23 mei 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Os 🐂; Chinese Dierenriem Horoscoop

Os 🐂; Chinese Dierenriem Horoscoop

De Os, de grote vriendelijke reus van de dierenwereld. De Os is doelgericht, praktisch en geduldig. De Os past bij de geboortemaand januari of een geboortetijd tussen 01.00 en 03.00 uur. De Os wordt ook wel de waterbuffel genoemd. Deze mensen zijn vriendelijk en toegewijd aan hun naasten. Over het algemeen zijn het mensen met een stabiele persoonlijkheid. In de liefde zijn ze eerst wat terughoudend omdat ze niet gemakkelijk praten over emoties.

Als de Os eenmaal een liefde heeft gevonden is het wat hem betreft voor het leven. De Os is traditioneel, soms iets vastgeroest in zijn structuren. De Os valt onder de Yin-tekens en bij het element water. De Os kan over het algemeen niet goed samen met de Geit. Hoe dit kan? Dat en andere uitgebreide informatie over onder andere het karakter en de smaak van de Os en de vijf verschillende types lees je in dit artikel.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Uiterlijk dier, geheim dier en innerlijk dier

In de westerse astrologie kennen we het sterrenbeeld, het maanteken en de ascendant. Ditzelfde zien we terug in de Chinese dierenriem. Het dier van je geboortejaar is wat je van jezelf aan de buitenwereld laat zien. Het dier van je geboortemaand is hoe je innerlijk bent en hoe jij bent in relaties en in de liefde. Je geheime dier is het dier van je geboortetijd; Dit dier gaat over je ware, diepe zelf. Deze ware zelf zul je voor anderen verborgen houden.


De data en jaartallen van de Os volgens de Chinese kalender

 • 24 januari 1925 – 12 februari 1926 (hout)
 • 11 februari 1937 – 30 januari 1938 (vuur)
 • 29 januari 1949 – 16 februari 1950 (aarde)
 • 15 februari 1961 – 4 februari 1962 (metaal)
 • 
3 februari 1973 – 22 januari 1974 (water)
 • 
20 februari 1985 – 8 februari 1986 (hout)
 • 
7 februari 1997 – 27 januari 1998 (vuur)
 • 26 januari 2009 – 13 februari 2010 (aarde)

Geboortemaand en tijd van de Os

De geboortemaand die hoort bij de Os is januari. De geboortetijd die bij de Os hoort is tussen 01.00 uur en 03.00 uur.


De vijf typen Os

Het basiselement wat bij de Os hoort is water, maar elk jaar heeft zijn eigen element. Dit zorgt er dus voor dat er vijf typen Os onderscheiden kunnen worden, die ik hieronder kort zal toelichten.

Aarde os

29 januari 1949 – 16 februari 1950 & 26 januari 2009 – 13 februari 2010
Dit type Os is het meest ijverig van de types. Deze Os is vindingrijk en betrouwbaar. Deze mensen houden van onderzoeken en zullen goed gedijen als wetenschapper, mede dankzij hun kritische vermogen. Ze zijn voorzichtig en systematisch en houden er niet van om risico’s te nemen. Dit type is oprecht, betrouwbaar en bescheiden en wint daarmee vaak het respect van anderen. Voor hun naasten zijn ze trouw en liefdevol. Zowel in het werk als in het privé zullen ze graag in de bres springen als het voor een ander even te veel wordt.

Vuur os

11 februari 1937 – 30 januari 1938 & 7 februari 1997 – 27 januari 1998
De Os in het teken van vuur kan onvoorspelbaar zijn. Dit type is dan ook het meest dynamisch. Deze mensen houden ervan om te vertellen wat anderen moeten doen en zullen dan ook goed gedijen in een leidinggevende functie. Deze Os zal wispelturig, impulsief en geagiteerd gedrag laten zien als ze verveeld zijn of rusteloos worden. Door hun sterke karakter is dit soms lastig voor anderen. Deze mensen zijn wel heel trouw en toegewijd aan hun naasten.

Hout os

24 januari 1925 – 12 februari 1926 & 20 februari 1985 – 8 februari 1986
Dit type Os is de meest humoristische van de types. Hij is in vergelijking met de andere typen het meest meegaand. Deze Os probeert graag nieuwe dingen uit en staat hij van de vijf types het meest open voor nieuwe ideeën. Door hun zelfverzekerde houding worden ze snel gekozen als leider of vertegenwoordig. Net als de Os in het teken van vuur kan deze Os ook wispelturig zijn en zullen ze geneigd zijn om ‘haantje de voorste’ te zijn. Toch zal deze Os begripvol en eerlijk zijn. Ze zijn trouw en toegewijd aan hun naasten, wat zorgt voor krachtige relaties en vriendschappen.

Metaal os

15 februari 1961 – 4 februari 1962
Dit type Os is het serieuze type. Ze hebben een sterk organisatietalent wat ervoor zorgt dat ze prima zullen gedijen in beroepen als afdelingshoofd of in het doen van zaken. Neem dan ook zeker zijn advies aan als je van dit type Os een advies krijgt voor de zakenwereld. Van de vijf typen is dit het type wat het hardst werkt en het meest zorgvuldig is. Dit type is niet het type wat graag praat over emoties en gevoelens en kan het ook lastig vinden om dit te (h)erkennen bij anderen. Ze hebben een sterke wilskracht en zullen zich niet zomaar laten tegenhouden door anderen om hun doelen te bereiken.

Water os

3 februari 1973 – 22 januari 1974
Deze Os is de beste luisteraar van de types. Het zijn harde werkers die flexibel zijn. Dit type kan van de vijf types het snelst omschakelen. Deze Os zou prima gedijen in een beroep als diplomaat. Ze weten hoe ze moeten luisteren maar ze zijn ook in staat om goede adviezen te geven. Deze adviezen zijn in tegenstelling tot de Os in het teken van metaal vooral gericht op zaken rondom liefde en vriendschap. Ze zijn namelijk meelevend en zijn in staat om goed rekening te houden met de gevoelens en emoties van anderen. Ze zijn oprecht en geduldig. Deze eigenschappen maakt dat ze vaak populair zijn.


Kenmerken en eigenschappen van de Rat

Kernwoorden

De kernwoorden van de Os zijn: betrouwbaar, doelgericht, geduldig, gewetensvol, koppig, eerlijk, vriendelijk, oprecht en gemotiveerd.

Kwaliteiten

De Os is geduldig en praktisch. Deze mensen zijn conservatief, maar ook leergierig. Ze staan over het algemeen positief in het leven en zijn vriendelijk en attent. Ze hebben een zelfverzekerde houding wat veelal respect oplevert.

Valkuilen

De Os zou kunnen werken aan het feit dat ze soms wat overmoedig en trots zijn. Hierdoor zijn ze soms geneigd tot het snel oordelen over anderen en te kritisch zijn naar anderen. Daardoor kunnen ze wispelturig gedrag laten zien wat resulteert in koppigheid, chagrijnigheid en boosheid.

Elementen

De Os is een Yin-teken en past bij het element water. De Yin energie staat tegenover de Yang energie. De Yin staat voor het meegaande, het passieve, kou, nacht, het noorden, winter, water en het ontvangende. Water staat voor het noorden, communicatie, gevoeligheid en intuïtie.

Kleuren

De kleuren die passen bij de Os zijn lichtroze (bleekroze) en violet.

Smaak

De Os heeft een traditionele en conservatieve smaak. Deze mensen houden vaak van lange afstanden wandelen of hardlopen en van zwemmen. Vanwege hun rustige aard houden ze van rustige activiteiten zoals lezen en klusjes doen in de tuin. We zien ze ook vaak op vakantie gaan naar vakanties waar ze kunnen wandelen of veel buiten kunnen zijn.


Werk van de Os

De Os is over het algemeen een harde werker. Geef gerust een taak aan de Os, want de Os zorgt dat het efficiënt en goed wordt afgemaakt. De Os houdt namelijk niet van het verspillen van tijd, energie of geld. Ze houden er niet van als er op hun vingers wordt gekeken, ze willen graag vertrouwen en verantwoordelijkheid krijgen.

Door hun betrouwbare, geduldige en stabiele karakter zijn het goede collega’s of zakenpartners. In zaken kan de os zelfs meedogenloos en efficiënt zijn. Beroepen die goed bij de Os passen zijn beroepen in het buitenleven zoals tuinman, maar ook een beroep als leraar, rechter of agent past goed bij de Os.


Karakter van de Os

De Os, ook wel de buffel genoemd, wordt gezien als de grote vriendelijke reus van de dierenwereld. De Os is geduldig en vriendelijk. Hij stelt zich verantwoordelijk op voor zijn taken en verwacht dit ook van anderen. De Os kan wel koppig zijn, hij wil graag dat dingen op zijn manier gebeuren. Hij kan er dan ook niet goed mee omgaan dat anderen hun verantwoordelijkheid niet nemen.

Dankzij het koppige karakter van de Os, waarbij hij graag wil dat het op zijn manier gaat, komt het ook nog weleens voor dat de Os vastroest in gewoontes. Deze mensen zijn netjes en georganiseerd en maken af waar ze mee beginnen. Deze mensen hebben een onuitputtelijke bron aan energie en zijn vastberaden.

Het zijn betrouwbare personen, zowel op het werkgebied als in vriendschappen. Deze mensen zijn gewetensvol. Door hun vastgeroeste patronen kunnen ze soms saai overkomen en moet er een beetje vrolijkheid aan te pas komen. De Os maakt zich over het algemeen weinig zorgen. Toch zijn er momenten dat de Os plotseling angstig is.

Hij kan dan het beste de beweging en de buitenlucht opzoeken (een stevige wandeling doet vaak goed!) om zijn gedachten weer op een rij te zetten. Dit voorkomt dat ze in zichzelf gaan keren. Deze traditionele en verstandige mensen willen houden ervan om waardering van anderen te krijgen en om advies te geven (mits mensen dit opvolgen). De Os is stabiel en staat klaar voor zijn naasten indien dit nodig is.


De Os in de liefde

blank

Karakter in de liefde

Mensen die geboren zijn onder het teken van de Os, zullen niet snel verliefd worden. Deze mensen houden namelijk niet van te veel opwinding of emoties. De Os is een nuchter persoon, die dan ook niet erg goed is in romantiek. Als de Os eenmaal verliefd is, is dit wat hem betreft voor het leven. De Os brengt graag tijd door met zijn familie, gezin en vrienden, het liefst thuis of in een rustige omgeving. De Os kan de neiging hebben tot dominant en/of koppig gedrag in een relatie. De Os is trouw en verwacht dat hij met respect wordt behandeld door zijn partner. De Os heeft een enorme toewijding aan zijn gezin.

Perfecte match

De perfecte match voor de Os is de Slang of de Haan. De Slang en de Haan zijn doelgerichte mensen die realistisch in het leven staan en hier hun toekomstplannen en doelen op baseren. Het zijn ook allemaal harde werkers die hierin elkaar motiveren. De Slang begrijpt de Os en moedigt de Os aan om wat minder traditioneel te zijn en wat meer op te leven. Daarentegen helpt de Os de Slang om stabiel te blijven. Dit resulteert in een goede en stabiele relatie. De Haan zorgt ervoor dat dingen in beweging worden gezet, terwijl de Os er juist voor zorgt dat dingen worden afgemaakt. Dit zorgt net als bij de Slang voor een perfecte combinatie.

Andere goede combinaties

Os – Rat
Deze combinatie is evenwichtig en harmonieus. De Os is in staat om aandacht en een luisterend oor aan de Rat te geven.

Os – Draak
De Draak heeft een onstuimig karakter, maar de Os is prima in staat om de Draak in te tomen als dit nodig is. Doordat ze evenwichtig met elkaar kunnen samenwerken, zullen ze in staat zijn om alles voor elkaar te krijgen wat ze willen.

Beter niet doen?

De Os past niet zo goed bij de Geit. De Geit heeft volgens de Os een gebrek aan normen, waar de Os juist naar streeft. Ook zullen deze twee het vaak nergens samen over eens zijn omdat ze elkaars tegenpolen zijn, wat kan leiden tot conflicten. De Os is nuchter en praktisch, terwijl de Geit juist chaotisch en emotioneel is.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Horoscoop
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Matteo
 • Relatie Coach
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Gianna
 • Paragnost
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Jill
 • Engelenreader
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Valentina
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Marlo
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Eline & Freek
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
medium die
Tim & Tessa
 • Medium
 • Specialist in droomverklaringen
 • Tarot
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading!