21 april 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Horoscoop sterrenbeeld Weegschaal: karakter, carrière & liefde

Horoscoop sterrenbeeld Weegschaal: karakter, carrière & liefde

De Weegschaal: het begin van de tweede helft van de zodiak. De Weegschaal staat symbool voor evenwicht en harmonie. Ze zijn sterk in communicatie, intelligent, begripvol en trouw. Daarentegen kunnen ze ook besluiteloos, goedgelovig en ijdel zijn. De Weegschaal is een geboren diplomaat. Met hun charme en empathie zullen ze in staat zijn om goede leiders te zijn. Ook in beroepen waar ze kunnen streven naar gerechtigheid gedijen ze goed.

Weegschaal kinderen zijn sociaal en lief, maar verliezen de controle over hun emoties als ze verward raken, bijvoorbeeld in een prikkelvolle omgeving. Ook in een relatie is de Weegschaal op zoek naar harmonie en vrede. Wat is er nog meer te vertellen over het karakter en de carrière van de Weegschaal en wat heeft cupido voor de Weegschaal in petto? Je leest het allemaal in dit uitgebreide artikel.

De Weegschaal datum – 24 september tot en met 23 oktober


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Algemene kenmerken van de Weegschaal

De Weegschaal is een mannelijk hoofdteken en valt onder de luchttekens. Het symbool wat bij de Weegschaal hoort is Venus. Mannelijke tekens zijn vaak extravert en hebben een ondernemende, assertieve en creatieve natuur. Het zijn mensen die zichzelf goed kunnen uiten. Hoofdtekens zijn mensen die actief, ondernemend en energiek zijn. Als ze dit niet kunnen uiten, kunnen ze gefrustreerd, rusteloos en prikkelbaar worden. Luchttypes worden gezien als denkers en logica zoekers. Het zijn mensen die ruimdenkend, rustig en kalm zijn en die analyserend nadenken. Dit type wordt gezien als de leraar of de boodschapper omdat ze hun kennis graag delen met anderen en anderen helpen om het bewustzijn te ontwikkelen. Luchttypes kunnen problemen ondervinden met het omgaan met hun eigen emoties. Venus staat voor harmonie en relaties.


De vier subtypes van de Weegschaal

Goldschneider en Elffers deden onderzoek naar het karakter van mensen in combinatie met hun geboortedag. Uit dit onderzoek kwamen 48 persoonlijkheden naar voren, gekoppeld aan de sterrenbeelden. Dit onderzoek legt een combinatie tussen psychologie en astrologie. Hieronder omschrijf ik de specifieke kenmerken van de vier persoonlijkheden van het sterrenbeeld Weegschaal.

Weegschaal 1 – 24 september tot en met 1 oktober

Deze personen zijn perfectionistisch, zo perfectionistisch dat ze zichzelf hiermee kunnen belemmeren. In principe zijn dit vaak talentvolle personen, maar hun talent komt pas naar buiten als ze mild voor zichzelf kunnen zijn. Deze personen hebben over het algemeen een ironische humor. Ze kunnen beheerst overkomen, maar hebben achter dit beheerste masker diepe gevoelens.

Weegschaal 2 – 2 oktober tot en met 9 oktober

Deze Weegschaal is toegewijd aan hun familie, vrienden en hun werk. Ze houden niet van mensen die liegen of zich niet aan afspraken houden. Deze mensen hebben een brede interesse. Ze inspireren anderen met hun visie. Ze zijn sociaal, humoristisch en rechtvaardig. Ze vinden het soms lastig om beslissingen te maken.

Weegschaal 3 – 10 oktober tot en met 17 oktober

Deze Weegschaal streeft naar succes, ze zijn doelgericht en realistisch. Ze komen elegant en ontspannen over en hechten veel waarde aan hoe ze overkomen op anderen. Deze Weegschaal kan zich soms te veel focussen op uiterlijk waardoor ze hun eigen emoties vergeten. Deze mensen kunnen vaak goed grenzen aangeven, maar hechten soms te veel waarde aan de mening van andere mensen.

Weegschaal Schorpioen – 18 oktober tot en met 23 oktober

Deze mensen zijn openhartig, sociaal en betrokken. Het zijn mensen die kritisch zijn en dit sterk verbaal kunnen uiten. Het sociale en evenwichtige karakter van de Weegschaal combineert zich met het controlerende en emotionele karakter van de Schorpioen. Door deze combinatie hebben ze soms moeite om balans te houden tussen verstand en gevoel.


Het basiskarakter van de Weegschaal

De Weegschaal markeert het begin van de tweede helft van de zodiak. Deze mensen streven naar een vriendschappelijke communicatie en prefereren overzichtelijke situaties. Ze houden van betekenisvolle relaties, die in het gunstigste geval duurzaam zijn. De Weegschaal streeft naar harmonie dankzij de invloed van Venus. Het element lucht zorgt voor een sterke communicatie.

De Weegschaal heeft over het algemeen een sterk gevoel voor schoonheid. De typen Weegschaal die zich aangetrokken voelen tot schoonheid houden van luxe en comfort. Tijdens conflictsituaties zullen ze eerder vluchten dan vechten. De Weegschaal probeert er alles aan te doen om conflicten te voorkomen. Als de Weegschaal een conflict of probleem ziet zullen ze er ook alles aan doen om dit proberen op te lossen.

De Weegschaal gaat het liefst om met mensen die vinden dat iedereen gelijk is aan elkaar. Ze zijn praatgraag, maar alleen als het een onderwerp is wat ze leuk vinden. Over het algemeen komen ze nuchter over, maar er gaan diepe emoties onder dit masker schuil. Als er iets gebeurd is zullen ze een betoog kunnen houden over hun beweegredenen. De Weegschaal overweegt van alles in hun hoofd voor ze een keuze kunnen maken. Ze kunnen een situatie van alle kanten bekijken. Wanneer ze eenmaal een besluit over een situatie hebben genomen, zijn ze moeilijk van gedachten te veranderen.


Positieve eigenschappen van de Weegschaal

 • Diplomatiek
 • Charmant
 • Romantisch
 • Sociaal
 • Gemakkelijk in omgang (flexibel)
 • Idealistisch
 • Vredelievend
 • Gastvrij
 • Tactvol
 • Bescheiden

De Weegschaal staat symbool voor evenwicht, harmonie, gerechtigheid, diplomatie en kunst. Het zijn mensen met een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Ze zijn meestal intelligent, eerlijk en trouw en zijn begripvol en empathisch. Ze kunnen hun gevoelens en mening over het algemeen goed verbaal uiten. De Weegschaal zal altijd strijden voor vrede, gelijke rechten en rechtvaardigheid voor iedereen, ongeacht huidskleur, afkomst, rijkdom et cetera.

De Weegschaal wil zijn vrienden graag helpen. Ze zijn graag bij hun vrienden en besteden graag tijd, aandacht en geld aan hun vrienden. Als ouder is de Weegschaal toegewijd. Ze geven hun kinderen wat ze nodig zijn, zonder hier te lang over na te denken. De Weegschaal is beschermend over hun kinderen en zal er dan ook voor strijden dat hun kinderen geen onrecht wordt aangedaan. De Weegschaal voelt anderen goed aan en kan er gemakkelijk voor zorgen dat anderen zich beter voelen. Deze mensen zijn bijna geboren als diplomaat.


Negatieve eigenschappen van de Weegschaal

 • Besluiteloos
 • Oppervlakkig
 • Goedgelovig
 • Beïnvloedbaar
 • Onbetrouwbaar
 • IJdel
 • Afstandelijk
 • Wisselvallig

Als het de Weegschaal niet lukt om harmonie te behouden, kan de Weegschaal vervallen in zelfmedelijden. Doordat de Weegschaal streeft naar evenwicht, kan dit leiden tot besluiteloosheid. De Weegschaal kan moeilijk ‘nee’ zeggen en bevindt zich daardoor soms in situaties waar ze spijt van krijgen.

De Weegschaal kan lui en overgevoelig zijn. Door de behoefte aan schoonheid kunnen ze ijdel worden. Als iets niet gaat zoals zij willen, kunnen ze vervallen in zeurderig gedrag, klagen en zelfmedelijden. De Weegschaal kan soms grapjes maken ten koste van anderen. Ze houden van discussiëren, maar kunnen hier wel in doorslaan. De Weegschaal is op zoek naar bevestiging en goedkeuring van zijn omgeving maar kan hierdoor lastig met kritiek omgaan.


De Weegschaal als man

De mannelijke Weegschaal laat vaak een goede eerste indruk achter. Deze mensen zijn graag in evenwichtige omgevingen, zodat ze zelf ook in balans blijven. Ze willen er voor zorgen dat er harmonie blijft en zullen bij het zien van een probleem of conflict dan ook direct hun best doen om dit op te lossen. Dit geldt trouwens voor elke situatie: op het werk, in het privé leven en in situaties waarin ze toevallig verzeilt raken. Het zijn loyale en empatische mensen die altijd bereid zijn om anderen te helpen. Over het algemeen zijn ze diplomatiek, maar ze hebben soms wel de neiging om sociaal wenselijk gedrag te laten zien. Op dit moment kan het zijn dat ze niet eerlijk zijn in het contact.


De Weegschaal als vrouw

Over het algemeen is de vrouwelijke Weegschaal goed in balans. Deze balans ontstaat mede door haar streven om haar omgeving in harmonie te houden. Deze mensen zijn verzorgd en netjes voor zichzelf en hun huishouden. Ze zijn rechtvaardig tegenover anderen en charmant. De vrouwelijke Weegschaal is intelligent en heeft vaak meerdere talenten. De vrouwelijke Weegschaal heeft soms moeite om haar emoties in balans te houden. Haar verstand en logica verliezen het dan van haar emoties waardoor ze keuzes maakt op basis van foutieve informatie. Ze zullen snel weer op zoek gaan naar rust, balans en harmonie en kunnen dit over het algemeen ook snel weer terug vinden. De vrouwelijke Weegschaal is soms te beschermend over haar naasten. Hierdoor kan ze geen kritiek of negativiteit over haar naasten horen, ondanks dat dit wellicht de waarheid is.


De Weegschaal als kind

Kinderen geboren onder het sterrenbeeld Weegschaal zijn sociaal, charmant en lief. Het zijn kinderen die graag buiten in de natuur verblijven. Ze vinden het leuk om mee te doen aan allerlei sociale activiteiten. Deze kinderen zijn al vroeg ontwikkeld in hun verbale vermogens en kunnen zich duidelijke en sterk verbaal uitdrukken. Het zijn goede luisteraars die al vroeg leren om meningen van anderen te respecteren. De drang naar harmonie en rust zien we al terug bij het Weegschaal kind en deze kinderen houden dan ook niet van wanorde, chaos of een niet opgeruimde omgeving.

Het zijn geen kinderen die zelf snel ruzie zoeken of ruzie krijgen. Als ze problemen zien willen ze er alles aan doen om dit op te lossen. Als ze het niet kunnen oplossen zullen ze proberen om zich er buiten te houden. Weegschaal kinderen kunnen daarentegen ook veeleisend, wild en onbeheerst zijn. Hierin zijn ze duidelijke leiding nodig. Deze kinderen zijn een rustige omgeving nodig. Ze zullen dan ook vaak op zoek gaan naar rustige plekken met zachte kleuren en muziek. Deze kinderen kunnen de controle over hun emoties verliezen wanneer ze zich in een drukke of intense omgeving bevinden. De innerlijke balans is nog niet volledig ontwikkeld, waardoor deze kinderen snel zullen gaan twijfelen.

Ze vinden het dan ook moeilijk om beslissingen te maken, al helemaal wanneer dit snel moet of onder tijdsdruk. Over het algemeen zijn deze kinderen gehoorzaam, maar ze zullen zich gaan afzetten wanneer ze zich in de war voelen. Het sterke gevoel voor rechtvaardigheid zien we ook al vroeg terug. Ze zullen zich vaak voorzichtig en onpartijdig opstellen en op zoek gaan naar het juiste gevoel voor iedereen. Het zijn energieke kinderen, maar fysieke inspanning past niet bij ze. Ze zijn charmant en sympathiek, waardoor anderen zich snel tot deze kinderen aangetrokken voelen. Met hun charme krijgen ze ook veel voor elkaar, waardoor ouders wel moeten oppassen dat deze kinderen niet verwend worden.

Deze kinderen zijn nieuwsgierig en hebben een logische denkwijze. Hierdoor zullen ze in principe snel leren en zijn het makkelijke leerlingen. Om innerlijke balans te houden zullen deze kinderen op zoek blijven naar vrede, comfort en harmonie. Dit zien we dan ook terug in de puberteit: deze pubers zullen veel aandacht besteden aan hun uiterlijk. Het zijn creatieve kinderen die dan ook vaak goed gedijen in bijvoorbeeld het bespelen van een instrument.

Ouders van een Weegschaal

Voor ouders van Weegschaal kinderen is het van belang dat ze een harmonieuze omgeving bieden aan het kind. Omdat deze kinderen vaak veel voor elkaar krijgen met hun charme en sympathie, moeten de ouders er op letten dat deze kinderen niet verwend worden. Het is dan ook belangrijk dat deze kinderen wel discipline aanleren. Deze kinderen kunnen gemakkelijk gaan twijfelen als de innerlijke balans niet volledig klopt.

Als de innerlijke balans ontbreekt en deze kinderen verward raken, kunnen ze tegendraads gedrag laten zien. Ze hebben dan baat bij een rustige en harmonieuze omgeving om alles weer op een rijtje te zetten. Ouders kunnen het best zachtjes en geduldig tegen deze kinderen praten. Van harde woorden raken ze alleen maar meer verward. Geef deze kinderen ook de tijd om beslissingen te maken. Van tijdsdruk raken ze meer verward en zullen ze nog moeilijker tot een beslissing kunnen komen.

Omdat deze kinderen geneigd zijn weg te lopen van problemen als ze deze niet kunnen oplossen, is het belangrijk dat ze leren dat ze niet altijd uit situaties weg kunnen lopen en ook eerlijk moeten blijven. Omdat deze kinderen houden van gerechtigheid is het van belang dat ouders laten zien dat dit gerespecteerd wordt. Deze kinderen zullen het dan ook prettig vinden dat hun broertjes of zusjes op dezelfde manier behandeld worden.


blank

De Weegschaal in de liefde

De Weegschaal is een echte vredesbewaarder. In een relatie zullen ze er altijd voor zorgen om de vrede en harmonie te bewaren. Ze zijn zorgzaam tegenover hun partner. Het zijn meer gevers dan nemers en moeten er op letten dat ze niet zichzelf opofferen om een ander gelukkig te maken. Deze mensen zijn ware charmeurs die zich gemakkelijk aanpassen. Ze zijn flexibel en toegewijd, maar hechten wel veel waarde aan tradities. Deze mensen zijn op zoek naar iemand die duidelijke grenzen aan kan geven. Ze zijn op zoek naar een diepe en betekenisvolle relatie, waarin ze voldoende bevestiging krijgen van hun partner.

De Weegschaal heeft de neiging om te handelen op basis van emoties en is een partner nodig die dicht bij zichzelf blijft staan. De Weegschaal zal voordat hij een relatie aangaat eerst alle voor- en tegenargumenten tegen elkaar afwegen. De Weegschaal wil ook in een relatie het iedereen naar de zin maken. Als de Weegschaal ontdekt dat een partner die aan de hoge eisen van de Weegschaal voldoet, zullen ze weer op zoektocht gaan naar de ware. Ze willen een partner die luchtig in het leven staat en er moet sprake zijn van wederzijds respect en begrip. De Weegschaal kan niet goed alleen zijn.

De mannelijke Weegschaal in een relatie

De mannelijke Weegschaal is vaak populair bij vrouwen dankzij zijn charme. De mannelijke Weegschaal is op zoek naar de ware, maar dankzij zijn hoge eisen is de perfecte vrouw eigenlijk niet te vinden. Als hij geen beslissing kan maken, kan hij het prettig vinden als zijn partner dat voor hem doet. Hij wil graag merken dat hij bewondert wordt door zijn partner.

De vrouwelijke Weegschaal in een relatie

De vrouwelijke Weegschaal is charmant en een echte verleider. Dit verleidende gedrag zal ze los laten als ze volledig voor de relatie gaat. De vrouwelijke Weegschaal krijgt graag complimentjes en waardering. Ze is romantisch en wil graag dat haar partner ook romantisch is. Het is belangrijk dat ze zich bijzonder voelt in de relatie. Ze zal haar geliefden door dik en dun beschermen. Ook als er iets wordt gezegd over haar geliefde wat kritisch of negatief is, zal ze het voor haar partner opnemen, zelfs als dit wel de waarheid is.

Welk sterrenbeeld past bij de Weegschaal?

De perfecte match voor de Weegschaal is de Waterman. Net als de Weegschaal is de Waterman toegewijd aan zijn relatie en zal hij proberen om de harmonie in de relatie te bewaren. De Weegschaal is flexibel in een relatie en kan zich goed aanpassen aan de vrijheid die de Waterman verlangt. Ze zijn beiden op zoek naar een betekenisvolle relatie.

De Weegschaal past ook goed bij de Tweelingen en kan ook goed samen met een andere Weegschaal.


blank

Carrière en werk van de Weegschaal

De Weegschaal zal altijd strijden voor gerechtigheid en dit zien we dan ook terug in de carrièrekeuzes. Ze zullen goed gedijen in beroepen als advocaat, diplomaat, mediator of de zorg. Met hun charme, diplomatie en empathisch vermogen zijn ze in staat om goede leiders te zijn. Vaak zijn we dit niet terug, omdat de Weegschaal over het algemeen een goed gevoel prefereert boven geld. De Weegschaal zal dan ook tevreden zijn als hij rust en harmonie kan vinden in het werk. Aan de andere kant heb je ook het type Weegschaal dat extreem ambitieus is.

De Weegschaal zal ook goed kunnen gedijen in beroepen waarin ze hun creatieve vermogens kunnen benutten. De Weegschaal is over het algemeen geen harde werker. Dit betekent niet dat ze lui zijn, ze zijn juist vaak energiek. Ze zijn liever luxe en houden niet van vies werk. Ze zijn ultiem gelukkig als ze hun baan niet als werk hoeven zien omdat ze het zo leuk vinden. De Weegschaal heeft een goed gevoel voor intuïtie en benut dit in het werk om kansen te vinden. Ze hebben vaak sterke ideeën die ze goed kunnen omzetten in werkbare mogelijkheden.


De Weegschaal als ascendant

De ascendant is het teken dat aan de oostelijke horizon rees op het moment en de plaats van je geboorte. De ascendant wordt ook wel het rijzende teken genoemd. Je ascendant beschrijft hoe je reageert op anderen, wat je persoonlijke stijl is en hoe jij jezelf uitdrukt. Het weergeeft hoe jij op anderen overkomt, vooral bij een eerste indruk. Daarnaast staat het ook symbool voor je kwaliteiten, karakter en persoonlijkheid en de dingen die jij nodig hebt om zingeving te kunnen geven aan je leven. Als laatste laat het zien hoe jij mensen binnenlaat. In principe is je ascendant een ander sterrenbeeld dan je horoscoop (zonneteken), met enkele uitzonderingen. Een ascendant in het teken van lucht zoals de Weegschaal wijst op een rationele, verstandelijke en redelijke benadering. Jij bent een persoon die rekening houdt met anderen. Je probeert de wereld te verklaren vanuit kennis en informatie. Kennis en informatie is volgens jou dan ook onmisbaar om de wereld te kunnen begrijpen.

Hoe jij je ascendant kunt berekenen kun je lezen in dit artikel.


Geboortesteen passend bij de Weegschaal

Volgens de oude leer past bij het sterrenbeeld Weegschaal de saffier. Volgens de traditionele regels past bij dit sterrenbeeld de roze toermalijn en de heliotroop.

Saffier

De saffier staat vooral bekend om zijn werking op de psyche en de hersenen. Dit kristal werkt kalmerend. Het bevordert de geestelijke gezondheid, de wijsheid en het (zelf)inzicht. Dit kristal stimuleert het nuchtere, kritische, doelgerichte en geconcentreerde denken. Daarnaast helpt het om een heldere geest te krijgen en te behouden. Saffier beschermt hiermee tegen psychische aanvallen van andere mensen, tegen hallucinaties, tegen wanen en tegen andere psychische problemen.

Roze toermalijn

De roze toermalijn werkt kalmerend bij stress, depressieve gevoelens en angst. Dit kristal is zeer geschikt voor gevoelige en hooggevoelige mensen. Deze toermalijn stimuleert liefdevol denken en liefdevol handelen voor jezelf en anderen. Hij stimuleert de empathie en het medeleven. De gewone toermalijn werkt beschermend tegen negatieve energie. Hij reinigt negatieve energie en zet deze energie om naar positieve energie. Hij zorgt voor balans in het aura waardoor je in staat bent om te ontspannen. Je zult je zelfverzekerder voelen en bent in staat om je eigen krachten te benutten.

Heliotroop

De heliotroop zorgt ervoor dat je in balans komt en ondersteund het aarden. Daarnaast werkt de steen beschermend en kalmerend bij bijvoorbeeld agressie en ongeduldigheid. Het ondersteunt de zelfbeheersing en zelfcontrole. Dit kristal stimuleert de energie en werkt opbeurend. Het zorgt ervoor dat je gemakkelijker je eigen grenzen erkent en stimuleert de intuïtie en het aanpassingsvermogen.


Vertaling van het sterrenbeeld Weegschaal

In het Nederlands noemen we dit sterrenbeeld de Weegschaal. Zowel in het Engels als in het Latijns wordt dit sterrenbeeld Libra genoemd.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Horoscoop
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Dorothy
 • Engelenreader
 • Pendelen
 • Lichtgidsen
Start gratis chat
medium die
Matteo
 • Relatie Coach
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Gianna
 • Paragnost
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Charissa
 • Heldervoelend
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Valentina
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Eline & Freek
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
medium die
Tim & Tessa
 • Medium
 • Specialist in droomverklaringen
 • Tarot
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading!