23 mei 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Gratis chatten met een helderziende? 9 tips

Gratis chatten met een helderziende? 9 tips

Laatst bijgewerkt: 21 juni 2022

In dit artikel zullen we helderziendheid bespreken. Want wat is helderziendheid eigenlijk precies? En is dat hetzelfde als een paragnost of een medium? In dit artikel leggen we het uit. Je leest in dit artikel onder andere wat helderziendheid is, wat een helderziende doet en voor jou kan betekenen en hoe je helderziendheid herkent en ontwikkeld.


consult

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Meld je gratis aan

1. Waar en hoe vind ik een goede helderziende?

Via de website Mediumastro kom je in contact met tientallen verschillende helderzienden. Kijk eerst eens goed rond voor je direct een helderziende kiest. Lees ook diverse reviews van een helderziende. Houdt hierbij de tips in acht die staan in het onderstaande artikel kopje. Gebruik deze tips en onthoudt naar wat voor vorm van energie jij op zoek bent. De site heeft een goed overzicht wat welke kwaliteiten een helderziende bevat.

Bekijk Helderzienden op Mediumastro.nl »


2. Wat is helderziendheid?

Tegenwoordig passeer je verschillende termen als je zoekt naar een helderziende, onder andere paragnost, waarzegger of medium. Helderziendheid wordt immers ook wel paranormaal zien genoemd. Toch zit er wel verschil in deze termen. Voor je op zoek gaat naar een helderziende is het dan ook van belang dat je voor jezelf duidelijk hebt wat voor vragen of probleem je hebt en om welke vorm van energie het gaat.

Een helderziende krijgt informatie binnen doordat een helderziende andere energieën (ook wel licht genoemd) kan waarnemen dan dat ‘de gemiddelde mens’ kan. Hierdoor kan een helderziende bijvoorbeeld aura’s lezen of toekomstpatronen herkennen.

Het grootste verschil tussen een paragnost en een medium is de vorm van energie. Een medium is in staat om te communiceren met overledenen (en is soms ook in staat om af te stemmen op levende energie). Een paragnost ‘leest’ alleen de energie van levende mensen en van levende dieren. Iemand die helderziend is, krijgt via energie dus informatie binnen. Hierdoor is een helderziende dus in staat om dingen te zien die anderen niet waarnemen.

Er wordt vaak gezegd dat een helderziende de toekomst kan voorspellen. Deze mensen worden ook wel waarzeggers genoemd. Toch klopt dit niet helemaal. Iemand met het zesde zintuig krijgt soms visioenen of kan mogelijke patronen zien of aanvoelen. Desondanks zal een goede helderziende je laten weten dat de toekomst nooit vaststaat. De toekomst is immers een samenkomst van verschillende omstandigheden en zelfs een kleine verandering hierin kan de toekomst veranderen. Een helderziende kan je wel vertellen wat voor visioenen hij/zij binnenkrijgt of wat voor patronen hij/zij ziet. En ja, hiermee kan een helderziende een glimp van de toekomst geven, maar een goede helderziende zal je ook uitleggen dat dit geen 100 procent zekerheid is.

Het zintuig waarmee de energie/informatie wordt gezien of gevoeld door een helderziende, wordt ook wel het zesde zintuig, derde oog of geestesoog genoemd. Het derde oog wordt hierbij gezien als de poort naar het hogere bewustzijn. De informatie die iemand binnenkrijgt, heeft niet altijd een betekenis voor diegene. Desondanks kan het wel een betekenis hebben voor degene die bij de helderziende komt voor een lezing. Een helderziende wordt wel gezien als een kanaal tussen het zichtbare en het onzichtbare, dat wat ‘de gemiddelde mens’ niet kan zien met het blote oog. Ze gebruiken hun energie om met hun derde oog te zien en observeren wat verborgen is voor het gewone oog.


3. Wat doet een helderziende?

Een helderziende ziet dus niet per definitie de toekomst, maar helderziende kan ook dingen uit je leven, verleden of het heden zien. Soms zien ze dingen in een metafoor. De ene helderziende ziet misschien een bewegend beeld, de ander ziet flarden beeld en weer een andere ziet juist een stilstaand beeld. Elke helderziende is nou eenmaal anders, net zoals elk mens anders is.

Geen enkele helderziende is hetzelfde en dus kan ook geen enkele helderziende hetzelfde doen. Enkele dingen die een helderziende eventueel kan is onder andere:

 • Andere entiteiten zien zoals overledenen of engelen en hiermee kunnen communiceren (niet in alle gevallen)
 • Visioenen krijgen van de toekomst
 • Visioenen krijgen bij het zien, proeven, horen, voelen van een bepaald geluid, smaak of object.
 • Klachten in het fysieke lichaam (h)erkennen.
 • Lichtverschijnselen zien
 • Symbolen doorkrijgen
 • Aura’s lezen
 • Eigen dromen analyseren omdat deze dromen visioenen bevatten

4. Wat voor types helderzienden heb je?

Naast helderziendheid zijn er nog verschillende andere vormen van helder zien, zoals:

Voor iemand die heldervoelend is, is het niet uitgesloten om helderziend te zijn. Een persoon kan meerdere van deze gaven bevatten.


5. Theorie achter helderziendheid

In de Westerse cultuur is helderziendheid in vergelijking met andere culturen het minst geaccepteerd als waarheid. In sommige culturen wordt er juist sterk in geloofd, bijvoorbeeld in het Sjamanisme.

Is een helderziende echt? Dat zullen we wetenschappelijk niet zomaar kunnen aantonen. Wat wel zeker is, is dat een helderziende een hoop dingen kan aanvoelen die wij, ook wetenschappelijk, niet kunnen verklaren. Hieronder zal ik nog een toelichting geven van een aantal theorieën over helderziendheid.

Aanvoelen van emoties

Tot op heden zijn er geen wetenschappelijke bewijzen gevonden voor wat een helderziende kan of (voor de mensen die er niet in geloven) claimt te kunnen. Helderziendheid wordt dan ook gemakkelijk verklaard, namelijk dat iemand gewoon extreem goed is in het aanvoelen van de emoties en energieën van een ander.

Zesde zintuig bij geboorte

Er wordt ook wel eens gedacht dat iedereen het zesde zintuig bij de geboorte heeft. Door opvoeding, verwachtingen in de maatschappij et cetera wordt dit zesde zintuig langzaam naar de achtergrond verplaatst. Je kunt hierbij denken aan kinderen met fantasie vriendjes. Zijn dit daadwerkelijk fantasievriendjes of zijn wij als kind (nog) in staat om andere entiteiten waar te nemen? Je kunt dit ook terugleiden naar het zogenoemde ‘onderbuikgevoel’. Iedereen heeft weleens een moment gehad dat iets niet goed voelde of gevaarlijk voelde, zonder dat je hier een directe verklaring voor kunt bedenken. Dit wordt ook wel gezien als een stukje zesde zintuig waarmee we nog zijn verbonden als volwassene. In deze verklaring wordt er dus vanuit gegaan dat slechts enkele mensen gedurende hun leven verbonden blijven met het zesde zintuig waarmee wij allemaal geboren worden.

Energetische trillingen

Meneer Leadbeater kwam met een theorie over energetische trillingen. Uit de ether komt een energie die door slechts sommige mensen wordt opgevangen. Via onze vijf zintuigen is het niet mogelijk om deze energetische trillingen op te vangen. Daarom stelt Leadbeater dat er wel een zesde zintuig moet zijn, wat overduidelijk wel in staat is om deze trillingen op te vangen.


6. Helderziendheid in de geschiedenis

Helderziendheid zien we eigenlijk ook terug in de geschiedenis, al wordt het dan niet omschreven als helderziendheid. Zo wordt in het Oude Testamant over profetische visioenen geschreven die Abraham, Jacob en Daniel zouden hebben gehad. Ook in het nieuwe testament komen de voorspellende visioenen terug; Jozef, Paulus en Petrus hadden visioenen.

Er wordt ook beschreven dat Joan of Arc, één van de grootste helden van Frankrijk, haar overwinning op de Engelsen te danken had aan visioenen.

Nostradamus is één van de meest bekende helderzienden. Hij had ook profetische visioenen die hij heeft beschreven in zijn boek ‘Prophesies’. In dit boek omschrijft hij meerdere visioenen in de vorm van cryptische kwatrijnen (een kwatrijn is een gedicht wat bestaat uit 4 regels en 2 rijmklanken). Tot op heden worden deze kwatrijnen van Nostradamus bestudeerd, want er wordt beweerd dat Nostradamus onder andere de komst van Adolf Hitler en de aanslag 9/11 heeft voorspeld.


7. Wat voor tools gebruiken helderzienden

blank

Een helderziende kan objecten of elementen gebruiken om zijn of haar kracht te ondersteunen. Een helderziende probeert hiermee zijn/haar kracht te versterken maar kan hierdoor ook bepaalde patronen zien. Daarnaast is het soms op deze manier eenvoudiger om de informatie te vertalen naar de persoon die voor een consult/lezing komt.

Enkele voorbeelden van middelen die een helderziende kan gebruiken zijn:

 • Glazen bol
 • Tarotkaarten
 • Pendel
 • Theeblaadjes (om te lezen)
 • Handlezen
 • Runen
 • Kristallen
 • (Geur)-kaarsen
 • Muziek
 • Ouijabord

8. Wat kan een helderziende voor je betekenen?

Een helderziende kan je helpen om inzicht te krijgen in bijvoorbeeld een bepaalde situatie in je leven, dingen die opvallen in je leven, over mensen die in je leven zijn, over een problematische situatie of een stressituatie. De helderziende krijgt informatie binnen en probeert samen met jou deze informatie te plaatsen in jouw situatie. Het uitgangspunt van een consult draait echt om inzicht. Door het verkrijgen van dit inzicht ben jij namelijk in staat om zelf waar mogelijk het probleem of de situatie op te lossen.

Om de meest gunstige uitkomst te behalen uit een lezing of consult met een helderziende kun je rekening houden met de volgende dingen:

 • Stel de juiste vragen. Hoe duidelijker de vraag, hoe duidelijker het antwoord. Uit ervaringen blijkt dat je het beste open vragen kunt stellen aan een helderziende. Hierdoor kun je namelijk meer details krijgen en dit zorgt ervoor dat je het beter kunt plaatsen in je huidige situatie.
 • Stel geen vragen over of voor een ander. Een helderziende probeert zich namelijk af te stemmen op jouw energie of jouw situatie.
 • Je moet niet leven naar het advies van een medium, maar het advies meenemen in je leven.
 • Begrijp je de informatie die je krijgt van de helderziende niet? Vraag dan om verdieping of oom meer details zodat je het beter kunt plaatsen in jouw situatie.

9. Hoe herken je een goede helderziende?

Er zijn genoeg mensen die slechts geld proberen te verdienen en niet daadwerkelijk een zesde zintuig hebben. Daarom is het van belang om je er goed van bewust te zijn dat niet iedereen goede bedoelingen heeft. Om het kaf van het koren te onderscheiden kun je letten op de volgende dingen:

 • Een helderziende zal je er nooit van overtuigen dat de toekomst vast staat.
 • Een helderziende treedt op als een soort adviseur. Hij/zij zal je niet proberen te pushen, want uiteindelijk is alles een eigen keuze.
 • Een helderziende zal eerlijk zijn, wat betekent dat hij/zij je ook dingen kan vertellen die je misschien niet leuk vind om te horen. Een goede helderziende zal wel eerlijk zijn en de waarheid vertellen omdat het doel altijd is om jou verder te helpen.
 • Een helderziende zal je niet vragen naar je geboortedatum (aan de hand van een geboortedatum kan bijvoorbeeld gemakkelijk een horoscoop worden gelezen).
 • Een helderziende hoeft geen persoonlijke informatie zoals woonplaats of leeftijd te weten.
 • Een helderziende weet details over jou, die in principe alleen jij kunt weten.
 • Een helderziende mag geen medische diagnose stellen.
 • Tip: ga altijd zo neutraal mogelijk in uiterlijk naar een helderziende. (On-)bewust vertellen bijvoorbeeld kleding en sieraden heel veel over een persoon. Denk hierbij eens aan een trouwring bijvoorbeeld.

Kijk eerst eens goed rond voor je direct een helderziende kiest. Lees ook diverse reviews van een helderziende. Kijk welke helderziende geschikt zou kunnen zijn voor jouw situatie, dus ben je iemand nodig om te communiceren met een overleden naaste of juist niet? Onderzoek goed wie welke gaven bezit en wat jij nodig denkt te hebben. Wil je meer informatie? Aan een goede helderziende kun je dit gerust vragen en hier zullen ze niet zomaar kosten voor rekenen.


10. Zelf Helderziendheid ontwikkelen

Er zijn veel mensen die zich niet bewust zijn van hun helderziendheid. Helderziendheid kan namelijk behoorlijk subtiel zijn, zeker als je er zelf nog niet van bewust bent. Je intuïtie bevindt zich net als je fantasie in de rechterkant van de hersenen. Daardoor wordt helderzicht nog al eens over het hoofd gezien – 😉 – doordat het wordt afgedaan als fantasie. Zo kan helder zicht bijvoorbeeld komen in de vorm van dagdromen.

Kenmerken van helderziendheid kunnen zijn:

 • Je ziet lichtflitsen of kleuren, bijvoorbeeld in de vorm van orbs, gekleurde stippen of een aura rondom mensen.
 • Je ziet bewegingen in je ooghoeken.
 • Je hebt regelmatig last van dagdromen (visualisatie).
 • Je hebt een uitstekend gevoel voor richting (wederom visualisatie en het zien van details of dingen die anderen niet zien).
 • Je ziet de schoonheid in bepaalde dingen in het leven zoals kunst, fotografie of muziek.
 • Je kunt gemakkelijk visualiseren in je hoofd (bijvoorbeeld je woonkamer perfect opnieuw indelen in je hoofd).
 • Je bent fantasierijk en creatief en je hebt een levendige verbeelding.
 • Je hebt levendige of realistische dromen die regelmatig voorkomen (wellicht zelfs profetische dromen).
 • Je voelt je regelmatig overweldigd in een grote mensenmenigte en hebt tijd voor jezelf nodig om tot jezelf te komen.
 • Je hebt verhoogde zintuigen (bijvoorbeeld een sterk ‘onderbuikgevoel’).

Je hoeft uiteraard niet alle kenmerken te bevatten om te kunnen zeggen dat je helderziend bent.

Je helderziendheid verder ontwikkelen

Na de bewustwording van je helderziendheid volgt een proces van oefenen. Enkele dingen die je kunt doen om je helderziendheid verder te ontwikkelen zijn (kijk wat bij jou past!):

 • Probeer je derde oog te versterken door visualisatie oefeningen. Probeer je bijvoorbeeld een kleur voor te stellen of een cijfer en kijk wat dit voor effect heeft op je lichaam. Bij het openen van je derde oog kunnen hier soms trillingen of tintelingen ontstaan bij het voorhoofd.
 • Er zijn oefeningen om het derde oog chakra te openen, bijvoorbeeld in de vorm van yoga. Het openen van alle chakra’s is sowieso een goed uitgangspunt. Yin yoga heeft verschillende posities waarmee je de chakra’s kunt openen.
 • Oefen in daadwerkelijke situaties. Zo kun je bijvoorbeeld oefenen met foto’s van mensen die je niet kent. Kijk wat jij doorkrijgt bij deze foto’s en controleer of je informatie klopt. Je bent hiervoor dus foto’s nodig van mensen die jij niet kent, maar een vertrouwde naaste wel kent.
 • Meditatie is een mooie vorm om diepere verbinding met jezelf, je innerlijke ik en je hogere bewustzijn te krijgen. Meditatie kan hierbij dus een goede ondersteuning zijn om meer bewustwording te krijgen over je helderziendheid.
 • Gebruik een mantra om je af te kunnen stemmen op een bepaald trillingsniveau. Een mantra kun je ook gerust tijdens het mediteren of tijdens yoga gebruiken.
 • Houdt een droomdagboek bij als je levendige dromen hebt. Door het bijhouden van een droomdagboek krijg je meer inzicht in je dromen doordat je de details gemakkelijker kunt terughalen en kunt plaatsen in je dagelijks leven.

Let wel op dat niet alle energieën positief zijn of juiste bedoelingen hebben. Leer daarom je eigen gids/engel/wezen te (h)erkennen zodat je andere energieën die niet goed aanvoelen kunt uitsluiten of blokkeren.

Omgaan met helderziendheid

Helderziendheid wordt door sommige mensen als een gave gezien, maar wordt soms ook als last ervaren. Onzekerheid speelt hierin ook een rol. Een helderziende wordt nou eenmaal snel als ‘anders’ of ‘raar’ gelabeld. En bovendien: klopt de informatie die jij doorkrijgt wel? Onthoudt, je staat er nooit alleen voor. Door te oefenen zul je zien dat je meer controle krijgt over je helderziendheid. Dit maakt het omgaan met je helderziendheid een stuk gemakkelijker, omdat je zult ervaren dat je beetje bij beetje je steeds zekerder gaat voelen over je helderziendheid.


consult

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Meld je gratis aan

Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Algemeen
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Dorothy
 • Engelenreader
 • Pendelen
 • Lichtgidsen
Start gratis chat
medium die
Valentina
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Marlo
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Eline & Freek
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
medium die
Feike
 • Lichtgidsen
 • Paragnost
 • Relatie Coach
Start gratis chat
medium die
Tim & Tessa
 • Medium
 • Specialist in droomverklaringen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Ivar
 • Astroloog
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading