23 juni 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Madame Lenormand (36 waarzegkaarten) + dagkaart trekken

Madame Lenormand (36 waarzegkaarten) + dagkaart trekken

Laatst bijgewerkt: 13 juni 2022

Lenormand is de meest bekende kaartenlezer uit de geschiedenis. Zij voorspelde o.a. de roem en succes van Napoleon, maar ook zijn ondergang. Zij haalde haar inspiratie vooral uit de tarot. De Lenormand kaarten zijn ontworpen volgens de inzichten van Lenormand en werden geïntroduceerd door Madame Breteau, die destijds een student was van Lenormand.

De klassieke kaarten van Lenormand worden al eeuwen gebruikt. De Amerikaanse kunstenaar Marchetti heeft een nieuw kaartendeck ontwikkeld: de ‘’Gilded Reverie Lenormand’’, in Nederland uitgebracht als ‘’Lenormand van Vergulde Visioenen’’.


Gratis Lenormand dagkaart trekken

Klik op de kaart voor jouw persoonlijke Lenormand dagkaart:


Uitleg Madame Lenormand waarzegkaarten

De kaarten van Lenormand zijn een populair kaartendeck waarbij gebeurtenissen en feiten uit het verleden en het verloop in de nabije toekomst gemakkelijk kan worden afgelezen. Ze zijn in verhouding vrij gemakkelijk ontworpen en dus ook vrij gemakkelijk af te lezen. Om dit goed te kunnen is het wel belangrijk dat je de betekenis van de kaarten leert kennen. In de moderne kaarten van Lenormand staat op elke kaart een kort rijmpje wat het duiden van de kaarten makkelijker maakt.


Verschillende leggingen van de Lenormand

De kaarten links van de centrale focuskaart (1, 4 en 7) vertegenwoordigen het verleden. De kaarten in de verticale lijn met de centrale focuskaart (2, 5 en 8) vertegenwoordigen het heden. De kaarten rechts van de centrale focuskaart (3, 6 en 9) vertegenwoordigen de toekomst. De centrale focuskaart (5), vertegenwoordigt het algemene antwoord op de vraag of het thema. Eventueel kan je ook de lijnen nog diagonaal lezen. Diagonaal 1 zijn de kaarten 1, 5 en 9. Diagonaal 2 zijn de kaarten 3, 5 en 7. Deze geven inzicht in hoe de situatie wordt beïnvloed en hoe de dingen kunnen verlopen.

5×5 legging

De 5×5 legging is een simpele, snelle legging die gedetailleerd antwoord geeft op je vraag. Net als de 3×3 legging is dit een lineaire kaartlegging die je kunt lezen van links  naar rechts. De 5×5 legging kan inzicht geven in een situatie en advies geven over wat je kunt doen. Daarnaast kan het ook een voorspelling van de toekomst geven. De basis is precies hetzelfde als bij de 3×3 legging. De kaarten links van de centrale kaart (1 en 2) vertegenwoordigen het verleden. De kaarten in de verticale lijn van de centrale focuskaart (3) vertegenwoordigen het heden. De kaarten rechts van de centrale focuskaart (4 en 5) vertegenwoordigen de toekomst.

Het lezen van de kaarten

Bij het 5×5 leggen leg je simpelweg 5 kaarten van links naar rechts op een rij. De centrale focuskaart (3), geeft de algemene boodschap van de kaartlegging. Hierna lees je kaart 1, 2, 4 en 5 individueel. Daarna worden de 5 kaarten van links naar rechts in groepen gelezen om een verhaal te vormen. Dit betekent kaart 1 en 2, kaart 3 en 4 en kaart 4 en 5. Als laatste wordt er gespiegeld: kaarten 1 en 5 en kaarten 2 en 4 worden in combinatie gelezen.

Grand tableau legging

De Lenormand Grand Tableau is één van de meest gebruikte methodes om de Lenormand kaarten te lezen. Het staat voor ‘’Het grote geheel’’. Het is een voorspellingslegging die gebruikt maakt van alle 36 Lenormand kaarten en daarmee inzicht geeft in het leven van de vraagsteller. Het geeft je de mogelijkheid om gedetailleerde antwoorden te krijgen op verschillende aspecten van je leven en hoe deze aspecten zich met elkaar verbinden.

Er zijn twee typen legging van de Grand Tableau, de 9×4 en de 8×4+4. Je legt de kaarten uit in 4 rijen van 9 kaarten (9×4) of in 4 rijen van 8 kaarten met 4 kaarten eronder (8×4+4).

Voorbeeld van de 8X4+4 legging


Het lezen van de Lenormand kaarten

Je zoekt in de legging de heer op als je een man bent of de dame als je een vrouw bent (of voor de persoon voor wie je de kaarten leest natuurlijk). Dit is je persoonskaart of centrale focuskaart. De kaarten in de verticale lijn van de persoonskaart weergeven het heden (in bovenstaande illustratie zou dit betekenen: kaarten 5, 13, 21 en 35 omdat ik lees voor een vrouw).

De kaarten die in de horizontale rij van de persoonskaart liggen, weergeven de hoofdthema’s (kaarten 25 tot en met 32). De kaarten boven de persoonskaart staan voor je gedachten, wat er in je hoofd zit. Dit zijn vaak zaken die nog niet concreet zijn of waar je (nog) geen grip op hebt. De kaarten onder de persoonskaart zijn de zaken die wel al concreet zijn en waar je wel grip op hebt.

Alles links van de persoonskaart omschrijft het verleden, alles rechts omschrijft de toekomst. Het is van belang dat je de kaarten leert lezen als combinatie. Het geeft namelijk een blik in het verleden, het heden en de toekomst en hoe alles elkaar uiteindelijk beïnvloed met betrekking tot jou vraag.


Betekenis van alle 36 Lenormand kaarten

Het Lenormand kaartendek heeft 36 kaarten. Hieronder zal ik ze genummerd benoemen en een korte uitleg geven.

Afbeelding Ruiter

1. Ruiter

Kaart: Harten negen
Positief/negatief: Positief
Basiskaart: Liefdeskaart
Sleutelwoorden: Nieuws, communicatie en het denken

Korte uitleg: Het kan zijn dat je nieuws kan verwachten over iets wat je bezighoudt. Het kan ook zijn dat je onderweg bent van een situatie waarin je niet tevreden bent naar een nieuwe situatie waar je eigenlijk naar toe wilt. Daarnaast kan het betekenen dat je bezoek kunt verwachten van iemand die belangrijk voor je is of dit in de toekomst voor je kan zijn.

Afbeelding Klavers

2. Klavers

Kaart: Ruiten zes,
Positief/negatief: Positief
Basiskaart: Gelukskaart
Sleutelwoorden: Hoop, vertrouwen, stijgende lijn en geluk

Korte uitleg: Bij deze kaart moet je denken aan innerlijk geluk. Deze kaart staat ook voor zelfvertrouwen en vertrouwen in eigen kunnen. Mocht je in een situatie zitten waarin je last hebt van tegenslagen, betekent deze kaart dat hier binnenkort gelukkig een einde aan zal komen.

Afbeelding Schip

3. Schip

Kaart: Schoppen tien,
Positief/negatief: Positief
Basiskaart: Geldkaart

Sleutelwoorden: Reizen, verhuizing, handelen en financiën
Korte uitleg: Het schip staat symbool voor reizen. Het kan hier gaan om een werkelijke reis, maar ook om een spirituele reis. Deze kaart kan er op duiden dat je je vertrouwde omgeving achterlaat. Het kan daarnaast wijzen op handel of het afsluiten van een zakelijke overeenkomst.

Afbeelding Huis

4. Huis

Kaart: Harten heer
Positief/negatief: Positief
Basiskaart: Familiekaart
Sleutelwoorden: Huiselijke omstandigheden, veiligheid en voorspoed

Korte uitleg: Je huis is de basis van alles. Thuis is de plek waar je tot jezelf komt en je veilig voelt. Deze kaart kan ook duiden op het feit dat je omringd gaat worden door liefde, omdat je je in huis kunt omringen door je dierbaren. Deze kaart wijst (net als de klaveren) op verbetering.

Afbeelding Boom

5. Boom

Kaart: Harten zeven
Positief/negatief: Negatief
Basiskaart: Gezondheidskaart

Sleutelwoorden: Ziekte, gezondheid, er is iets niet in orde
Korte uitleg: De boom staat voor ziekte en gezondheid, waarin de takken en wortels onze levensenergie symboliseren. De boom alleen is lastig te duiden en het is daarin van belang dat het wordt geduid in combinatie met de andere kaarten. Ligt de boom het dichtst bij de persoonskaart, dan wijst dit op ziekte. Als dit niet bij de persoonskaart ligt dan hoef je je op gebied van gezondheid geen zorgen te maken. Als de boom bij andere kaarten ligt waarop bomen staan, dan worden je wensen verhoort. Daarnaast duid deze kaart op groei en levenservaring.

Afbeelding Wolken

6. Wolken

Kaart: Klaver heer
Positief/negatief: Negatief
Basiskaart: Strijdkaart
Sleutelwoorden: Blokkades, problemen, obstakels en moeilijkheden

Korte uitleg: Achter de wolken schijnt te zon.. Je zit op dit moment midden in de problemen en ervaart hindernissen.

Afbeelding Slang

7. Slang

Kaart: Klavervrouw
Positief/negatief: Negatief
Basiskaart: Waarschuwingskaart
Sleutelwoorden: Misleiding, leugens, bedrog, verwarring, dromen en fantasie

Korte uitleg: De slang staat symbool voor het kwaad. De slang duidt op het kwaad dat soms onverwachts bij je binnensluipt. Denk je slecht over iemand anders? Kijk eens goed naar je eigen denkpatronen, want je eigen hart is ook niet zo zuiver als je zou willen. De slang kan er ook op wijzen dat je behoedzaam te werk moet gaan bij een bepaalde kwestie.

Afbeelding Lijkkist

8. Lijkkist

Kaart: Ruiten negen
Positief/negatief: Negatief
Basiskaart: Transformatiekaart

Sleutelwoorden: Transformatie, loslaten en het einde van iets
Korte uitleg: Deze kaart geeft een zorgelijke situatie aan en geeft aan dat er een einde komt aan iets wat waardevol voor je is. Het kan ook aangeven dat het tijd is om bepaalde gevoelens of denkpatronen los te laten. Dit kan samengaan met materieel verlies. Het positieve: de kaart staat voor het afsluiten van het oude en het begin van het nieuwe.

Afbeelding Ruiker

9. Ruiker

Kaart: Schoppen vrouw
Positief/negatief: Positief
Basiskaart: Gelukskaart

Sleutelwoorden: Cadeau, schoonheid, geluk en vrede
Korte uitleg: De ruiker symboliseert liefde, geluk en schoonheid. Het duidt op een geschenk of cadeau wat je gaat krijgen. Dit kan materiaal zijn, maar ook immaterieel. Het duidt op het geluk wat je staat te wachten.

Afbeelding Zeisen

10. Zeisen

Kaart: Ruiten boer
Positief/negatief: Negatief
Basiskaart: Strijdkaart

Sleutelwoorden: Gevaar, bezinning, dreiging en angsten
Korte uitleg: De zeis wijst op dreigend gevaar. Het kan ook wijzen op een mogelijke breuk of een onverwacht einde van een situatie. Deze kaart is vooral een waarschuwing: is dit pad echt de juiste?

Afbeelding Roede

11. Roede

Kaart: Klaver boer
Positief/negatief: Negatief
Basiskaart: Strijdkaart
Sleutelwoorden:  Strijd, onenigheid, ruzie en boosheid

Korte uitleg: Deze kaart staat voor ruzie en strijd. De kaarten die er omheen liggen bepalen de aard van de strijd. Als er bijvoorbeeld een positieve kaart bij de roede ligt, dan kan het zijn om iets wat uiteindelijk de lucht klaart.

Afbeelding Vogels

12. Vogels

Kaart: Ruiten zeven
Positief/negatief: Neutraal
Sleutelwoorden: Voorbijgaand verdriet en kortdurend ongemak

Korte uitleg: Deze kaart symboliseert dat de problemen of het verdriet van voorbijgaande aard is en staat voor inspiratie. Het is een kaart die je helpt je problemen te overwinnen en zo verder te komen.

Afbeelding Kind

13. Kind

Kaart: Schoppen boer
Positief/negatief: Positief
Basiskaart: Wenskaart
Sleutelwoorden: Openheid, creativiteit en waardering

Korte uitleg: Deze kaart staat voor openheid, integriteit en prettige ervaringen met anderen. Daarnaast wijst het naar het kind in het algemeen. Deze kaart geeft aan dat je kunt rekenen op steun van de mensen om je heen of het duidt op vernieuwing in je leven.

Afbeelding Vos

14. Vos

Kaart: Klaver negen
Positief/negatief: Negatief
Basiskaart: Waarschuwingskaart
Sleutelwoorden: Sluwheid, wantrouwen en bedrog

Korte uitleg: Niet iedereen heeft het altijd goed met je voor! Het kan zijn dat iemand die zich als vriend voor jou opstelt achter je rug om over jou praat. De vos is een waarschuwingskaart: wees niet te goed van vertrouwen.

Afbeelding Beer

15. Beer

Kaart: Klaver tien
Positief/negatief: Neutraal
Sleutelwoorden: Afgunst, jaloezie, moederlijke bescherming en schepping

Korte uitleg: Deze kaart kan meerdere betekenissen hebben. De kaart symboliseert de oerkracht: de scheppende kracht die alles mogelijk maakt. Het staat ook symbool voor vrolijkheid en plezier, maar dit wordt andere mensen vaak misgund. Daardoor kan de kaart ook gelezen worden als afgunst en jaloezie. De beer kan je laten zien wat je jezelf meer zou moeten gunnen.

Afbeelding Ster

16. Ster

Kaart: Harten zes
Positief/negatief: Positief
Basiskaart: Succeskaart

Sleutelwoorden: Nieuw begin, idealen, succes en doelgerichtheid
Korte uitleg: Deze kaart duidt op succes bij het realiseren van je plannen. Jou idealen komen tot stand met een sterke wil en doelgerichtheid. Het gaat ook om het krijgen van nieuwe ideeën, die de moeite waard zijn om te onderzoeken.

Afbeelding Ooievaar

17. Ooievaar

Kaart: Harten vrouw
Positief/negatief: Positief
Basiskaart: Familiekaart

Sleutelwoorden: Verhuizing, nieuw begin, geboorte en verandering
Korte uitleg: De symbolische betekenis van deze kaart is het nieuwe begin. Deze kaart kan staan voor verandering van omstandigheden, verhuizing, nieuwe baan etc.

Afbeelding Hond

18. Hond

Kaart: Harten tien
Positief/negatief: Positief
Basiskaart: Familiekaart

Sleutelwoorden: Vriendschap, loyaliteit, integriteit en trouw

Korte uitleg: De hond is een echte trouwe vriend. Jij hecht veel waarde aan trouwe vriendschappen. De hond staat daarnaast voor goed nieuws, geluk in de liefde en vrolijkheid.

Afbeelding Toren

19. Toren

Kaart: Schoppen zes
Positief/negatief: Neutraal
Sleutelwoorden: Lang leven, ambitie, isolement en groei

Korte uitleg: De toren staat voor de levensloop van een mens, voor carrière maken en ambities. Let wel op, want hij waarschuwt ook voor hebzucht en eerzucht. It’s lonely at the top.. Daarnaast kan het zijn dat de toren er op wijst dat je een muur om jezelf heentrekt zodat anderen niet echt bij je kunnen komen en je dingen niet wilt en kunt toelaten.

Afbeelding Tuin

20. Tuin

Kaart: Schoppen acht
Positief/negatief: Neutraal
Sleutelwoorden: Contacten, plezier, saamhorigheid en vriendschap

Korte uitleg: Deze kaart staat voor veranderingen die kunnen leiden tot een prettig gezelschap. Het kan daarnaast ook duiden op valse vriendschappen. Als laatste kan het zijn dat je jou creativiteit gaat ontwikkelen.

Afbeelding Berg

21. Berg

Kaart:  Klaver acht
Positief/negatief: Negatief
Basiskaart: Strijdkaart
Sleutelwoorden: Inspanning, verdriet, eenzaamheid en hindernis

Korte uitleg: Je ervaart een grote hindernis die je belemmerd je doel te bereiken. Je kunt je hierdoor eenzaam en onbegrepen voelen of het idee hebben dat de berg niet te overwinnen valt. Het gaat je echter wel voldoening geven wanneer het lukt, onder andere doordat je zelf gegroeid en ontwikkeld bent door je eigen inspanningen om je doel wel te behalen.

Afbeelding Weg

22. Weg

Kaart: Ruiten vrouw
Positief/negatief: Neutraal
Sleutelwoorden: Beslissingen, twijfels, keuzes en kruispunten

Korte uitleg: Deze kaart symboliseert een kruispunt in je leven. Je moet keuzes gaan maken ten opzichte van dit kruispunt.

Afbeelding Muizen

23. Muizen

Kaart: Klaver zeven
Positief/negatief: Negatief
Basiskaart: Waarschuwingskaart
Sleutelwoorden: Schade, verlies, gemis en diefstal

Korte uitleg: Deze kaart geeft aan dat er mogelijk profiteurs zijn die je zullen benadelen. Het positieve is dat het kan blijken dat je verlies betekent dat je nieuwe keuzes kunt maken.

Afbeelding Hart

24. Hart

Kaart: Harten boer
Positief/negatief: Positief
Basiskaart: Liefdeskaart

Sleutelwoorden: Levensvreugde, liefde en optimisme
Korte uitleg: Deze kaart duidt op levensvreugde en geluk. Als jij je openstelt kun je liefde op je pad verwachten, omdat mensen graag in jou gezelschap zijn. Je zit in een positieve en optimistische fase in je leven en je staat open voor nieuwe relaties.

Afbeelding Ring

25. Ring

Kaart: Klaver aas
Positief/negatief: Neutraal
Basiskaart: Relatiekaart

Sleutelwoorden: Partnerschap, verbinding en relaties
Korte uitleg: De ring staat symbool voor verbinding met mensen die voor jou belangrijk zijn. De ring kan ook een breuk in een relatie aangeven, een verbinding die verbroken wordt of juist een verbinding die verbroken zou moeten worden.

Afbeelding Boek

26. Boek

Kaart: Ruiten tien
Positief/negatief: Neutraal
Sleutelwoorden: Leerproces, geheimen en verdringing

Korte uitleg: De kaart van het onbekende, de geheimen. Dit kunnen geheimen zijn voor anderen, maar ook voor jezelf. Vlucht niet weg voor dingen die je dwars zitten, maar kom ze onder ogen.

Afbeelding Brief

27. Brief

Kaart: Schoppen zeven
Positief/negatief: Neutraal
Basiskaart: Boodschapkaart
Sleutelwoorden: Realisme, ontvankelijkheid en nieuws

Korte uitleg: Deze kaart staat symbool voor nieuws. Je kunt nieuws verwachten in een bepaalde situatie of kwestie, dus is het belangrijk om hier voor open te staan.

Afbeelding Heer

28. Heer

Kaart:  Harten aas.
Positief/negatief: Neutraal
Basiskaart: Persoonskaart
Sleutelwoorden: Standvastig, mannelijk en rechtlijnig

Korte uitleg: De heer staat voor de eigenschappen die vaak aan mannen worden toebedeeld, zoals kracht, strijd en standvastigheid.

Afbeelding Vrouw

29. Vrouw

Kaart: Schoppen aas
Positief/negatief: Neutraal
Basiskaart: Persoonskaart
Sleutelwoorden: Creativiteit, vrouwelijkheid en diplomatie

Korte uitleg: Deze kaart symboliseert de eigenschappen die vaak aan vrouwen worden toebedeeld, zoals creativiteit, emoties, tederheid, diplomatie en creativiteit.

Afbeelding Lelie

30. Lelie

Kaart: Schoppen heer
Positief/negatief: Positief
Basiskaart: Familiekaart
Sleutelwoorden: Promotie, bescherming, geluk en begeleiding

Korte uitleg: Je kunt vooruitgang verwachten! Je kunt rekenen op zorgen van iemand uit je omgeving. Het staat voor immaterieel geluk.

Afbeelding Zon

31. Zon

Kaart: Ruiten aas
Positief/negatief: Positief
Basiskaart: Geldkaart

Sleutelwoorden: Inzicht, zelfvertrouwen, moed en geluk
Korte uitleg: De komende tijd zit het je mee! Je ziet de zonnige kant van het leven. Daarnaast zul je intuïtief en vastberaden de juiste keuzes kunnen maken.

Afbeelding Maan

32. Maan

Kaart: Harten acht
Positief/negatief: Positief
Basiskaart: Werkkaart
Sleutelwoorden: Maatschappelijk succes, werk, loopbaan en inspiratie

Korte uitleg:  Deze kaart duidt erop dat jij heel goed weet wat je wilt en je laat inspireren. Het wijst ook op je eigen mogelijkheden tot succes, als je uitgaat van je eigen kracht kom je veel verder dan dat jezelf van ten voren had gedacht.

Afbeelding Sleutel

33. Sleutel

Kaart: Ruiten acht
Positief/negatief: Positief
Basiskaart: Geldkaart
Sleutelwoorden: Oplossing en afsluiten

Korte uitleg: De sleutel opent alle deuren en poorten, maar om deze te kunnen openen moeten eerst andere deuren gesloten worden. Heb jij de moed hiervoor?

Afbeelding Vissen

34. Vissen

Kaart: Ruiten heer
Positief/negatief: Positief
Basiskaart: Geldkaart
Sleutelwoorden: Succes, winst en overvloed

Korte uitleg: Je zaken zijn de komende tijd gunstig gezind en eventuele financiële problemen weet je straks met succes te overwinnen. Het zou ook kunnen wijzen op een behoefte aan liefde en genegenheid, maar ook op dat vlak staat je iets positiefs te wachten.

Afbeelding Anker

35. Anker

Kaart: Schoppen negen
Positief/negatief: Positief
Basiskaart: Familiekaart
Sleutelwoorden: Geluk in zaken, stabiliteit, houvast en grote liefde

Korte uitleg:  Het kan zijn dat je een nieuwe liefde ontmoet, of dat je weer open staat voor liefde. Het kan ook zijn dat in een oude liefde nieuwe leven wordt geblazen. Van oudsher is het een huwelijkssymbool.

Afbeelding Kruis

36. Kruis

Kaart: Klaver zes
Positief/negatief: Negatief
Basiskaart: Strijdkaart
Sleutelwoorden: Tegenslag, pech, afwachten en vertraging.

Korte uitleg: Je zit in een periode met tegenslagen, maar vechten heeft geen zin. Je moet afwachten tot deze periode voorbij is.


Verschil tussen Lenormand en tarot

Er zijn veel verschillen tussen de Lenormand en Tarot kaarten, die ik hieronder zal gaan toelichten.

Hoeveelheid kaarten
Tarot heeft een dek van 78 kaarten, opgedeeld in de grote en kleine Arcana. De Lenormand heeft maar 36 kaarten.

Lezen van de afbeeldingen
De meeste Lenormand decks hebben afbeeldingen van speelkaarten. Bij de Lenormand kaarten zijn de afbeeldingen die erop staan relatief onbelangrijk. Dit in tegenstelling tot de tarotkaarten, waarbij de afbeeldingen juist erg belangrijk zijn. In de tarotkaarten maakt elk detail van de kaart uit, ieder element, de kleur, positie van de afbeelding etc. Dit bepaald allemaal hoe een kaart gelezen wordt en wat voor informatie een kaart afgeeft.

Kenmerken van positief of negatief
Daarnaast worden de Lenormand kaarten gekenmerkt als positief, neutraal of negatief. Tarotkaarten hebben dit niet, ze worden niet geduid in goed of slecht.

Lenormand leest altijd rechtop
Bij Lenormand wordt de kaart altijd rechtop gelezen, de betekenis verandert niet als de kaart ondersteboven ligt. Dit in tegenstelling tot de tarot, waarbij als de kaart ondersteboven ligt, de betekenis van de kaart ook wordt omgekeerd.

Individueel en gecombineerd kaarten lezen
Tarot staat bekend om het inzicht geven van psychologische inzichten, het toont waarom iemand iets in een bepaalde situatie doet. Lenormand staat bekend om het voorspellen van gebeurtenissen en het aangeven wat er in het verleden is gebeurd. De tarotkaarten worden individueel gelezen. Om tot de betekenis van de kaart te komen wordt deze normaal gesproken gecombineerd met de positie in de kaartlegging. De Lenormand kaarten moeten worden gelezen in paren of combinaties om alle informatie te kunnen tonen.

3×3 legging
De Lenormand 3×3 legging wordt ook wel de vierkant van 9 of de vierkantlegging genoemd. Het bestaat uit 9 kaarten, opgedeeld in 3 rijen van 3. Deze legging wordt niet alleen gebruikt in de Lenormand, maar wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in de tarot. Je kunt deze manier gebruiken om direct antwoord te krijgen op je vraag of voor de nabije toekomst. De 3×3 legging focust zich op de primaire omstandigheden.


Lenormand beter of slechter dan tarot?

Nee, Lenormand is niet beter of slechter dan tarot. Het zijn twee totaal verschillende systemen die beiden antwoord kunnen geven op een vraag. De één is hiermee niet beter dan de ander. Je kiest op basis van wat voor jou goed voelt. Zoals altijd is jou gevoel hierin leidend, dus laat je onderbewustzijn spreken!


consult

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kaartlegging
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Dorothy
 • Engelenreader
 • Pendelen
 • Lichtgidsen
Start gratis chat
medium die
Jill
 • Engelenreader
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Charissa
 • Heldervoelend
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Eline & Freek
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
medium die
Feike
 • Lichtgidsen
 • Paragnost
 • Relatie Coach
Start gratis chat
medium die
Tim & Tessa
 • Medium
 • Specialist in droomverklaringen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Ivar
 • Astroloog
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading