23 juni 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

De betekenis en uitleg over meestergetallen

De betekenis en uitleg over meestergetallen

Laatst bijgewerkt: 16 juni 2022


Gebruik van numerologie

Numerologie wordt op allerlei manieren gebruikt. De standaard numerologie beperkt zich tot het geboortegetal, naamgetal en de meestergetallen. Soms wordt er echter nog dieper op ingegaan, bijvoorbeeld doordat elke dag of kleur ook zijn eigen cijfer heeft. Numerologie kan inzicht geven in jezelf, het gedrag van anderen of om de toekomst te voorspellen. Je kunt een numeroscoop laten maken, wat veel op een horoscoop lijkt. In principe wordt dit gebaseerd op hetzelfde fundament: binnen de astrologie wordt er gekeken naar de stand van de planeten die inzicht kunnen geven in je karakter, je innerlijke ik en die je wat kunnen vertellen over je toekomst. Binnen de numerologie wordt ditzelfde gedaan met getallen.


Wat zijn meestergetallen?

Als je jou eigen persoonlijke getal hebt berekend (zie hiervoor het artikel: ‘Numerologie: betekenis van jou persoonlijke getal’) krijg je een basisgetal. Dit getal wordt bijna altijd teruggebracht tot 1 getal. De 11, 22 en 33 worden niet teruggebracht tot 1 getal,  omdat dit de meestergetallen zijn. De enige absolute meestergetallen zijn 11, 22 en 33.

De getallen 44, 55, 66, 77, 88 en 99 hebben een speciale waarde omdat dit dubbele cijfers zijn en daarmee extra kracht geven. Ze worden dus niet gezien als meestergetal, maar hieronder zal ik ze wel kort toelichten. De numerologie geeft aan dat de persoon die de meestergetallen ziet, een speciale rol moet voltooien. De meestergetallen hebben betrekking op spirituele gaven en een verhoogd geestelijk bewustzijn. Meestergetallen kunnen voorkomen in je geboortedatum (bijvoorbeeld als je op de 22e bent geboren) of in je geboortejaar (geboren in 2011). De meestergetallen werken het sterkst als de totale berekening van je geboortegetal een meestergetal vormt.  Als je meestergetallen ziet, betekent dit vaak dat je wordt wakker geschud. Het is dan belangrijk om opnieuw te kijken naar jezelf en de situatie waarin je je op dat moment bevind.


Betekenis van de meestergetallen

De meestergetallen geven je mogelijkheden om doelen te bereiken door je te ondersteunen met het overwinnen van obstakels. De energie van de meestergetallen kan gevoelens van spanning opleveren, waardoor het van belang is dat je jezelf bewust bent van de meestergetallen en de invloed die ze hebben op jouw leven. Een meestergetal kan ervoor zorgen dat jij je gemakkelijker kan verbinden met je innerlijke ik en je hogere spirituele bewustzijn. De drie meestergetallen samen vormen de driehoek van verlichting. Getal 11 staat voor de visie, getal 22 staat voor de actie en getal 33 biedt begeleiding.


11. De dromer (de intuïtieve)

Het getal 11 wordt gezien als het intuïtieve getal. Dit getal gaat in op je spiritualiteit en geeft je daarnaast verhoogd geestelijk inzicht en een verhoogd bewustzijnsniveau.  Dit kan zorgen voor verlichting, maar wordt ook wel de dromer genoemd omdat het niet inspeelt op het rationeel denken. Het getal 11 kan een echte leider zijn, met een hogere gevoeligheid voor helderziendheid en spiritualiteit; het hoger bewustzijn. Als het getal 11 alleen naar binnen wordt gekeerd en niet wordt gebruikt voor de buitenwereld, kan het angsten veroorzaken doordat je overgevoelig, onvoorspelbaar en impulsief wordt. Dit kan ervoor zorgen dat je onzeker wordt over jezelf omdat je niet het doel kan bereiken wat je wil. Uiteindelijk kan zich dit ook omzetten tot lichamelijke klachten. Je moet bij dit getal je eigen zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid laten groeien zodat je volledig op jezelf leert vertrouwen. Dit geeft je uiteindelijk de moed om je kracht in te zetten en ook praktisch te kunnen gebruiken.


22. De meester bouwer (de bouwer van de betere wereld)

Het getal 22 gaat in op je doorzettingsvermogen en je eigen kracht om veranderingen te kunnen doorzetten. Dit getal is vooral gericht op praktische resultaten die zichtbaar, tastbaar en meetbaar zijn. Het getal 22 heeft grote plannen, een hoog gevoel van zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid en is een ideale en natuurlijke leider. Het probleem met het getal 22 is dat het, net als de 11, gemakkelijk naar binnen kan keren. Dit zorgt voor te hoge eisen aan zichzelf, die niet te behalen zijn en waardoor er grote druk en stress ontstaat en de zelfverzekerdheid wegvalt. Dit kan uiteindelijk ook leiden tot lichamelijke klachten, doordat je alle verantwoordelijkheid zelf wilt dragen. Het is oké om soms de verantwoordelijkheid over te dragen aan anderen en hierin je emoties te tonen. Als je op je best bent, ben je in staat om hard te werken en successen te behalen.


33. De meesterleraar (de genezer)

Het getal 33 gaat dieper in op je eigen ontwikkeling en bewustzijn van het universele en staat ook wel bekend als de genezer. Het getal 33 zorgt voor een hoge toewijding aan de wereld en aan anderen. Het zorgt voor spirituele ontwikkeling. Deze personen staan altijd klaar voor anderen doordat ze liefdevol en vindingrijk zijn. Deze personen kunnen in de problemen komen doordat ze zichzelf wegcijferen. Ook jij mag er zijn, mag jezelf zijn en mag je emoties (h)erkennen en uiten. Voor deze personen is het soms lastig om zichzelf te zien zoals zij anderen zien. Het is oké om ook jezelf lief te hebben. Als jij op je best bent, ben je in staat om ervoor te zorgen dat mensen in harmonie kunnen leven met zichzelf, anderen en de natuur. Vaak voelen kinderen en dieren zich tot je aangetrokken omdat jij een bepaalde rust in je draagt die zij kunnen voelen.


Overige Dubbele getallen

 • 44. Het getal 44 geeft balans tussen je spirituele zijn en je lichamelijke zijn en vormt daarmee de basis voor de toekomst doordat het zorgt voor evenwicht.
 • 55. Het getal 55 staat voor het raad geven en zorgt ervoor dat je oude en/of negatieve (denk)patronen kan doorbreken waarmee je je eigen vrijheid creëert.
 • 66. Het getal 66 staat voor harmonie en geeft de mogelijkheid om (liefdes)relaties harmonieus en liefdevol op te bouwen en te onderhouden.
 • 77. Het getal 77 staat voor inzicht in jezelf, zelfkennis, zelfreflectie en wijsheid door openbaringen vanuit je innerlijke ik, wat je innerlijke verlichting kan geven.
 • 88. Het getal 88 gaat over onze gedachten, emoties en ons gedrag en geeft ons inzicht hierin.
 • 99. Het getal 99 staat voor vooruitgang. Het geeft ons inzicht in onze motivatie en het doel wat we willen vervullen.

Spirituele betekenis meestergetallen

In het oude Egypte werd al geloofd dat elk cijfer zijn eigen bovennatuurlijke kracht had. Zij gebruikten hiervoor een eigen getallensysteem. De Griekse wiskundige Pythagoras wordt gezien als de grondlegger van de hedendaagse numerologie. Hij zei: ‘’Alles bestaat uit getallen. Als u de getallen kent, kent u uzelf’’.

De diepgaande numerologie probeert ook historische gebeurtenissen te verklaren met cijfers. Zo is er een heel bekend voorbeeld: de aanslagen op 9-11. 911 is het alarmnummer binnen de Verenigde Staten. Of dit gebaseerd is op een toevallige samenloop van omstandigheden, of dat dit verklaard kan worden vanuit de numerologie is tot op heden nog niet onderbouwd.


Weetjes over getallen en numerologie:

 • De Chines numerologie gaat uit van de Yin en Yan waardoor 64 symbolen zijn vastgesteld die werden vertaald in getallen.
 • In de 13e eeuw werd er een methode ontwikkeld waarbij de Bijbel werd uitgelegd door de letters om te zetten in cijfers. Ze probeerden hiermee een verborgen boodschap van het Oude Testament te verkrijgen.
 • In het Christendom spelen cijfers ook een grote rol, denk maar eens aan de zeven geboden.
 • Het getal 13 wordt gezien als het ongeluksgetal. Dit komt voort uit het Christendom, omdat de dertiende apostel Judas het verraad pleegde.
 • In Korea en Japan wordt het getal 4 als ongeluksgetal gezien, dit staat namelijk in deze landen voor de dood.

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Astrologie

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

medium die
Gianna
 • Paragnost
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Mia
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Charissa
 • Heldervoelend
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Valentina
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Marlo
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Eline & Freek
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
medium die
Feike
 • Lichtgidsen
 • Paragnost
 • Relatie Coach
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies