23 juni 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Horoscoop sterrenbeeld Vissen: karakter, carrière & liefde

Horoscoop sterrenbeeld Vissen: karakter, carrière & liefde

De Vissen; intuïtief, sympathiek, gevoelig en fantasierijk. Toch kan de Vissen ook pessimistisch, overgevoelig en beïnvloedbaar zijn. Deze mensen zijn romantisch en zorgen ervoor dat hun partner niets tekort zal komen. Ze zijn niet materialistisch aangelegd en zullen snel tevreden zijn. Ze hebben een behoefte aan privacy en zijn het soms nodig om zichzelf terug te trekken. Als kinderen zijn deze kinderen al sterk intuïtief. Daardoor ontgaat het sterke intuïtieve karakter van de Vissen ook soms, omdat ze immers niet anders gewend zijn.

Deze vrolijke personen zijn op zoek naar een langdurige en sterke relatie. Het is niet het type wat een leidinggevende functie zal ambiëren, ze gedijen beter in een gelijkwaardige functie binnen een klein team. Voor zichzelf opkomen is niet altijd hun sterkste kracht, daarom ondersteunen de geboortestenen hierin. Wat we nog meer te weten kunnen komen over de Vissen lees je in dit uitgebreide artikel.

De Vissen – 20 februari tot en met 20 maart


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Algemene kenmerken van de Vissen

De Vissen is een vrouwelijk, veranderlijk teken en valt onder de watertekens. Het symbool wat bij de Vissen hoort is Neptunus. Vrouwelijke tekens zijn intuïtieve, ontvankelijke mensen. Ze zijn geneigd naar zelfbeschouwing en introspectief gedrag. Veranderlijke tekens zijn mensen die flexibel, productief en veranderlijk kunnen zijn. Deze mensen kunnen mentaal overbelast raken, wat leidt tot egoïstisch gedrag, besluiteloosheid en disbalans. Watertypes zijn emotioneel en ontvankelijk. Ze gaan voornamelijk af op hun (onderbuik-)gevoel. Ze hebben moeite om hun gevoelens te uiten en doen dit alleen als de ander echt veilig genoeg voelt. Neptunus staat voor intuïtie en vaagheid.


De vier subtypes van de Vissen

Goldschneider en Elffers deden onderzoek naar het karakter van mensen in combinatie met hun geboortedag. Uit dit onderzoek kwamen 48 persoonlijkheden naar voren, gekoppeld aan de sterrenbeelden. Dit onderzoek legt een combinatie tussen psychologie en astrologie. Hieronder omschrijf ik de specifieke kenmerken van de vier persoonlijkheden van het sterrenbeeld Vissen.

Vissen 1 – 20 februari tot en met 27 februari

Deze Vissen is idealistisch. Ze denken veel na over spiritualiteit en religie en praten hier graag over met anderen. Ze blijven graag op de hoogte van actualiteiten in de wereld en vergroten graag hun alledaagse kennis. Deze mensen zijn betrokken met anderen en hebben sterke overtuigingen.

Vissen 2 – 28 februari tot en met 7 maart

Dit type Vissen is rustig, tolerant en openhartig. Ze hebben sterke innerlijke drijfveren. Deze mensen zijn liever alleen dan in grote groepen. Ze hebben dan ook een kleine persoonlijke kring. Door hun gepassioneerde karakter met hun sterke drijfveren maken ze grote pieken en diepe dalen mee. Dit type Vissen kan daar goed mee omgaan.

Vissen 3 – 8 maart tot en met 15 maart

Dit type Vissen heeft een sterke intuïtie. Deze mensen kunnen balans en evenwicht aanbrengen in tegenstrijdigheden. Ze zijn goed in het inspireren van anderen en beschikken over veel mensenkennis. Hiermee zijn ze in staat om veel te bereiken. Deze mensen moeten er goed opletten dat ze hun fantasie niet verwarren met de werkelijkheid.

Vissen Ram – 16 maart tot en met 20 maart

Dit type Vissen combineert het gevoelige en emotionele karakter van de Vissen met het koppige en vurige karakter van de Ram. Door hun tegenstrijdige karaktereigenschappen, kunne ze veranderlijk zijn. Toch zijn het directe en daadkrachtige mensen. Ze zullen niet snel tot een compromis komen. Deze mensen vinden het soms lastig om geduldig te zijn en blijven.


Het basiskarakter van de Vissen

De Vissen is het laatste teken uit de dierenriem. Ze hebben een grote behoefte aan privacy. Ze zwemmen in diepe wateren, met een hang naar spiritualiteit. Deze mensen hebben een sterke intuïtie. Door de combinatie van spiritualiteit en intuïtie zijn het mensen die nog weleens als helderziende of medium kunnen werken. Neptunus geeft de Vissen de mystieke geaardheid. De Vissen laat zich soms leiden door religie in de hoop zijn diepste innerlijk te ontdekken. Neptunus is ook verantwoordelijk voor het sterke verlangen naar privacy.

Het zijn mensen met een liefde voor natuur en dieren en ze gaan dan ook liefdevol om met dieren. Deze mensen zijn in staat tot zelfopoffering. Hun intuïtie zal zich uitbreiden tot alles wat energie heeft. De meeste Vissen zijn zich hier niet van bewust, omdat ze dit simpelweg al hun hele leven ervaren. Door hun gevoelige en emotionele karakter voelen ze zich snel gekwetst. Ze voelen spanningen bij personen en in situaties en ruimtes haarfijn aan. Het is dan ook niet snel mogelijk om iets te verbergen voor de Vissen. Maar geen zorgen, je kan het de Vissen gerust vertellen. Het zijn namelijk zeer medelevende en sympathieke personen die tactvol omgaan met verdriet. Het zijn over het algemeen vrolijke mensen.

Dit sterrenbeeld wordt gezien als één van de meest positieve tekens van de dierenriem. Ze zijn niet materialistisch aangelegd en zijn niet veel nodig om gelukkig te zijn. De Vissen houdt zich bezig met problemen van anderen. Ze hopen dat de problemen zichzelf oplossen. Met hun eigen problemen houden ze zich minder bezig. Ze hebben soms de neiging om te leven vanuit emoties in plaats van verstand. Toch zijn ze intellectueel. Ze houden niet van discipline.


Positieve eigenschappen van de Vissen

 • Gevoelig
 • Intuïtief
 • Behulpzaam
 • Fantasierijk
 • Onbaatzuchtig
 • Sympathiek

Deze mensen zijn fantasierijke mensen die vredelievend zijn. Vissen zijn gevoelige, meelevende mensen die goed kunnen luisteren. Deze mensen zijn begripvol en vergevensgezind. Deze mensen hebben een opgewekt en charmant karakter. Ze worden dan ook gezien als mensen waar het prettig is om mee om te gaan. Het zijn idealisten met een aangeboren intelligentie, diepe inzichten en creatieve inspiratie. Ze zetten zich graag in voor het goede doel. Ze zijn altijd behulpzaam, sympathiek en zacht. Deze mensen zijn naast fantasierijk ook nog eens creatief. Ze zijn veelzijdig, vlug van begrip en staan open voor nieuwe ideeën.


blank

Negatieve eigenschappen van de Vissen

 • Idealistisch
 • Pessimistisch
 • Overgevoelig
 • Beïnvloedbaar
 • Geheimzinnig

Het nadeel van de Vissen is hun besluiteloosheid. Ze hebben een gebrek aan daadkracht wat er toe kan leiden dat de Vissen doelloos ronddobbert. Ze kunnen dan passief en lui overkomen. Ze kunnen overgevoelig zijn waardoor er onbalans kan ontstaan. Ze worden dan labiel en voelen zich schuldig. Ze hebben soms moeite om zich duidelijk uit te drukken. De Vissen kan de neiging hebben om zichzelf te kwellen. Daarnaast hebben ze nog weleens de neiging om hun fantasie/droomwereld aan te zien voor werkelijkheid en daardoor de werkelijke wereld uit het oog te verliezen. Ze zijn ook geneigd te proberen te ontsnappen aan de werkelijkheid door weg te kruipen in hun fantasiewereld.


De Vissen als man

De mannelijke Vissen is sympathiek en zachtmoedig. Deze mannen zijn gemakkelijk in de omgang met anderen. Ze zijn emotioneel en voelen ook de emoties van anderen goed aan. Hij heeft nog wel eens de neiging om de emoties van anderen op zichzelf te betrekken waardoor ze zichzelf gaan afsluiten. Deze man is geen type wat de leiding neemt, op gelijk niveau als anderen zal hij beter functioneren. Als hij wel een leidinggevende functie heeft, doet hij zijn best om zelfstandige en verantwoordelijke mensen te trainen. Hij leeft graag ontspannen en zorgeloos en is zowel in zijn privéleven als op het werk mensen nodig die verantwoordelijk zijn. Hij kan zich goed aanpassen als de omgeving het goede met hem voor heeft. De mannelijke Vissen is romantisch aangelegd en zorgt ervoor dat zijn partner niets tekort komt.


De Vissen als vrouw

De vrouwelijke Vissen is emotioneel en sensitief. Ze is mensen om haar heen nodig die haar zachte karakter waarderen en haar kunnen doorgronden. Ze houdt niet van ruzies of boze gevoelens. Als iemand haar kwetst kan ze zich wel beledigd voelen. Ze is niet het type wat extreem hard werkt. Ook is ze niet erg goed in het maken van moeilijke beslissingen. Toch is het een erg behulpzame vrouw. Deze vrouw is iemand nodig die haar kan ondersteunen als het lastig wordt en is dus een daadkrachtige en standvastige partner nodig. Als ze teveel stress heeft kan ze last krijgen van haar emotionele karakter. Toch kan deze vrouw gelukkig en succesvol zijn als ze heeft besloten waar ze naar toe wil werken in haar leven.


De Vissen als kind

Deze kinderen zijn veel liefde nodig in hun opvoeding. Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen te weinig en te veel liefde geven. Als deze kinderen te veel liefde ontvangen kan het zijn dat ze op latere leeftijd weinig emotioneel weerbaar zijn. Als ze te weinig liefde krijgen zullen ze zich snel eenzaam gaan voelen. Deze kinderen hebben niet veel vrienden. Ze zijn liever thuis. Deze kinderen zijn liefdevol en warm. Ze komen vaak wijs over. Ze voelen zich snel gekwetst, door hun sensitieve en emotionele karakter. Deze kinderen laten opstandig en afstandelijk gedrag zien als ze zich gekwetst voelen. Deze kinderen moeten dan ook leren om voor zichzelf op te komen. Naast gevoelig, sensitief en emotioneel zijn deze kinderen ook intuïtief. Het zijn kinderen die geen structuur lijken te hebben. Dit komt omdat ze aan directe behoeftebevrediging doen. Deze kinderen zullen dus geen zin hebben om te eten als het eten op tafel staat, ze gaan eten wanneer ze honger hebben.

Het zijn kinderen met een meegaand karakter. Ouders moeten er opletten dat ze deze kinderen niet een schuldig gevoel geven of het gevoel geven dat ouders gekwetst zijn. Deze kinderen zullen dan namelijk direct hun gedrag aanpassen, ook als het zichzelf beschadigd. Deze kinderen zijn fantasierijk en zijn geneigd om in hun eigen fantasiewereld te blijven leven. Door de gevoeligheid en intuïtie van deze kinderen zullen ze spanningen in een omgeving haarfijn aanvoelen. Het zijn kinderen die houden van dieren en de natuur. Ze worden rustig van de natuur en krijgen er energie van.

Deze kinderen hebben soms behoefte om zichzelf af te zonderen. Doordat deze kinderen geneigd zijn om in hun fantasiewereld te leven, zien ze soms het verschil tussen realiteit en fantasie niet meer. Kinderen geboren onder het sterrenbeeld Vissen kunnen veranderlijk en/of tegenstrijdig gedrag laten zien. Deze kinderen leven al op vroege leeftijd mee met anderen en voelen liefde voor alles wat leeft. Het probleem met deze kinderen is dat ze makkelijk te beïnvloeden en misleiden zijn.


Ouders van een Vissen

Het is voor de ouders van Vissen kinderen belangrijk dat ze zich realiseren dat deze kinderen zeer gevoelig en emotioneel zijn. Ze voelen zich snel schuldig over iets en voelen zich gemakkelijk gekwetst. Daarom is het belangrijk geen ruzie te maken waar de Vissen kinderen bij zijn. Ze zullen altijd de schuld bij zichzelf neerleggen. Het is belangrijk dat ouders deze kinderen helpen en steunen. Zo zullen ze leren dat de werkelijkheid niet beangstigend is en ze uit hun droomwereld kunnen stappen. Ze hebben geen baat bij een strenge opvoeding, deze kinderen kunnen het beste met de fluwelen handschoen benaderd worden. Het is van belang dat ouders deze kinderen leren dat ze zich niet altijd gekwetst hoeven te voelen en dat ze voor zichzelf moeten opkomen. Deze kinderen hebben veel liefde nodig in hun opvoeding.


De Vissen in de liefde

De Vissen is trouw, loyaal, zachtaardig en gepassioneerd. Deze mensen zijn op zoek naar een langdurige relatie. Ze zijn het nodig om een sterke band te voelen met hun partner. In een relatie zijn het geen initiatiefnemers. Ze zijn trouw en zorgzaam. Deze mensen zijn optimistisch en vrolijk ingesteld in een relatie en zijn niet bang om hun genegenheid te tonen.

Dit sterrenbeeld is romantisch en emotioneel. Als ze een partner hebben gevonden zullen ze hier met heel hun hart voor gaan. Doordat ze zo fantasievol zijn, zijn ze nog weleens geneigd te  streven naar een onrealistisch beeld van een relatie. Mede hierdoor kunnen ze jaloers en bezitterig overkomen. Ze houden er niet van als hun partner teveel met anderen optrekt. Ze zijn een partner nodig die hun gevoelige en emotionele karakter begrijpt. Ze genieten van romantische aandacht, complimentjes en liefdevolle woordjes. In een relatie zijn het gevers en geen nemers. De Vissen heeft een zorgzaam maar tegelijkertijd sterke partner nodig.

Welk sterrenbeeld past bij de Vissen?

De perfecte match voor de Vissen is de Schorpioen. De Schorpioen is net als de Vissen trouw en op zoek naar een langdurige relatie. De Vissen is zorgzaam in een relatie en kan daarmee de jaloerse gevoelens van de Schorpioen afnemen. Door het optimistische en vrolijke karakter van de Vissen, staat de Vissen open voor nieuwe uitdagingen die de Schorpioen nodig heeft in zijn/haar relatie. Ze kunnen een intuïtief wederzijds begrip in elkaar vinden.

De Vissen past ook goed bij de Kreeft en de Waterman.


Carrière en werk van de Vissen

De Vissen heeft structuur en overzicht nodig op het werk om stress te voorkomen. Werk waarin ze snel moeten handelen en zich snel moeten aanpassen past dan ook niet goed bij ze. Voor de Vissen is het belangrijk dat ze zich op hun gemak voelen op het werk. Op het werk kunnen ze creatief en fantasievol zijn, mits ze de juiste ondersteuning krijgen om controle en structuur te behouden. Ze kunnen goed ideeën omzetten in realistische plannen. Deze liefdevolle mensen hebben een open houding en houden niet van ruzies. Daardoor zullen ze in staat zijn om goed te kunnen samenwerken met anderen. Doordat ze emoties van anderen goed aanvoelen kunnen ze ook goed luisteren naar hun collega’s en ze ondersteunen wanneer ze emotionele problemen ervaren. Deze mensen kunnen vanwege hun diverse karaktereigenschappen en interesses diverse beroepen aannemen.


De Vissen als ascendant

De ascendant is het teken dat aan de oostelijke horizon rees op het moment en de plaats van je geboorte. De ascendant wordt ook wel het rijzende teken genoemd. Je ascendant beschrijft hoe je reageert op anderen, wat je persoonlijke stijl is en hoe jij jezelf uitdrukt. Het weergeeft hoe jij op anderen overkomt, vooral bij een eerste indruk. Daarnaast staat het ook symbool voor je kwaliteiten, karakter en persoonlijkheid en de dingen die jij nodig hebt om zingeving te kunnen geven aan je leven.

Als laatste laat het zien hoe jij mensen binnenlaat. In principe is je ascendant een ander sterrenbeeld dan je horoscoop (zonneteken), met enkele uitzonderingen. Een ascendant in het teken van water zoals de Vissen, wijst vaak op gevoeligheid en sensitiviteit. Jij gaat op je gevoel af en stemt dit af op de omgeving. Jouw gevoelens uit je alleen als de situatie of de andere persoon voor jou veilig genoeg voelt. Je ervaart een bepaald wantrouwen tegenover de wereld en gaat over het algemeen af op je ‘’onderbuikgevoel’’.

Hoe jij je ascendant kunt berekenen kun je lezen in dit artikel.


Geboortesteen passend bij de Vissen

Volgens de oude regels hoort bij de Vissen de geboortesteen  lapis lazuli en turkoois. Volgens de traditionele regels horen de aquamarijn en de amethist daar ook bij.

Lapis lazuli

Lapis lazuli bevordert de spirituele vaardigheden, de spirituele kracht, wijsheid en innerlijke rust. Dit kristal zorgt ervoor dat je jouw eigen innerlijke waarheid vindt en helpt je om deze te accepteren. Dit kristal stimuleert eerlijkheid en oprechtheid. Het bevordert de creativiteit en objectiviteit. Het stimuleert het keelchakra, wat helpt bij het uiten van emoties, blokkades en meningen.

Aquamarijn

Aquamarijn werkt kalmerend op de geest en het lichaam. Het stimuleert oprechtheid, eerlijkheid en tolerantie. Dit kristal zorgt ervoor dat je je meer onbezorgd, ontspannen en vrolijk voelt. Het stimuleert de communicatie. Het zorgt er ook voor dat je jouw visie beter kan overdragen aan anderen. Dit kristal zorgt er voor dat je doelgericht, volhardend en dynamisch wordt. Het bevordert spirituele groei en de intuïtie. Daarnaast zorgt dit kristal voor helderheid als je je verward voelt.

Amethist

De amethist staat bekend om zijn beschermende en zuiverende werking. Dit kristal stimuleert je zelfinzicht en zorgt ervoor dat je eerlijk bent tegenover jezelf. Dit kristal helpt om inzicht te verkrijgen in je eigen emotionele processen, zodat je (onverwerkte) emoties kan verwerken. Het stimuleert daarnaast de intuïtie en spirituele groei.

Turkoois

Turkoois is een krachtig kristal. Dit kristal stimuleert het evenwicht. Hij zorgt voor innerlijke en kalmerende rust, maar werkt tegelijk opbeurend bij vermoeidheid of uitputting. Dit kristal helpt bij depressieve gevoelens, stemmingswisselingen, angst en paniek. Het stimuleert het zelfinzicht en gaat destructief gedrag tegen. Dit kristal beschermt tegen negatieve energie en ondersteunt bij creatief probleemoplossend denken en vergroot de empathie. Daarnaast werkt dit kristal zuiverend en zorgt het voor balans in de energiebanen.

P.S. Een aantal van deze kristallen zijn uitgebreid beschreven. Neem daarvoor hier eens een kijkje.


Vertaling van het sterrenbeeld Vissen

In het Nederlands noemen we dit sterrenbeeld Vissen. In het Engels en in het Latijns noemen we dit sterrenbeeld Pisces.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Horoscoop
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Matteo
 • Relatie Coach
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Gianna
 • Paragnost
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Mia
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Jill
 • Engelenreader
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Charissa
 • Heldervoelend
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Marlo
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Eline & Freek
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading!