21 april 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

22:22 Numerologie – Wat is de spirituele betekenis?

22:22 Numerologie – Wat is de spirituele betekenis?

Laatst bijgewerkt: 27 oktober 2022

Zie jij regelmatig 22:22 terugkomen? Dan ben je vast benieuwd naar wat het betekent! In dit artikel willen we graag meer uitleggen over het getal 22:22. Het getal 22 wordt binnen de numerologie gezien als één van de meestergetallen. In dit artikel zullen we iets meer uitleggen over wat de numerologie zegt over het zien van 22:22. Ook zullen we kort enkele andere theorieën toelichten. Wat is de spirituele betekenis van 22:22 en wat betekent het voor jou? Dat lees je in dit artikel.


consult

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Meld je gratis aan

22:22 Spirituele betekenis

Harmonie en balans

22:22 staat voor harmonie en sereniteit. 22:22 geeft duidelijke boodschappen over wat je te doen staat. Eén van die belangrijkste boodschappen is harmonie en balans. Om te kunnen krijgen wat je wilt, zullen je fysieke lichaam, je geest en je ziel in balans moeten zijn. Er zal harmonie moeten zijn, zodat je positieve energie door het universum kan sturen om zo je doelen te bereiken.
Balans is niet iets wat je zomaar gegeven is, soms zul je er hard voor moeten werken. De boodschap is wel dat je balans zult moeten bereiken om verder te komen. Zorg dat je positieve energie blijft behouden zodat je positieve energie naar het universum kunt sturen. Dat wat je zaait, zul je oogsten.

Een hart onder de riem

22:22 kan ook een positief steuntje in de rug zijn. Het kan komen in een tijd waarin je misschien gestrest bent, last hebt van negatieve gebeurtenissen of ervaringen, je geen hoop meer voelt, geen toekomstperspectief ziet in je dromen of wanneer je je verwart voelt over wie je bent en waar je in het leven staat. Zie je op zo’n moment 22:22 terugkomen? Dan is dit een teken dat je beschermengel/het universum over je waakt. Een beetje extra liefde in een moeilijke periode.

Streven naar je zielsdoelen

Wanneer jij met regelmaat het cijfer 2222 tegenkomt, bijvoorbeeld als je altijd op de klok kijkt wanneer het 22:22 uur is, dan is dit een teken dat het universum je aanmoedigt om te streven naar je zielsdoel. De twee geeft aan dat het universum je de kans geeft om je idealen te behalen. Vertrouw op je eigen intuïtie. Niet alleen de mening van anderen, maar ook je rationeel denken kan je altijd in de weg liggen bij het behalen van je zielsdoel. Daarom is het van belang je te focussen op je intuïtie. Het universum probeert met je te communiceren. Het geeft je een steuntje in de rug, een beetje begeleiding om je (opnieuw) te focussen op de doelen in je leven. Uiteraard is het ook belangrijk om je rationeel en praktisch denken te blijven gebruiken, maar soms mag je ook meer vertrouwen op je intuïtie. Dat onderbuikgevoel is er niet voor niets!

Moed en positiviteit

De dubbele 22 staat ook voor het behouden van moed en het vasthouden aan je eigen normen en waarden en idealen. Toewijding zal hiervoor nodig zijn. Heb vertrouwen dat je leven in balans zal zijn en harmonieus zal zijn. Is dit (nog) niet het geval? Het getal 2222 herinnert je er ook aan dat jij in staat bent om je eigen gedachten te veranderen. Denk positief, dan zul je ook de kracht vinden om iets te veranderen aan de huidige situatie. ‘What goes around, comes around’. Als jij positiviteit zaait, zullen er ook positieve gebeurtenissen op je pad komen.

Karaktereigenschappen

Het getal 2222 brengt je ook een heldere geest. Dit is natuurlijk omdat een heldere geest je kan helpen om het leven en je doelen in het leven in perspectief te brengen.

Je bent vastberaden en hebt een hoog doorzettingsvermogen. Dit zal ervoor kunnen zorgen dat jij geweldige dingen kunt behalen en op de weg daarnaartoe het benodigde respect krijgt van anderen. Ook ben je geduldig en nederig.
Je hecht waarde aan het nakomen van verplichtingen. Je staat stevig in je schoenen, maar bent daardoor ook geneigd om alles alleen/zelf te doen. Het is oké om anderen je te laten helpen, zodat je jezelf niet verliest. Daarnaast ben jij degene die anderen motiveert om hun mening te geven en ideeën te uiten.


Wat betekent het zien van een meestergetal?

Binnen de numerologie betekent het terugkeren van meestergetallen en/of engelengetallen zeker iets. De meestergetallen geven namelijk een bepaald level van spiritueel bewustzijn aan. Het zien van meestergetallen kan dan ook een juist moment zijn om opnieuw stil te gaan staan bij wie je bent en hoe je op dit moment in het leven staat. Het zien van deze getallen is een teken dat je een spirituele boodschap krijgt vanuit het universum of vanuit je beschermengelen. De belangrijkste stamgetallen uit de numerologie zijn 11, 22 en 33. Niet gek dus dat er binnen de numerologie wordt aangegeven dat het zien van 22:22 een belangrijke boodschap is.

Verhoogd spiritueel bewustzijn

Zie je met regelmaat 22:22 terugkomen, dan is dit een teken dat de lijn tussen jou en de spirituele wereld maar heel kort is. Zie het als een deur die eigenlijk vrijwel wijd openstaat. Doordat deze lijn zo dun is, is de kans ook groot dat jij je bewust bent van sterkere energieën of meer energieën.

Spiegeluur

Het uur 22:22 wordt ook wel het spiegeluur genoemd. Het regelmatig zien van het uur 22:22 is een teken dat je onderbewustzijn open staat. Dit zorgt er vaak voor dat je creatieve energieën en ideeën hebt. Wellicht voel jij de energieën van het universum aan, maar weet je niet goed hoe je de energieën moet lezen en gebruiken.


Numerologie

Binnen de numerologie wordt een persoonlijk getal berekent. Dit getal kan je meer vertellen over je levensloop. De numerologie geeft met behulp van de getallen meer kijk op je persoonlijkheid en de wereld. Normaliter is een persoonlijk getal altijd één cijfer. Maar, dubbele getallen die bestaan uit dezelfde cijfers worden niet verrekend tot een basisgetal. De dubbele getallen zoals 44 en 55 (et cetera) hebben simpelweg een extra boodschap. De getallen 11, 22 en 33 worden gezien als absolute meestergetallen of engelengetallen. Getallen die zichzelf herhalen (zoals 22:22) of getallen die in een specifieke volgorde staan (zoals 1234), worden ook engelengetallen genoemd.

Het cijfer 2

Niet alleen is er het dubbele getal 22, ook blijft de 2 zich herhalen. Het engelengetal 2 geeft harmonie, balans en vrede aan. Het cijfer twee staat voor relaties, onbaatzuchtigheid, intuïtie, emotie en harmonie.

Het getal 22

Het getal 22 staat voor praktisch gebruik maken van je eigen kwaliteiten en de kwaliteiten van de mensen om je heen om zo gepland een visie uit te voeren en doelen te bereiken. Het zien van 22:22 geeft dan ook aan dat het van belang is om vanuit praktisch redeneren samen te werken.

Stamnummer 44

22:22 is ook terug te leiden naar 44. Het getal 44 is één van de stamnummers. Streef naar het accepteren van zowel je krachten als je valkuilen. Als je dit doet, zul je er niet alleen zelf profijt van hebben, maar je zult er ook in relaties profijt van hebben. Een efficiënte manier van werken kan ervoor zorgen dat je grote dingen kunt bereiken.


Zo schakel je de hulp van het universum in

blank

Creëer rust

Wil je graag de hulp van het universum inroepen om je doelen te bereiken? Dan is het vooral van belang dat je dankbaarheid toont. Sta stil bij dit moment en deze gebeurtenis waar je 22:22 ziet. Sta stil bij je eigen gedachten, reflecteer op jezelf, mediteer… allemaal manieren om rust te creëren. Kijk naar dat waar je allemaal dankbaar voor mag zijn, voor hoe je op dit moment in het leven staat, je naasten, je eigen wil…

Denk goed na over de gevolgen

Het universum vraagt je om stil te staan en goed na te denken over actie-reactie. We zijn allemaal met elkaar verbonden, met het universum verbonden. Dit betekent dus ook dat elke actie die jij uitvoert een gevolg heeft. Ben je nog wel op het juiste pad of ben je afgedwaald? Sta je nog steeds achter alle acties die je doet en welke gevolgen dit heeft?

Dit is het moment

Het klinkt wellicht cliché en in tijden voelt het ook niet zo, maar het universum laat dat wat nodig is komen in je leven. Alles heeft een reden. Zo ook het zien van 22:22. Het universum geeft aan dat je nu behoefte hebt aan dat extra steuntje of aan meer balans in je leven. Om dankbaarheid te tonen aan je beschermengelen, is het van belang dat je accepteert dat er een reden is dat je op dit moment uitgenodigd wordt om stil te gaan staan, te gaan reflecteren en de balans voor jezelf te creëren.

Meer weten?

Heb je nog niet genoeg gelezen? Ben je benieuwd hoe jij je persoonlijke getal kunt berekenen en wat dit getal over je zegt? Bekijk dan eens dit artikel om nog meer te weten te komen over de numerologie.


consult

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Spiritualiteit
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Dorothy
 • Engelenreader
 • Pendelen
 • Lichtgidsen
Start gratis chat
medium die
Mia
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Feike
 • Lichtgidsen
 • Paragnost
 • Relatie Coach
Start gratis chat
medium die
Kenji
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Martha
 • Helderziend
 • Medium
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Holger
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Pendelen
Start gratis chat
medium die
Luana
 • Pendelen
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading