21 april 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Online waarzegger vinden? 6 Tips over waarzeggen

Online waarzegger vinden? 6 Tips over waarzeggen

Laatst bijgewerkt: 22 juni 2022

Bij waarzeggerij probeert de waarzegger inzicht te krijgen in een vraag of een situatie. De waarzegger leest en interpreteert diverse tekens om de vraag van de steller te beantwoorden. De  waarzegger gebruikt hiervoor rituelen en diverse hulpmiddelen. Door deze rituelen en hulpmiddelen kunnen ze contact maken met jouw essentie. Jouw talenten, jouw krachten, jouw karakter etcetera. In sommige gevallen kan de waarzegger een bovennatuurlijke kracht aanroepen.  De waarzegger maakt officieel gebruik van waarzeggerij.


consult

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Meld je gratis aan

1. Wat is een waarzegger?

Ons woordenboek omschrijft: “De waarzegger. Iemand die door toegeschreven of voorgewende bijzondere gaven en vaak door beroep op magische krachten de toekomst voorspelt en verborgen zaken onthult; een voorspeller.”

In sommige culturen en geloven wordt waarzeggerij nog steeds gebruikt. Echter, het is steeds tegenwoordig steeds meer een functie geworden met oog op winst van de waarzegger. Waarzeggerij kan nog steeds voor veel mensen een diepe betekenis hebben en hulp bieden bij lastige vraagstukken.

Er is wordt een dubbele betekenis gehecht aan waarzeggerij of de waarzegger. Waarzeggerij wordt aan de ene kant wel gezien als een toekomstvoorspelling (zoals ik het in dit artikel zal omschrijven), maar aan de andere kant absoluut niet. Aan die kant wordt namelijk aangegeven dat door allerlei gebeurtenissen en invloeden van buitenaf en binnenin, de toekomst nooit vast staat. Zij zien waarzeggerij als een vorm van karakterbepaling. Door inzicht te geven in jouw diepe, innerlijke essentie vergroot je je eigen kansen om iets te bereiken.


2. Geschiedenis waarzegger

blank

Waarzeggerij begint al rond 4000 jaar voor Christus. Binnen de oude religies, culturen en geneeskunde speelden profetische dromen al een rol. Vanuit de geschiedenis is bekend geworden dat koningen ook gebruik maakten van waarzeggers. In de bijbel werd waarzeggerij verboden en in Europa in de tijd van het christendom werd waarzeggerij dan ook als duivels verklaard. Het was een zware zonde en er werd een religieus verbod op uitgesproken. Soms werden waarzeggers zelfs vervolgd. De oudst bekende vorm van waarzeggerij is de geomantiek. Bij geomantiek worden markeringen geïnterpreteerd. Dit kan bijvoorbeeld door markeringen in de aarde te maken tijdens een trance of door steentjes te verstrooien. De vorm en positie wordt dan geïnterpreteerd.


3. Wat is waarzeggerij?

Waarzeggers gebruiken rituelen en technieken om waarzeggerij te kunne beoefenen. Deze rituelen en de hulpmiddelen die ze hiervoor gebruiken zijn erg divers en enkele hiervan zal ik hieronder toelichten. Hoe een waarzegger werkt, verschilt per waarzegger. Let op! Er bestaan nog veel meer vormen van waarzeggerij. Daarnaast is er ook sprake van cultuur en traditiegebonden waarzeggerij en rituelen. Niet alles wordt in dit artikel beschreven.

Wichelroede

Een wichelroede wordt gebruikt bij het wichelroedelopen. Zij gebruiken dit om energieën en mineralen op te sporen die in de aarde verborgen liggen. Hierbij kun je onder andere denken aan edelstenen, mineralen, elektriciteit en wateraders en aardstralen. Binnen het wichelroedelopen wordt er gedacht dat er een connectie is tussen de loper en de roede waarmee zijn onbewust kunnen waarnemen.

Glazen bol

De glazen bol wordt ook wel kristallen bol genoemd. Zoals de naam al zegt is de bol gemaakt van glas of kristal. Doordat hij zo massief is, krijgt het hetzelfde effect als een lens. Waardoor men de kristallen bol is gaan gebruiken voor waarzeggerij is onduidelijk. Wel is er bekend dat al ver in de geschiedenis gebruik werd gemaakt van reflecterende oppervlakken door mensen. Rond de vijfde eeuw werd ook het zogenoemde ‘kristal kijken’ door de christelijke kerk verboden omdat het werd gezien als een zonde en het werk van de duivel.

Astrologie

Astrologie is een verzamelnaam van het verband tussen gebeurtenissen en de stand van de hemellichamen. Astrologie is afgeleid van het Griekse ‘astrologia’, wat een samenstelling is van astron en logos. Astron betekent ster of sterrenbeeld en logos betekend theorie. Ze kijken naar de samenhang van de bewegingen van de zon, maan en planeten. Een voorbeeld van een bekende vorm van waarzeggerij uit de astrologie is de horoscoop.

Runen

Het runeschrift is tot op heden het oudst bekende schrift, wat werd gebruikt door de Germanen in onder andere Noord-Europa en Scandinavië. De vorm van toekomstvoorspelling met runen is verglijkbaar met de Oosterse I Tjing. Er worden runen geworpen. Aan de hand van hun positie wordt er een betekenis aan de runen gegeven, wat moet leiden tot een antwoord op het vraagstuk. Het kan hiermee gezien worden als een vorm van geomantiek.

Waarzegkaarten

Waarzegkaarten worden gebruikt om vraagstukken op te lossen. Er zijn verschillende vormen van waarzegkaarten, zoals de medicijnkaarten, Lenormand kaarten, aartsengelenkaarten etc.. Meer uitgebreide informatie over de verschillende kaarten kun je vinden bij de artikelen onder het kopje ‘kaartlegging’. Binnen de waarzegkaarten wordt gebruik gemaakt van verschillende legpatronen, die elk hun eigen betekenis hebben. Alle kaarten hebben ook hun eigen betekenis. Een waarzegger kan verbanden leggen tussen de verschillende kaarten en daarmee inzicht geven in jezelf en jouw vraag of de situatie waarin je zit.

Numerologie

Numerologie kan inzicht geven in jezelf, het gedrag van anderen en kan de toekomst voorspellen. Binnen de numerologie wordt er aan de hand van getallen inzicht gegeven in je karakter, je innerlijke ik en wordt er een kijkje genomen in de toekomst. Numerologie betekent de kennis der getallen.  Een numeroloog bekijkt aan de hand van een getal  de samenhang van dingen door volgens een bepaald systeem begrippen in getallen om te zetten. Deze methode komt voort uit de stelling en de ideeën van Pythagoras.

Karakterbepalingen

Er zijn verschillende vormen van karakterbepalingen. Een voorbeeld hiervan is de handlijnkunde. Hierbij wordt doormiddel van de lijnen en kussentjes op de hand de karaktereigenschappen bepaald. Door verschillende invloeden van het leven kunnen lijnen in de hand veranderen of breken. Breuken kunnen echter ook weer hersteld worden. Hierdoor kan er weliswaar geprobeerd worden de toekomst te voorspellen, maar deze ligt nooit vast.


4. Paragnost versus waarzegger versus medium

Tegenwoordig wordt een waarzegger vaak een paragnost genoemd. Maar zit er verschil tussen deze twee? Een paragnost is helderziend, helderwetend, heldervoelend, helderhorend of helderruikend. Ze kunnen dus gebeurtenissen die op een andere tijd of een andere plaats plaatsvinden al zien, horen, voelen etc.. Een paragnost wordt ook wel helderziende genoemd. De term medium wordt vanuit de geschiedenis gebruikt voor alles wat als paranormaal wordt beschouwd. Tegenwoordig wordt de term medium gebruikt voor mensen die contact kunnen maken met de geestenwereld en boodschappen kunnen overdragen van overledenen. Tegenwoordig wordt gezegd dat een paragnost een gave heeft en deze gebruikt om waarzeggerij te beoefenen. Zij gebruiken normaal gesproken geen hulpmiddelen. Een waarzegger wordt gezien als een persoon die een methode gebruikt om waarzeggerij te beoefenen en dus geen gave heeft of om deze gave te ‘activeren’ tussenstappen gebruikt.

Een medium maakt dus contact met de geestenwereld en kan boodschappen overdragen van overledenen. Een waarzegster maakt via rituelen en hulpmiddelen contact met jouw essentie. Een paragnost maakt contact met jouw essentie door zijn of haar gave in de vorm van helderziendheid (horend, voelend etc.).


5. Zijn waarzegsters betrouwbaar?

Tja, dat is een vraag waar nog geen duidelijk antwoord voor gegeven kan worden. Want de ene persoon vind het wellicht flauwekul, terwijl andere personen er wel in geloven. Wat een feit is, is dat waarzeggers je vaak goed kunnen aflezen. Hierdoor  zien ze door maskers heen en kunnen ze je diepe, ware zelf zien. Dit kan confronterend zijn, maar ook hulp bieden bij vraagstukken waar je tegen aanloopt.


6. Wat is een goede waarzegger?

Hierin geldt vooral: volg je gevoel. Laat je leiden door je intuïtie, want over het algemeen klopt dat. Mond op mond reclame is tot op heden de beste manier. Vraag eens rond in je familie- en vriendenkring. Heb je op google iets gevonden wat je wat lijkt? Neus dan eens goed rond of er reviews zijn achtergelaten. Op spirituele of paranormale beurzen kan je ook diverse waarzeggers, mediums en paragnosten vinden. Maar in alle gevallen geldt; jouw gevoel is leidend.


consult

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Algemeen
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Dorothy
 • Engelenreader
 • Pendelen
 • Lichtgidsen
Start gratis chat
medium die
Matteo
 • Relatie Coach
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Jill
 • Engelenreader
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Kenji
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Martha
 • Helderziend
 • Medium
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Luana
 • Pendelen
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Jurre
 • Astroloog
 • Heldervoelend
 • Energiegenezer
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading