23 juni 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Slang ๐Ÿ; Chinese Dierenriem Horoscoop

Slang ๐Ÿ; Chinese Dierenriem Horoscoop

De Slang, ook wel de serpent genoemd. Deze mensen zijn wijs, geordend en vriendelijk, maar kunnen ook wispelturig en nerveus zijn. De Slang wordt gezien als de filosoof en de denker van de Chinese dierenriem. De Slang is altijd nieuwsgierig naar alles wat er gebeurt in de wereld, vooral als het ook nog eens wat diepzinnig en geheim is. De Slang zal dan ook goed gedijen in bijvoorbeeld een beroep als wetenschapper. De Slang is een vuur type en past bij de maand mei. Deze sensuele mensen proberen optimaal te genieten van hun relatie. Wat kunnen we nog meer leren over de Slang? Je leest het in dit artikel.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Uiterlijk dier, geheim dier en innerlijk dier

In de westerse astrologie kennen we het sterrenbeeld, het maanteken en de ascendant. Ditzelfde zien we terug in de Chinese dierenriem. Het dier van je geboortejaar is wat je van jezelf aan de buitenwereld laat zien. Het dier van je geboortemaand is hoe je innerlijk bent en hoe jij bent in relaties en in de liefde. Je geheime dier is het dier van je geboortetijd; Dit dier gaat over je ware, diepe zelf. Deze ware zelf zul je voor anderen verborgen houden.


De data en jaartallen van de Slang volgens de Chinese kalender

 • 10 februari 1929 โ€“ 29 januari 1930 (aarde)
 • 27 januari 1941 โ€“ 14 februari 1942 (metaal)
 • 14 februari 1953 โ€“ 2 februari 1954 (water)
 • 2 februari 1965 โ€“ 20 januari 1966 (hout)
 • 18 februari 1977 โ€“ 6 februari 1978 (vuur)
 • 6 februari 1989 โ€“ 26 januari 1990 (aarde)
 • 24 januari 2001 โ€“ 11 februari 2002 (metaal)
 • 10 februari 2013 โ€“ 30 januari 2014 (water)

Geboortemaand en tijd van de Slang

De geboortemaand die hoort bij de Slang is mei. De geboortetijd die bij de Slang hoort is tussen 09.00 uur en 11.00 uur.


De vijf typen Slang

Het basiselement wat bij de Slang hoort is vuur, maar elk jaar heeft zijn eigen element. Dit zorgt er dus voor dat er vijf typen Slang onderscheiden kunnen worden, die ik hieronder kort zal toelichten.

Aarde slang

10 februari 1929 โ€“ 29 januari 1930 & 6 februari 1989 โ€“ 26 januari 1990

Dit type Slang wordt gezien als het meest relaxte type van de Slangen. Deze Slang is harmonieus, vriendelijk en heeft een voorliefde voor sociale en culturele functies. Deze Slang is geestig, goed ontwikkeld en charmant waardoor hij geliefd is op sociale gelegenheden. Deze Slang kan wel vergeetachtig en vaag zijn.

Vuur slang

18 februari 1977 โ€“ 6 februari 1978
Deze Slang heeft een onuitputtelijke energie. Hij is dynamisch en soms een tikkeltje luidruchtig. In vergelijking met de andere Slang typen is deze Slang het minst filosofisch. Doordat deze Slang meer gericht is op de werkelijkheid kan dit type Slang ook goed functioneren in een openbare functie. Deze mensen zijn eerlijk en zeggen wat ze denken. Dit extroverte typ is wijs en kan soms koppig zijn. Soms is dit type wat zelfingenomen doordat ze anderen kunnen overtuigen dat hun idee het beste is.

Hout slang

2 februari 1965 โ€“ 20 januari 1966

Dit type Slang is fantasierijk en creatief. Ze hebben een groot gevoel voor schoonheid en zijn scherpzinnig. Dit type Slang kan ook genotzuchtig zijn en komt soms lui over. We zien dit type bijvoorbeeld als schrijver. Deze mensen zijn niet ijdel. Ze hebben meestal stabiele relaties met hun naasten. Het zijn geen mensen die graag om hulp vragen, ze doen het liever zelf en op hun eigen manier.

Metaal slang

27 januari 1941 โ€“ 14 februari 1942 & 24 januari 2001 โ€“ 11 februari 2002

Dit type Slang is perfectionistisch en ernstig. Het zijn sterke mensen die bereid zijn om hard te werken. Ze hebben een scherp verstand. Dit type Slang is altijd eerlijk en deugdzaam, maar ook sluw en scherp. Soms is deze Slang iets te fanatiek. Ze zullen namelijk alles doen om hun doelen te behalen en willen niet falen.

Water slang

14 februari 1953 โ€“ 2 februari 1954 & 10 februari 2013 โ€“ 30 januari 2014

Dit type Slang is eerlijk en integer. Deze mensen hebben een sterk eer- en rechtvaardigheidsgevoel. Ze zijn in staat om een situatie vanuit meerdere invalshoeken te bekijken waardoor ze vaak worden gezien als wijze bemiddelaar of consulent. Daarnaast zijn deze mensen ook gemotiveerd en intelligent. Met hun vastberaden houding zullen ze bereiken wat ze willen. Ze worden dan ook graag gewaardeerd voor hun inzet.


Kenmerken en eigenschappen van de Slang

blank

Kernwoorden

De kernwoorden van de Slang zijn: geheimzinnig, beschaafd, praktisch, inschikkelijk, wijs, gestructureerd, intens, bewust, trots, ijdel en wreed.

Kwaliteiten

De Slang is geordend, vriendelijk, makkelijk in omgang, behulpzaam, filosofisch, intuรฏtief, grappig en gepassioneerd.

Valkuilen

De Slang kan ook wispelturig, oordelend, pessimistisch, nerveus en hoogmoedig zijn.

Elementen

De Slang is een Yin-teken en past bij het element vuur. De Yin energie staat tegenover de Yang energie. De Yin staat voor het meegaande, het passieve, kou, nacht, het noorden, winter, water en het ontvangende. Het element vuur staat voor het zuiden, hartstocht, intelligentie en beweging.

Kleuren

De kleuren die het best passen bij de Slang zijn een zachte kleur geel of een zachte kleur groen.

Smaak

De smaak van de Slang is exotisch. Ze houden vaak van vissen, zwemmen of wandelen. Ze hebben een voorliefde voor theater en kunst. Ze doen graag denksporten zoals schaken, maar houden ook van lezen en van astrologie. De Slang zal zich thuis voelen op het plattenland of juist in een luxe kuuroord.


Karakter van de Slang

De Slang wordt ook wel serpent genoemd. In China betekent een Slang in huis een goed voorteken. Mensen die geboren zijn in het teken van de Slang worden gezien als de filosofen en de denkers van de Chinese dierenriem. Deze mensen zijn geheimzinnig, sluw, slim en sensueel. De Slang kan nuttig en praktisch zijn, maar ook wreed en afstandelijk. De Slang is in staat om oplossingen te zien die anderen niet zien. Sterker nog: de Slang is in staat om een oplossing te zien voor een probleem wat zich nog moet aandienen. De Slang is beschaafd en kan zich goed aanpassen.

De Slang beweegt zich door het leven zoals de Slang beweegt; traag, stijlvol, gemakkelijk en met gratie. Deze mensen zijn over het algemeen wijs en hebben de diepere mysteries van het leven onderzocht. Mede daardoor is de Slang slim en weet de Slang veel. Het lijkt haast alsof de Slang hier niet veel voor hoeft te doen. De Slang houdt van alles wat diepzinnig en geheim is. Het zijn mensen die altijd nieuwsgierig zijn over alles in de wereld. Deze mensen zijn goed georganiseerd en vinden altijd een efficiรซnte manier om een taak af te ronden. De Slang zal dan ook altijd afmaken waaraan hij begonnen is.

De Slang is een goede luisteraar (mede omdat ze graag geheimen horen) en hebben daarom meestal veel vrienden. Als ouder is het voor de Slang soms lastig, omdat ze het soms lastig vinden om te concentreren op de behoeften van hun kinderen. De Slang is wel een persoon die zijn kinderen zal aanmoedigen om alles eruit te halen wat erin zit op het gebied van scholing/opleiding en moedigt hun kinderen aan om goed na te denken. Ze proberen ook hun kinderen een liefde voor boeken mee te brengen. Als ouder kunnen ze soms afwezig en afstandelijk zijn, maar ze zijn ook heel aardig.


Werk van de Slang

De Slang komt goed uit de verf in beroepen op het gebied van onderzoek, ontdekking en wetenschap. Deze mensen zullen dan ook goed gedijen als bijvoorbeeld wetenschapper, filosoof of docent. De Slang doet het ook goed als bijvoorbeeld psycholoog of astroloog. In principe zijn alle typen Slang gefocust op hun carriรจre. Het liefst werken deze mensen zelfstandig. Het zijn harde werkers die gemotiveerd zijn.


De Slang in de liefde

blank

Karakter in de liefde

De Slang is sensueel. Het zijn mensen die genieten in een relatie. Op seksueel gebied zijn dit soms mensen die van dingen houden die door anderen als extreem kunnen worden gezien. Deze Slang heeft een bepaalde aangeboren afstandelijkheid die soms op anderen overkomt als arrogantie, waardoor ze soms wel koele minnaars zijn.

De Slang is niet arrogant, maar zit veel in zijn eigen hoofd omdat ze veel nadenken. De Slang is tegelijkertijd ook hartstochtelijk en emotioneel. Deze mensen zijn in staat om dingen te ervaren op een diep niveau. Hierdoor zijn ze soms te gevoelig en zijn ze soms overweldigend. Deze mensen houden van flirten en over het algemeen zal de Slang de eerste stap zetten.

De Slang is namelijk wel kieskeurig in zijn partners. De Slang kan soms jaloers, bezitterig of obsessief overkomen. De Slang heeft een partner nodig die geduldig is en in staat is om de Slang te kalmeren als de Slang vastloopt in zijn filosofische gedachten.

Perfecte match

De Slang past goed bij de Haan en de Os. De Haan en de Slang hebben duidelijke verschillen, maar ondanks dat er soms wat wrijving is, is dit absoluut niet schadelijk. De Haan en de Slang begrijpen elkaar namelijk wel in hun doelgerichtheid en respecteren dat ze allebei harde werkers zijn. De Slang begrijpt de Os goed, mede omdat ze allebei behoefte hebben aan privacy. De Os zorgt voor wat stabiliteit voor de Slang, terwijl de Slang juist zorgt dat de Os wat opleeft. Een uitstekende combinatie dus. De Os, Slang en De Haan zijn alle drie precieze mensen die praktisch denken.

Andere goede combinaties

Slang โ€“ Haas
De Slang en de Haas hebben veel met elkaar gemeen. Daardoor zullen ze zich tot elkaar aangetrokken voelen. Deze relatie zal prima werken, maar is niet hartstochtelijk.

Slang โ€“ Draak
Deze twee begrijpen elkaar goed en zijn een goede combinatie, wellicht omdat ze allebei onder de reptielen vallen?

Slang โ€“ Paard
Deze twee zijn in staat om elkaar te inspireren. Het is wel belangrijk dat ze van elkaar weten wat de ander doet. Dan zal dit een goede combinatie zijn waarin ze het goed met elkaar kunnen vinden.

Slang โ€“ Hond
De Hond heeft vertrouwen in de Slang, waardoor deze onwaarschijnlijke combinatie prima zal werken.

Beter niet doen?

Het Varken en de Slang zijn absolute tegenpolen. Ze zullen dan ook nooit in staat zijn om elkaars standpunten te begrijpen. De Slang is bijvoorbeeld voorzichtig en denkt goed na voordat hij handelt, terwijl het Varken juist impulsief is.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(รซn): Horoscoop
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiรซle zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrรบn. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Matteo
 • Relatie Coach
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Gianna
 • Paragnost
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Valentina
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Marlo
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Tim & Tessa
 • Medium
 • Specialist in droomverklaringen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Ivar
 • Astroloog
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Abigail
 • Engelenreader
 • Medium
 • Paragnost
Start gratis chat
ยฉ Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading!