23 juni 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

11:11 Numerologie – Wat is de spirituele betekenis?

11:11 Numerologie – Wat is de spirituele betekenis?

Laatst bijgewerkt: 25 oktober 2022

Er zijn verschillende theorieën over het zien van bepaalde getallen. Binnen de numerologie worden bepaalde getallen engelengetallen en meestergetallen genoemd. Het cijfer 11 wordt ook gezien als een engelengetal. Het kan je meer vertellen over waar jij je op dit moment op moet focussen en wat het universum met je probeert te communiceren. Wat is de spirituele betekenis van 11:11 precies? In dit artikel zullen we het getal 11:11 uitlichten vanuit verschillende theorieën.


consult

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Meld je gratis aan

Numerologie

We hebben al kort iets genoemd over numerologie, maar zullen hier nog kort bij stilstaan. Binnen de numerologie wordt geloofd dat elk getal een betekenis heeft. De getallen worden in principe teruggebracht tot een basisgetal, bijvoorbeeld door het bepalen van je lotsgetal. Dubbele getallen bestaande uit dezelfde cijfers worden juist niet teruggebracht tot een basisgetal en worden gezien als een meestergetal. Het getal 11 wordt binnen de numerologie gezien als één van deze meestergetallen.

Wat betekent het zien van een meestergetal?

Binnen de numerologie betekent het terugkeren van meestergetallen zeker iets. De meestergetallen geven namelijk een bepaald level van spiritueel bewustzijn aan. Het zien van meestergetallen kan dan ook een juist moment zijn om opnieuw stil te gaan staan bij wie je bent en hoe je op dit moment in het leven staat.


Spirituele betekenis 11:11

Groeien van je ziel

Net als de andere meestergetallen is het zien van de 11:11 een teken dat je wakker moet worden. Het is nu tijd om je te focussen op je intuïtie en je hart. Het zien van 11:11 betekent niet alleen dat je ziel groeit, maar ook dat het sneller groeit dan verwacht. Grote kans dat er gebeurtenissen in je leven gaan komen waardoor je leven op een positieve manier zal veranderen. Vaak zijn deze gebeurtenissen of personen die in je leven komen onverwacht.

Geloof in jezelf en in je eigen intuïtie, open je hart. Zodra jij jezelf openstelt, zul je ervaren dat het universum je overal tekens geeft om je in de juiste richting te sturen. Volg niet het pad wat je altijd hebt gevolgd, maar sta ook open om nieuwe paden te verkennen. Wellicht sla je zelfs een pad in, wat je eerder bent uitgestapt. Door het verkennen van nieuwe paden, zul je extra motivatie kunnen vinden om je dromen na te jagen. Het universum zal je hierin ondersteuning bieden. Juist dankzij het zien van 11:11 communiceert het universum met je dat het tijd is om nu doelen uit te laten komen. Spirituele energie zal je hierin begeleiden.

Geloof jij wel daadwerkelijk in jezelf? Heb je respect voor jezelf, je dromen, je ambities, je overtuigingen en je normen en waarden? Alleen met een gezonde dosis zelfvertrouwen en zelfrespect zul je echt kunnen groeien.

Open staan voor energieën

Er bestaat een zeer grote kans dat iemand op je pad komt die op hetzelfde energielevel functioneert als jou. Doordat jullie energie samenkomt, zul je samen ook in staat zijn om iets moois te bereiken. Er is ook een grote kans dat jij je in deze periode na het zien van de 11:11 meer bewust wordt van de energieën om je heen. Je zult je waarschijnlijk meer verbonden voelen met de spirituele energieën.

Relaties en vriendschappen

Ook in relaties en vriendschappen laat 11:11 de potentie zien. Het laat je zien dat je relatie een goede basis heeft of de mogelijkheid heeft om te slagen. Haal de kracht uit de potentie, dat zal ook direct positiviteit en vreugde brengen.

Positief denken

Er is een kans dat je op dit moment in een stressvolle, moeilijke of angstige periode van je leven zit. 11:11 probeert je te stimuleren om desondanks positief te kijken. 11:11 is een teken dat je positief moet denken. Zie een moeilijke gebeurtenis niet als een tegenslag, maar als een uitdaging. Een uitdaging is immers iets wat je kunt behalen of overwinnen! 11:11 geeft aan dat het tijd is om kort stil te staan, tot rust te komen, je innerlijke motivatie te vinden en er vervolgens met een positieve kijk voor gaat.

Let op: het kan ook zijn dat je wel positief denkt en je denkt dat je op een positieve manier bezig bent met je doelen, intenties en wensen. Het zien van 11:11 kan een waarschuwing zijn van je onderbewustzijn. Een waarschuwing om te laten zien dat ondanks dat het wellicht wel goed voelt, het wel van belang is om tot rust te komen. Soms is het beter om een stap achteruit te zetten, zodat je weer twee stappen vooruit kunt zetten.


Verschillende theorieën over het getal 11:11

blank

Er zijn verschillende theorieën over het getal 11:11. Hieronder zullen we enkele theorieën toelichten.

Wens

Wellicht heb je het zelf weleens gehoord: zie je 11:11, dan is het tijd om een wens te doen. De wens zal dan uitkomen.

Engelen

11:11 wordt ook gezien als een teken dat er een kanaal openstaat tussen jou en je beschermengel. Je beschermengel probeert op deze manier met je te communiceren. Het geeft ook aan dat het kan zijn dat jij de engelen om hulp zal moeten vragen.

Ervaren van het moment

Als we sommige theorieën geloven, dan gaat het zien van 11:11 helemaal niet om engelen, wensen of spirituele boodschappen. Volgens deze theorie draait 11:11 alleen om het nu. Het is tijd om het moment of een bepaalde fase in je leven te erkennen. Sta (letterlijk) even stil en kijk om je heen. Wat gebeurt er? Hoe ziet je leven er op dit moment uit? Er is een reden dat je op deze plek bent, bij deze gebeurtenis aanwezig bent of je in deze fase van je leven zit. Je mag dit bewust gaan ervaren, want veel momenten lijken aan ons voorbij te gaan.

Spiritueel ontwaken

Er wordt ook gezegd dat het zien van 11:11 ook een teken kan zijn dat je spiritueel zult ontwaken. Spiritueel ontwaken betekent eigenlijk dat er een bewuste en diepgaande verbinding is tussen je fysieke lichaam, de ziel en de geest. Het is een stukje bewustwording en een stukje ontdekken van wie je diep van binnen bent (je innerlijke zelf). Mensen die spiritueel zijn ontwaakt zullen zich meer verbonden voelen met zichzelf en meer in balans zijn. Echter zorgt spiritueel ontwaken ook dat je beter bent ingesteld op de energieën om je heen, wat soms lastig kan zijn als je niet goed weet hoe en wanneer je jezelf er voor af kunt sluiten (negatieve energieën). In dit artikel kun je meer lezen over wat spiritueel ontwaken precies inhoudt en hoe je kunt herkennen dat je spiritueel aan het ontwaken bent.

Spiegeluur

Het tijdstip 11:11 wordt gezien als het spiegeluur. Dit tijdstip wordt gezien als het tijdstip (spiegeluur) dat verbonden is met de hogere of bovennatuurlijke wereld.


Numerologie getal 11:11

Zoals hierboven al is benoemd, zijn er verschillende theorieën over het getal 11:11. We zullen hieronder uitgebreider ingaan op de theorie vanuit de numerologie.

Het getal 1

Het getal 1 staat voor een nieuw begin, ambities, dromen en onafhankelijkheid. Grote kans dus dat je iets nieuws gaat beginnen of een frisse start gaat maken. Als dit je via 11:11 is gecommuniceerd, is de kans ook groot dat een nieuw begin je uiteindelijk verder zal brengen. De 1 is ook een binair getal. Er zijn slechts twee binaire getallen: de 1 en de 0. Alles is deelbaar door 1. Zo wordt er ook gezien dat het getal 1 binnen de numerologie laat zien dat wij samen één zijn; alles en iedereen is met elkaar verbonden.

Het getal 11

Het getal 11 staat voor intuïtie, spiritualiteit, eerlijkheid en gevoeligheid. Over het algemeen zijn de mensen die een betekenis voelen bij het getal 11, mensen die op een hoger energieniveau functioneren dan de meeste anderen.


Volg de tekens

Zeker als je de getallen 11:11 hebt gezien, is het van belang om te letten op de tekens om je heen. Veel tekens manifesteren zich via onze dromen. Heb je een droom gehad, schrijf dan wat je nog weet op. Het kan zomaar zijn dat je in een later stadium plots de boodschap van je droom zult begrijpen.


Drievoudig 111

blank

Het is ook mogelijk dat je driemaal het engelengetal 1 ziet: 111. Het laat zien dat het tijd is om je te focussen op je intenties. Wat wil je graag bereiken, wat zijn je wensen en doelen? Het is nu de tijd om je gedachten en intenties te gaan focussen op je doelen. Lukt dit, dan laat het getal 111 (ook voor 1111 is dit zo) zien dat jij je doelen (of een deel van de doelen) zult gaan behalen. In dit geval kun je 111 zien als een soort deur tussen je gedachten en je doelen.


Vaker engelengetallen zien

Uiteraard zien we overal om ons heen altijd getallen. Niet elk getal betekent per direct dat er een boodschap van de engelen achter zit. Het verschil zit vooral in het regelmatig zien van de getallen. Het hoeft niet zo te zijn dat je voor altijd een getal continu ziet. Dit gaat ook vaak in fases. Zie je vaker een bepaald engelengetal terugkeren? Dan is dit een teken dat je meer ingesteld bent op je hoger bewustzijn en je openstelt voor het universum.


Conclusie

Zoals je hebt gelezen, zijn er verschillende manieren om naar het getal 11:11 te kijken. We hopen dat je met de uitleg kunt onderzoeken wat de reden is dat je regelmatig 11:11 ziet. P.S: Wil je graag meer weten over de numerologie? In dit artikel kun je meer informatie vinden over de numerologie en de meestergetallen (zoals de 11).


consult

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Spiritualiteit
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Dorothy
 • Engelenreader
 • Pendelen
 • Lichtgidsen
Start gratis chat
medium die
Matteo
 • Relatie Coach
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Mia
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Valentina
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Marlo
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Eline & Freek
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
medium die
Feike
 • Lichtgidsen
 • Paragnost
 • Relatie Coach
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading