed om te beseffen dat het niet het einde van de wereld is. Probeer je te realiseren dat obstakels erbij horen. Doe een stapje terug om het overzicht weer te krijgen.

Afbeelding Staven Zes

Staven Zes

Voldoening, bevrediging en/of beloning kan optreden vanwege het krijgen van erkenning voor je inspanningen. Het gaat niet zo zeer om kleine inspanningen waar je erkenning voor krijgt van vrienden of familie (besloten kring), maar juist openbare inspanningen. Voorbeelden hiervan kunnen promoties op het werk zijn.

Afbeelding Staven Zeven

Staven Zeven

Je kan worden tegengewerkt door concurrentie. Een geslaagde prestatie kan jaloezie opleveren of mensen die hetzelfde willen bereiken. Wellicht ligt dankzij successen de standaard zelfs hoger. Door concurrentie zal je juist worden aangemoedigd om beter te doen. Vastberadenheid en doorzettingsvermogen zijn hierin sleutelwoorden.

Afbeelding Staven Acht

Staven Acht

3, 2, 1: actie! De Staven Acht laat zien dat het tijd is om ideeën te laten groeien. Voorbeelden hiervan zijn dromen die voorheen ongrijpbaar waren actief te maken of acties ondernemen in reisplannen. Frustraties en obstakels worden aan de kant geschoven en enthousiasme en optimisme wordt gebruikt om een positieve periode te starten. Dat wat onduidelijk was, kan concreet worden.

Afbeelding Staven Negen

Staven Negen

De Staven Negen duidt op een moeilijke periode. Grote kans dat je op de proef gesteld gaat worden. Je zult zelfdiscipline en controle moeten inzetten om ook op moeilijke momenten door te kunnen gaan. Alle energie lijkt op te gaan naar het oplossen van problemen, waardoor je krachtsreserve lijkt te doven. Gebruik je innerlijke kracht!

Afbeelding Staven Tien

Staven Tien

De Staven Tien is een waarschuwingskaart. Deze kaart laat zien dat het van belang is om zowel fysieke als praktische beperkingen te aanvaarden, ondanks dat je dit vanuit enthousiasme wellicht niet wilt. Het aanvaarden van beperkingen is het accepteren van grenzen, van anderen en van jezelf. Anders is emotionele en lichamelijke uitputting het gevolg!

Afbeelding Staven Schildknaap

Staven Schildknaap

Beginnende ideeën zijn als zaadjes die ontkiemen. Toch hebben ze de potentie om te groeien. Inspiratie in de kleinste vorm kan leiden tot iets gedenkwaardigs. Het is wel van belang dat deze ideeën worden aangemoedigd en ondersteund om de ideeën te laten groeien. Wellicht is nu het moment daarvoor.

Afbeelding Ridder Staven

Ridder Staven

Rusteloosheid en een verlangen naar avontuur kunnen leiden tot grote veranderingen. Om te ontwikkelen en te groeien is het soms van belang om het bekende te doorbreken. De Staven Ridder is op zoek naar kennis en betekenis en heeft het nodig om geestelijk gestimuleerd te worden. Mogelijk komt er iemand met deze eigenschappen op je pad of worden deze eigenschappen in jezelf aangewakkerd.

Afbeelding Koningin Staven

Koningin Staven

De Staven Koningin laat zich niet beperken tot huishoudelijke taken, maar is juist in staat om verschillende taken succesvol uit te voeren. Energiek en veelzijdig. De Staven Koningin geeft aan dat het van belang is om je zowel toe te wijden aan je persoonlijke leven, als aan je carrière en je gezinsleven. Het kan ook zijn dat een energievol persoon op je pad komt die deze eigenschappen heeft.

Afbeelding Koning Staven

Koning Staven

De Staven Koning staat niet stil en wil graag nieuwe dingen uitproberen en nieuwe mensen ontmoeten. De Staven Koning is charmant, ambitieus, humoristisch, verstandig, moedig , competitief en enthousiast. Grote kans dat er iemand op je pad komt met deze eigenschappen die je inspireert en aanmoedigt om deze eigenschappen bij jezelf te ontwikkelen.

Afbeelding Kelken Aas

Kelken Aas

De Aas laat zien dat het tijd is voor een nieuw begin. Het kan ook tijd zijn voor een frisse start. De Kelken Aas geeft aan dat de kans groot is dat dit is op het gebied van relaties. De Kelken Aas staat voor zuivere emotionele energie, die voortkomt uit succesvolle relaties.

Afbeelding Kelken Twee

Kelken Twee

De Kelken Twee laat zien dat er meningsverschillen kunnen worden uitgesproken. Ook kan het duiden op beginnende relaties die vorm krijgen. De Kelken Twee laat harmonie zien. Harmonie binnen een relatie kan alleen bestaan wanneer deze vanuit beide personen wordt bekeken.

Afbeelding Kelken Drie

Kelken Drie

De Kelken Drie geeft aan dat het tijd is voor feest en vreugde. Een vreugdevolle gebeurtenis kan leiden tot een feest, bijvoorbeeld een verjaardag of bruiloft. De Kelken Drie laat zien dat het moment nu vraagt om vreugde. De Kelken Drie kan ook duiden op een eerste fase van voltooiing.

Afbeelding Kelken Vier

Kelken Vier

De Kelken Vier geeft aan dat je wellicht een gevoel van onvrede en lusteloosheid hebt. Wellicht voel je je vaak humeurig de laatste tijd. Heb jij dit aan je omgeving verweten? De Kelken Vier geeft juist aan dat je het bij jezelf moet zoeken. Het gevoel komt van binnenuit en het is nodig om goed bij jezelf stil te gaan staan om weer het juiste perspectief te kunnen zien.

Afbeelding Kelken Vijf

Kelken Vijf

Een verdrietige situatie of periode kan voelen alsof er te veel verloren is gegaan om er nog iets positiefs van te maken. Spijt, verdriet en moeilijke problemen kunnen een uitzichtloos gevoel geven. De Kelken Vijf laat juist zien dat er hoop en verwachting is.

Afbeelding Kelken Zes

Kelken Zes

Gebeurtenissen en relaties uit het verleden kunnen in de toekomst plotseling een positieve wending aan je leven geven, waardoor dromen en wensen werkelijk kunnen worden. Echter is het van belang om te zorgen dat er een balans is. Blijf niet in de herinneringen van het verleden, maar leef ook in het heden. De Kelken Zes geeft aan dat evenwicht noodzakelijk is.

Afbeelding Kelken Zeven

Kelken Zeven

Het is noodzakelijk om keuzes te maken. Er kunnen meerdere mogelijkheden aandienen, maar het is noodzakelijk om je te focussen op slechts een aantal mogelijkheden. Hiervoor moeten keuzes gemaakt worden. Beperk de opties om realistische mogelijkheden te creëren, anders is er een kans dat de mogelijkheden die er liggen nooit uitgevoerd kunnen worden.

Afbeelding Kelken Acht

Kelken Acht

Je hebt veel energie gestoken in een project, relatie of in bepaalde gedachten. Echter laat de Kelken Acht zien dat het tijd is om dit achter je te laten. Sommige zaken zijn nodig om los te laten. Het kan nodig zijn om het bekende los te laten, zodat je vol vertrouwen het onbekende tegemoet kunt treden.

Afbeelding Kelken Negen

Kelken Negen

Een opwindende tijd, vol plezier en genot. Dromen kunnen werkelijkheid worden. Relaties kunnen opbloeien. Alhoewel het gelukkige gevoel kortdurend is, mag er wel van genoten worden.

Afbeelding Kelken Tien

Kelken Tien

In tegenstelling tot de Kelken Negen, draait de Kelken Tien om langdurige voldoening in plaats van extreem genot. Hard werken kan een tevreden gevoel opleveren. De Kelken Tien draait om relaties en creativiteit. Welke relatie of creatief idee geeft een tevreden gevoel?

Afbeelding Kelken Schildknaap

Kelken Schildknaap

Een tijd van creativiteit en geboorte. Een geboorte van gevoelens, ideeën, relaties of de letterlijke geboorte van kinderen. Om iets te kunnen laten kiemen en bloeien, is het nodig dat iets de goede verzorging krijgt. Een sterke basis is noodzakelijk voor positieve ontwikkeling.

Afbeelding Kelken Ridder

Kelken Ridder

De Kelken Ridder presenteert de zoektocht naar volmaakte liefde. Hierbij hoort de zoektocht naar waarheid en schoonheid. De Kelken Ridder geeft aan dat het nu wellicht niet het moment is om op zoek te gaan naar liefde en romantiek, of dat je idee van liefde wellicht iets te romantisch is. Mogelijk zie je belangrijke relaties over het hoofd, omdat je te druk bezig bent met liefdesrelaties. Probeer soms het idee van romantiek los te laten, zodat andere belangrijke relaties kunnen bloeien.

Afbeelding Kelken Koningin

Kelken Koningin

De Kelken Koningin geeft aan dat er een persoon, gebeurtenis of ervaring op je pad kan komen die zorgt voor een zee aan emoties. Liefde en relaties zijn niet altijd rozengeur en maneschijn: ze leveren ook verdriet op. De Kelken Koningin laat zien dat beide emoties kunnen optreden. Gevoel kan niet worden gecontroleerd met rationeel denken en kan daardoor beangstigend zijn, zeker een zee aan overweldigende emoties die op je pad kan komen.

Afbeelding Kelken Koning

Kelken Koning

De Kelken Koning laat zien dat je waarschijnlijk een goede vriend bent, graag een helpende hand naar iemand uitsteekt en luistert naar de gevoelens van anderen. Bij dit alles kan het belangrijk voor je zijn om niet persoonlijk betrokken te raken en niet in contact te komen met je eigen gevoel. Diepe emoties kunnen zorgen voor verwarring.

Afbeelding Zwaarden Aas

Zwaarden Aas

Er lijkt een grote verandering op handen. Deze verandering lijkt in eerste instantie niet positief, maar kan juist wel uitdraaien op iets positiefs. De Zwaarden Aas laat ook zien dat er voldoende kracht is om problemen het hoofd te bieden. Het grootste probleem is dat je waarschijnlijk meerdere problemen moet uitzoeken voor je echt een oplossing voor je grote probleem kunt vinden.

Afbeelding Zwaarden Twee

Zwaarden Twee

Een kalmte voor de storm gevoel kan je deze week overmannen. Heb je wellicht de werkelijkheid genegeerd om jezelf te beschermen tegen emotionele pijn? Onrustige balans kan leiden tot besluiteloosheid. Je zult de confrontatie moeten aangaan om weer in balans te kunnen komen.

Afbeelding Zwaarden Drie

Zwaarden Drie

Pijn en verdriet horen bij het leven. Soms is het van belang om het verdriet te omarmen en je er letterlijk in te storten om er goed doorheen te komen. Angstige en ongemakkelijke spanning kan nu bevrijdend gaan voelen, vaak door het verdriet toe te laten.

Afbeelding Zwaarden Vier

Zwaarden Vier

Grote kans dat je erg actief bent geweest, een intense gebeurtenis achter de rug hebt of veel stress hebt ervaren. Het is tijd om je even terug te trekken. Zo kun je ontspannen, tot rust komen en herstellen. Het is ook mogelijk dat herstel na ziekte nodig is. Zowel fysieke als emotionele pijn blijven op de achtergrond zo lang je doet alsof alles normaal is.

Afbeelding Zwaarden Vijf

Zwaarden Vijf

De Zwaarden Vijf laat zowel verlies als overwinning zien. De kaart laat zien dat er kans is op obstakels. Deze obstakels zijn moeilijk om te overwinnen. Het kan beter zijn om de obstakels te vermijden om problemen te voorkomen. Bekijk je situatie kritisch en zorgvuldig.

Afbeelding Zwaarden Zes

Zwaarden Zes

Van onvrede naar vrede, dat laat de Zwaarden Zes zien. Het kan gaan om een letterlijke verplaatsing waardoor jij je beter voelt, een verandering van negatieve naar positieve houding of het loslaten van negatieve gedachten of stress om positiviteit toe te kunnen laten. Wellicht heb jij je erg gefrustreerd of gedeprimeerd gevoeld over een probleem, maar is het nu tijd om een positieve houding aan te nemen.

Afbeelding Zwaarden Zeven

Zwaarden Zeven

De Zwaarden Zeven is een kaart van misleiding. De kaart geeft eigenlijk aan dat een leugentje om bestwil soms beter is om iemand tactvol iets te vertellen of niet te kwetsen. Discretie en vriendelijkheid kunnen voorkomen dat iemand gekwetst wordt. Immers vragen sommige situaties om creatief denken.

Afbeelding Zwaarden Acht

Zwaarden Acht

Angst, besluiteloosheid en onzekerheid kunnen ervoor gezorgd hebben dat je vast bent komen te zitten in een bepaalde situatie. Wellicht heb jij het gevoel dat dit door externe omstandigheden komt, maar he tis goed om dit bij jezelf na te gaan. Soms is een beperkende situatie weliswaar vervelend, maar wel veilig. Veiliger dan buiten je comfortzone treden. Als je angsten overwint kan een situatie positief veranderen.

Afbeelding Zwaarden Negen

Zwaarden Negen

De Zwaarden Negen wordt ook wel gezien als de kaart van de nachtmerrie. Angsten, verdriet, schuldgevoelens kunnen zorgen dat een situatie in de geest ernstiger lijkt dan dat deze in werkelijkheid is. Er kan een moeilijke keuze op je pad komen, die je angstig kan maken omdat je de werkelijkheid niet goed meer kunt zien.

Afbeelding Zwaarden Tien

Zwaarden Tien

Bepaalde situaties, personen of omstandigheden hebben hun nut gediend en komen tot einde. Het kan ook zijn dat een illusie of bedrog eindelijk wordt opgeheven zodat je de werkelijkheid kunt zien. Grote kans dat het einde van de situatie zorgt voor een opgelucht gevoel.

Afbeelding Zwaarden Schildknaap

Zwaarden Schildknaap

De interesse in nieuwe onderwerpen, het vergaren van kennis en het uitwisselen van gedachten en ideeën met anderen. Dat is waar de Zwaarden Schildknaap voor staat. Het is het beginstadium van iets wat nog moet bloeien. Vergaarde kennis kan, mits niet juist gebruikt, leiden tot destructieve of loze woorden.

Afbeelding Zwaarden Ridder

Zwaarden Ridder

De Zwaarden ridder kondigt chaos aan. De Zwaarden Ridder wil graag continu zaken veranderen, bang voor verveling en sleur. Deze rusteloze kaart laat zien dat er energie is om nodige veranderingen nu te gaan doorzetten, veranderingen die je normaal misschien probeert te voorkomen. Ook kan het zijn dat je zelf een transformatie moet ondergaan.

Afbeelding Zwaarden Koningin

Zwaarden Koningin

De Zwaarden Koningin laat zien dat er een moeilijke tijd aankomt. Alhoewel het in de meeste situaties zeker goed is om je emoties te uiten, kan deze gebeurtenis of dit probleem er juist om vragen om je emoties voor jezelf te houden. Het probleem kan het beste met opgeheven hoofd en standvastigheid aangepakt worden.

Afbeelding Zwaarden Koning

Zwaarden Koning

De Zwaarden Koning is zorgvuldig, rechtvaardig en toegewijd. Deze Koning laat zich niet leiden door emoties, maar beoordeelt situaties en problemen juist eerlijk en onpartijdig. Het is dan ook van belang om je probleem vanuit je verstand te bekijken en niet vanuit je gevoel, hoe lastig dit ook kan zijn.

Afbeelding Pentakel Aas

Pentakel Aas

De Pentakel Aas wijst op een nieuw begin op praktisch en/of materieel gebied. Het kan bijvoorbeeld gaan om financiën zoals investeringen of hypotheken of zakelijke ondernemingen. Dit kan in de vorm van een geschenk zijn. Het is mogelijk om met dit nieuwe begin een bepaalde basis te leggen voor je privé leven waaruit status kan voortkomen. De Pentakels laat wel zien dat succes voortkomt uit investeringen vanuit jezelf.

Afbeelding Pentakel Twee

Pentakel Twee

De Pentakels Twee is een kaart die in het eerste stadium van groei zit. Deze fase zorgt altijd voor opwinding, maar ook voor onzekerheid. Er is namelijk nog geen garantie dat een project of doel behaald kan worden. Deze kaart geeft aan dat er instabiliteit en verschuivingen op het gebied van financiën kunnen plaatsvinden, maar dat ondanks het gebrek aan zekerheid een harmonieus gevoel kan optreden.

Afbeelding Pentakel Drie

Pentakel Drie

Hard werken en energie stoppen in een project kan zorgen voor een materiële beloning. Je project is waarschijnlijk nog niet afgerond, maar de zichtbare vooruitgang zorgt voor een tevreden en trots gevoel. Blijf wel realistisch: er is nog genoeg te doen en dit zal nog energie van je vragen.

Afbeelding Pentakel Vier

Pentakel Vier

De Pentakel Vier laat zien dat er grote kans is dat jij je angstig voelt om iets te verliezen. Dit iets kan zich op emotioneel en materieel gebied bevinden. Als je niet meer verder durft omdat je bang bent dat je het kwijt zult raken, zal je angstig en achterdochtig kunnen worden. Proberen je verlies te voorkomen kan juist zorgen voor afstand. Het is goed om je angst onder ogen te komen.

Afbeelding Pentakel Vijf

Pentakel Vijf

De Pentakel Vijf draait om verlies. Dit kan zowel financieel, materieel als emotioneel zijn. Het kan ook gaan om een verlies van vertrouwen in jezelf of in het goede van het leven. Een onzeker, angstig of gevoel van spanning kan optreden. Gelukkig lijkt er een oplossing te zijn voor je problemen.

Afbeelding Pentakel Zes

Pentakel Zes

De Pentakel Zes draait om evenwicht en balans. Eerlijkheid en gelijkheid zullen een harmonieus gevoel geven. Het kan zijn dat jij iemand in nood financieel of emotioneel moet ondersteunen. Anderzijds kan het ook zijn dat jij de persoon bent die hulp nodig heeft. Blijft bewust dat balans zo kan veranderen: wellicht zijn morgen de rollen omgekeerd.

Afbeelding Pentakel Zeven

Pentakel Zeven

Er staat je een moeilijke keuze te wachten: kies je de bekende weg of kies je voor het onbekende en de risico’s die dit met zich mee kan brengen? Er moet een besluit genomen worden tussen veilig, zeker, bekend, stabiel en wellicht weinig prikkelend of juist de andere kant: onzeker, onbekend, vol risico’s, maar een nieuw avontuur.

Afbeelding Pentakel Acht

Pentakel Acht

Er zijn kansen, maar er lijkt ook bereidheid te zijn om verder te ontwikkelen, te leren, te verbeteren en te veranderen. Een natuurlijk talent kan wellicht door juiste ondersteuning (bijvoorbeeld een opleiding) worden versterkt. Mogelijk krijg je nu een kans om te werken aan iets waar je echt voldoening uit kunt halen.

Afbeelding Pentakel Negen

Pentakel Negen

Je harde inspanning kan nu een diep gevoel van tevredenheid geven doordat je de vruchten van je werk mag gaan plukken. Wellicht zorgen fysieke en materiële gemakken voor meer rust. Materieel succes is niet de weg naar geluk, maar geeft deze week wel een gevoel van vreugde.

Afbeelding Pentakel Tien

Pentakel Tien

De Pentakel Tien draait om het leggen van een basis voor volgende generaties. Wellicht worden kennis, genetica of materiële zaken overgedragen van de ene op de andere generatie. Ook kan het zijn dat er een verlangen is om iets achter te laten op deze wereld voor als je er niet meer bent, bijvoorbeeld iets artistieks. De basis kan zich ook uiten in het verlangen naar een gezin of het kopen van huis of grond.

Afbeelding Pentakel Schildknaap

Pentakel Schildknaap

Grote kans dat je in de beginfase van een nieuw project zit. De Pentakel Schildknaap laat zien dat hard werken, bescheidenheid en zorgvuldige planning kunnen leiden tot snelle groei. Iedereen en elk project zal klein en onderaan moeten beginnen om succesvol te kunnen worden.

Afbeelding Pentakel Ridder

Pentakel Ridder

Geduld, doorzettingsvermogen en oog voor details zijn nodig om een doel te kunnen bereiken of een project te kunnen realiseren. Om je ambities waar te kunnen maken zal je hard moeten werken en weigeren om op te geven. De Pentakel Ridder laat zien dat er weinig kans is op mislukking.

Afbeelding Pentakel Koningin

Pentakel Koningin

De Pentakel Koningin houdt van materiële zaken en luxe, maar is bereidt om hier hard voor te werken. Grote kans dat dit het moment is om aandacht te besteden aan je behoeften. Als je dit bereikt hebt (door hard werken), kun je achterover leunen en genieten van de beloning die uit je harde werken voort is gekomen. Wellicht is er zelfs iemand die je praktische hulp kan bieden.

Afbeelding Pentakel Koning

Pentakel Koning

In tegenstelling tot de Koningin, geniet de Pentakel Koning juist van macht en aanzien. De Koning wil op zakelijk en sociaal gebied bewonderd worden. Er kan dus een sterk verlangen zijn voor rijkdom en voorspoed. Om succesvol te zijn, macht te krijgen en aanzien te verwerven zal je hard moeten werken.


consult

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): KaartleggingTarot
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Dorothy
 • Engelenreader
 • Pendelen
 • Lichtgidsen
Start gratis chat
medium die
Matteo
 • Relatie Coach
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Jill
 • Engelenreader
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Charissa
 • Heldervoelend
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Valentina
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Eline & Freek
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
medium die
Feike
 • Lichtgidsen
 • Paragnost
 • Relatie Coach
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading