21 april 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Horoscoop sterrenbeeld Kreeft: karakter, carrière & liefde

Horoscoop sterrenbeeld Kreeft: karakter, carrière & liefde

De Kreeft; Intuïtief, loyaal, creatief en meevoelend. Toch kan de Kreeft ook humeurig, pessimistisch en aanhankelijk worden. Onder andere door de invloed van de maan heeft de Kreeft last van stemmingswisselingen. Kinderen geboren onder het sterrenbeeld kunnen ook last hebben van deze stemmingswisselingen. Bij deze kinderen zien we ook al de sterke intuïtie terug.

Over het algemeen is de Kreeft een gever en een pleaser. Het is belangrijk dat anderen zich goed voelen. Dit zien we ook terug in zijn liefdesrelaties. De Kreeft is toegewijd en loyaal tegenover zijn partner (en gezin) en zal er alles aan doen om zijn partner (en gezin) te beschermen. Wat heeft de Kreeft nog meer in petto? Je leest het in dit uitgebreide artikel.

De Kreeft – 22 juni tot en met 22 juli


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Algemene kenmerken van de Kreeft

De Kreeft is een vrouwelijk hoofdteken en valt onder de watertekens. Het symbool wat bij de Kreeft hoort is de Maan. Vrouwelijke tekens zijn ontvankelijk, intuïtief en introspectief. Ze zijn meer geneigd tot zelfbeschouwing dan mannelijke tekens. Hoofdtekens zijn mensen die actief, ondernemend en energiek zijn. Als ze dit niet kunnen uiten, kunnen ze gefrustreerd, rusteloos en prikkelbaar worden. Watertypes zijn emotioneel en ontvankelijk. Ze gaan voornamelijk af op hun (onderbuik-)gevoel. Ze hebben moeite om hun gevoelens te uiten en doen dit alleen als de ander echt veilig genoeg voelt. De maan staat voor respons en schommelingen.


De vier subtypes van de Kreeft

Goldschneider en Elffers deden onderzoek naar het karakter van mensen in combinatie met hun geboortedag. Uit dit onderzoek kwamen 48 persoonlijkheden naar voren, gekoppeld aan de sterrenbeelden. Dit onderzoek legt een combinatie tussen psychologie en astrologie. Hieronder omschrijf ik de specifieke kenmerken van de vier persoonlijkheden van het sterrenbeeld Kreeft.

Kreeft 1 – 22 juni tot en met 29 juni

Deze Kreeft heeft een groot inlevingsvermogen. Het zijn mensen die zowel sociaal als emotioneel hun best doen wat vruchten afwerpt in het privé- maar ook in het werkleven. Deze Kreeft kan fel en defensief zijn als andere mensen hem of zijn naasten kwetsen. Deze mensen doen alles om zich veilig te voelen. Ze hebben zeer intense emoties en door te leren om te gaan met deze emoties zullen ze zichzelf nog verder ontwikkelen.

Kreeft 2 – 29 juni tot en met 6 juli

Dit type Kreeft komt over het algemeen rustig en onopvallend over op anderen. Ze houden van ongewone dingen en omringen zich dan ook graag met excentriekelingen. Ze houden van diepgang. Ze zijn erg goed om gevoelens los te maken bij anderen doordat ze bij de kern van de ander kunnen komen. Ze zijn gefascineerd door menselijk gedrag en de menselijke drijfveren.

Kreeft 3 – 7 juli tot en met  14 juli

Dit type Kreeft heeft een sterk inlevingsvermogen en is een aanwezige persoonlijkheid. Ze hebben sterke drijfveren en zijn doortastend, soms zelfs iets manipulatief. Ze moeten er op letten dat ze niet te dominant of onderdrukkend zijn naar anderen.

Kreeft Leeuw – 15 juli tot en met 22 juli

Deze mensen combineren het invoelende en emotionele karakter van de Kreeft met het vurige en assertieve karakter van de Leeuw. Het zijn mensen die zowel fysiek en mentaal in continue beweging zijn. Hun leven bestaat dan ook voornamelijk uit een aaneenschakeling van uitersten met hoogte- en dieptepunten. De uitdaging van dit type Kreeft is om balans te vinden tussen deze uitersten en hoogte- en dieptepunten.


Het basiskarakter van de Kreeft

De Kreeft is een emotionele persoonlijkheid die veel behoefte heeft aan veiligheid. Ze hebben het verlangen om te verzorgen en hebben dan ook sterke moederlijke instincten. Ze zijn huiselijk, gevoelig en intuïtief. De Kreeft heeft wisselende stemmingen. Naast intuïtief en gevoelig zijn ze ook ontvankelijk. De Kreeft zal een sterke band met het verleden houden door levendige herinneringen. De Kreeft heeft een sterke invloed van de maan. De maan wordt in verband gebracht met moederschap en vruchtbaarheid. Aan de invloed van de maan houdt de Kreeft dan ook zijn wisselende stemmingen, intuïtie, moederlijke instinct en gevoeligheid aan over.

De Kreeft heeft een creatieve geest. Toch komen ze op anderen soms verlegen, timide en teruggetrokken over. De Kreeft kan tegengesteld gedrag laten zien, waardoor ze iets complex krijgen. Zo komen ze niet alleen teruggetrokken en verlegen over, maar kunnen ze ook juist weer erg sociaal zijn. Ze zijn emotioneel, koppig, doelgericht, intuïtief, filosofisch en koppig. Het grote inlevingsvermogen van de Kreeft komt onder andere tot kracht vanwege hun grote verbeeldingskracht. Door hun grote verbeeldingskracht kunnen ze nog weleens geneigd zijn tot dagdromen.

Over het algemeen komt de Kreeft over als een nuchter sterrenbeeld. Toch heeft de Kreeft juist iets spiritueels, onder andere door hun filosofische denkwijze en sterke intuïtie. Zoals al eerder benoemd kan de Kreeft last hebben van stemming wisselingen. Dit komt door hun emotionele karakter, maar ook door de innerlijke strijd die ze voeren. Ze willen zich graag uitdrukken, maar tegelijkertijd terugtrekken. Voor de Kreeft is het dan ook van belang om te leren hoe hij hier mee om moet gaan. De juiste balans hierin vinden is namelijk nog wel lastig voor deze mensen. Als de Kreeft emotioneel in balans is, zullen ze in staat zijn om keuzes te maken op basis van verstand. Als de Kreeft emotioneel in onbalans is, zullen ze geneigd zijn om keuzes juist te maken met hun emoties. Hierdoor kunnen ze impulsief gedrag laten zien. De stemmingswisselingen van de Kreeft kunnen sterker worden door de invloed van de maancyclus.


Positieve eigenschappen van de Kreeft

 • Voorzichtig
 • Meevoelend
 • Fantasierijk
 • Intuïtief
 • Liefdevol
 • Emotioneel
 • Creatief
 • Loyaal
 • Spontaan

De Kreeft is over het algemeen vriendelijk en opgewekt. Ze zijn toegewijd aan hun gezin en familie. In vriendschappen zijn ze trouw en loyaal. De Kreeft heeft een groot doorzettingsvermogen als het nodig is. Als hij eenmaal een doel voor ogen heeft, zal hij vastberaden aan het werk gaan om dit te bereiken. Het zijn mensen die in liefdes- en vriendschapsrelaties niet zomaar opgeven. Waar een ander de relatie al lang had opgegeven, vecht de Kreeft nog door. De Kreeft is een geboren verzamelaar. Ook uit dingen uit het verleden hecht hij nog veel waarde. Het huis is voor de Kreeft de veilige haven. De inrichting van het huis is vaak knus en creatief. Ze vinden het wel het meest belangrijk dat mensen zich thuis voelen in hun huis. Het zijn meevoelende en vriendelijke mensen, vooral voor hun naasten. De Kreeft is een harde werker en ze zullen hun naasten altijd beschermen.


Negatieve eigenschappen van de Kreeft

 • Humeurig
 • Lichtgeraakt
 • Afhankelijk
 • Wisselvallig gedrag
 • Pessimistisch
 • Conservatief
 • Te emotioneel
 • Achterdochtig

De Kreeft heeft last van grote stemmingswisselingen, waardoor hij soms sentimentaal kan zijn en last krijgt van zelfmedelijden. Zijn toewijding aan zijn naasten kan doorzetten tot betuttelend gedrag. De Kreeft is in staat om keihard te knokken voor een liefdes- of vriendschapsrelatie, maar kan hierdoor wel kinderachtig, jaloers en bezitterig gedrag gaan vertonen. Door zijn verzameldrang is het soms een rommelig persoon, een sloddervos. De Kreeft kan somber worden en snel depressieve gevoelens ontwikkelen als zijn thuishaven niet veilig voelt. Als de Kreeft zich somber voelt kan het zijn dat ze conflicten gaan uitlokken met anderen. De Kreeft heeft ook de neiging om pessimistisch te worden, doordat ze twijfelen aan mensen.


De Kreeft als man

De mannelijke Kreeft heeft zeer wisselende emoties. Hij gaat van extreem open naar extreem gesloten. Over het algemeen zijn deze mannen empathisch en emotioneel. Ze zijn zorgzaam en vriendelijk. Daarnaast zijn ze behulpzaam en loyaal tegenover hun naasten. Ze zijn graag thuis bij hun familie of gezin. Ze hebben een goede intuïtie en er ontgaat ze dan ook niet snel iets. Ze zijn rust nodig in hun leven om tevreden te kunnen zijn. Als ze op zoek zijn naar rust kunnen ze egoïstisch overkomen. Als ze deze rust hebben gevonden zijn het over het algemeen leuke mensen om mee om te gaan. Deze gevoelige mensen zijn complex. Ze zijn beschermend tegenover hun naasten. Ze willen graag nuttig zijn in het leven en zich nuttig voelen. Soms zijn deze mannen pessimistisch en/of aanhankelijk.


De Kreeft als vrouw

De vrouwelijke Kreeft is net als de mannelijke Kreeft liefdevol en vriendelijk. Ze doen alles om hun naasten te verzorgen en te beschermen. Het zijn echte ‘pleasers’, ze willen namelijk graag dat anderen het naar hun zin hebben. Dit laatste gaat niet alleen om haar naasten, maar ook in bijvoorbeeld het werkleven. Net als de mannelijke Kreeft is haar familie en haar gezin erg belangrijk en brengt ze graag veel tijd met ze door. Ze is intellectueel, maar haar emoties gaan meestal voor haar verstand. Ze heeft last van wisselvallige emoties. Deze vrouwen willen graag dat hun carrière succesvol is en zullen hier dan ook hun best voor doen, mits ze dit beroep echt leuk vinden. Uiteindelijk zal haar sociale leven altijd voor haar werkleven gaan. Ze zijn gepassioneerd en trouw als ze eenmaal genoeg vertrouwen in iemand hebben.


blank

De Kreeft als kind

Kinderen geboren onder het sterrenbeeld Kreeft zijn gevoelig. Ze hebben een wisselvallige stemming en worden daardoor snel als humeurig gezien. Deze kinderen zijn nieuwsgierig en gefascineerd door de wereld om hun heen. Ze zullen veel details onthouden. Daardoor zullen ze kwetsbaar en angstig kunnen zijn. Door de intense emoties van deze kinderen hebben ze een sterke behoefte aan liefde geven en ontvangen. Het beschermende karakter van de Kreeft zien we dan ook al op jonge leeftijd terug. Hij zal er alles aan doen om zijn familie te beschermen. Over het algemeen zullen deze kinderen ook langer afhankelijk zijn van hun gezin (in het bijzonder hun moeder) dan andere kinderen. Deze kinderen kunnen enorm groeien als ze een huisdier hebben waar ze voor kunnen zorgen. Ze zullen hier zorgzaam en toegewijd naar zijn.

Deze kinderen zijn soms verlegen. Het helpt niet als je ze iets oplegt of ergens toe dwingt, want daar kunnen deze kinderen niets mee. Deze kinderen zijn intuïtief en hebben goed door wat er om hun heen gebeurd. Als er iets gebeurd in hun omgeving zullen zijn snel een schuldgevoel ontwikkelen, ook al heeft het niets met hun te maken (bijvoorbeeld bij ruziënde ouders). Door hun neiging om alle details te onthouden en hun gevoeligheid, zullen ze ook negatieve ervaringen goed onthouden. Dit kan problematisch worden als dit zich ontwikkeld tot trauma’s. Deze kinderen zijn weliswaar gevoelig, verlegen en rustig, toch zijn deze kinderen ook onafhankelijk. Ze vinden het lastig als ze regels moeten volgen. De perfecte balans van aandacht zal ervoor zorgen dat deze kinderen niet verwend, maar ook niet eenzaam worden.

Door zijn grote fantasie en voorstellingsvermogen, zijn ze creatief aangelegd. Over het algemeen zijn deze kinderen door hun drang naar onafhankelijkheid koppig. Door hun grote fantasie zijn ze nog weleens geneigd tot dagdromen. Ze zijn geneigd om negatieve gevoelens voor zich te houden. Deze kinderen zijn graag buiten in de natuur. Over het algemeen zijn ze positief. Hun humeurige stemmingswisselingen gaan vaak vlot weer over. Deze kinderen zijn ook echte verzamelaars. Alles wat ze verzamelen is voor hun dierbaar. De Kreeft meisjes hebben over het algemeen een nog krachtigere persoonlijkheid dan de Kreeft jongetjes.

Ouders van een Kreeft

Kreeft kinderen hebben veel aandacht en liefde nodig. Teveel zorgt ervoor dat ze verwend raken, maar te weinig zorgt ervoor dat ze zich eenzaam voelen. Familie is voor deze kinderen erg belangrijk. Daardoor zullen deze kinderen ook langer dan andere kinderen afhankelijk zijn van hun familie. De liefde die ze krijgen vanuit hun ouders zal als basis dienen voor hun verdere leven. Het is belangrijk dat je deze kinderen de ruimte gunt om zelf te komen met hun emoties. Als je ze teveel pusht om te uiten, zal dat ervoor kunnen zorgen dat ze juist meer gesloten worden. Als deze kinderen hun diepste emoties willen uiten, dan doen ze dat als het voor hen het juiste moment is.


De Kreeft in de liefde

De Kreeft is emotioneel en gevoelig, maar ze kunnen deze gevoelens gemakkelijk verbergen. De Kreeft heeft een partner nodig waar ze zich vertrouwd bij kunnen voelen. De Kreeft houdt niet van veranderingen en vind het prettig als zijn partner geroutineerd is. In de relatie is de Kreeft extreem toegewijd en hij zal alles doen om zijn relatie stabiel te houden. Dit kan zelfs leiden tot het maken van keuzes waar hij niet volledig achter staat, zolang dit zijn gezin beschermd. In een relatie zijn deze personen zeker niet de initiatiefnemers. De Kreeft is zacht en romantisch, soms zelfs sentimenteel.

De Kreeft is een gever. Hij zal alles aan zijn partner en gezin geven zonder daar veel voor terug te verwachten. Het is voor de Kreeft niet verkeerd om te leren dat ze soms ook iets mogen ontvangen. De Kreeft moet ook leren om dichtbij zichzelf te blijven. Ze kunnen zich namelijk gemakkelijk laten beïnvloeden door hun partner. De Kreeft onthoudt vaak de kleinste details en ook de gevoelens die hierbij horen. Daarom kunnen er soms onverwacht liefdesgevoelens naar boven komen voor bijvoorbeeld een vorige partner. Dit is soms lastig voor de Kreeft, maar gelukkig is de Kreeft trouw en zal hij niet zomaar domme dingen doen met betrekking tot zijn relatie. De Kreeft kan soms pessimistisch zijn en is een partner nodig die stabiel is en hem uit deze negatieve gedachtegang haalt. De Kreeft is op zoek naar een relatie waarin de basis vertrouwen, liefde en loyaliteit is. De Kreeft is op zoek naar een stabiele relatie met gedeelde verantwoordelijkheid.

Welk sterrenbeeld past bij de Kreeft?

Bij de Kreeft passen de Vissen en de Schorpioen. De Vis is spiritueel en veranderlijk. De Kreeft is praktisch, wat goed met elkaar combineert. De Schorpioen heeft nog wel eens last van achterdochtigheid. Dit hoeft niet in een relatie met een Kreeft, aangezien de Kreeft een echt familiemens is en toegewijd is aan zijn gezin.


Carrière en werk van de Kreeft

De Kreeft is geen persoon die op de voorgrond wil staan of zich in een machtpositie wil begeven. Ze zijn van nature zorgzaam en hebben een groot inlevingsvermogen. Met deze kwaliteiten zullen ze dan ook goed gedijen in een beroep in de zorgsector. De Kreeft kan goed organiseren, is creatief en origineel. Daarmee passen ze ook in beroepen in het bedrijfsleven, omdat ze vaak goed door hebben waar de waarde van iets ligt. In de samenwerking met anderen is de Kreeft sympathiek, behulpzaam en betrouwbaar. Ze willen prettig kunnen werken en vinden het belangrijk dat hun collega’s dat ook doen.

Hun interesse ligt bij je sociaal en emotioneel goed voelen op de werkvloer. Het zijn intelligente mensen die voor 100% voor hun werk gaan. Je kunt er dan ook op vertrouwen dat als er iets gedaan moet worden, de Kreeft deze taken ziet liggen en ze afrondt. Ze zijn loyaal aan hun werkgever en kunnen zich goed concentreren. Ze houden van een luxe leven, bijvoorbeeld in hun huis. Daarom zijn het mensen die verstandig met hun geld omgaan en niet snel (te veel) geld uitgeven. Ze zijn wel bereid om geld uit te geven als ze hiermee hun naasten kunnen helpen.


De Kreeft als ascendant

De ascendant is het teken dat aan de oostelijke horizon rees op het moment en de plaats van je geboorte. De ascendant wordt ook wel het rijzende teken genoemd. Je ascendant beschrijft hoe je reageert op anderen, wat je persoonlijke stijl is en hoe jij jezelf uitdrukt. Het weergeeft hoe jij op anderen overkomt, vooral bij een eerste indruk. Daarnaast staat het ook symbool voor je kwaliteiten, karakter en persoonlijkheid en de dingen die jij nodig hebt om zingeving te kunnen geven aan je leven. Als laatste laat het zien hoe jij mensen binnenlaat. In principe is je ascendant een ander sterrenbeeld dan je horoscoop (zonneteken), met enkele uitzonderingen.

Een ascendant in het teken van water zoals de Kreeft, wijst vaak op gevoeligheid en sensitiviteit. Jij gaat op je gevoel af en stemt dit af op de omgeving. Jouw gevoelens uit je alleen als de situatie of de andere persoon voor jou veilig genoeg voelt. Je ervaart een bepaald wantrouwen tegenover de wereld en gaat over het algemeen af op je ‘’onderbuikgevoel’’.

Hoe jij je ascendant kunt berekenen kun je lezen in dit artikel.


Geboortesteen passend bij de Kreeft

Bij het sterrenbeeld Kreeft hoort zowel volgens de oude als de traditionele regels de robijn en de smaragd.

Robijn

De robijn geeft kracht en energie. Hij werk activerend en stimulerend op het hartchakra en zorgt hiermee voor passie, hartstocht en motivatie. Hij stimuleert een enthousiaste, spontane en positieve houding. Robijn ondersteunt de concentratie en helpt tegen psychische aanvallen. Dit kristal helpt tegen lichamelijke uitputting.

Smaragd

De smaragd activeert het hartchakra. Hiermee stimuleert het de inspiratie, positiviteit en liefde. Dit kristal werkt dan ook ondersteunend bij (liefdes)relaties. Het stimuleert doelgerichtheid en alertheid. Het zorgt voor een heldere geest en evenwicht. Dit kristal zorgt ervoor dat je er weer bovenop komt na tegenslagen.

P.S. Een aantal van deze kristallen zijn uitgebreid beschreven. Neem daarvoor hier eens een kijkje.


Vertaling van het sterrenbeeld Kreeft

In het Nederlands noemen we dit sterrenbeeld Kreeft. Zowel in het Latijns als het Engels noemen we dit sterrenbeeld Cancer.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Horoscoop
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Matteo
 • Relatie Coach
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Charissa
 • Heldervoelend
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Tim & Tessa
 • Medium
 • Specialist in droomverklaringen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Ivar
 • Astroloog
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Holger
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Pendelen
Start gratis chat
medium die
Annefloor & Bas
 • Medium
 • Paragnost
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Xavi
 • Astroloog
 • Helderwetend
 • Medium
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading!