22 september 2021: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Hoe vind ik een betrouwbaar medium? 9 tips

Hoe vind ik een betrouwbaar medium? 9 tips

Laatst bijgewerkt: 5 januari 2021

De zoektocht naar een betrouwbaar medium is niet onvergelijkbaar met de zoektocht naar een goed dokter, een fijne psycholoog of de juiste tandarts. Aangezien het aanbod aan mediums enorm is, vaak groter dan het aantal beschikbare dokters of tandartsen, is het vaak nogal een zoektocht om een medium te vinden die bij jou past.

Daarbij komt dat je ook een betrouwbaar medium wilt aanspreken, en niet bij een oplichter terecht wilt komen. Je wilt je zorgen, verdriet en begeleiding niet in handen geven van een charlatan die er op uit is je portefeuille tot de laatste cent leeg te roven.

In dit artikel halen we dan ook enkele punten aan waar je best op let bij het uitkiezen van een medium.


consult

Start een gratis chat met een Medium!

Heb je een spirituele vraag of ben je nieuwsgierig wat de toekomst brengt? Via onze site kun je een gratis een chat starten met verschillende professionele en begaafde mediums en paragnosten.

Start nu

1. Gevoel van vertrouwen

Luister, in eerste instantie, naar je buikgevoel. Een medium waar je je niet bij op je gemak voelt, is ofwel geen goed medium, ofwel niet het juiste medium voor jou.

Weet je jezelf geen gemakkelijke houding aan te meten tijdens het eerste gesprek, heb je niet het gevoel dat er aandachtig naar je geluisterd wordt of stoor je je aan bepaalde dingen die het medium zegt? Dan kun je er vanuit gaan dat je jouw medium nog niet gevonden hebt, en een nieuwe afspraak met een ander medium zult moeten inplannen.

Ook voor je een eerste keer langsgaat kun je al wat indrukken opdoen: mediums houden vaak een blog bij waarin ze vertellen over hun visies over het medium zijn. Kijk of je reviews vindt op het internet, en houd rekening met de aard van de commentaar: voelden mensen zich echt bedrogen, of ging het eerder om een stroeve sessie?


2. Overdreven uitspraken

Mediums die beweren moeiteloos contact te kunnen leggen met het dodenrijk, de toekomst foutloos denken te kunnen voorspellen of er van overtuigd zijn dat ze slechts één blik nodig hebben om je volledig te doorgronden, zijn doorgaans niet de meest betrouwbare mediums. Zoek naar een medium dat toegeeft dat zijn of haar gave beperkingen kent. Ook wil je een medium dat de tijd neemt je te leren kennen, zodat hij of zij je later advies op maat kan geven.

Mediums zijn ook maar mensen, al dan niet met een natuurlijke aanleg voor het bovennatuurlijke of etherische, en zijn in geen geval perfect. Zij die beweren over gaven te beschikken die enkel zij begrijpen, zitten vaak met waanbeelden en zijn slachtoffer van illusies.


3. Ontzettend dure mediums

Mediums die denken dat ze schrikwekkende bedragen mogen vragen voor hun diensten, daar blijf je best bij uit de buurt. Een goed medium ziet zijn gave niet in de eerste plaats als een manier van poen scheppen.

Zoek een medium met integriteit: hun prioriteit zou moeten liggen bij het bijstaan en helpen van anderen. Het is alleen maar logisch dat ze dit op een betaalbare manier doen, wanneer ze er echt op uit zijn de wereld en haar mensen vooruit te helpen. Is dit niet het geval, dan heb je niet te maken met een betrouwbaar medium.


4. Verschillende stijlen

Je hebt ontzettend veel verschillende soorten mediums, met elk hun eigen specialiteiten en visies. Zoek daarom naar een medium wiens visie bij de jouwe aansluit: hecht je bijvoorbeeld geen belang aan numerologie, dan ga je best niet in zee met een medium dat zich daarmee bezig houdt.

Als je nog niet weet wat voor medium je zoekt, kun je je best even inlezen in de verschillende soorten mediums en hun verdiensten.


5. Probeer het eens online

Hier op mediumkiezen.nl hebben we enkele mediums ter beschikking, maar ook op mediumastro.nl kun je gratis chatten met een medium naar keuze. Bij elk medium staat beschreven wat hun focus is, wat hun talenten zijn en welke diensten ze verlenen.

Op deze manier hoef je ook niet meteen hopen geld te investeren in je medium, en heb je de kans eerst af te tasten of een medium bij je past. Vlot het gesprek? Dan kun je een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek.

Bezoek Mediumastro.nl voor een gratis consult »


6. Praat met mensen die ervaring hebben met mediums

Ken je iemand die eerder al een medium bezocht? Dan kan het een goed idee zijn daar met die persoon over te praten. Vraag naar de dingen die voor jou belangrijk zijn: de stijl, de setting van het gesprek, hoe het medium een sessie afsluit of aanvangt, …

Misschien kan deze persoon je meteen een betrouwbaar medium aanraden. Houd natuurlijk wel de eerste tip die we je meegaven in gedachten: het is niet zo dat omdat je kennis goede ervaringen had met het medium, dat jij je ook goed zult voelen bij zijn of haar keuze.


7. Let op voor cold readings

We hadden het eerder al over contact leggen met overledene, en daar rechtstreeks mee verbonden zijn de cold readings. Het principe van cold readings is redelijk eenvoudig: het medium stelt een redelijk algemene, open vraag. Geef je een instemmend antwoordt, dan bevestigt het medium dat hij ‘dat net hoorde van de overledene’.

Dat gaat in de praktijk bijvoorbeeld zo:

Medium: “Is er wat twist over de erfenis?”
Klant: “Ja, er is wel wat wrevel over de verdeling.”
Medium: “Dat zei de overledene ook. Hij zou het fijn vinden als jullie er geen ruzie over zouden maken.”
Medium: “Had de overledene een huisdier?”
Klant: “Ja, zijn hond Rex. Die woont nu bij mij.”
Medium: “Hij bedankt je om zo goed voor Rex te zorgen. Hij zegt dat het deugd doet zijn oude vriend nog te zien kwispelen.”

Deze cold reading techniek kan ook gebruikt worden wanneer men de toekomst beweert te voorspellen. Het medium zal instemmend reageren op alles wat je aanbrengt, en zal trachten je antwoorden aan te vullen voor je ze gegeven hebt.

Een manier om je te wapenen tegen cold readings is zelf zo min mogelijk informatie vrij te geven, en te kijken hoe het medium zich vervolgens uit die situatie probeert te redden. Wanneer het bijvoorbeeld verder vraagt over een reeds besproken onderwerp, kun je een stilte laten vallen en kijken hoe hij of zij daar verder op in gaat.

Wordt het medium plots te moe om verder te gaan met de sessie? Wanneer je al vermoedde dat er aan cold reading werd gedaan, heb je nu waarschijnlijk zekerheid.


8. Angstaanjagende mediums

Sommige mediums zijn erg gehecht aan een vleugje drama. Ze vinden het leuk aan te kondigen dat er binnenkort iemand zal sterven, voorspellen de vreselijkste ziektes of zien heel binnenkort een treinongeluk aankomen.

Dit soort mensen is eerder op zoek naar sensatie dan naar iets anders, en vindt zijn cliënteel vaak in doemdenkers en mensen met aanleg voor angstigheid en vrees. Bezorgt het medium je het gevoel vervloekt, gedoemd of verloren te zijn? Lijkt het plezier te scheppen uit het doen van onaangename voorspellingen? Dan is het tijd om een nieuw medium te zoeken.


9. Mediums die overal meteen een oplossing voor klaar hebben

Wanneer je medium beweert elk probleem waar je mee zit te kunnen oplossen, heb je te maken met een onbetrouwbaar medium. Hoewel een medium zeker in staat zou moeten zijn je te gidsen op je levenspad, is er geen enkele gids die al je pijn, zorgen en verdriet in een handomdraai kan doen verdwijnen.

Een goed medium weet dat er uit pijn, zorgen en verdriet vaak heel wat te leren valt, en dat deze dingen deel zijn van het leven. Pijn en verdriet zijn noodzakelijke hordes op onze levensweg. De aanwezigheid van zorgen, al dan niet gegrond, heeft vaak een oorzaak of is op zijn minst een signaal dat er iets moet veranderen.

Een betrouwbaar medium zal er dan ook alles aan doen je dit zo te proberen doen inzien. Het is veel schadelijker dat soort dingen te onderdrukken dan ze een plaats te geven en in hun waarde te laten. Ga dus op zoek naar een medium dat verdriet, pijn en zorgen als geldende dingen des levens ziet.


Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Algemeen

Dit artikel is geschreven door Margot Janssens

Als kind werd ik me helemaal betoverd door alles wat zich in magische sfeer bevond. Ik voelde, en voel me nog steeds ontzettend aangetrokken tot het mysterieuze, het feeërieke en het occulte. Gelukkig houd ik daarbij wel de voeten op de grond. Later evolueerde die aantrekking naar een meer spirituele beleving van het leven, iets waar ik tegenwoordig heel wat steun in vind. Mijn voornaamste passie ligt echter in het schrijven.

Benieuwd naar wat ik zoal schrijf en geschreven heb? Neem dan zeker eens een kijkje op mijn website.

blank

Chat gratis met een professioneel Medium

Start nu
medium die
Lorence
 • Engelenreader
 • Astroloog
 • Medium
Start gratis chat
medium die
Johanna & Gertjan
 • Pendelen
 • Lichtgidsen
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Liam
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Medium
Start gratis chat
medium die
Wiebe
 • Pendelen
 • Paragnost
 • Zesde zintuig
Start gratis chat
medium die
Estelle
 • Helderziend
 • Paragnost
 • Relatie Coach
Start gratis chat
medium die
Gilbert
 • Pendelen
 • Foto reading
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Louise
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Lichtgidsen
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement
consult Gratis Medium Chat