23 juni 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Paard 🐴; Chinese Dierenriem Horoscoop

Paard 🐴; Chinese Dierenriem Horoscoop

Het Paard; het zevende teken in de Chinese dierenriem. Het Paard is opgewekt, vriendelijk en hardwerkend, maar kan ook neerbuigend, veeleisend en opdringerig zijn. Het Paard is een Yang-teken en past bij het element vuur. Het Paard is niet goed in subtiele hints en houden daarom van duidelijkheid. Het Paard houdt van oprechtheid en eerlijkheid. We zullen Paarden niet snel terug zien in de zakenwereld. In zijn jongere jaren heeft het Paard veelal vluchtiger relaties omdat hij snel verveeld raakt. Toch is het Paard wel degelijk in staat tot een stabiele relatie, mits het de juiste partner is. Wat kunnen we nog meer vertellen op onder andere het gebied van werk, liefde en karakter van het Paard? Je leest het allemaal in dit artikel.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Uiterlijk dier, geheim dier en innerlijk dier

In de westerse astrologie kennen we het sterrenbeeld, het maanteken en de ascendant. Ditzelfde zien we terug in de Chinese dierenriem. Het dier van je geboortejaar is wat je van jezelf aan de buitenwereld laat zien. Het dier van je geboortemaand is hoe je innerlijk bent en hoe jij bent in relaties en in de liefde. Je geheime dier is het dier van je geboortetijd; Dit dier gaat over je ware, diepe zelf. Deze ware zelf zul je voor anderen verborgen houden.


De data en jaartallen van het Paard volgens de Chinese kalender

 • 30 januari 1930 – 16 februari 1931 (metaal)
 • 15 februari 1942 – 4 februari 1943 (water)
 • 3 februari 1954 – 23 januari 1955 (hout)
 • 21 januari 1966 – 8 februari 1967 (vuur)
 • 7 februari 1978 – 27 januari 1979 (aarde)
 • 27 januari 1990 – 14 februari 1991 (metaal)
 • 12 februari 2002 – 31 januari 2003 (water)
 • 31 januari 2014 – 18 februari 2015 (hout)

Geboortemaand en tijd van het Paard

De geboortemaand die hoort bij het Paard is juni. De geboortetijd die bij het Paard hoort is tussen 11.00 uur en 13.00 uur.


De vijf typen Paard

Het basiselement wat bij het Paard hoort is vuur, maar elk jaar heeft zijn eigen element. Dit zorgt er dus voor dat er vijf typen Paard onderscheiden kunnen worden, die ik hieronder kort zal toelichten.

Aarde paard

7 februari 1978 – 27 januari 1979

Dit type Paard is stabiel. Ze zijn traditioneel en hebben strikte principes. Deze mensen zijn soms een beetje gewichtig. Ze hebben oog voor detail en zijn methodisch. Ze zijn in staat een situatie vanuit meerdere kanten te bekijken, waardoor ze een weloverwogen beslissing nemen. Ze kunnen zich meestal goed aanpassen aan situaties. Deze mensen zijn bereid om hard te werken om hun doelen te halen.

Vuur paard

21 januari 1966 – 8 februari 1967
Dit Paard wordt in de Chinese horoscopen gevreesd of geroemd genoemd. Dit type Paard is uitzonderlijk. Ze zullen stijgen tot de grootste hoogten of juist zinken tot de diepste dalen. Deze mensen leven op het randje. Het jaar van het vuurpaard komt slechts één keer in de 60 jaar voor. Het volgende jaar van het vuurpaard is in 2026.

Hout paard

3 februari 1954 – 23 januari 1955 & 31 januari 2014 – 18 februari 2015

Dit type Paard is altijd vrolijk en stabiel. Dit type Paard zit niet zomaar bij de pakken neer. In vergelijking met de andere typen zijn ze iets rustiger en gereserveerder. Het zijn soms iets lichtgelovige mensen, waardoor ze regelmatig geplaagd worden. Toch is dit het type Paard wat het makkelijkst beslissingen maakt. Ze zijn ook meer voorspelbaar dan de andere typen. Ze zullen zich focussen op hun taak om hun taak af te ronden. Ze kunnen zich gemakkelijk aanpassen aan anderen en zijn daardoor goed in staat om samen te werken met anderen. Deze mensen houden er niet van om gecommandeerd te worden, tenzij je zijn leidinggevende bent.

Metaal paard

30 januari 1930 – 16 februari 1931 & 27 januari 1990 – 14 februari 1991

Dit Paard heeft opwinding, avontuur en hartstocht nodig, want ze vervelen zich snel. Dit type Paard heeft dan ook veel bewonderaars nodig en heeft vaak ook veel minnaars. Deze mensen zijn vaak koppig. Ze zijn zelfredzaam en hebben behoefte aan vrijheid. Ze zijn altijd op zoek naar avontuur en voelen zich getrokken tot het onbekende, omdat ze dit willen ontdekken. Het zijn mensen die ongetemd en energiek zijn. Ze zijn vaak geliefd door anderen, maar vinden het lastig om een stabiele relatie aan te gaan.

Water paard

15 februari 1942 – 4 februari 1943Β  & 12 februari 2002 – 31 januari 2003

Dit type Paard is het meest artistiek. Deze mensen zijn extravert, geestig en speels. Het zijn charmante mensen, maar soms zijn ze een tikkeltje ongevoelig. Deze mensen zijn wel in staat om zich aan te passen aan anderen. Ze vinden het lastig om een beslissing te maken, omdat ze vaak van gedachten veranderen. Ze kunnen namelijk gemakkelijk meebewegen met anderen en situaties.


Kenmerken en eigenschappen van het Paard

blank

Kernwoorden

De kernwoorden van het Paard zijn: hardwerkend, vriendelijk, vrijgevig, praatgraag, opgewekt, onstuimig, zelfredzaam, vrolijk, extravert, vindingrijk, arrogant en gierig.

Kwaliteiten

Het Paard is een harde werker, enthousiast, geestig, hartelijk, lief, getalenteerd, leergierig, onafhankelijk, heeft een sterke wil, is nieuwsgierig en logisch.

Valkuilen

Het Paard kan ook neerbuigend, opdringerig, gezaghebbend, veeleisend, angstig en pragmatisch zijn.

Elementen

Het Paard is een Yang-teken en past bij het element vuur. De Yang energie staat voor het mannelijke en staat voor het actieve, het bewegende, het scheppende, zomer, vuur en het opbouwende. Het element vuur staat voor het zuiden, hartstocht, intelligentie en beweging.

Kleuren

De kleuren die het best passen bij het Paard zijn bruin, wit en de tinten van de natuur.

Smaak

De smaak van het Paard is groots, stoutmoedig en zelfs een tikkeltje dramatisch. Het Paard houdt van wandelen en hardlopen en wil ook wel meedoen aan een marathon. Deze mensen houden van acteren, het theater en het toneel. Het Paard houdt ervan om in de natuur te vertoeven. Het zijn dan ook mensen die van bijvoorbeeld kamperen houden. We zien ze ook graag zeilen. Deze mensen zijn graag actief in de natuur bezig.


Karakter van het Paard

Het Paard is het zevende teken van de Chinese dierenriem. Het Paard wordt geassocieerd met werk en actie in het jaar van het Paard. Het Paard is vriendelijk en extravert. Het zijn mensen die veel geven. Echter, het Paard is ook de grootste roddelaar en prater. Deze mensen zijn aardig, vrijgevig, bemoedigend en steunend. Ze zijn vaak geliefd. Ze houden van oprechtheid, openheid en eerlijkheid. Doordat het Paard de neiging heeft om iets teveel te praten en ze altijd, maar dan ook altijd, opgewekt zijn, vinden anderen ze soms een beetje irritant.

Het Paard kan ook onvoorzichtig en onverantwoordelijk gedrag laten zien. Als het Paard alle aandacht krijgt is alles goed, maar als dit niet zo is dan is het Paard snel chagrijnig en verveeld waardoor ze zichzelf in moeilijkheden werken. Het Paard houdt van duidelijkheid, ze zijn niet goed in het β€˜tussen de regels door lezen’. Deze mensen houden dan ook niet van geheimzinnige dingen. Ze zijn zich simpelweg niet bewust van subtiele dingen en snappen tact en discretie niet zo goed.

Deze mensen zijn soms onstuimig en overweldigend, maar hebben een hart van goud. Het Paard kan niet goed met geld omgaan. Het zijn namelijk mensen die leven in het hier en nu, dus sparen is iets wat ze eigenlijk niet doen. Deze mensen zijn creatief en begaafd. Ze zijn prettig in de omgang en hebbend aardoor veel goede vrienden. Het Paard staat wel bekend om zijn onhandigheid en onstuimigheid. Ze kunnen in principe goed omgaan met kinderen maar door hun onstuimigheid zijn ze soms een beetje β€˜to much’ voor bijvoorbeeld verlegen kinderen.


Werk van het Paard

Mede door hun creativiteit zijn het over het algemeen mensen die niet goed passen in de zakenwereld. Ze zijn actief en zullen alles er aan doen om een doel te bereiken. Ze vinden het soms lastig dat niet iedereen hun manier van werken accepteert. Ze zijn perfectionistisch en ze zullen hun best doen om problemen op te lossen.

De meeste mensen die in het teken van het Paard staan zijn fysiek in goede conditie en kunnen dus ook zwaar werk aan. Ze zullen goed gedijen in beroepen als journalist, artiest, docent, technicus of uitvinder of beroepen die te maken hebben met communicatie. Het Paard kan lastig omgaan met tegenslagen en ze houden niet van stress.


Het Paard in de liefde

blank

Karakter in de liefde

Een gelukkig Paard is een Paard dat verliefd is. Deze mensen zijn romantisch en charmant en vinden het heerlijk om verliefd te zijn. Als minnaars zijn ze soms ongeduldig en hebben ze de neiging om dingen te overhaasten. Het zijn enthousiaste en opwindende minnaars, maar ze zijn snel verveeld als de romantiek afneemt. In China wordt mede hierdoor zelfs geloofd dat de mensen in het teken van het Paard geen goed partners zijn. Het Paard is intiem, opwindend en onstuimig als partner. Naarmate het Paard groeit in levenservaring, groeit het ook op gebied van relaties. Zo wordt het langzaam stabieler waardoor het Paard wel degelijk in staat is om een relatie aan te gaan met de juiste partner.

Perfecte match

Het Paard past goed bij de Hond en de Tijger. Deze drie tekens vallen allemaal onder de beschermers. Deze mensen zijn energievol en komen op voor de kwetsbare mensen in de samenleving. Deze mensen zijn extravert en onzelfzuchtig. De Tijger is net als het Paard bruisend en onafhankelijk. Ze zullen gemakkelijk met elkaar omgaan. De Tijger is emotioneel, waarin het nuchtere Paard hem ondersteund. De Hond hecht net als het Paard veel waarde aan privacy. Doordat ze allebei eerlijk en loyaal zijn zullen ze elkaar niet overheersen. De Hond is weliswaar voorzichtiger aangelegd dan het Paard, maar toch is dit een uitstekende combinatie.

Andere goede combinaties

blank

Paard – Draak
Dit is een combinatie die interessant is. Ze zullen namelijk vaak ruziemaken, maar ze hebben ook veel plezier in hun relatie.

Paard – Slang
Deze twee inspireren elkaar. Het is van belang dat ze van elkaar weten wat de ander doet. Dan zullen ze het goed met elkaar kunnen vinden en is dit een prima combinatie.

Paard – Paard
Doordat ze elkaar vertrouwen en ook elkaars vrijheid gunnen is dit een prima combinatie. De emotionele verbintenis is wel laag.

Paard – Geit
Dit stel zal veel van elkaar kunnen leren. Ze zijn ook in staat om elkaar voldoende te geven, waardoor dit een goede combinatie zal zijn.

Paard – Varken
Het varken vind het prettig dat het Paard zo populair is, omdat dit zijn sociale status zal vergroten. Dit werkt prima samen.

Beter niet doen?

De Paard past niet goed bij de Rat. Het Paard is soms overmoedig, waar de Rat lastig mee om kan gaan. Daarentegen is de Rat soms manipulatief, waar het eerlijke Paard weer niet mee om kan gaan. Omdat ze zich allebei niet willen laten overheersen kan er tussen het Paard en de Rat een machtsstrijd ontstaan. Deze combinatie gaat niet goed samen.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(Γ«n): Horoscoop
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiΓ«le zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel AlfrΓΊn. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Matteo
 • Relatie Coach
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Mia
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Charissa
 • Heldervoelend
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Marlo
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Eline & Freek
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
medium die
Feike
 • Lichtgidsen
 • Paragnost
 • Relatie Coach
Start gratis chat
medium die
Tim & Tessa
 • Medium
 • Specialist in droomverklaringen
 • Tarot
Start gratis chat
Β© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading!