19 juli 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Horoscoop sterrenbeeld Tweeling: karakter, carrière & liefde

Horoscoop sterrenbeeld Tweeling: karakter, carrière & liefde

De Tweeling; een extraverte persoonlijkheid. Flexibel, intelligent, veelzijdig en sterk in communicatie. Tegelijkertijd kunnen ze ook inconsistent, impulsief, rusteloos en besluiteloos zijn. Kinderen geboren onder het sterrenbeeld Tweeling, zijn intelligent en nieuwsgierig maar raken snel verveeld en ongeduldig.

Totdat de Tweeling ongeveer middelbare leeftijd heeft bereikt, zal een langdurige relatie niets voor hem zijn. Als hij eenmaal de ware heeft gevonden, zal hij ook zijn leven lang trouw blijven aan zijn partner, die hij als zijn beste maatje ziet. Door hun charme en communicatieve vaardigheden zijn ze geschikt voor zeer diverse functies, van management functies tot advocaat tot verkoper. Wat is er nog meer te vertellen over de Tweeling zijn karakter, zijn carrière en hoe hij zich gedraagt in de liefde? Je leest het allemaal in dit uitgebreide artikel.

De Tweeling datum – 22 mei tot en met 21 juni


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Algemene kenmerken van de Tweeling

De Tweeling is een mannelijk, veranderlijk teken en valt onder de luchttekens. Het symbool wat bij de Tweeling is Mercurius. Mannelijke tekens zijn vaak extravert en hebben een ondernemende, assertieve en creatieve natuur. Het zijn mensen die zichzelf goed kunnen uiten. Veranderlijke tekens zijn mensen die flexibel, productief en veranderlijk kunnen zijn. Deze mensen kunnen mentaal overbelast raken, wat leidt tot egoïstisch gedrag, besluiteloosheid en disbalans. Luchttypes worden gezien als denkers en logica zoekers. Het zijn mensen die ruimdenkend, rustig en kalm zijn en die analyserend nadenken. Dit type wordt gezien als de leraar of de boodschapper omdat ze hun kennis graag delen met anderen en anderen helpen om het bewustzijn te ontwikkelen. Luchttypes kunnen problemen ondervinden met het omgaan met hun eigen emoties. Mercurius staat voor communicatie en intellect.


De vier subtypes van de Tweeling

Goldschneider en Elffers deden onderzoek naar het karakter van mensen in combinatie met hun geboortedag. Uit dit onderzoek kwamen 48 persoonlijkheden naar voren, gekoppeld aan de sterrenbeelden. Dit onderzoek legt een combinatie tussen psychologie en astrologie. Hieronder omschrijf ik de specifieke kenmerken van de vier persoonlijkheden van het sterrenbeeld Tweeling.

Tweeling 1 – 22 tot en met 30 mei

De Tweeling geboren in de eerste periode is een strijder. Dit zijn mensen met een snelle geest en duidelijke overtuigingen. Zij zullen zich inzetten voor hun eigen vrijheid, maar ook voor de vrijheid van anderen. Doordat ze een zodanig snelle geest hebben, wisselen ze snel van idee. Hierdoor kost het moeite om iets waarmee ze zijn begonnen daadwerkelijk af te maken. Zodra ze een duidelijke verantwoordelijkheid krijgen (denk bijvoorbeeld aan kinderen) zullen ze beter leren om hun geest op een juiste manier te gebruiken. Deze mensen zijn energiek en actief, maar moeten wel leren hoe ze deze energie goed kunnen gebruiken door de dag heen.

Tweeling 2 – 31 mei tot en met 7 juni

De Tweeling geboren in de tweede periode, zijn mensen die goed zijn met taal en communicatie. Ze zullen zich expressief en origineel uitdrukken. Het zijn mensen die snel praten en denken en hun woorden met passie overbrengen. Als ze niet goed worden begrepen, kunnen ze gefrustreerd raken. Deze mensen hebben de mentaliteit van een winnaar, maar kunnen daardoor ook onzeker worden. Ze zijn namelijk ook snel bang om te falen.

Tweeling 3 – 8 tot en met 15 juni

De Tweeling geboren in de derde periode is een echte avonturier. Deze mensen zijn altijd onderweg en denken niet over de verre toekomst, maar over het hier en nu. Ze zien wel wat de dag brengt. Deze mensen zijn positief ingesteld en doen hard hun best om het leven voor anderen ook positief te houden. Het nadeel is dat deze mensen nog wel eens de neiging hebben om te vergeten of te negeren dat er ook niet leuke dingen zijn in het leven, waar we toch mee moeten leren omgaan.

Tweeling Kreeft – 16 tot en met 21 juni

De Tweeling geboren in de laatste periode, vertonen eigenschappen en kenmerken van zowel de Tweeling als de Kreeft. Deze mensen zorgen ervoor dat hun verantwoordelijkheden op een juiste manier worden uitgevoerd. Ze hebben hier aandacht en liefde voor over. Het luchtige en energieke karakter van de Tweeling combineert zich met het emotionele en meelevende karakter van de Kreeft. Hierdoor zorgt dit ervoor dat deze mensen charmant en liefdevol zijn. Ze kunnen niet leven zonder liefde en romantiek. Het zijn verstandige mensen die leven vanuit hun gevoel, maar daardoor nog wel eens te weinig daadkracht laten zien. Ze staan niet altijd met beide benen stevig op de grond.


Het basiskarakter van de Tweeling

De Tweeling is een extravert teken. Deze mensen blijven de wereld om zich heen onderzoeken en ontdekken. De Tweeling is speels en heeft veel vrienden of kennissen. Ze staan altijd klaar voor hun vrienden, maar zijn niet erg goed in medeleven en zijn daardoor niet het geschikte persoon als een vriend langdurig problemen ervaart. Er zijn weinig mensen die echt tot de Tweeling kunnen doordringen. Het zijn verstandige, vrolijke mensen die conflicten het liefst uit de weg gaan. Aan de andere kant kunnen ze niet goed hun diepgaande emoties of gevoelens tonen en kunnen ze hun mening snel wijzigen waardoor ze onvoorspelbaar zijn. De Tweeling gaat het liefst conflicten uit de weg, maar kan de conflicten ook vaak voorkomen dankzij hun vermogen om snel en analytisch te denken. Het zijn levensgenieters die lang speels blijven en geliefd zijn door anderen.

De Tweeling houdt niet van plannen of vooruit kijken en leeft in het hier en nu. Dit sterrenbeeld is flexibel en kan zich gemakkelijk aanpassen, maar kan daardoor ook wispelturig en complex zijn. Ze zijn continu op zoek naar nieuwe uitdagingen, maar zijn slecht in dingen afmaken omdat ze met teveel dingen tegelijk bezig zijn. De Tweeling is hartelijk, vriendelijk en gul, mits hun eigen leven hier niet door wordt verstoord. Het zijn mensen die eigenlijk wel eerlijk willen zijn, maar kiezen automatisch vaak voor eigenbelang waardoor ze manipulatief gedrag kunnen vertonen en kunnen liegen. Dankzij hun analytische geest zijn ze in staat om een situatie of probleem van alle kanten te bekijken en de mening van anderen hierin te respecteren. Doordat beide kanten juist kunnen zijn, kan het voor de Tweeling moeilijk worden om een definitieve keuze of beslissing te maken. Deze geestige persoonlijkheden zijn continue verandering nodig om hun leven interessant genoeg te houden voor henzelf. Door hun sterke communicatie zijn het personen die ook graag discussiëren.


Positieve eigenschappen van de Tweeling

 • Flexibel
 • Openhartig
 • Intellectueel
 • Energiek
 • Humoristisch
 • Veelzijdig
 • Enthousiast
 • Welbespraakt/Communicatief onderlegd

De Tweeling heeft een onderzoekende, intelligente, rusteloze en flexibele natuur. Ze zijn begaafd op het gebied van communicatie. Deze mensen zijn naast verbaal vaardig ook veelzijdig, bewegelijk en snel van begrip. Ze zijn levendig en hebben een brede belangstelling. Deze personen zijn luchthartig en flirterig, maar tegelijkertijd in staat tot logisch en analytisch denken. De coördinatie tussen hoofd en handen is vaak goed en ze zullen dan in principe ook geen last hebben van twee linkerhanden. Ze zijn fantasierijk en levendig.


Negatieve eigenschappen van de Tweeling

 • Rusteloos/Verveeld
 • Besluiteloos
 • Inconsistent
 • Impulsief
 • Sluw
 • Oppervlakkig

Als de Tweeling onder druk staat of stress heeft, kan zijn energieke en bewegelijke persoonlijkheid zich omzetten tot labiliteit. Ze kunnen wispelturig en onbetrouwbaar zijn omdat ze van idee naar idee springen en eigenlijk niets echt afronden. Tweeling kunnen ook vluchtig zijn. Mensen die van diepgang houden, zullen door het slechte vermogen van de Tweeling om diepgaande emoties te tonen, de Tweeling snel als oppervlakkig zien. De Tweeling heeft de neiging om aan zichzelf en het eigen kunnen te twijfelen, waardoor ze moeizaam besluiten kunnen nemen. Ze kunnen ook egocentrisch en rusteloos worden.


De Tweeling als man

De mannelijke Tweeling is slim en scherp. Hij heeft een zekere mate van intelligentie die hij op de juiste manier weet te gebruiken. Het is een professionele werker. Het zijn mensen die liever ergens goed over nadenken voor ze een daadwerkelijk besluit nemen, maar als ze dit eenmaal hebben gedaan zullen ze niet gemakkelijk hun keuze wijzigen. De mannelijke Tweeling kan goed vanuit verschillende invalshoeken een probleem of situatie bekijken, waarin hij de mening van anderen meeneemt. Hij zal willen proberen om zowel het probleem op te lossen, als de harmonie te bewaren. De mannelijke Tweeling laat zich het liefst uit met mensen met hetzelfde intellect of hoger. Hij kan dan praten over zijn leven en zich goed uiten, maar zal niet snel praten over zijn onderliggende emoties of gevoelens. De mannelijke Tweeling is energiek, maar wil daardoor soms teveel en teveel in één keer. Doordat ze dan niet alles meer goed kunnen overzien en dus sommige dingen niet zullen lukken, zullen ze gemakkelijk oppervlakkig worden.


De Tweeling als vrouw

De vrouwelijke Tweeling is slim en praat veel en graag. Deze personen zullen direct als ze wakker zijn ‘aan staan’. Deze personen bespreken alles over hun leven en praten over diverse onderwerpen. Ze zullen niet gemakkelijk stil te krijgen zijn. De vrouwelijke Tweeling zal zich snel gaan vervelen als ze zich te lang in dezelfde situatie of omgeving bevindt. Ze is dan ook avontuurlijk en op zoek naar spanningen. Ze zal dan ook graag haar leven continu willen veranderen om haar leven spannend voor zichzelf te houden. Het is een charmante persoonlijkheid die net als de mannelijke Tweeling graag omgaat met mensen met een hoog intellect, die haar intellectueel kunnen uitdagen. Deze vrouw ontdekt en probeert graag nieuwe dingen uit.


blank

De Tweeling als kind

Deze kinderen hebben vaak veel vrienden. Ze zijn nieuwsgierig aangelegd en ontdekken graag alles wat op hun pad komt. Het zijn intelligente kinderen die helder kunnen nadenken, maar daarnaast ook creatief zijn. Deze kinderen zullen dan vaak ook al op vroege leeftijd praten en/of lopen. Door het inconsistente karakter van de Tweeling, kunnen deze kinderen besluiteloos worden en daardoor zich onzeker gaan voelen. Doordat ze alles willen ontdekken, nemen deze kinderen vaak onbewust veel risico. Deze kinderen moeten al vroeg leren dat geduld een schone zaak is, omdat ze hier de rest van hun leven veel profijt van kunnen hebben.

Het zijn kinderen die snel verveeld raken en het is dus goed dat deze kinderen meerdere dingen hebben om te doen. Het zijn praatgrage en energieke kinderen, die sociaal zijn en veel vragen stellen. Als iets op school ze niet interesseert, zullen ze hier ook hun best niet voor doen. Vanwege hun grote fantasie kunnen ze soms dingen behoorlijk overdrijven of de waarheid verdraaien. Het is belangrijk om deze kinderen wel hun fantasie te kunnen laten uiten, maar toch te leren om eerlijk te blijven. Naast gebrek aan geduld, hebben deze kinderen soms ook een gebrek aan doorzettingsvermogen, zien ze details over het oog (mede door hun ongeduld) en worden ze gemakkelijk beïnvloed door anderen.

Ouders van een Tweeling

Ouders zullen deze kinderen moeten behoeden voor gevaar. Vanwege hun hoge drang om te ontdekken zullen ze zelf namelijk niet altijd de risico’s kunnen inschatten. Vanwege deze ‘ontdekdrang’ zullen ouders ook geduldig moeten zijn met de kinderen. Deze ouders kunnen niet ‘even boodschappen doen’, omdat de kinderen veel te veel tegen zullen komen wat ze willen ontdekken. Deze kinderen kunnen er veel profijt van hebben als de ouders hun al op vroege leeftijd leren om geduld te hebben. Deze kinderen zijn veel vrijheid nodig om te ontdekken en om te zorgen dat ze niet verveeld raken. Deze kinderen zullen moeten leren dat ze eerlijk moeten zijn en blijven, ook al verteld hun fantasie ze iets anders. Kinderen die dit niet op de juiste manier leren, kunnen op latere leeftijd introvert worden. Deze kinderen kunnen vaak niet goed omgaan met discipline, omdat ze dit snel interpreteren als straf. Deze kinderen baten het best bij geduld, begrip en beloningen. Deze beloningen hoeven trouwens niet groot te zijn, een letterlijk verbaal complimentje kan al genoeg zijn.


De Tweeling in de liefde

De Tweeling zal ook in de liefde op zoek gaan naar intellect. De Tweeling is gemakkelijk in de omgang en spontaan. Tweeling houden van spanning en afwisseling, maar laten zich niet gemakkelijk afleiden door passie. Ook op liefdesgebied zullen ze namelijk eerst ergens goed over nadenken. Tot ze de ware vinden zullen deze mensen graag flirten en van flirts houden. Wanneer ze eenmaal die ware hebben gevonden, hebben ze ook hun beste vriend/vriendin gevonden. De Tweeling zal het altijd lastig blijven vinden om een vaste relatie te behouden, tot ze op latere leeftijd zijn beland. Als de Tweeling op latere leeftijd de ware heeft gevonden, zullen ze hun partner altijd trouw blijven. De Tweeling is voldoende vrijheid binnen een relatie nodig en kan dan ook niet overweg met jaloerse partners. Ze zijn op zoek naar partners die met hem/haar het avontuur willen opzoeken. Tweeling willen namelijk graag nieuwe dingen onderzoeken en uitproberen. De Tweeling man is vaak wat rustiger aangelegd dan de Tweeling vrouw, die wat speelser is. De liefde en de romantiek kun je bij de Tweeling vinden in communicatie. Communicatie is dan ook voor de Tweeling erg belangrijk in een relatie. Ze zijn op zoek naar een spontane partner die vrolijk en speels in het leven staat. Ze kunnen zich niet gemakkelijk emotioneel uiten en kunnen daardoor nog wel eens koel overkomen. Dit maakt het soms lastig voor zowel de Tweeling als anderen. Aan de ene kant kunnen ze namelijk diepgaande emotionele gevoelens voor een ander ontwikkelen, terwijl ze aan de andere kan niets willen weten van sentiment. Hierdoor kunnen ze wispelturig overkomen.

De mannelijke Tweeling in een relatie

De mannelijke Tweeling is charmant, grappig, slim, avontuurlijk en spraakzaam. De mannelijke Tweeling is de meester van de verleiding en een echte flirt, die gemakkelijk vrouwen over kan halen om dingen voor hem te doen. Door het wispelturige karakter van de mannelijke Tweeling, is het voor hem lastig om een stabiele relatie te onderhouden. Dit veranderd wanneer hij de ware heeft gevonden. Hij is vrijheid, avontuur en spanning nodig in zijn relatie.

De vrouwelijke Tweeling in een relatie

De vrouwelijke Tweeling zal tot ongeveer middelbare leeftijd moeite hebben om een relatie te behouden en zal dan ook meerdere relaties hebben gehad. Deze charmante en intelligente persoonlijkheid is op zoek naar een partner die haar intellectueel kan uitdagen. Ze houdt daarnaast van humoristische, sportieve en speelse partners. Ze houdt net als in haar leven, ook in een relatie van nieuwe dingen uitproberen. Ze kan veeleisend zijn in een relatie en is een man nodig die kan omgaan met een uitdaging. Deze vrouwen stellen zich niet zomaar open voor een man, omdat ze bang zijn gekwetst of bedrogen te worden. Als ze dit eenmaal hebben gedaan, kunnen ze dan ook jaloers overkomen omdat ze zich niet zomaar voor iedereen open stellen.

Welk sterrenbeeld past bij de Tweeling?

De perfecte match voor de Tweeling is de Vissen. Net als de Tweeling is de Vissen trouw en gepassioneerd. Vanwege hun overeenkomende karakters zullen ze zorgen dat er voldoende spanning in de relatie blijft. De Tweeling past ook goed bij de Weegschaal en de Waterman. Net als de Tweeling zijn dit ook luchttekens, die de Tweeling intellectueel kunnen uitdagen. De Weegschaal zal zorgen voor stabiliteit, de Waterman zorgt juist voor sociaal gevoel (wat hij de Tweeling zal leren).


Carrière en werk van de Tweeling

De Tweeling is een intelligente persoonlijkheid die goed (logisch en analytisch) kan nadenken en flexibel is. Deze karaktereigenschappen zal hun helpen om een hoge functie te kunnen krijgen, mochten ze dit willen. De Tweeling is energiek en heeft een baan nodig waarin hij zijn energie kwijt kan, een beroep in de sport zal dan ook goed voor ze zijn weggelegd. Het zijn mensen met een sterke overtuigingskracht en sterke communicatie, in een beroep als bijvoorbeeld verkoper of advocaat zullen ze dan ook goed uit de verf komen. Deze mensen zijn ook zeer geschikt in functies in het management, omdat ze met hun enthousiasme en charme goed zijn in het motiveren van anderen. Het zijn mensen die graag nieuwe, innovatieve dingen willen bedenken of proberen. Door hun ongeduldigheid zullen ze meerdere dingen tegelijk doen, waardoor ze weinig dingen echt afronden. Hierdoor verliezen ze het overzicht en kunnen ze oppervlakkig overkomen. De Tweeling zal er dan ook goed aan doen om te leren zich te focussen op één ding.


De Tweeling als ascendant

De ascendant is het teken dat aan de oostelijke horizon rees op het moment en de plaats van je geboorte. De ascendant wordt ook wel het rijzende teken genoemd. Je ascendant beschrijft hoe je reageert op anderen, wat je persoonlijke stijl is en hoe jij jezelf uitdrukt. Het weergeeft hoe jij op anderen overkomt, vooral bij een eerste indruk. Daarnaast staat het ook symbool voor je kwaliteiten, karakter en persoonlijkheid en de dingen die jij nodig hebt om zingeving te kunnen geven aan je leven. Als laatste laat het zien hoe jij mensen binnenlaat. In principe is je ascendant een ander sterrenbeeld dan je horoscoop (zonneteken), met enkele uitzonderingen. Een ascendant in het teken van lucht (Tweeling) wijst op een rationele, verstandelijke en redelijke benadering. Jij bent een persoon die rekening houdt met anderen. Je probeert de wereld te verklaren vanuit kennis en informatie. Kennis en informatie is volgens jou dan ook onmisbaar om de wereld te kunnen begrijpen.

Hoe jij je ascendant kunt berekenen kun je lezen in dit artikel.


Geboortesteen passend bij de Tweeling

Volgens zowel de oude als de traditionele regels, past als geboortesteen bij het sterrenbeeld Tweeling de agaat en de saffier.

Agaat

De agaat werkt aardend, stabiliserend en beschermend. Dit kristal zorgt voor een kalme en nuchtere houding met voldoende innerlijke rust. De agaat motiveert je tot objectief kijken en zelfreflectie, wat de geestelijke en spirituele groei stimuleert. Dit kristal helpt bij rationeel en logisch denken, een verhoogde concentratie en stimuleert het analytisch denken. Daarnaast beschermt de agaat het aura. Het zorgt voor een veilig gevoel. Het helpt ook om balans te ontwikkelen tussen ziel, geest en lichaam.

Saffier

De saffier staat vooral bekend om zijn werking op de psyche en de hersenen. Dit kristal werkt kalmerend. Het bevordert de geestelijke gezondheid, de wijsheid en het (zelf)inzicht. Dit kristal stimuleert het nuchtere, kritische, doelgerichte en geconcentreerde denken. Daarnaast helpt het om een heldere geest te krijgen en te behouden. Saffier beschermt hiermee tegen psychische aanvallen van andere mensen, tegen hallucinaties, tegen wanen en tegen andere psychische problemen.


Vertaling van het sterrenbeeld Tweeling

In het Engels wordt het sterrenbeeld Tweeling twins genoemd. In het Latijns wordt dit sterrenbeeld Gemini genoemd.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Horoscoop
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Matteo
 • Relatie Coach
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Valentina
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Eline & Freek
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
medium die
Tim & Tessa
 • Medium
 • Specialist in droomverklaringen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Luana
 • Pendelen
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Dana
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Vlinder
 • Lichtgidsen
 • Foto reading
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading!