22 juni 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Horoscoop sterrenbeeld Ram: karakter, carrière & liefde

Horoscoop sterrenbeeld Ram: karakter, carrière & liefde

De Ram, het eerste teken in de dierenriem. Een ondernemende en creatieve persoonlijkheid die niet zomaar een uitdaging uit de weg gaat. Met zijn extraverte, positieve en enthousiaste persoonlijkheid werft hij een grote groep vrienden om zich heen. Mensen zullen de Ram gemakkelijk volgen. Een gepassioneerde en trouwe minnaar, die zich volledig zal inzetten voor zijn gezin. Tegelijkertijd ligt verveling altijd op de loer bij de Ram, wat kan leiden tot onrust, irritatie en prikkelbaarheid. Het is een gedreven persoonlijkheid, maar heeft daardoor wel de kans om egoïstisch te worden. De geboortesteen van de Ram is een Diamant. Is de Ram een echte diamant, of is het wellicht een ruwe bolster? Je leest het allemaal in dit artikel.

De Ram datum – 21 maart tot en met 20 april


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Algemene kenmerken van de Ram

De Ram is een mannelijk hoofdteken en valt onder de vuurtekens. De Ram is het eerste teken van de dierenriem en markeert daarmee het begin van de reis van de zon. Dit teken wordt daarmee geassocieerd met het begin van de lente. De Ram staat in het teken van Mars. Mannelijke tekens zijn vaak extravert en hebben een ondernemende, assertieve en creatieve natuur. Het zijn mensen die zichzelf goed kunnen uiten. Hoofdtekens zijn mensen die actief, ondernemend en energiek zijn. Als ze dit niet kunnen uiten, kunnen ze gefrustreerd, rusteloos en prikkelbaar worden. Mensen met het vuurteken zijn mensen die enthousiast en energiek zijn. Mars staat voor energie en gedrevenheid.


De vier subtypes van de Ram

Goldschneider en Elffers deden onderzoek naar het karakter van mensen in combinatie met hun geboortedag. Uit dit onderzoek kwamen 48 persoonlijkheden naar voren, gekoppeld aan de sterrenbeelden. Dit onderzoek legt een combinatie tussen psychologie en astrologie. Hieronder omschrijf ik de specifieke kenmerken van de vier persoonlijkheden van het sterrenbeeld Ram.

Ram 1 – 25 maart tot en met 2 april

Dit type Ram is gevoelig, open en oprecht. Ze hebben een haast jeugdige energie en enthousiasme en staan positief in het leven. Het zijn mensen die confrontaties liever vermijden. Het zijn mensen die charmant en humoristisch zijn en die in principe gemakkelijk met anderen omgaan. Toch kunnen ze ook koppig zijn, want ze willen eigenlijk geen compromissen sluiten. Dit type Ram is zowel graag vrij en onafhankelijk, als in groepen.

Ram 2 – 3 tot en met 10 april

Dit type Ram krijgt graag aandacht. Het zijn mensen die gericht zijn op succes. Doordat ze goed weten hoe ze in het middelpunt van de belangstelling komen te staan, wordt door anderen hun talenten gezien en gecomplimenteerd. Aandachtspunt van dit type Ram is het (soms) gebrek aan medeleven en sympathie, die door de Ram zelf ontwikkelt moet worden.

Ram 3 – 11 tot en met 18 april

Dit type Ram is een pionier. Ze zijn dynamisch en idealistisch. Het zijn mensen die of streng vasthouden aan tradities, of zich er juist volledig van afzetten. Het zijn mensen die snel een leidinggevende positie hebben. Als ze deze positie niet hebben, zijn het toch mensen waar anderen tegenop kijken. Hierdoor is dit type Ram vaak een inspirator voor anderen. Het zijn mensen die rekening houden met anderen, maar soms opdringerig kunnen overkomen.

Ram Stier – 19 tot en met 24 april

Dit type is geboren tussen twee tekens, waardoor ze de kenmerken van beide tekens kunnen laten zien. Dit type Ram is dominant en oefent invloed uit op anderen. Hiervoor hoeven ze geen leidinggevende functie te hebben, anderen luisteren nou eenmaal naar dit type Ram. De combinatie van het vurige en impulsieve karakter van de Ram en het aardse en praktische karakter van de Stier zorgt voor daadkracht en volharding. Dit type Ram kan soms met zichzelf in de knoop zitten, doordat de idealistische ideeën van de Ram niet passen bij de nuchtere realiteitshouding van de Stier.


Het basiskarakter van de Ram

De Ram is een positieve en extraverte persoonlijkheid. Hij is geneigd om te handelen vanuit impulsiviteit, maar desondanks heeft zijn handelen vaak wel een solide basis. Hij denkt er verder niet meer over na of zijn handelen ook verantwoord is of was. Hij is dol op avontuur, maar dankzij zijn impulsiviteit wordt hij soms overmoedig. Hierdoor kan hij ongeduldig en roekeloos worden. De Ram is direct in contact, zowel in zijn gedrag als in zijn communicatie. Hij houdt niet van ‘om de hete brij heen draaien’. Met zijn pittige en directe communicatie is hij goed in het stimuleren van anderen, maar hij doet dit niet altijd op een tactvolle manier. Hij kan goed tegen stress, maar is wel gemakkelijk kwaad te maken. Hij is gelukkig niet haatdragend en zijn woede trekt snel weer bij.

De Ram kan op zichzelf gericht zijn en projecteert snel zijn eigen persoonlijkheid over op anderen. Doordat de Ram snel ongeduldig is, zullen ze vaak zelf het initiatief in iets nemen. Door hun enthousiaste persoonlijkheid zullen anderen de Ram snel volgen. Door zijn onafhankelijke en leidende karakter houden ze er niet van als ze bevelen van anderen moeten opvolgen. Ze zijn niet bang voor anderen of voor een situatie en zoeken dan ook het liefst het avontuur op, ongeacht de risico’s. Het zijn trotse persoonlijkheden, die daardoor soms koppig of arrogant kunnen overkomen op anderen. Ze willen immers graag de beste zijn. Ze zijn hierbij veeleisend naar zichzelf, maar ook naar anderen.


Positieve eigenschappen van de Ram

 • Avontuurlijk
 • Moedig
 • Veelzijdig
 • Levendig
 • Positief/Optimistisch
 • Gepassioneerd
 • Onafhankelijk
 • Eerlijk
 • Zelfverzekerd

De Ram is uitermate dynamisch en vlug. De Ram is zelfverzekerd en stort zich met al zijn energie op zijn doel. De Ram heeft een hoog zelfbewustzijn. De Ram is ondernemend en praktisch ingesteld met een energieke houding. Hij is zelfverzekerd en een leider, die graag in het middelpunt van de belangstelling staat. Het zijn levendige en spraakzame persoonlijkheden die enthousiast zijn over hun doelen. Ze zijn daarnaast ook gul en zorgzaam. Het zijn mensen die vriendschappen goed onderhouden en hun vrienden door dik en dun steunen. Ze zullen hun vrienden altijd beschermen, opbeuren en motiveren. Ze doen graag leuke dingen met hun vrienden. De Ram is onafhankelijk en het zijn echte doorzetters. Ook in moeilijke tijden zal de Ram zich niet laten onderdompelen en krabbelt hij er snel bovenop. De Ram is daarnaast moedig en gepassioneerd.


Negatieve eigenschappen van de Ram

 • Egoïstisch/Confronterend
 • Impulsief
 • Ongeduldig
 • Koppig
 • Arrogant

De Ram moet bewust omgaan met zijn energieke en gedreven houding. Hij kan door zijn energie en zijn gedrevenheid soms een egoïstische houding aannemen waarin ze brutaal worden en onnodige risico’s nemen. Ze denken hierbij niet meer aan anderen. Hij loopt dan (on)bewust over anderen heen, zowel privé als in werkrelaties, waardoor hij agressief over kan komen. Als een Ram zijn zin niet krijgt, kan hij kinderlijk gedrag gaan vertonen zoals driftbuien of humeurig worden. Als een Ram niet in balans is, kan hij egoïstisch en jaloers zijn. De Ram wil slagen, waardoor ze kans hebben om faalangst te ontwikkelen. Daardoor kan de Ram onzeker worden en te veel druk op zichzelf leggen. Deze onzekerheid zullen ze niet snel aan anderen laten zien, maar verhullen met hun enthousiasme.

De Ram zal er goed aan doen om te leren eerst te denken voordat ze iets zeggen. Daarnaast kan de Ram gaan oefenen met geduldig zijn en compromissen sluiten.


De Ram als man

De mannelijke Ram is liefdevol en energiek. Dit zijn vaak het type mensen, die zodra ze uit bed stappen het motortje aan hebben staan. Ze kunnen dit dan ook de hele dag volhouden. De mannelijke Ram houdt er niet van als anderen niet naar zijn mening luisteren en begint een gesprek ook vaak door zijn eigen mening te verkondigen. Hij heeft er moeite mee om naar de mening van anderen te luisteren. Door zijn koppige persoonlijkheid kan hij er niks mee als mensen zijn mening niet waarderen zoals hij dit doet. Hij kan dan impulsief reageren. De mannelijke Ram houdt van vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat anderen zich met hem bemoeien of onder druk zetten. Als vader is de Ram dominant. Hij verwacht van zijn kinderen niks dan absolute perfectie.


De Ram als vrouw

De vrouwelijke Ram is net zo koppig als haar mannelijke evenbeeld. Door haar koppigheid loopt ze soms dingen mis die voor zichzelf goed zouden zijn. Dit toegeven is alleen uitermate lastig. De vrouwelijke Ram gaat een uitdaging met 110% aan. Als ze iets wil, zal ze ervoor zorgen dat ze dit krijgt. Het zijn mensen die vrijheid en onafhankelijkheid willen om hun leven te leiden zoals zij dat willen. Ze houden er dan ook totaal niet van als een ander probeert hen te domineren. De Ram als moeder is dominant wat betreft het welzijn van haar kinderen. Ze zal zich hier dan ook volledig voor inzetten en is bereid om zichzelf weg te cijferen als dit betekent dat haar kinderen een goed leven hebben.


blank

De Ram als kind

Kinderen met het sterrenbeeld Ram leren snel en zijn snel van begrip. Deze kinderen zijn energiek, actief en blijven altijd bezig, het liefst in de natuur. Deze kinderen willen graag alle aandacht. Ze hebben een sterke wil. Als ze iets willen, kun je ze hierin eigenlijk haast niet stoppen. Dit maakt ze soms egocentrisch en ongeduldig. Maar Ramkinderen zijn ook gevoelig en kwetsbaar. Als iets anders gaat dan het Ramkind wil, kan dit resulteren in een kort lontje. Ramkinderen maken snel vrienden, maar vinden het dankzij hun koppige en eigenwijze karakter soms lastig om deze vriendschappen te behouden.

Ouders van een Ram

Ramkinderen moeten vrijheid hebben om dingen te doen die ze echt graag willen. Deze kinderen hebben vaak nieuwe ideeën, waar ze vol voor gaan. De motivatie om een taak af te maken ontbreekt. Om het Ramkind te stimuleren om dingen af te maken, heeft het duidelijke grenzen nodig. Het Ramkind zal moeten leren geduldig te worden.


blank

De Ram in de liefde

De Ram is een trouwe partner, die soms jaloers of bezitterig kan zijn. Zijn hoge dosis aan energie moet soms door zijn partner getemd worden. Het zijn mensen die gepassioneerd en avontuurlijk zijn in een relatie en graag het voortouw nemen. Hij houdt graag de controle binnen een relatie en houdt er niet van als zijn partner hem gaat bevelen. Door hun passie en avontuurlijke insteek zijn het over het algemeen goede minnaars. De Ram wil zich gerespecteerd en gewaardeerd voelen door zijn partner. Ze zoeken in hun partner ook iemand die avontuurlijk is ingesteld en zelfstandig is. De Ram is oprecht in een relatie. Doordat de Ram zich zo direct kan uiten, komt dit soms bot over op de partner. De Ram doet dit niet bewust en zal zijn partner nooit opzettelijk kwetsen.

De Ram is ook iemand nodig die ze begrijpt. De Ram brengt veel leven in een relatie, omdat zijn relatie elke dag opnieuw avontuurlijk, uitdagend en gepassioneerd moet zijn. Iemand die geen tegengas geeft past dan ook niet bij de Ram, omdat hij snel uitgekeken zal zijn op een dergelijke relatie. De Ram houdt van intellectuele gesprekken en discussies, dus is een partner nodig die hem durft tegen te spreken. Voor complimentjes loopt de Ram altijd warm. Zijn thuis moet voor de Ram aanvoelen als een warm nest, waar warmte en gezelligheid voorop staan.

De mannelijke Ram in een relatie

Een mannelijke Ram verveelt zich snel in een relatie. Het is dus van belang dat de relatie elke dag opnieuw uitdagend is. Mannelijke Rammen worden snel verliefd en gaan dan met de volle 100% voor deze liefde. Let er dus wel op dat de relatie spannend blijft, zodat de mannelijke Ram niet de kans krijgt om verliefd te worden op een ander. De mannelijke Ram zal niet snel huishoudelijke taken op zich nemen. Ze houden van grote gezinnen. Familie zal voor hen altijd op nummer één staan.

De vrouwelijke Ram in een relatie

De vrouwelijke Ram wil haar leven leiden zoals zij dat wil. Ze houdt er dan ook absoluut niet van als een man dominerend over haar is. Ze laat niet gemakkelijk iemand binnen, pas als aan al haar voorwaarden zijn voldaan. In het aangaan van relaties is ze dus voorzichtig. Daarnaast kan het zijn dat ze vanwege haar koppige aard absoluut niet wil toegeven dat ze iemand leuk vind en het hierdoor dus lang duurt. De vrouwelijke Ram wil onafhankelijk zijn in een relatie, wat ook opgaat voor de financiering en het levensonderhoud in een relatie. De vrouwelijke Ram is vaak degene die de leiding op zich neemt, ook in het seksleven. Net als de mannelijke Ram, houdt de vrouwelijke Ram van een groot gezin. Dit geldt ook voor de familie, die altijd op nummer één zal staan.

Welk sterrenbeeld past bij de Ram?

De Ram past goed bij de Leeuw, de Weegschaal en de Boogschutter. De Leeuw is verdraagzaam en warm en kan hiermee de energie van de Ram op een juiste manier dimmen. De Boogschutter zorgt bij de Ram voor intellectuele stimulans en een optimistische kijk. De Weegschaal is flexibel en heeft duidelijke grenzen nodig, die de Ram als partner kan bieden. De Weegschaal kan zich gemakkelijk aanpassen, wat voor de Ram prettig is.

De Ram past ook goed bij de schorpioen en de tweelingen.


Carrière en werk van de Ram

De Ram is een beroep nodig wat continu uitdagend is en waar ze voldoende mensen om zich heen hebben. Het is nodig dat hij kan laten zien dat hij zich inzet en hij is het nodig om zelf initiatief te kunnen tonen. Als hij deze mogelijkheden heeft, zijn het trouwe en harde werkers. Een eigen bedrijf beginnen is dan ook meer dan normaal voor een Ram. De Ram is niet bang om een gokje te wagen op zakelijk gebied, als dit betekent dat ze hun dromen en doelen kunnen volgen. Ze zullen er dan ook met al hun wilskracht en energie voor gaan, mits ze direct resultaat boeken. Het zijn namelijk mensen die gemakkelijk opgeven als er niet onmiddellijk succes te behalen valt. Het doel verliest dan de interesse van de Ram en hierdoor worden ze verveeld en ongeduldig. Over het algemeen zal de Ram uiteindelijk wel zijn zelfsturing vinden en hierdoor succesvol zijn. De Ram kan zich goed en krachtig uiten. Daardoor is de Ram geschikt voor een politieke functie. Een leidinggevende functie past ook bij de Ram. De Ram is een sociaal type en daardoor ook zeer geschikt voor functies in de zorg.


De Ram als ascendant

De ascendant is het teken dat aan de oostelijke horizon rees op het moment en de plaats van je geboorte. De ascendant wordt ook wel het rijzende teken genoemd. Je ascendant beschrijft hoe je reageert op anderen, wat je persoonlijke stijl is en hoe jij jezelf uitdrukt. Het weergeeft hoe jij op anderen overkomt, vooral bij een eerste indruk. Daarnaast staat het ook symbool voor je kwaliteiten, karakter en persoonlijkheid en de dingen die jij nodig hebt om zingeving te kunnen geven aan je leven. Als laatste laat het zien hoe jij mensen binnenlaat. In principe is je ascendant een ander sterrenbeeld dan je horoscoop (zonneteken), met enkele uitzonderingen. Een ascendant in het teken van vuur zoals de Ram, wijst op een energieke en expressieve benadering van het leven. Jij denkt in mogelijkheden in plaats van problemen. Vrijheid en ‘leven en laten leven’ staan bij jou hoog in het vaandel.

Hoe jij je ascendant kunt berekenen kun je lezen in dit artikel.


Geboortesteen passend bij de Ram

De geboortesteen die bij de Ram hoort volgens de oude regels zijn de heliotroop en de amethist. De traditionele regels geven als geboortesteen de smaragd en de diamant.

Heliotroop

De heliotroop zorgt ervoor dat je in balans komt en ondersteund het aarden. Daarnaast werkt de steen beschermend en kalmerend bij bijvoorbeeld agressie en ongeduldigheid. Het ondersteunt de zelfbeheersing en zelfcontrole. Dit kristal stimuleert de energie en werkt opbeurend. Het zorgt ervoor dat je gemakkelijker je eigen grenzen erkent en stimuleert de intuïtie en het aanpassingsvermogen.

Amethist

De amethist staat bekend om zijn beschermende en zuiverende werking. Dit kristal stimuleert je zelfinzicht en zorgt ervoor dat je eerlijk bent tegenover jezelf. Dit kristal helpt om inzicht te verkrijgen in je eigen emotionele processen, zodat je (onverwerkte) emoties kan verwerken. Het stimuleert daarnaast de intuïtie en spirituele groei.

Smaragd

De smaragd activeert het hartchakra. Hiermee stimuleert het de inspiratie, positiviteit en liefde. Dit kristal werkt dan ook ondersteunend bij (liefdes)relaties. Het stimuleert doelgerichtheid en alertheid. Het zorgt voor een heldere geest en evenwicht. Dit kristal zorgt ervoor dat je er weer bovenop komt na tegenslagen.

Een uitgebreidere omschrijving van de smaragd kun je hier vinden.

Diamant

De energie van de diamant is krachtig en intens. Deze energie is de zogenoemde lichtenergie. Dit versterkt je verbinding met de hogere energieën en stimuleert hiermee spirituele groei, spirituele ontwikkeling en spirituele inzichten. Dit kristal ondersteunt ook bij het verkrijgen van zelfinzicht en zelfbewustzijn. Dit kristal ondersteund de natuurlijke werking van andere kristallen en kan dus goed gecombineerd worden met andere kristallen.


Wat is de vertaling van het sterrenbeeld Ram?

Zowel in het Nederlands als in het Engels noemen we dit sterrenbeeld Ram. In het Latijns wordt dit sterrenbeeld Aries genoemd.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Horoscoop
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Dorothy
 • Engelenreader
 • Pendelen
 • Lichtgidsen
Start gratis chat
medium die
Mia
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Jill
 • Engelenreader
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Charissa
 • Heldervoelend
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Valentina
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Marlo
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Feike
 • Lichtgidsen
 • Paragnost
 • Relatie Coach
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading!