21 april 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Amazoniet: Werking en spirituele betekenis

Amazoniet: Werking en spirituele betekenis

Laatst bijgewerkt: 13 juni 2022

Amazoniet is familie van de mikroklien, een veldspaat. Door het lood wat in de steen zit krijgt het een groenblauwe kleur. Vroeger werd gedacht dat de groene kleur ontstond door koper in de steen, maar dit blijkt dus niet zo te zijn. De steen heeft soms witte vlekjes of strepen of een glinstering. Amazoniet wordt ook wel amazonesteen genoemd.


Amazoniet steen producten


Voor we beginnen met de Amazoniet

Toepassingen
Amazoniet kan je bij je dragen of op je lichaam dragen in een sieraad. Het kan ook op een plek op het lichaam gelegd worden voor enige tijd, waar het op dat moment nodig is om de helende werking te stimuleren. Van de amazoniet kan ook een essence gemaakt worden.

Reiniging en opladen
De amazoniet kan beter niet met water gereinigd worden. In (fel) zonlicht kan de steen verkleuren. Het is dus beter om de steen op te laden in maanlicht.


Spirituele werking en geschiedenis

Vroeger werden groene stenen zoals de amazoniet door de Egyptenaren geassocieerd met vruchtbaarheid en bescherming tegen het boze oog. De suffragettes, een beweging van vrouwen die streden voor gelijke rechten, gebruikten de amazoniet als embleem. De amazoniet wordt door de Indianen in het Amazonegebied nog steeds gebruikt als heilige steen. Zij geloven dat de steen het derde oog kan openen en energetische blokkades opheft.


Amazoniet sterrenbeeld en geboortemaand

Het is prachtig om een steen te kiezen dat bij je sterrenbeeld past. Let wel op, dit past niet altijd. Soms werkt die steen op dat moment niet voor jou. Zie hiervoor meer bij stenen kiezen in het artikel kristallenhealing: Hoe werkt dat?

De astrologie kan ons helpen om ons te leiden in het spirituele, terwijl de kristallen verbonden zijn met de aarde en daarmee ons kunnen helpen met helen. De kristallen halen energie uit alle elementen om ons heen. De sterren helpen ons om hiermee meer te leren over onszelf, de kristallen helpen ons om onze talenten en positieve eigenschappen te versterken en te ontwikkelen. Door een edelsteen te kiezen wat dichtbij je karakter ligt of wat past bij je geboortemaand of sterrenbeeld, kan de steen extra krachtig werken.

De amazoniet past bij het sterrenbeeld maagd en waterman.

Maagd
De maagd past bij het element aarde. De maagd is precies en verfijnd en komt daardoor bescheiden over. De maagd is kritisch en observerend en wacht geduldig af. Op de maagd kan je over het algemeen goed vertrouwen omdat ze betrouwbaar en nauwkeurig zijn. De maagd kan soms kil overkomen en moeizaam nieuwe relaties aangaan. Diep van binnen schuilen er echter veel emoties. De maagd kan dit moeizaam tonen omdat ze moeizaam anderen vertrouwen en bang zijn te veel van zichzelf te laten zien. Door de kritische blik kan het zijn dat de maagd alleen de eigen tekortkomingen erkent en niet de eigen kracht. De maagd is echter ook verstandig, vrolijk en meegaand. Ze leven mee met anderen en maken zich snel zorgen over anderen. De maagd heeft een natuurlijke charme over zich heen.

Waterman
De waterman past bij het element lucht. De waterman heeft een sterke wil en een krachtig karakter wat ze van nature aantrekkelijk maakt. Er zijn twee types watermannen. Het ene type is uitbundig en excentriek, terwijl het ander type juist verlegen en stil is. De waterman is een intelligent persoon die diep nadenkt. Ze zijn eerlijk en altijd op zoek naar de waarheid. Daardoor is de waterman vaak tolerant tegenover alle zienswijzen en zorgt deze persoon ervoor dat de waarheid van alle kanten belicht wordt. Daarentegen kan de waterman ook koppig en eigenwijs zijn, doordat ze alleen met juiste en goede argumenten kunnen worden overtuigd van een andere waarheid dan hun eigen. De waterman is trouw, vriendelijk en vindingrijk. Vaak zijn watermannen spiritueel intuïtief. Doordat ze op zoek zijn naar de waarheid kunnen ze zichzelf echter daarin te veel drijven en zichzelf uitputten.  Daardoor kunnen ze koel en afstandelijk of juist oververhit (op de teentjes getrapt) overkomen. De waterman is dan rust nodig om weer tot zichzelf te kunnen komen.

Werking van de amazoniet op de sterrenbeelden

De amazoniet kan de waterman ondersteunen om weer opnieuw balans te vinden tussen de emoties en het verstand. Doordat de waterman zichzelf kan verliezen in het zoeken naar de waarheid, kan de waterman kil of oververhit overkomen. Dit kristal zorgt ervoor dat de emoties weer worden gekalmeerd. De maagd ziet vaak alleen de eigen tekortkomingen en niet de eigen krachten. De amazoniet kan de maagd ondersteunen bij de negatieve gedachten en emoties die hieruit voortkomen. Bij zowel de maagd als de waterman kan dit kristal ondersteund werken doordat het helpt om voor zichzelf op te komen.

View this post on Instagram

Amazoniet; voor bescherming en balans.🙏✨💙💎 Ode naam zegt het al; is verbonden met het Amazone gebied. Ze brengt je innerlijke Amazone naar boven. En die zijn doelgericht en dulden geen aanval. Amazoniet beschermt je tegen negatieve energie van buitenaf. Maar ook bijvoorbeeld tegen elektromagnetische straling. Amazoniet werkt heilzaam op zowel het hart- als keelchakra. Gevoel en communicatie. Gevoel dat zeer sterk verbonden is met de maan en communicatie als in het uitspreken van datgene wat je werkelijk wilt, je gevoel onder woorden kunt brengen. Je kunt zeggen wat je niet wilt; waar je grenzen liggen. En wat zeg je werkelijk tegen jezelf? Ben je eerlijk of draai je erom heen. Praat eens met jezelf wanneer je in de spiegel kijkt; kijk en luister. Kijk jezelf aan en geloof je zelf wat je zegt of verdraai je de boel. Je schiet er niks mee op, behalve dat je jezelf in de maling neemt; en dat is zo zonde. Ze zijn er in de ruwe versie en in de geslepen zogenaamde zakstenen💎✨🌙🤩 #edelstenen #edelstenenliefde #chakra #kristallen #chakra #healer #healingcrystals #healing #chakracrystal #amazoniet #maanverlicht

A post shared by Spiritueel coach ~ leraar (@manou_maanverlicht) on


Werking van de verschillende soorten amazoniet

Alle edelstenen hebben een helende werking op verschillende gebieden en op verschillende manieren. Hieronder neem ik de werking van de kleuren en het kristalsysteem door. Daarnaast bespreek ik de helende werking van de seleniet op spiritueel gebied en de invloed op de chakra.

Kristalsysteem

De amazoniet heeft een triclien kristalsysteem. Het rooster is gevormd uit trapeziums. Het beschermt en opent de waarneming en maakt het gemakkelijker om andere dimensies te verkennen.

Chakra

De amazoniet stimuleert het hart- en keelchakra.Het hartchakra bevindt zich op het hart en gaat in op de liefde. De kleur die bij het hartchakra past is groen. De malachiet stimuleert liefde, inspiratie, openheid, positiviteit en oprechtheid. Als je hartchakra in balans is, is er een balans tussen geven en nemen. Je accepteert jezelf hoe jij bent en bent in staat om liefde te krijgen en geven.

Het keelchakra zit op de keel en is het centrum van de waarheid en de communicatie. Als dit chakra in balans is, kun je jezelf goed uitdrukken. Je communicatie is duidelijk en eerlijk en je bent ook in staat om goed te luisteren naar anderen. Als dit chakra niet in balans is kom je verlegen of onduidelijk over op anderen. Door liegen kan het chakra in onbalans raken en sluiten of blokkeren. Als dit chakra te actief is, komt dit  vaak doordat je te veel praat en niet in staat bent om naar anderen te luisteren.

Kleur

De amazoniet heeft een groenblauwe kleur. Groene kristallen bieden rust en evenwicht. Deze kristallen zijn vooral nuttig als energie tot rust gebracht moet worden of emoties afgevlakt moeten worden. Blauwe kristallen hebben een kalmerend effect en stimuleren zelfexpressie. Ze aarden spirituele energie en ondersteunen de intuïtie.

Spirituele werking, onderbewustzijn en ziel

Amazoniet helpt tegen elektromagnetische stralingen. Amazoniet werkt beschermend en kan daardoor ondersteunend werken bij mensen met hooggevoeligheid. Het werkt kalmeert en kan hiermee stemmingswisselingen neutraliseren. Het helpt om te gaan met verdriet, angst, trauma’s en rouw. Door zijn kalmerende en beschermende werking helpt het om emotionele balans terug te krijgen. Dit kristal helpt je om te gaan met negatieve gedachten en emoties. Het geeft wilskracht en motiveert om problemen aan te pakken en voor jezelf op te komen (en daarmee soms uit de slachtofferrol te stappen). De amazoniet zorgt ervoor dat verstand en gevoel met elkaar in balans komen en versterkt de intuïtie.

Lichamelijk

De amazoniet werkt zuiverend op het lichaam. Het helpt tegen magnetische stralingen zoals de stralingen van een mobiele telefoon. Amazoniet kan stofwisselinggebreken opheffen, waardoor het helpt bij calciumgebrek, de tanden, de huid en osteoporose. Door de zuiverende werking heft het ook blokkades in het zenuwstelsel op waardoor het een gunstige werking heeft op de spieren. Hij werkt daarnaast verzachtend bij schimmelinfecties, eczeem en menstruatieklachten.

Praktische en leuke weetjes over Amazoniet

 • Dit kristal is vernoemd naar de Amazone rivier.
 • De staat Maine in de Verenigde Staten gebruikt de amazoniet als nationale steen.
 • Amazoniet kan ook goed gebruikt worden als olie. Deze olie ondersteunt het zelfgenezend vermogen van het lichaam bij bijvoorbeeld (zon)verbrandingen.

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Stenen en Mineralen

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

Let op; de informatie over de stenen en mineralen op onze website is geen advies. Toepassing hiervan is op eigen verantwoordelijkheid. We raden je aan om bij serieuze problemen of klachten altijd een expert te raadplegen.
blank

Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading

Meld je gratis aan
medium die
Dorothy
 • Engelenreader
 • Pendelen
 • Lichtgidsen
Start gratis chat
medium die
Martha
 • Helderziend
 • Medium
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Vlinder
 • Lichtgidsen
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Annefloor & Bas
 • Medium
 • Paragnost
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Merel
 • Helderhorend
 • Heldervoelend
 • Medium
Start gratis chat
medium die
Xavi
 • Astroloog
 • Helderwetend
 • Medium
Start gratis chat
medium die
Jort
 • Pendelen
 • Spiritueel Coach
 • Tarot
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading