21 april 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Draak 🐉; Chinese Dierenriem Horoscoop

Draak 🐉; Chinese Dierenriem Horoscoop

De Draak; het enige mythische dier van de Chinese dierenriem. De maand die bij de Draak past is april en de geboortetijd die bij de Draak past is tussen 07.00 uur en 09.00 uur. De Draak is een aantrekkelijke persoonlijkheid die altijd de aandacht op zich gevestigd krijgt. De Draak is energiek, zelfverzekerd en vriendelijk, maar kan ook sluw en veeleisend zijn en is vaak snel ontevreden.

De Draak is gemaakt voor het witte doek, waar ze volledig in het centrum van de aandacht staan. Een Draak wordt niet snel verliefd, maar als hij eenmaal verliefd is dan is dit voor het leven. De Draak moet er dan voor oppassen dat hij zijn partner niet verstikt met zijn liefde. Wat heeft de Draak nog meer te bieden? Je leest het in dit artikel.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Uiterlijk dier, geheim dier en innerlijk dier

In de westerse astrologie kennen we het sterrenbeeld, het maanteken en de ascendant. Ditzelfde zien we terug in de Chinese dierenriem. Het dier van je geboortejaar is wat je van jezelf aan de buitenwereld laat zien. Het dier van je geboortemaand is hoe je innerlijk bent en hoe jij bent in relaties en in de liefde. Je geheime dier is het dier van je geboortetijd; Dit dier gaat over je ware, diepe zelf. Deze ware zelf zul je voor anderen verborgen houden.


De data en jaartallen van de Draak volgens de Chinese kalender

 • 23 januari 1928 – 9 februari 1929 (aarde)
 • 8 februari 1940 – 26 januari 1941 (metaal)
 • 27 januari 1952 – 13 februari 1953 (water)
 • 13 februari 1964 – 1 februari 1965 (hout)
 • 31 januari 1976 – 17 februari 1977 (vuur)
 • 17 februari 1988 – 5 februari 1989 (aarde)
 • 5 februari 2000 – 23 januari 2001 (metaal)
 • 
23 januari 2012 – 9 februari 2013 (water)

Geboortemaand en tijd van de Draak

De geboortemaand die hoort bij de Draak is april. De geboortetijd die bij de Draak hoort is tussen 07.00 uur en 09.00 uur.


De vijf typen Draak

Het basiselement wat bij de Draak hoort is hout, maar elk jaar heeft zijn eigen element. Dit zorgt er dus voor dat er vijf typen Draak onderscheiden kunnen worden, die ik hieronder kort zal toelichten.

Aarde draak

23 januari 1928 – 9 februari 1929 & 17 februari 1988 – 5 februari 1989
Dit type Draak is het meest realistische type van de verschillende Draken. Dit type kan dan ook goed samenwerken in een team (waar de andere types moeite mee kunnen hebben). Ze beschikken over een goede zelfkennis en zijn traditioneel. Ze zijn praktisch ingesteld en hebben een talent voor organiseren. Ondanks dat deze mensen goed kunnen samenwerken in een team, hebben ze toch behoefte om leiding te geven. Ze zijn vriendelijk en behulpzaam. Ondanks dat deze mensen ook wel eens uit de bocht kunnen vliegen, zijn ze in vergelijking met de andere Draken het meest mild. Deze Draak staat serieus in het leven, neemt zijn verantwoordelijkheid, heeft een goede zelfbeheersing en is bereid om hard te werken om zijn doelen te bereiken.

Vuur draak

31 januari 1976 – 17 februari 1977 
Dit type Draak is nog levendiger dan de andere types Draak. Dit type is vriendelijk, geestig, sociaal en hartelijk. Het enige nadeel is dat ze nog weleens een opvliegend karakter kunnen hebben. Mede hierdoor zijn ze soms zelf hun grootste vijand. Dit type Draak heeft soms het gevoel dat ze alwetend zijn. Als ze dan ook inderdaad gelijk hebben, zijn ze intens. Dit type Draak is soms geneigd om overhaaste beslissingen te nemen of overhaaste conclusies te trekken. Naast hun opvliegende karakter kan dit type Draak ook roekeloos zijn. Toch kunnen ze veel invloed uitoefenen op anderen, mits ze hun temperament weten te controleren.

Hout draak

13 februari 1964 – 1 februari 1965
Dit type Draak is uitzonderlijk. Het zijn trendsetters in de modewereld en krijgen veelal bewondering van anderen. Hij is beheerst, stijlvol, verfijnd en kan afstandelijk zijn. Dit type Draak is creatief en staat ook open voor de inzichten van anderen. Deze innovatieve en fantasierijke mensen hebben vaak een voorliefde voor kunst. Dit type Draak kan goed overweg met anderen, maar ze hebben soms wel de neiging om het laatste woord te hebben.

Metaal draak

8 februari 1940 – 26 januari 1941 & 5 februari 2000 – 23 januari 2001
Dit type Draak is het meest luidruchtige type. Ze zijn levendig en aantrekkelijk en weten hoe ze de aandacht op zich gericht moeten krijgen. Dit type is eigenzinnig, onderhoudend en kleurrijk. Ze zijn moedig en hebben een groot doorzettingsvermogen. Deze mensen zijn machtig en extreem. Het zijn mensen die graag de leiding nemen, maar dankzij hun charme is het gemakkelijk voor anderen om de Draak te volgen. De Draak is op zoek naar actie en avontuur. Toch is de Draak ook in staat om anderen te kalmeren. Dit alles maakt dat dit type Draak excentriek is.

Water draak

27 januari 1952 – 13 februari 1953 & 23 januari 2012 – 9 februari 2013
Dankzij het water element is dit type Draak wat kalmer. Dit type Draak is idealistisch en heeft een hoge dosis zelfvertrouwen. Deze draak kan egoïstisch overkomen, maar ze geven wel degelijk om anderen. Ze begrijpen alleen niet goed waarom de oplossingen voor de wereldproblemen die zij aandragen, niet worden gehanteerd door iedereen. Want hun oplossing is toch de beste? Toch is deze Draak in staat om zijn enthousiasme te temperen zodat ze een situatie opnieuw kunnen bekijken en daardoor beter in staat zijn om rekening te houden met anderen dan de andere Draken. Dit type Draak maakt over het algemeen verstandige keuzes, maar niet alles pakt altijd even goed voor ze uit omdat ze vergeten de situatie voldoende te onderzoeken. Dit type Draak is beter is geduldiger dan de andere types.


Kenmerken en eigenschappen van de Draak

blank

Kernwoorden

De kernwoorden van de Draak zijn: succesvol, onafhankelijk, zelfverzekerd, energiek, vriendelijk, innovatief, ondernemend, gepassioneerd, tactloos, kritisch en verwaand.

Kwaliteiten

De Draak is energiek, enthousiast, levendig, gastvrij, vriendelijk, vindingrijk, emotioneel en intelligent.

Valkuilen

De Draak moet opletten dat hij niet egocentrisch, ontevreden, sluw, defensief of veeleisend wordt.

Elementen

De Draak is een Yang-teken en past bij het element hout. De Yang energie staat voor het mannelijke en staat voor het actieve, het bewegende, het scheppende, zomer, vuur en het opbouwende. Het element hout staat voor het oosten, verzorging, creativiteit en groei.

Kleuren

De kleuren die het best passen bij de Draak zijn groen, goud en zwart.

Smaak

De Draak houdt van dure en exclusieve dingen die het liefst opzichtig en dramatisch zijn. Deze mensen zijn graag met anderen en houden van feestjes. We zullen ze zien in sporten als skiën, yoga en zeilen. In hun vrije tijd houden deze mensen van winkelen. Als ze op vakantie gaan houden ze naast skivakanties ook van rondtrekken of safaritochten.


Werk van de Draak

De Draak kan in principe overal gedijen waar ze in het middenpunt van de aandacht kunnen staan. Dit is dan ook het type mens wat is geboren voor de spotlights en de Draak is dan ook over het algemeen goed in toneelspelen en/of acteren. Deze mensen zullen ook goed gedijen als modeontwerper, regisseur et cetera. Het is niet het type wat goed voor een werkgever kan werken en ze zullen dan ook beter gedijen als ze zelf de leiding hebben. De Draak is vindingrijk en intelligent. Door hun charme zullen ze veel respect krijgen van hun collega’s. Als de Draak zijn intelligentie en sluwheid gebruikt kunnen ze in principe in alle beroepen succes halen.


Karakter van de Draak

De Draak is het enige wezen in de Chinese dierenriem wat geen ‘echt’ dier is, maar een mythisch dier. De Draak staat in China voor ongekende kracht, gezondheid, dapperheid, harmonie, geluk en vrede. Het huis wordt in China dan ook beschermd met een Draak op het dak, want de Draak verjaagt hiermee demonen. De Draak is een opgewekte en brutale persoonlijkheid. Deze mythische en schitterende dieren hebben veel zelfvertrouwen en zijn charmant. Ze komen weg met hun arrogantie en ijdelheid doordat ze zoveel indruk op iemand maken.

Deze mensen houden van nieuwe dingen en nieuwe uitdagingen maar vervelen zich snel en hebben dus al snel genoeg van iets. Mede hierdoor is de Draak soms wispelturig en grillig. De Draak houdt over het algemeen van mode en van kleding nog het meest. Deze mensen bruisen van de energie en zitten vol leven en plezier. Ze omringen zich graag in het gezelschap van naasten, maar ook van vreemden die de Draak aanbidden. Ze hebben een grenzeloos enthousiasme voor alles wat het leven te bieden heeft en vooral voor feestjes.

Het zijn mensen die opvallen in de menigte. Over het algemeen is de Draak vriendelijk, maar maak de Draak niet kwaad want dan spuwt hij vuur. De Draak heeft vaak veel vrienden. De Draak is dol op kinderen, maar zouden zelf niet snel kinderen willen.


De Draak in de liefde

blank

Karakter in de liefde

De Draak raakt snel verveeld in de liefde. Zijn relaties zijn dan ook meestal van korte duur. De Draak wordt niet snel echt verliefd. Als de Draak dan wel verliefd wordt, dan is zijn liefde diep, bezitterig, soms jaloers en intens wat bijna verstikkend kan zijn voor zijn partner. Zijn liefde is dan ook voor altijd. De Draak heeft de neiging om zijn partner uit te putten vanwege hun verlangens en tomeloze energie. De Draak is onweerstaanbaar, dapper en gul. Met hun karakter zorgen ze ervoor dat er bijna altijd spanning en sensatie is en ze altijd de aandacht krijgen. Deze mensen zijn impulsief en in staat om anderen een goed gevoel te geven. Om de Draak voor altijd te kunnen strikken, moet zijn partner gevat, grappig en slim zijn zodat zijn partner hem voldoende kan intrigeren om te blijven. Zijn partner moet wel tegen een stootje kunnen want de Draak kan soms behoorlijk humeurig zijn.

Perfecte match

De Rat en de Draak hebben duidelijke verschillen, maar zijn in staat om de ander te steunen en voldoende aandacht te geven waardoor deze combinatie goed zal werken. De Rat vindt het prima om wat meer op de achtergrond te staan terwijl de Draak op de voorgrond staat. De Aap en de Draak zijn allebei intelligent, actief en veelzijdig. Hierdoor vormen ze samen een fantastisch koppel. De Rat, de Aap en de Draak horen allemaal onder het type ‘doeners’. Deze mensen zijn energiek, positief en zitten niet graag stil.

Andere goede combinaties

Draak – Os
De Draak heeft een onstuimig karakter, maar de Os is in staat om de Draak in te tomen als dit nodig is. Hierdoor werken ze perfect samen als een team en kunnen ze bijna alles voor elkaar krijgen.

Draak – Tijger
Deze match betekent opwinding en plezier! Dit stel is levendig, energiek en dynamisch en kan samen de hele wereld aan.

Draak – Haas
De Haas zorgt ervoor dat de Draak rustig wordt waardoor ze goed kunnen samenwerken, maar vooral als zakelijke partners of collega’s.

Draak – Slang
Deze twee begrijpen elkaar goed en zijn een goede combinatie, wellicht omdat ze allebei onder de reptielen vallen?

Draak – Paard
Dit stel heeft veel plezier samen, maar ook veel ruzie. Deze relatie zou in principe kunnen werken, maar dan moet er wel hard aan gewerkt worden.

Draak – Haan
Deze types zijn beiden evenwichtig. Toch hebben ze ook duidelijke verschillen waardoor ze elkaar wel interessant en spectaculair zullen blijven vinden.

Beter niet doen?

De Draak past niet goed bij de Hond. Op de één of andere manier hebben deze twee nou eenmaal een hekel aan elkaar omdat ze elkaars tegenpolen zijn. De Draak is altijd energiek en opgetogen, terwijl de Hond juist realistisch en down to earth is.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Horoscoop
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Gianna
 • Paragnost
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Mia
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Jill
 • Engelenreader
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Charissa
 • Heldervoelend
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Tim & Tessa
 • Medium
 • Specialist in droomverklaringen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Ivar
 • Astroloog
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Abigail
 • Engelenreader
 • Medium
 • Paragnost
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading!