21 april 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Horoscoop sterrenbeeld Maagd: karakter, carrière & liefde

Horoscoop sterrenbeeld Maagd: karakter, carrière & liefde

De Maagd; een vrouwelijk en geaard teken. Betrouwbaar, kritisch, nauwkeurig en bescheiden. Ze stellen hoge eisen aan zichzelf. Echter, deze eigenschappen kunnen gemakkelijk omslaan tot te perfectionistisch (pietluttig) gedrag en een gebrek aan zelfvertrouwen. Dit sterrenbeeld kan zijn emoties gemakkelijk geborgen houden, waardoor ze mysterieus overkomen op anderen. Van binnen zijn het juist emotionele en gevoelige personen. De mannelijke Maagd houdt niet van onrecht en de vrouwelijke Maagd is zorgzaam en gepassioneerd.

Als kind is dit sterrenbeeld al vroeg zelfstandig. Op liefdesgebied zijn ze op zoek naar een veilige en stabiele relatie. In een beroep waarin ze intellectueel worden uitgedaagd kunnen ze volledig tot bloei komen. De geboortesteen voor dit sterrenbeeld focust op het beschermen tegen negatieve energie. Wat kunnen we nog meer leren over dit sterrenbeeld? In dit artikel lees je er alles over.

De Maagd datum – 24 augustus tot en met 23 september


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Algemene kenmerken van de Maagd

De Maagd is een vrouwelijk, veranderlijk teken en valt onder de aarde tekens. Het symbool wat bij de Maagd hoort is Mercurius. Vrouwelijke tekens zijn intuïtieve, ontvankelijke mensen. Ze zijn geneigd naar zelfbeschouwing en introspectief gedrag. Veranderlijke tekens zijn mensen die flexibel, productief en veranderlijk kunnen zijn. Deze mensen kunnen mentaal overbelast raken, wat leidt tot egoïstisch gedrag, besluiteloosheid en disbalans. Aardetypes zijn vriendelijk, betrouwbaar, doelgericht en niet flexibel. Deze mensen hebben een natuurlijke kalmerende en rustgevende uitstraling. Hierdoor brengen ze dit gemakkelijk over op anderen. Ze ondersteunen anderen door ze eerst goed te laten aarden voordat er belangrijke beslissingen worden genomen. Mercurius staat voor communicatie en intellect.


De vier subtypes van de Maagd

Goldschneider en Elffers deden onderzoek naar het karakter van mensen in combinatie met hun geboortedag. Uit dit onderzoek kwamen 48 persoonlijkheden naar voren, gekoppeld aan de sterrenbeelden. Dit onderzoek legt een combinatie tussen psychologie en astrologie. Hieronder omschrijf ik de specifieke kenmerken van de vier persoonlijkheden van het sterrenbeeld Maagd.

Maagd 1 – 24 tot en met 31 augustus

Het type Maagd geboren in de eerste periode, is een betrouwbare en evenwichtige persoonlijkheid. Deze mensen zijn praktisch ingesteld en scheppen orde in de chaos. Het zijn mensen die niet echt van aandacht houden en niet in het middelpunt van de belangstelling hoeven te staan. Het zijn mensen die graag solitair werken, maar daardoor er wel voor moeten oppassen dat ze niet misbruikt worden door anderen. Dit type Maagd is namelijk erg behulpzaam en kan oplossingsgericht denken en werken.

Maagd 2 – 1 tot en met 8 september

Dit type Maagd is veeleisend. De eisen die ze stellen aan zichzelf en anderen zijn hoog. Dit zijn mensen die kritisch en perfectionistisch zijn ingesteld. Deze mentaliteit verwachten ze ook van anderen. Deze mensen zijn tegelijkertijd vriendelijk en kunnen zachtmoedig en verfijnd zijn. Als deze mensen kritisch naar een ander zijn, maakt dit vaak indruk op anderen. Dit type Maagd moet leren om zichzelf kwetsbaar te durven opstellen.

Maagd 3 – 8 tot en met 15 september

Dit zijn mensen die een sterke wil hebben en recht op hun doel afgaan. Ze vergeten hierbij nog wel eens om rekening te houden met anderen. Het zijn zelfverzekerde, intellectuele personen. Ze zijn meevoelend voor anderen, maar omgaan met de emoties is niet hun sterkste kant. Het zijn mensen die analytisch zijn en ze houden niet van chaos. Hierdoor is het voor deze Maagd soms lastig omgaan met zijn/haar eigen emoties.

Maagd Weegschaal – 16 tot en met 23 september

Dit type Maagd combineert de praktische en perfectionistische aard van de Maagd met het evenwichtige en geraffineerde karakter van de Weegschaal. Dit type Maagd houdt van schoonheid en schoonheid speelt dan ook een grote rol in het leven van deze Maagd. Het zijn mensen die streven naar perfectie en harmonie. Door hun perfecte prestaties en gedrag komen ze op anderen nog wel eens oppervlakkig over.


Het basiskarakter van de Maagd

Dit sterrenbeeld is het enige sterrenbeeld wat wordt gerepresenteerd door een vrouw. De Maagd wil graag een nuttige functie in de maatschappij vervullen. Ze streven naar perfectie door kritisch op zichzelf te zijn. De Maagd hecht veel waarde aan orde, doelmatigheid en precisie. Deze mensen stellen hoge eisen aan zichzelf. Ze gedijen goed als ze kritisch en analytisch kunnen nadenken. Deze personen zijn zich vaak bewust van het feit hoe ze een gezond leven moeten leiden en letten op hun eet- en leefgewoonten.

De Maagd is goed in het oplossen van problemen en zal dan ook altijd hulp bieden. Voor hun naasten zullen ze altijd klaar staan. De Maagd heeft duidelijke doelen voor zichzelf en zal de route hier naartoe dan ook duidelijk uitstippelen. Het zijn betrouwbare mensen die dit ook verwachten van anderen. Belofte maakt immers schuld. Deze personen zullen niet elke dag contact zoeken met hun vrienden, maar blijven er desondanks wel altijd voor ze zijn. Ze houden niet van verassingen en voelen zich slecht op hun gemak als ze in een omgeving komen waar ze niks kennen. Het zijn emotionele en gevoelige mensen, die dit niet snel zullen tonen aan anderen. Dit maakt ze voor anderen een beetje mysterieus. De Maagd kan afstandelijk en kil overkomen als hij niet in balans is, maar is juist erg medelevend. Aan de andere kant komen ze juist vrolijk en meegaand over, als ze goed in hun vel zitten. Dan zijn ze naast vrolijk ook nog eens gevat en verstandig. Dit sterrenbeeld heeft een natuurlijke charme en charisma. Dankzij de eerlijkheid van de Maagd zijn ze ook puur. De Maagd heeft nagenoeg nooit bewust een slechte intentie.


Positieve eigenschappen van de Maagd

 • Bescheiden
 • Betrouwbaar
 • Nauwkeurig
 • Praktisch
 • IJverig
 • Intelligent
 • Behulpzaam
 • Analytisch

Het zijn echt harde werkers, die nuchter in het leven staan en intelligent zijn. De Maagd is erg goed in het doorgeven van kennis aan anderen. Het zijn ijverige, eerlijke, bescheiden en betrouwbare persoonlijkheden. Ze hebben een scherp oog voor details. Het zijn mensen die gemakkelijk nieuwe dingen leren. Dankzij de heersende planeet Mercurius zijn deze mensen over het algemeen welbespraakt, vindingrijk en energiek zijn. Het zijn vriendelijke mensen die anderen gemakkelijk een goed en geliefd gevoel geven. De Maagd zal altijd klaar staan voor zijn vrienden. Op de een of andere manier weten ze altijd wat een ander nodig heeft.


Negatieve eigenschappen van de Maagd

 • Inflexibel
 • Overdreven kritisch
 • Perfectionistisch
 • Kieskeurig
 • Veeleisend
 • Ongeduldig

Door het perfectionistische karakter van de Maagd, gefocust op details, kan het zijn dat ze het grote geheel niet meer overzien. Hierdoor kan de Maagd argwanend en pietluttig worden. De Maagd kan ook betweterig overkomen. Hij moet oppassen dat zijn bescheidenheid zich niet omzet in een gebrek aan zelfvertrouwen. Dit sterrenbeeld gaat confrontaties het liefst uit de weg. Ze kunnen zich gemakkelijk verschuilen achter een masker als ze boos of verdrietig zijn, terwijl ze voor anderen vrolijk overkomen. Als ze genoeg hebben van een situatie worden ze dan ook echt woedend, doordat ze het lang opkroppen.

Als de Maagd eenmaal boos is, is het moeilijk de Maagd te overtuigen van een andere mening. Ze gaan niet graag in discussie en zullen er eerder voor kiezen om weg te lopen uit de situatie. Dit sterrenbeeld kan door het eeuwige analyseren en kritische nadenken, omslaan in piekeren waardoor ze blokkeren en gaan twijfelen. Als de Maagd zelf iets nodig heeft, zullen ze dit niet gauw vragen aan anderen. Als deze personen vaak gekwetst zijn, kan het zijn dat ze niet gemakkelijk meer contact maken met anderen. Ze behouden een bepaalde gereserveerdheid en kijken eerst de kat uit de boom.


De Maagd als man

De mannelijke Maagd is nog kritischer dan de vrouwelijke Maagd. De mannelijke Maagd is perfectionistisch. Al het werk wat uit zijn handen komt zal perfect zijn en hij zal ook blijven controleren of anderen ook perfect werk afleveren. De mannelijke Maagd hecht veel waarde aan normen en waarden, in zijn privé leven en op de werkvloer. Hij houdt niet van onrecht en vind dat iedereen eerlijk behandelt moet worden. Als hij onrecht opmerkt, zal hij er alles aan doen om dit weer goed te maken. Hij houdt van harmonie en balans. Zijn oog voor detail en precisie breekt hem soms ook op. Hij is dan zo kritisch tegenover anderen dat hij anderen veroordeelt zonder te kijken of dit rechtvaardig is ja of nee.


De Maagd als vrouw

De vrouwelijke Maagd is gepassioneerd en liefdevol. Dit houdt ze echter verborgen achter een (ogenschijnlijk) onbewogen uiterlijk. De vrouwelijke Maagd heeft grote doelen die ze zelfverzekerd aanpakt. Familie en werk staan voor de vrouwelijke Maagd op nummer één. Hier zal ze veel tijd een aandacht aan besteden. Net als voor haar doelen, wil ze voor het werk en familie ook het beste. De vrouwelijke Maagd is nuchter en praktisch. Ze is zorgzaam en sympathiek tegenover haar naasten. De vrouwelijke Maagd is een persoon die goed in balans is, maar (te) veel nadenkt over hoe ze andere mensen kan plezieren.


blank

De Maagd als kind

Kinderen met het sterrenbeeld Maagd zijn een schone en nette omgeving nodig. Het zijn kinderen die duidelijke structuur nodig zijn. Het zijn nieuwsgierige kinderen die de wereld gaan ontdekken zodat ze de wereld kunnen begrijpen. Als kind zijnde streven deze kinderen al naar perfectie. Deze kinderen zijn wel bescheiden en kunnen leren dat perfectie niet altijd haalbaar is. Het zijn leergierige, kritische kinderen. Het zijn zelfstandige kinderen die graag anderen willen helpen. Ze zullen dan ook altijd proberen om nuttig te zijn en bijvoorbeeld de ouders helpen met koken. Het zijn daarnaast gevoelige, rustige, stille kinderen. Het zijn geen moeilijke kinderen, zodra de ouders doorhebben wat het kind prettig vindt. Deze kinderen zijn intelligent en hebben een goed oog voor detail, waardoor ze bijvoorbeeld goed zijn in woordspelletjes.

Door de gevoelige natuur van deze kinderen, zullen ze zich verlegen opstellen als ze zich niet op hun gemak voelen of als er vreemden zijn. Door deze zelfde gevoeligheid zijn het kinderen die moeilijk om kunnen gaan met kritiek of spot, omdat ze zich snel gekwetst voelen. Deze kinderen zijn op school gedisciplineerd en toegewijd en zullen zich snel ontwikkelen als hun intelligente brein continu uitgedaagd wordt. Door veel kennis te vergaren zullen ze meer zelfvertrouwen ontwikkelen. Dit kan op latere leeftijd of als volwassene voorkomen dat deze kinderen uitgroeien tot ongelukkig, verlegen of introverte persoonlijkheden. Deze kinderen kunnen soms autistisch overkomen, doordat ze hun eigen wereld gestructureerd en precies inrichten.

Deze kinderen zullen bekritiserend zijn naar anderen als ze boos op hen zijn. Deze kinderen hebben een complexe emotionele aard en zijn het nodig om te leren dat het oké is om hun gevoelens te uiten. Door de realistische en intelligente natuur van deze kinderen zijn ze snel in balans ten opzichte van hun fantasieën. Ze weten immers wat realistisch en haalbaar is.

Ouders van een Maagd

Deze kinderen zijn een gestructureerde omgeving nodig en gedijen het beste bij ouders die geordend zijn. Het is belangrijk dat de ouders aan het kind leren dat perfectie niet altijd haalbaar is. Deze kinderen hebben baat bij een vrije maar veilige omgeving waar ze de wereld zelf kunnen gaan ontdekken. Ouders kunnen deze kinderen ondersteunen door constante liefde en steun te bieden aan het kind. Hiermee stimuleren ze zijn zelfvertrouwen. Ook is het belangrijk dat ouders het kind stimuleren om de emoties te uiten. Ouders die deze kinderen iets willen bijbrengen, kunnen dit het beste doen door op een zachte maar logische manier met deze kinderen te praten. Als deze kinderen zich bedreigd voelen (bijvoorbeeld als ouders te boos worden), zullen ze in zichzelf keren.


De Maagd in de liefde

Maagden zijn kwetsbare en zachte persoonlijkheden. Om tot zelfexpressie te komen moeten ze zich veilig voelen. Ze zijn dus op zoek naar een stabiele relatie. Deze mensen zijn op zoek naar bevestiging van hun partner. Ze streven naar een gelijkwaardige relatie waarin partners iets voor elkaar kunnen betekenen. Ook in de liefde twijfelt de Maagd vaak dankzij de kritische persoonlijkheid van deze personen. Daardoor zullen ze niet zomaar een relatie aangaan. Als de Maagd zijn/haar partner heeft gekozen, zijn ze trouw en loyaal aan hun partner. Zij verwachten dit ook terug te krijgen.

De Maagd is niet romantisch ingesteld en zal ook in de relatie zijn/haar emoties vooral voor zichzelf houden. Desondanks zijn het wel hartstochtelijke mensen, maar hebben er geen behoefte aan om dit in het openbaar te tonen. Ook in een relatie is de Maagd geordend en hij/zij stelt hoge eisen aan de relatie en aan zijn/haar partner. De Maagd kan conservatief zijn in een relatie en ze houden niet van experimenteren.

De mannelijke Maagd in een relatie

De mannelijke Maagd is kalm en gevoelig in een relatie. Zijn partner zal hij altijd respectvol en als gelijke behandelen. Doordat de mannelijke Maagd zijn emoties moeizaam kan uitdrukken, kan dit leiden tot conflicten in de relatie. Hij is een partner nodig die hem een voorspelbare en veilige relatie kan bieden. Zijn partner moet dan ook niet impulsief zijn, want daar kan hij niks mee. Het liefst heeft hij een conventionele vrouw die met beide benen op de grond staat. De mannelijke Maagd is niet romantisch, maar wel trouw en loyaal. Hij zal het altijd opnemen voor zijn partner.

De vrouwelijke Maagd in een relatie

De vrouwelijke Maagd is diep van binnen gepassioneerd. Op anderen zal ze echter kil of afstandelijk kunnen overkomen. Ze staat met beide benen op de grond. De vrouwelijke Maagd speelt graag ‘hard to get’. Dit doet ze bewust, zodat een man niet te dicht bij haar kan komen en haar kan kwetsen. Om een vrouwelijke Maagd te veroveren zal je dan ook hard moeten werken en geduldig moeten zijn. Als de vrouwelijke Maagd uiteindelijk voor je gaat, zal ze toegewijd en loyaal zijn. In een relatie zijn ze conservatief en ordelijk en ze houden van voorspelbaarheid.

Welk sterrenbeeld past bij de Maagd?

De perfecte match voor de Maagd is de Stier. De Stier weet de Maagd te overtuigen tot een relatie dankzij zijn geduldige karakter. Net als de Maagd houdt de Stier van een veilige, stabiele en vertrouwde relatie. De Stier is gevoelig en op zoek naar bevestiging, evenals de Maagd. Toch is de Stier warm en sensueel, wat leven in de brouwerij brengt voor de Maagd.

De Maagd past ook goed bij de Steenbok. De Maagd is over het algemeen hygiënisch en geordend en kan daarnaast goed met geld omgaan. Dit past goed bij de trouwe en betrouwbare steenbok, die net als de Maagd stressvolle situaties liever vermijd.


Carrière en werk van de Maagd

De Maagd is een harde en intelligente werker. De Maagd is analytisch, onderzoekend, nauwkeurig en stipt. De Maagd is perfectionistisch en stelt hoge eisen aan zichzelf. Deze mensen zijn betrouwbaar en oprecht en toegewijd naar hun werk. De Maagd is zeer geschikt om zelf een bedrijf op te starten. De Maagd wil graag aardig geworden door zijn/haar collega’s en doet dan ook goed zijn best om goed op te kunnen schieten met zijn/haar collega’s. Echter, dit is soms lastig voor de Maagd. Door de kritische en perfectionistische aard van de Maagd kunnen ze slecht omgaan met collega’s die fouten maken of chaotisch werken. De Maagd wil perfectionistisch werk afleveren en zal boos op zichzelf zijn als dit niet lukt. Deze mensen zijn goed in het oplossen van problemen en conflicten, onder andere door hun vermogen om rationeel en analytisch te denken. Het analytisch denken richt zich ook tot personen, de Maagd is goed in het analyseren van de emoties van anderen en achterhaalt gemakkelijk de motieven van deze personen. In het werk komt de Maagd geheel tot bloei als hij/zij intellectueel wordt uitgedaagd. Zolang dit gebeurt, kan de Maagd zich in elk beroep wel schikken.


De Maagd als ascendant

De ascendant is het teken dat aan de oostelijke horizon rees op het moment en de plaats van je geboorte. De ascendant wordt ook wel het rijzende teken genoemd. Je ascendant beschrijft hoe je reageert op anderen, wat je persoonlijke stijl is en hoe jij jezelf uitdrukt. Het weergeeft hoe jij op anderen overkomt, vooral bij een eerste indruk. Daarnaast staat het ook symbool voor je kwaliteiten, karakter en persoonlijkheid en de dingen die jij nodig hebt om zingeving te kunnen geven aan je leven. Als laatste laat het zien hoe jij mensen binnenlaat. In principe is je ascendant een ander sterrenbeeld dan je horoscoop (zonneteken), met enkele uitzonderingen. Een ascendant in het teken van de aarde (de Maagd) zijn mensen die het leven praktisch en voorzichtig benaderen. Jij volgt je ervaringen en volgt dus sneller de bekende weg, zodat je risico’s kan beperken.

Hoe jij je ascendant kunt berekenen kun je lezen in dit artikel.


Geboortesteen passend bij de Maagd

Volgens de oude regels past bij het sterrenbeeld Maagd als geboortesteen de Peridoot en de Blauwe saffier. De nieuwe regels voegen hier de Amazoniet en de Zirkoon aan toe.

Peridoot

De peridoot werkt beschermend en reinigend. Het is een steen die je ondersteunt bij zelfstandigheid. Dit kristal helpt je om je eigen fouten te (h)erkennen en daarnaast opgekropte emoties en obsessies los te laten.

Blauwe saffier

De saffier werkt kalmerend en geeft wijsheid en inzicht. De saffier stimuleert het nuchter, kritisch en doelgericht denken. Daarnaast zorgt dit kristal voor een heldere geest. Dit kristal werkt dankzij zijn kalmerende werking ook stressverlagend. De blauwe saffier werkt naast de algemene (hierboven genoemde) kenmerken bevorderend op liefde, waarheid en zuiverheid. De blauwe saffier werkt harmoniserend en zorgt ervoor dat negatieve energie uit je lichaam gaat. Het stimuleert zelfexpressie en communicatie.

Amazoniet

De amazoniet helpt om balans en evenwicht te krijgen en behouden tussen de intuïtie en het verstand. Hij werkt beschermend tegen negatieve energie. Dit kristal werkt kalmerend bij verdriet, trauma’s, angsten, stress en stemmingswisselingen.

Zirkoon

De zirkoon helpt om energiebanen te deblokkeren. Het beschermt tegen negatieve energie. Dit kristal helpt je om goed te aarden. Hij zorgt voor een sterke verbinding tussen het aardse en de hogere energieën. Het helpt om voldoende motivatie en daadkracht te ontwikkelen om je dromen om te kunnen zetten tot realiteit. Daarnaast werkt dit kristal ook nog zuiverend en ontgiftend.


Vertaling van het sterrenbeeld Maagd

In het Nederlands noemen wij dit sterrenbeeld Maagd. In het Engels noemen ze dit sterrenbeeld Virgin of Maiden. In het Latijns wordt dit sterrenbeeld Virgo genoemd.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Horoscoop
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Dorothy
 • Engelenreader
 • Pendelen
 • Lichtgidsen
Start gratis chat
medium die
Martha
 • Helderziend
 • Medium
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Vlinder
 • Lichtgidsen
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Annefloor & Bas
 • Medium
 • Paragnost
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Merel
 • Helderhorend
 • Heldervoelend
 • Medium
Start gratis chat
medium die
Xavi
 • Astroloog
 • Helderwetend
 • Medium
Start gratis chat
medium die
Jort
 • Pendelen
 • Spiritueel Coach
 • Tarot
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading!