19 september 2019: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Alles over de aartsengelen legging

Alles over de aartsengelen legging

Laatst bijgewerkt: 7 mei 2019

De aartsengelen orakelkaarten zijn ontwikkeld door Doreen Virtue. Zij is een Amerikaans spiritueel psycholoog en werkt veel met engelen in haar boeken, kaarten en workshops. Doreen Virtue geeft aan dat de kaarten zijn ontwikkeld op basis van de boodschappen die zij heeft gekregen van de aartsengelen. Haar aartsengelen orakelkaarten zijn gebaseerd op de engelentherapie. Engelentherapie is een spirituele helingmethode. Beschermengelen en aartsengelen worden in deze therapie gebruikt om je leven in harmonie te brengen.


Basis uitleg aartsengelen legging

Het kaartendeck ‘boodschappen van de engelen’ van Doreen Virtue heeft in totaal 45 kaarten en gaat uit van de 15 aartsengelen. Elke aartsengel heeft in dit kaartendeck drie kaarten met een boodschap en elke aarstengel gaat over een specifiek onderwerp, zoals heling, liefde of bescherming.  Deze kaarten helpen je om direct contact te kunnen leggen met de aartsengelen en de aartsengelen om advies en leiding te vragen. De kaarten zijn gemakkelijk te leggen en te lezen en helpen je daarmee om een goed antwoord te krijgen op alle aspecten in je leven. De vragen zijn simpel te stellen aan de aartsengelen, dit kunnen ook open vragen zijn. Dit deck biedt de mogelijkheid om antwoorden van de engelen te ontvangen over elk aspect van je leven.


Voordat je aartsengelen kaarten gaat leggen

Voordat je gaat kaarten leggen (welke vorm van kaarten dan ook), hou rekening met de volgende dingen. Zorg ervoor dat je in een voor jou veilige en rustige omgeving bevindt. Schudt alle kaarten, waarbij je alle kaarten aanraakt zodat jou energie kan worden opgenomen door de kaarten.  In geval van de aartsengelen legging: nodig de engelen uit om zich bij jou te voegen. Dit doe je simpelweg door te ontspannen en je energie op de kaarten te focussen.  Geef aan dat je de engelen vraagt om advies en begeleiding. Stel vervolgens een vraag aan de engelen.


Leggings vormen aartsengelen

Bij het aartsengelen tarot worden er maar twee soorten legging gebruikt. Je kan ervoor kiezen om elke dag een dagkaart te trekken. Deze kaart weerspiegelt het heden en laat zien hoe jij op dat moment in je vel zit. Het kan je laten zien wat je tegenslagen en lichtpunten worden vandaag.

De andere manier is het leggen van drie kaarten. De eerste kaart staat voor het verleden, de tweede kaart voor het heden en de derde kaart voor de toekomst.


Het lezen van de aartsengelen kaarten

Het aartsengelen kaartendeck heeft een uitgebreid boekje waarin precies staat uitgelegd wat de kaarten betekenen. Het is belangrijk om te onthouden dat je de rust en tijd moet nemen om de kaarten te lezen. Zoals ik hierboven al heb geschreven staat van links naar rechts de kaarten voor verleden, heden en toekomst. Laat de afbeeldingen en teksten van de kaarten langzaam op je inwerken en bekijk hoe dit past in jou vraag of situatie.


Verschil tussen klassiek tarot en aartsengelen tarot

De tarotkaarten zijn gebaseerd op metafysische concepten zoals de astrologie. Aartsengel kaarten zijn gebaseerd op de etherische rijken. De aartsengel kaarten zorgen voor een connectie met de engelen met als doel advies en sturing te verkrijgen. Zowel tarot als engelenkaarten zijn er dus met als doel om een antwoord te krijgen op de vragen in je leven.


Beschermengelen

Binnen deze therapie wordt er geloofd dat iedereen een beschermengel heeft en dat deze engelen Gods wil voor vrede verrichten. Doreen gelooft dat als je jezelf openstelt, je boodschappen van je beschermengel kan ontvangen en daardoor vrediger kunt leven.


Alle vijftien aartsengelen

De aartsengelen worden benoemd en beschreven in de Koran, de Christelijke bijbel en de Hebreeuwse bijbel. Verdeeld over deze drie zijn er in totaal vijftien aartsengelen. Elke aartsengel is gespecialiseerd in een aspect of onderwerp. Aartsengelen worden gezien als de boodschappers van God en zijn er om te beschermen en te leiden. Ik zal hieronder de aartsengelen toelichten.

Ariël
Leeuw van God
Ariël is de beschermer van de elementen van de natuur.

Azraël
Hij die God helpt
Azraël kan je helpen met het verwerken van verdriet op emotioneel en spiritueel niveau.

Michaël
Hij die is als God
Deze aartsengel komt voor in de Islam. Michaël wordt gezien als de engel die je bevrijdt van angsten en je beschermt. Deze engel wordt standaard afgebeeld met het bevrijdende zwaard. Hij staat symbool voor levenskracht. Door je te ondersteunen bij je angsten en je hierin te beschermen, helpt hij je om je bewust te worden van je schaduwkant en deze te accepteren en te ontwikkelen in licht. Hij maakt je hiermee bewust van je eigen kracht en leert je om trouw te blijven aan je jezelf en je intuïtie.

Gabriël
God is mijn kracht
Deze aartsengel komt ook voor in de Islam. Hij is de boodschapper die Maria vertelde dat ze een zoon zou krijgen. Gabriël helpt de personen gericht op communicatie en kunst. Ze staat symbool voor daadkracht. Ze stimuleert je open te staan voor je innerlijk kind en moedigt aan om zorgenvrij te zijn. Gabriël wordt veelal afgebeeld met een trompet, die symbool staat voor een boodschap.

Uriël
Vuur van God
Deze aartsengel komt voor in de Christelijke bijbel. Uriël waarschuwt en is daarmee de engel van profetie en openbaring. Hij helpt je om met je innerlijke wijsheid contact te maken. Dit heeft verband met je kruinchakra, waar boodschappen doorkomen. Uriël wordt daarnaast geassocieerd met de weerelementen. Uriël leidt onze zielen terug naar de liefde en wordt dan ook veelal opgeroepen voor zaken over de liefde.

Raphael
God geneest
Raphael komt uit de Christelijke bijbel. Hij is de helende aartsengel en representeert waarheid, concentratie en heling. Raphael wordt veelal afgebeeld als een jongeman met een brede hoed met een veer. Hij heeft een staf met twee slangen, het symbool van de genezer. Hij kan worden opgeroepen voor zaken met betrekking tot genezing, opvoeding, schrijven en zelfexpressie. Op het hoogste spirituele niveau staat hij voor de spirituele gids.

Chamuel
Hij die God ziet
Chamuel beschermt ons als we willen werken aan een zelfverzekerde basis van onszelf, waarmee we in staat zijn betekenisvolle relaties aan te gaan en te onderhouden.

Haniël
Glorie van God
Haniël helpt om spirituele en paranormale vermogens te ontwikkelen.

Jeremiël
Genade van God
Jeremiël leidt zielen die zijn overgegaan met het overzien van hun leven. Jeremiël helpt je om inzicht te krijgen in je eigen leven en hoe je verder moet gaan.

Jophiël
Schoonheid van God
Hij helpt ons om een stap op de plaats te zetten en zo de schoonheid om ons heen te kunnen zien, ook als we door drukte en stress die schoonheid even niet meer kunnen zien. Hij helpt daarnaast kunstenaars en helpt om meer inspiratie te krijgen.

Raguel
Vriend van God
Hij zorgt ervoor dat de wil van God kan worden uitgevoerd door te zorgen dat de aartsengelen samenwerken. Hij kan ons ondersteunen als we ons niet begrepen voelen en zorgt ervoor dat je je eigen kracht gaat (h)erkennen.

Raziël
Geheim van God
Hij helpt om esoterische zaken te begrijpen en paranormale gaven te ontwikkelen. Hij staat dicht in de buurt van God en kent daarmee ook de geheimen van God.

Zadkiël
Rechtvaardigheid van God
Zadkiel zorgt ervoor dat mensen niet oordelen. Dit doet hij onszelf, ons eigen licht in onszelf te laten zien.

Metatron
Metatron wordt beschreven in het Jodendom. Hij is één van de twee aartsengelen die ooit sterfelijk zijn geweest, maar mocht opstijgen naar het rijk van de aartsengelen. Metatron wordt binnen het Jodendom beschouwd als de hoogste van de aartsengelen. Hij wordt afgebeeld in de kroon van de levensboom. Hij zuivert je van donkere energieën. Daarnaast wordt hij geassocieerd als beschermer van de nieuwetijdskinderen.

Sandalphon
Sandalphon wordt ook beschreven in het Jodendom. Sandalphon zegt dat je gebed wordt verhoord en beantwoord, maar het antwoord kan anders zijn dan dat wat wij willen of verwachten. Zijn belangrijkste taak is dan ook het doorgeven van onze boodschappen aan God. Sandalphon wordt gezien als de andere aartsengel die ooit sterfelijk is geweest. Sandalphon kan je helpen je spirituele gaven te ontwikkelen en je eigen waarheid uit te spreken. Hij kan je leren om daadkrachtig, maar toch vriendelijk te zijn. Hij wordt geassocieerd met muziek en is ook voelbaar in muziek.


Tarot, Lenormand of aartsengelen kaarten?

Tja, nu wordt het wel steeds lastiger. In eerdere artikelen heb ik al beschreven over de tarotkaarten en de Lenormand kaarten. Nu komen de aartsengelen kaarten daar dus nog bij. In het vorige artikel over de Lenormand kaarten beschreef ik het ook al en daar blijf ik ook bij. Volg je gevoel. Geen van de drie kaartendecks zijn goed of fout. Geen van de drie kaartendecks past op dezelfde manier bij jou als bij mij. Waar je voor gaat, is op basis van jou gevoel en intuïtie.


Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Kaartlegging

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Ik ben Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Daarnaast hou ik  van lezen en wandelen in het bos met mijn stuiterbal Kelpie Zyan.

Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en sinds afgelopen maand is mijn boek Alfrún uit. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien. Daarnaast geloof ik in de kracht van de natuur, de elementen van de natuur en dat de natuur ons in principe alles biedt wat wij nodig zijn.

Wil jij een gratis reading van een online medium?

Bekijk nu
medium die
Barend
 • Medium
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Kim
 • Relatie Coach
 • Heldervoelend
Start gratis chat
medium die
Gabriella
 • Helderhorend
 • Medium
Start gratis chat
medium die
Peter en Deborah
 • Heldervoelend
 • Lichtgidsen
 • Paragnost
Start gratis chat
medium die
Claire
 • Astroloog
 • Heldervoelend
 • Helderhorend
Start gratis chat
medium die
Zohra
 • Lichtgidsen
 • Engelenreader
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Yvonne
 • Medium
 • Specialist in droomverklaringen
 • Foto reading
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2019 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement