21 april 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Liefdeshoroscoop 2023: Welke sterrenbeelden matchen?

Liefdeshoroscoop 2023: Welke sterrenbeelden matchen?

In dit artikel kun je lezen wat jouw sterrenbeeld zegt over de liefde en welk sterrenbeeld voor jou de perfecte match is. Heb jij de ware al gevonden en klopt het niet? Geen zorgen. Misschien ligt het wel aan de berekening van het sterrenbeeld en klopt het wel met jouw maanteken of jouw ascendant. Het is immers geschreven in de sterren!


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Zonneteken, maanteken en ascendant

Het zonneteken of sterrenbeeld staat voor wie jij diep van binnen écht bent. Het verwijst naar de verlangens van je ego en de behoefte om jezelf te kunnen zijn en geeft inzicht in je motivatie. Je maanteken staat voor jouw emotionele welzijn; je gevoelens, je gedrag, je verleden en je basisvertrouwen. Het laat zien hoe jij omgaat met je emoties en gevoelens en geeft je inzicht in persoonlijke relaties. Je ascendant laat zien hoe jij op anderen overkomt en hoe jij mensen binnenlaat. Hoe je jouw ascendant kunt berekenen kun je lezen in het artikel: ‘Hoe kun je je ascendant berekenen?’. Hier vind je ook uitgebreidere uitleg over wat het ascendant inhoudt.


Ram

De ram heeft het element vuur. In de liefde nemen zij graag het voortouw. De ram is gepassioneerd en avontuurlijk. Ze kunnen hier soms wel een beetje in doordraven wanneer ze zeker zijn van hun gevoelens. De ram heeft elke dag nieuwe passie en genoeg avontuur nodig om de relatie goed te houden. Hij brengt hiermee wel leven in de relatie.

De perfecte match voor de ram is de Weegschaal. De weegschaal is flexibel en heeft duidelijke grenzen nodig. De ram kan de weegschaal dit bieden. Doordat de weegschaal zich gemakkelijk kan aanpassen is dit een perfecte match met de ram.

De ram past ook goed bij de tweelingen, leeuw, schorpioen en waterman.

Pas op: Pas op voor relaties met andere sterke sterrenbeelden, bijvoorbeeld met vuurelementen. De relatie zal weliswaar vuurwerk opleveren, maar door botsende karakters zal het nooit een stabiele relatie zijn en/of blijven.

consultBenieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading

Stier

De stier is sensueel ingesteld en gevoelig en let op het uiterlijk. Het duurt even voor ze genoeg vertrouwen hebben in de ander. Als dat vertrouwen er eenmaal is, zijn ze trouw en vol emotie. De stier hecht veel waarde aan normen en waarden en kan daardoor kieskeurig zijn. Ze vallen vaak op iemand uit hun bekende omgeving. De stier heeft bevestiging nodig, mede omdat de stier een jaloers karakter kan hebben.

De perfecte match voor de stier is de schorpioen. De schorpioen is net als de stier eerlijk en trouw. Ze verwachten respect en vertrouwen van hun partner, maar het duurt even voordat dit is opgebouwd. Een andere goede match is de kreeft of de steenbok.

consultBenieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading

Tweelingen

De tweelingen hecht veel waarde aan intellect en is een echte romanticus. Ze zijn makkelijk in omgang. De tweelingen is een flirter tot hij/zij de juiste persoon heeft gevonden. Ze houden van spanning en afwisseling. Als ze de juiste hebben gevonden hebben ze tegelijk hun beste vriend gevonden en zijn ze voor altijd trouw. Echter, ze hechten veel waarde aan hun vrijheid en zijn dit ook binnen een relatie nodig.

De perfecte match voor de tweelingen is de Vissen. De vissen is ook trouw en gepassioneerd. Daardoor zorgen ze er samen voor dat er voldoende spanning in de relatie blijft.

consultBenieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading

Kreeft

De kreeft is een emotioneel en gevoelig type, wat ze achter een muur kunnen verbergen. Ze zijn iemand nodig waar ze zich vertrouwd bij kunnen voelen, het liefst iemand met hetzelfde karakter. Deze persoon moet betrouwbaar en geroutineerd zijn, want de kreeft houdt niet van veranderingen. Het zijn geen initiatiefnemers in de relatie. De kreeft is erg toegewijd en kan zelfs keuzes maken waar hij niet achter staat, alleen om zijn/haar relatie en/of gezin stabiel te houden.

De perfecte match voor de kreeft is de steenbok. De steenbok heeft net als de kreeft diepgaande emoties die ze lastig kunnen uiten. Daarom zijn ze op zoek naar iemand met hetzelfde karakter, die betrouwbaar zijn. De steenbok is net als de kreeft een persoon die houdt van stabiliteit in de relatie.

Andere goede matchen zijn de stier, leeuw en de tweelingen.

Pas op: Kreeften samen is vaak geen goede combinatie.

consultBenieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading

Leeuw

De leeuw is een natuurlijke (ver)leider, ook in een relatie. Ze zijn op zoek naar iemand waarbij ze zich onafhankelijk kunnen bewegen binnen de relatie. De leeuw neemt ook graag het initiatief in een relatie. Ze zijn een partner nodig die zelfbewust is en zelfverzekerd, zodat ze voldoende voor zichzelf kunnen opkomen tegenover de Leeuw en niet worden ondergesneeuwd. De leeuw is bevestiging nodig in een relatie en hoort graag van zijn/haar partner dat zijn/haar partner hem nog leuk en belangrijk vind.

De perfecte match voor de leeuw is de boogschutter. De boogschutter kan de leeuw voldoende vrijheid geven binnen de relatie. Doordat de boogschutter niet jaloers is aangelegd kan hij/zij goed omgaan met het (ver)leidende karakter van de leeuw.

De leeuw past ook goed bij een ram, steenbok of kreeft.

consultBenieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading

Maagd

De maagd is op zoek naar een stabiele relatie waarbij ze zich veilig kunnen voelen. De maagd is kwetsbaar en zacht en is het nodig om zich veilig te voelen om zelfexpressie tot stand te kunnen laten komen. De maagd wil graag een gelijkwaardige relatie waarin de partners iets voor elkaar kunnen betekenen. Ze zijn op zoek naar bevestiging maar tonen dit niet in het openbaar.

De perfecte match voor de maagd is een stier. De stier is net als de maagd op zoek naar een veilige, vertrouwde en stabiele relatie. Zowel de maagd als de stier zijn gevoelig en vol emoties en op zoek naar bevestiging van hun gevoelens.

De maagd kan ook goed met de steenbok en de waterman.

consultBenieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading

Weegschaal

De weegschaal is een vredesbewaarder. Hij/zij zal dan ook zorgen om de vrede en harmonie in een relatie te houden. Ze zijn toegewijd en passen zich gemakkelijk aan en zijn echte charmeurs. De weegschaal is flexibel in een relatie maar hecht wel veel waarde aan tradities. Ze zijn een diepe en betekenisvolle relatie nodig, met een partner die duidelijke grenzen aangeeft. Ze zijn gevoelig en hebben behoefte aan bevestiging. De weegschaal handelt op basis van emoties en kan het meest met partners die dichtbij zichzelf staan en blijven.

De perfecte match voor de weegschaal is de waterman. Net als de weegschaal is de waterman toegewijd aan zijn/haar relatie en probeert hij/zij deze in harmonie te bewaren. De weegschaal is flexibel in een relatie en kan zich goed aanpassen aan de vrijheid die de waterman verlangt. Ze zijn beiden op zoek naar een betekenisvolle relatie.

De weegschaal past ook goed bij de ram of tweelingen en kan ook goed samen met een andere weegschaal.

consultBenieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading

Schorpioen

De schorpioen is gepassioneerd en hecht veel waarde aan intimiteit. De schorpioen is eerlijk en trouw en zoekt dit ook in een partner. Ze moeten vertrouwen en respect opbouwen en krijgen van hun partner. De schorpioen kan jaloers zijn aangelegd. De schorpioen houdt van uitdagingen, ook in een relatie. Ze beschikker over veel energie en passen niet bij mensen die te gevoelig zijn.

De perfecte match voor de schorpioen is de kreeft. De schorpioen is iemand nodig die ze vertrouwen en waar ze respect van krijgen. De kreeft is ook iemand nodig waarin hij/zij vertrouwen kan opbouwen. De kreeft is echter van de routine, maar maakt andere keuzes om een partner tevreden te houden. De schorpioen is in dit geval de initiatiefnemer in de relatie.

De schorpioen past ook goed bij de stier, maagd en bij een andere schorpioen.

consultBenieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading

Boogschutter

De boogschutter is speels, levendig en vol humor en is op zoek naar een relatie waarin ze plezier kunnen hebben. Ze zijn trouw en toegewijd aan hun partner en houdt van openheid in een relatie. De boogschutter houdt van vrijheid in zijn/haar relatie en is zelf ook niet jaloers aangelegd.

De perfecte match voor de boogschutter is de ram. De ram is net als de boogschutter gepassioneerd en avontuurlijk. Ze zijn allebei op zoek naar een relatie waarin ze avontuur kunnen beleven, de boogschutter is op zoek naar zoveel mogelijk plezier.

consultBenieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading

Steenbok

De steenbok kan een lastig karakter hebben en afstandelijk overkomen, maar heeft juist diepe emoties. De steenbok is geen prater, hier heeft hij/zij eerst voldoende vertrouwen voor nodig en dit kan lang duren. Daarom uiten ze hun gevoelens in daden. De steenbok is gefocust op zijn/haar eigen doelen en daardoor kan het zijn dat de partner weinig emotie ervaart. De steenbok laat zich namelijk meer leiden door zijn/haar verstand dan door zijn/haar gevoel. Echter, de partner kan altijd rekenen op de steenbok want de steenbok zorgt ervoor dat de relatie stabiel blijft.

De perfecte match voor de steenbok is de kreeft. Zie hiervoor het sterrenbeeld kreeft. Andere sterrenbeelden die bij de steenbok passen zijn de stier, leeuw, maagd en een andere steenbok.

consultBenieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading

Waterman

De waterman houdt van integriteit en eerlijkheid. In een relatie zijn ze trouw en toegewijd. Ze zijn op zoek naar iemand die hun intellectueel kan stimuleren. De partner wordt gezien als gelijk in de relatie en wil graag veel vrijheid krijgen binnen de relatie. De waterman is iemand nodig die volledig voor hem gaat en dit ook laat zien. Het gevoel alsof de ander absoluut niet zonder hem kan, knapt hij/zij helemaal van op.

De perfecte match voor de waterman is de tweelingen. Net als de waterman is de tweelingen trouw en toegewijd aan zijn/haar relatie. De tweelingen vindt in zijn/haar partner ook hun beste vriend. Zowel de waterman als de tweelingen zijn allebei op zoek naar genoeg vrijheid binnen een relatie.

Andere goede combinaties voor de waterman zijn de maagd, boogschutter en de vissen.

consultBenieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading

Vissen

De vissen is trouw en zachtaardig. Ze zijn gepassioneerd. Ze zijn op zoek naar een langdurige relatie waarin ze een sterke band voelen met hun partner. De vissen is geen initiatiefnemer en is op zoek naar een partner die een tegenovergesteld karakter dan het zijne heeft. Ze zijn naast trouw ook zorgzaam in een relatie. Ze tonen hun genegenheid overal en zijn optimistisch en vrolijk ingesteld.

De perfecte match voor de vissen is de schorpioen. De schorpioen is net als de vissen trouw en op zoek naar een langdurige relatie. De vissen is zorgzaam in een relatie en kan daarmee de jaloerse gevoelens van de schorpioen afnemen. Door het optimistische en vrolijke karakter van de vissen, staat de vissen open voor nieuwe uitdagingen die de schorpioen nodig heeft in zijn/haar relatie.

De vissen past ook goed bij de kreeft, maagd en waterman.

consultBenieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading
consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Horoscoop
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Dorothy
 • Engelenreader
 • Pendelen
 • Lichtgidsen
Start gratis chat
medium die
Martha
 • Helderziend
 • Medium
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Vlinder
 • Lichtgidsen
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Annefloor & Bas
 • Medium
 • Paragnost
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Merel
 • Helderhorend
 • Heldervoelend
 • Medium
Start gratis chat
medium die
Xavi
 • Astroloog
 • Helderwetend
 • Medium
Start gratis chat
medium die
Jort
 • Pendelen
 • Spiritueel Coach
 • Tarot
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading!