23 juni 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Geit 🐐; Chinese dierenriem horoscoop

Geit 🐐; Chinese dierenriem horoscoop

De Geit wordt ook wel de Ram of het Schaap genoemd. Dit teken is het achtste teken in de Chinese dierenriem en is een Yin-teken. De Geit valt onder het element vuur en past bij de maand juli.

De Geit is creatief, nieuwsgierig en fantasierijk, maar kan ook pessimistisch, onzeker en onverantwoordelijk zijn. De Geit is het teken van de Chinese dierenriem wat het meest in het hier en nu leeft. Op werkgebied gedijt de Geit het best in een rustige omgeving waar hij zijn artistieke en creatieve gaven kan inzetten.

Ook past werk waarbij ze anderen kunnen helpen goed bij de Geit. De Geit houdt van verliefd zijn en kan het lastig vinden om zich te verbinden. Ze zijn namelijk onafhankelijk en hechten veel waarde aan vrijheid. Wat valt er nog meer te vertellen over de Geit? Je leest het in dit artikel.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Uiterlijk dier, geheim dier en innerlijk dier

In de westerse astrologie kennen we het sterrenbeeld, het maanteken en de ascendant. Ditzelfde zien we terug in de Chinese dierenriem. Het dier van je geboortejaar is wat je van jezelf aan de buitenwereld laat zien. Het dier van je geboortemaand is hoe je innerlijk bent en hoe jij bent in relaties en in de liefde. Je geheime dier is het dier van je geboortetijd; dit dier gaat over je ware, diepe zelf. Deze ware zelf zul je voor anderen verborgen houden.


De data en jaartallen van de Geit volgens de Chinese kalender

 • 17 februari 1931 – 5 februari 1932 (metaal)
 • 5 februari 1943 – 24 januari 1944 (water)
 • 24 januari 1955 – 11 februari 1956 (hout)
 • 9 februari 1967 – 29 januari 1968 (vuur)
 • 28 januari 1979 – 15 februari 1980 (aarde)
 • 
15 februari 1991 – 3 februari 1992 (metaal)
 • 1 februari 2003 – 21 januari 2004 (water)
 • 19 februari 2015 – 7 februari 2016 (hout)

Geboortemaand en tijd van de Geit

De geboortemaand die hoort bij de Geit is juli. De geboortetijd die bij de Geit hoort is tussen 13.00 uur en 15.00 uur.


De vijf typen Geit

Het basiselement wat bij de Geit hoort is vuur, maar elk jaar heeft zijn eigen element. Dit zorgt er dus voor dat er vijf typen Geit onderscheiden kunnen worden, die ik hieronder kort zal toelichten.

Aarde geit

28 januari 1979 – 15 februari 1980
Deze Geit houdt van zeldzame, mooie en verfijnde voorwerpen en kan intens genieten van kunst. Deze Geit zou dan ook uitstekend uit de verf komen als bijvoorbeeld antiekverzamelaar. Deze Geit heeft over het algemeen een stabiele persoonlijkheid, ondanks dat ze soms wel last hebben van een laag zelfvertrouwen. Voor deze Geit is familie en gezin het allerbelangrijkste in het leven en ze zullen er dan ook alles voor doen om ervoor te zorgen dat hun geliefden gelukkig zijn.

Vuur geit

9 februari 1967 – 29 januari 1968
Deze Geit is moedig en intuïtief maar het zijn ook mensen die roekeloos en onbezonnen kunnen zijn. Dit komt mede door hun grote gevoel voor drama. Dit is niet het type wat de goedkeuring van andere nodig heeft, in tegenstelling tot de andere Geiten. Ze zullen zich ook niet gemakkelijk laten kwetsen door anderen, mede doordat ze in staat zijn om goed voor zichzelf op te komen. Deze mensen zijn energiek, levendig en gaan graag naar sociale gelegenheden. Ze passen ook goed in het theater.

Hout geit

24 januari 1955 – 11 februari 1956 & 19 februari 2015 – 7 februari 2016
Deze Geit is het meest gevoelige type. Ze zijn edelmoedig, behulpzaam en hebben veel mededogen. Mede hierdoor zijn het goede leiders en kunnen zich vinden in verschillende religies. Deze mensen vertoeven prima tussen grote sociale gelegenheden en hebben vaak ook een grotere groep vrienden. Toch is het soms lastig voor deze Geit dat mensen soms misbruik van hem maken. Het is dan ook van belang dat de Geit soms even stilstaat om ook voor zichzelf te zorgen, in plaats van alleen voor anderen.

Metaal geit

17 februari 1931 – 5 februari 1932 & 15 februari 1991 – 3 februari 1992
Deze Geit is vastbesloten en ambitieus. Deze mensen hebben een dikke huid en zijn bijna ongevoelig voor kritiek. Mede hierdoor zijn ze in staat om alle kansen te pakken die ze tegenkomen. Toch hebben deze mensen diep van binnen een klein hartje en hebben ze diepe emoties. Dit tonen ze alleen aan hun naasten/geliefden. Deze Geit kan soms wat te beschermend of te kwetsbaar worden. Deze Geit heeft naast een liefde voor kunst ook nog eens liefde voor cultuur. Dit type Geit houdt dan ook het meest van cultuur in vergelijking met de andere typen.

Water geit

5 februari 1943 – 24 januari 1944 & 1 februari 2003 – 21 januari 2004
Deze Geit is het meest conservatief van alle Geit typen. Deze Geit houdt niet van veranderingen. Het zijn sympathieke mensen, die gevoelig zijn. Ze willen alle zorgen van iedereen overnemen en staan dan ook regelmatig stil bij hun eigen emoties en die van anderen. Deze mensen laten zich leiden door wat het leven ze brengt en zijn gemakkelijk in de omgang. Ze vinden het wel fijn om een veilige basis te hebben in de vorm van een knus thuis. Deze mensen hebben soms wel wat gebrek aan zelfvertrouwen.


Kenmerken en eigenschappen van de Geit

blank

Kernwoorden

De kernwoorden van de Geit zijn: flexibel, sexy, creatief, vriendelijk, nieuwsgierig, onzeker, gereserveerd, artistiek en slim.

Kwaliteiten

De Geit is aantrekkelijk, behulpzaam, creatief, artistiek, fantasierijk, intuïtief, gevoelig, kwetsbaar, romantisch, open, eerlijk en bescheiden.

Valkuilen

De Geit kan ook negatief/pessimistisch zijn, wraakzuchtig, wispelturig, onverantwoordelijk, besluiteloos, lui, onzorgvuldig en bedrieglijk zijn.

Elementen

De Geit is een Yin-teken en past bij het element vuur. De Yin energie staat tegenover de Yang energie. De Yin staat voor het meegaande, het passieve, kou, nacht, het noorden, winter, water en het ontvangende. Het element vuur staat voor het zuiden, hartstocht, intelligentie en beweging.

Kleuren

De kleuren die passen bij de Geit zijn geel, mauve en roze.

Smaak

De smaak van de Geit is erotisch. De Geit is niet echt sportief, maar vindt het wel leuk om te dansen voor de gezelligheid. Ze houden ervan om zich creatief te kunnen uiten. Ze houden ook van tuinieren en zeilen. Als ze op vakantie gaan zien we ze vaak rondtrekken, waarbij ze historie opsnuiven.


Karakter van de Geit

De Geit wordt ook wel de Ram of het Schaap genoemd. Dit teken is het achtste teken in de Chinese dierenriem. Het jaar van de Geit staat voor stijl en creativiteit volgens de Chinese cultuur. De Geit is het teken in de Chinese dierenriem wat het meest in het hier en nu leeft. Deze mensen zijn aan het genieten. Ze piekeren niet over het verleden of over de toekomst. Deze mensen zijn ontspannen en zorgeloos en genieten van wat ze nu hebben. Ze willen dan ook liever nu genieten dan zich in te moeten spannen voor wat er mogelijk in de toekomst kan zijn.

Deze mensen willen graag ontspannen en vreedzaam leven. Deze mensen zijn sociaal en houden ervan om nieuwe mensen te ontmoeten. Ze zijn praatgraag, aardig, oprecht, eerlijk en fantasierijk. Deze mensen zijn ook nog eens creatief. Ondanks dat de Geit zich wellicht niet te veel wil inspannen voor de toekomst, is de Geit wel heel behulpzaam. Ze zijn dan ook bereid om (bijna) alles te doen als dit anderen kan helpen.

De Geit is op zijn manier ook sierlijk en elegant. Deze mensen zijn in principe onafhankelijk en ze houden er dan ook niet van als iemand hun vrijheid probeert te beperken. Deze mensen zijn het nodig om nieuwe ervaringen op te doen en nieuwe mensen te leren kennen om te genieten van het leven.

Ze zijn enorm nieuwsgierig voor wat het leven ze allemaal kan bieden, maar dit zorgt er ook voor dat ze soms in de problemen komen. De Geit heeft het hart op de juiste plaats en is bereid om veel aan hun naasten te geven. De Geit probeert kinderen met hetzelfde respect te behandelen als volwassenen. Hierdoor is de Geit vaak geliefd bij kinderen, omdat kinderen zich niet betutteld voelen door de Geit.


Werk van de Geit

De Geit kan enorm ijverig zijn als hij een project doet met betrekking tot creativiteit of met projecten die andere mensen helpen. De Geit zou zich het liefst volledig op hun artistieke/creatieve gaven storten. De Geit is dan ook over het algemeen creatief en fantasierijk waardoor ze goed zijn in onder andere kunst en schrijven. De Geit gedijt het best als hij een rustige omgeving heeft om in te werken. Banen als acteur, redacteur, (binnenhuis-)architect, schilder of ontwerpen passen dan ook goed bij de Geit.


De Geit in de liefde

blank

Karakter in de liefde

De Geit kan zijn partner het gevoel geven dat ze heel bijzonder zijn. Ze geven wellicht hun partner het gevoel dat ze de ware zijn, maar de Geit heeft verschillende minnaars gehad. Het zijn geen mensen die snel een vaste relatie aan zullen gaan, omdat dit voor hen voelt alsof hun vrijheid wordt beperkt. De Geit houdt er nou eenmaal van om verliefd te zijn en bemind te worden. Deze mensen zijn nieuwsgierig en mysterieus in de liefde.

Op seksueel gebied houdt de Geit van afwisseling en experimenteren. Als ze eenmaal de juiste persoon hebben gevonden zullen ze er alles aan doen om deze relatie stabiel te houden, omdat de Geit over het algemeen een gezinspersoon is. Als hij eenmaal de juiste heeft gevonden kunnen ze wel wat gaan claimen. De Geit is op zoek naar iemand die hem in zijn zelfvertrouwen ondersteund en hun aanmoedigt om hun talenten en gaven in te zetten.

Perfecte match

De Geit past goed bij de Varken en de Haas. Deze drie dieren vallen onder de bemiddelaars die gericht zijn op het bewaren van de vrede en harmonie. Deze mensen zijn erg behulpzaam. De Haas is intelligent en in staat om de Geit te stimuleren in zijn creativiteit. De Haas kan daarnaast ook door het pessimistische gedrag en het ‘slachtoffer gedrag’ heen prikken. Deze twee hebben nagenoeg geen ruzies. De Varken is onzelfzuchtig, maar is iets meer praktisch dan de Geit. Het Varken houdt net als de Geit van plezier en heeft oog voor mooie dingen. Deze twee passen dan ook zeker goed bij elkaar.

Andere goede combinaties

Geit – Paard
Deze twee zullen veel van elkaar kunnen leren, maar ook voldoende aan elkaar kunnen geven. Deze combinatie werkt dus ook prima.

Geit – Aap
De Aap is in staat om de geit te motiveren. De Geit daarentegen is in staat om de Aap soms een beetje af te remmen. Samen werkt dit dus prima.

Beter niet doen?

De Os is streng en gedisciplineerd. De Geit daarentegen leeft in het hier en nu en kan een beetje grillig zijn. De Os wordt hier chagrijnig van. De Os heeft daarnaast een dominant en autoritair karakter, terwijl de Geit juist zachtmoedig is en waarde hecht aan vrijheid. Deze twee zijn elkaars absolute tegenpolen en dit zal dan ook geen goede combinatie zijn.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Horoscoop
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Matteo
 • Relatie Coach
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Mia
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Charissa
 • Heldervoelend
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Marlo
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Eline & Freek
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
medium die
Feike
 • Lichtgidsen
 • Paragnost
 • Relatie Coach
Start gratis chat
medium die
Tim & Tessa
 • Medium
 • Specialist in droomverklaringen
 • Tarot
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading!