23 juni 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Dagtarot: gratis tarot dagkaart trekken (+ betekenis en uitleg)

Dagtarot: gratis tarot dagkaart trekken (+ betekenis en uitleg)

Laatst bijgewerkt: 10 oktober 2022

Heb jij een vraag, probleem of situatie waar je mee worstelt? Wil je graag meer inzicht in deze vraagstukken? Dan kan de dagkaart iets voor je zijn! De dagkaart helpt je om meer inzicht te geven in je vraagstuk en hoe dit vraagstuk terug kan keren in je dag. In dit artikel zullen we meer informatie geven over hoe je een dagtrekking kunt voorbereiden en hoe je de kaarten kunt duiden.

Tarot dagkaart trekken

Druk op de kaart hieronder om jouw dagkaart voor vandaag te trekken.


Wat is een dagtarot?

De dagtarot is een vorm van een legpatroon. Je kiest zelf één kaart of er wordt één kaart voor je gekozen. Deze kaart kan je iets vertellen over hoe je dag zal gaan verlopen.

Hoe werkt het?

Voor je begint is het van belang om je zo rustig en ontspannen mogelijk te voelen. Bij ‘wat moet je doen voor je een tarot dagkaart legging start’ kun je iets meer lezen over hoe je jezelf kunt voorbereiden. Bij het trekken van een dagkaart is het van belang om een vraag in gedachten te nemen. Het is hierbij belangrijk dat het een open vraag is. Concentreer je vervolgens goed op de vraag voor je een kaart trekt of laat trekken.

Hoe formuleer je een vraag voor een dagtarot?

Er zijn bepaalde dingen waar je rekening mee kunt houden als je een vraag gaat formuleren voor de dagtarot:

 1. Open deur – Vragen met een open deur zijn vragen waar jij zelf volledig de keuze in hebt. Een voorbeeld hiervan is: Zal ik gaan solliciteren? Die keuze is aan jou. Het is dan van belang om jezelf af te vragen wat de daadwerkelijke vraag is. Die vraag kan bijvoorbeeld zijn: Is dit het moment om van carrière te veranderen?
 2. Gesloten vragen – Gesloten vragen zijn vragen die je kunt beantwoorden met ja of nee. Deze vragen bieden minder inzicht.
 3. Open vragen – Open vragen helpen om meer inzicht te krijgen. Voorbeelden van open vragen zijn: Wat blokkeert mij om mijn ambities te volgen? Wat houdt mij tegen om te solliciteren? Open vragen beginnen vaak met wat, waarom of bijvoorbeeld hoe.
 4. Beperk het tot één onderwerp – Je zult merken dat je snel geneigd bent om automatisch twee vragen te stellen, bijvoorbeeld: Zal ik gaan solliciteren of moet ik wachten? Eigenlijk stel je op dit moment twee vragen, terwijl je ook zou kunnen vragen: Is dit het moment om te gaan solliciteren?
 5. Stel geen vragen over anderen.
 6. Stel geen vragen over gezondheid.

Hoe moet je een dagtarot interpreteren?

Het kan lastig zijn om voor jezelf de kaarten te lezen. Ondanks dat het je eigen situatie betreft is het namelijk wel van belang om de kaart zo objectief mogelijk te bekijken. Wellicht zegt de kaart je iets wat je liever niet wilt, maar dit betekent niet dat het niet waar is. Ondanks dat het kan voelen alsof het niet juist is, kan het universum een ander pad voor je in het verschiet hebben, waardoor het juist wel juist is.

Naast de boodschap die de kaart geeft, is er nog meer informatie uit de kaart te halen. Dit kun je vinden in de afbeelding. Hoe je de afbeelding zal interpreteren is afhankelijk van je vraag of situatie. Daarom is het naast het lezen van de tekst ook goed om de afbeelding goed in je op te nemen.
De afbeelding samen met de boodschap kan je nu ondersteunen in de vraag die je hebt gesteld. De kaart kan je iets vertellen over hoe je dag gaat verlopen en hoe je vraag in de dag terug zal komen. Al met al ligt de uitkomst van de kaart niet vast, maar kan het je helpen om meer inzicht te geven.

Wat moet je doen voordat je een tarot dagkaart legging start?

Voordat je begint is het van belang om je zo kalm en ontspannen mogelijk te voelen. Kies een plek uit waar jij je prettig voelt en waar het rustig genoeg is om een duiding te kunnen doen. Het is verstandig om een plek te kiezen waar je niet gestoord kunt worden en om je telefoon uit te zetten. Op deze manier is er zo min mogelijk afleiding. Naast kalm en ontspannen is het van belang dat jij je veilig voelt. Afhankelijk van wat voor jou prettig is, kun je zelf een duidingsritueel ontwikkelen. Dit ritueel gebruik je elke keer als je een duiding gaat doen. Het doel van dit ritueel is dat je in de juiste stemming komt (ontspannen, kalm, veilig en je geest zo leeg mogelijk) om de kaarten te kunnen duiden. Voorbeelden van rituelen zijn het branden van geurkaarsen of mediteren.

Betekenis van de Tarotkaarten bij een daglegging

Afbeelding 0. De Dwaas

0. De Dwaas

De Dwaas daagt je vandaag uit om verandering te omarmen en eventueel zelfs risico’s te nemen om veranderingen teweeg te brengen.

Afbeelding 1. De Magiër

1. De Magiër

Er liggen verschillende kansen voor je, welke uitdaging grijp je aan? Vertrouw op je intuïtie.

Afbeelding 2. De Hogepriesteres

2. De Hogepriesteres

De antwoorden op je vragen liggen vandaag bij je intuïtie. Er staat iets potentieel te ontluiken, maar dit zal pas gebeuren op het juiste moment.

Afbeelding 3. De Keizerin

3. De Keizerin

De keizerin laat zien dat het tijd is om je idee werkelijkheid te laten worden. Laat je creativiteit gaan en zet stappen om je idee te laten bloeien.

Afbeelding 4. De Keizer

4. De Keizer

De keizer is de vaderfiguur en focust op materiële zaken en zaken zoals politiek. Grote kans dat je iemand gaat tegenkomen of dat jij zelf invloed uitoefent op je huidige materiële situatie.

Afbeelding 5. De Hogepriester // Offerpriester

5. De Hogepriester // Offerpriester

De hogepriester zal voor de zoektocht naar de waarheid zijn verstand gebruiken. Heb jij je te veel laten leiden door je gevoel? Is je oordeel vertroebeld door gevoelens voor anderen?

Afbeelding 6. De Geliefden

6. De Geliefden

Denk goed na over de gevolgen van de keuzes die je maakt. De keuzes die je maakt hoeven niet te slaan op je (liefdes)-relaties, maar hebben wel persoonlijke gevolgen.

Afbeelding 7. De Strijdwagen // Zegewagen

7. De Strijdwagen // Zegewagen

Tegenstrijdige gevoelens zorgen ervoor dat je de gulden middenweg moet vinden, hoe moeilijk dit ook kan zijn.

Afbeelding 8. Kracht

8. Kracht

Wil je echt graag je doel bereiken? Dan is het van belang om vandaag volledige discipline en moed te tonen.

Afbeelding 9. De Kluizenaar

9. De Kluizenaar

De Kluizenaar vraagt je om je vandaag even af te zonderen en tijd te nemen voor jezelf. Sta je nog op één lijn met je innerlijke zelf?

Afbeelding 10. Het Rad van Fortuin

10. Het Rad van Fortuin

Vandaag zul je een belangrijke keuze moeten maken of zal een nieuw hoofdstuk in je leven starten. Het is aan jou om dit zo krachtig mogelijk te doen door eigen verantwoordelijkheid te nemen.

Afbeelding 11. Gerechtigheid // Rechtvaardigheid

11. Gerechtigheid // Rechtvaardigheid

Wil je echt gerechtigheid? Bekijk je probleem dan met een open blik en vanuit je logisch redeneren. Als jij je gevoel laat leiden, zal je oordeel wellicht niet echt rechtvaardig zijn.

Afbeelding 12. De Gehangene

12. De Gehangene

De Gehangene geeft aan dat je iets zult moeten opofferen als je verbetering wilt.

Afbeelding 13. De Dood

13. De Dood

Vandaag zal er een natuurlijk einde zijn aan iets, bijvoorbeeld aan oude denkpatronen of slechte relaties. Grote kans dat het je naast een verdrietig gevoel, ook een gevoel van opluchting en acceptatie kan geven.

Afbeelding 14. Gematigdheid

14. Gematigdheid

Een beetje water bij de wijn kan zorgen voor een prettige sfeer. Soms is het goed om samen te werken.

Afbeelding 15. De Duivel

15. De Duivel

Kom vandaag je eigen duivel onder ogen, zodat je dit los kunt laten en ruimte kunt maken voor positieve energie.

Afbeelding 16. De Toren

16. De Toren

Het kan tijd zijn om vandaag de toren te laten vallen en vaste patronen te doorbreken, zodat er ruimte is voor nieuwe mogelijkheden.

Afbeelding 17. De Ster

17. De Ster

Bekijk het van de positieve kant, zie de lichtpuntjes (sterren) die doorschemeren. Alleen zo kom je door moeilijke dagen heen.

Afbeelding 18. De Maan

18. De Maan

Een onzekere en verwarrende dag kan aanbreken. Probeer de controle los te laten en je intuïtie te volgen, dan kunnen nieuwe deuren openen.

Afbeelding 19. De Zon

19. De Zon

Gebruik een positieve en enthousiaste houding om een visie werkelijkheid te maken.

Afbeelding 20. Het Oordeel

20. Het Oordeel

Is je eigen aandeel in de dag/situatie wel vanuit de juiste motivatie? Wees kritisch op jezelf om het gehele plaatje weer te kunnen bekijken.

Afbeelding 21. De Wereld

21. De Wereld

Kun jij vandaag je doelen behalen of bepaalde zaken voltooien? Dat is wat De Wereld je laat zien; tijd voor afronding.

Afbeelding Staven Aas

Staven Aas

De Staven Aas geeft aan dat het vandaag tijd is voor een nieuw project! Gebruik de positieve energie en enthousiasme om iets moois te starten.

Afbeelding Staven Twee

Staven Twee

Blijf vandaag niet stilzitten: er is nog een hoop werk te doen om je ambities of dromen werkelijkheid te laten worden.

Afbeelding Staven Drie

Staven Drie

Vandaag krijg je waarschijnlijk een tevreden en/of voldaan gevoel omdat je weet dat je op de goede weg zit met betrekking tot je doelen.

Afbeelding Staven Vier

Staven Vier

Vandaag mag je ontspannen en jezelf belonen voor al het harde werk wat je hebt gedaan.

Afbeelding Staven Vijf

Staven Vijf

Irritatie en frustratie kan optreden omdat je het gevoel hebt dat je tegengewerkt wordt. Probeer het overzicht weer te terug te krijgen.

Afbeelding Staven Zes

Staven Zes

Een openbare inspanning kan je vandaag een gevoel van voldoening opleveren. Wellicht krijg je er zelfs een beloning voor.

Afbeelding Staven Zeven

Staven Zeven

Concurrentie, bijvoorbeeld door jaloezie, zal je vandaag gaan tegenwerken. Blijf vastberaden je pad te volgen.

Afbeelding Staven Acht

Staven Acht

Vandaag mag je onzekerheden en frustraties loslaten en enthousiasme gebruiken om acties uit te zetten.

Afbeelding Staven Negen

Staven Negen

Gebruik je innerlijke kracht als je geen energie meer hebt om problemen op te lossen.

Afbeelding Staven Tien

Staven Tien

Je enthousiasme kan ervoor zorgen dat jij je eigen grenzen over het hoofd lijkt te zien. Wees bewust van grenzen om uitputting te voorkomen.

Afbeelding Staven Schildknaap

Staven Schildknaap

Schuif de kleine ideeën niet aan de kant, want deze hebben de potentie om te groeien tot iets noemenswaardigs.

Afbeelding Ridder Staven

Ridder Staven

De Staven Ridder geeft aan dat er veranderingen kunnen optreden. Veranderingen die het bekende doorbreken en avontuur geven.

Afbeelding Koningin Staven

Koningin Staven

Laat je niet beperken tot bepaalde taken, maar gebruik je energie om veelzijdig te zijn en verschillende taken te kunnen afronden.

Afbeelding Koning Staven

Koning Staven

De Staven Koning zal iets of iemand op je pad laten komen, wat ervoor zorgt dat je wordt uitgedaagd om iets nieuws uit te proberen.

Afbeelding Kelken Aas

Kelken Aas

De Kelken Aas geeft aan dat het vandaag tijd is voor een frisse start, vooral op het gebied van relaties.

Afbeelding Kelken Twee

Kelken Twee

Vandaag kan het tijd zijn om meningsverschillen uit te spreken en vorm te geven aan beginnende relaties. De Kelken Twee geeft aan dat een situatie altijd vanuit beide personen bekeken moet worden.

Afbeelding Kelken Drie

Kelken Drie

Vandaag is een vreugdevolle dag, wellicht is er zelfs een feestje gaande? Geniet van het moment!

Afbeelding Kelken Vier

Kelken Vier

Grote kans dat jij je humeurig, lusteloos of ontevreden voelt. Onderzoek bij jezelf waar dit gevoel vandaan komt, zodat je het juiste perspectief kunt zien en actie kunt ondernemen om je stemming te veranderen.

Afbeelding Kelken Vijf

Kelken Vijf

Ondanks dat de dag verdrietig kan voelen, geeft de Kelken Vijf aan dat er nog hoop is.

Afbeelding Kelken Zes

Kelken Zes

Vandaag is er kans dat iets of iemand uit het verleden opduikt en positieve roering veroorzaakt. Zorg voor de balans tussen het verleden en het heden.

Afbeelding Kelken Zeven

Kelken Zeven

Verschillende opties komen op je pad vandaag, maar het is van belang om een duidelijke keuze te maken om de optie ook om te kunnen zetten in werkelijkheid.

Afbeelding Kelken Acht

Kelken Acht

Het is tijd om los te laten. Dit kan een verdrietig gevoel geven, omdat je er wellicht veel energie in hebt gestoken. Toch is het noodzakelijk om verder te kunnen.

Afbeelding Kelken Negen

Kelken Negen

De Kelken Negen laat zien dat het vandaag tijd is om te genieten van relaties die opbloeien of dromen die behaald zijn.

Afbeelding Kelken Tien

Kelken Tien

Een tevreden en voldaan gevoel zal vandaag de overhand hebben. Vandaag krijg je voor de energie die je ergens in hebt gestopt ook positieve energie terug.

Afbeelding Kelken Schildknaap

Kelken Schildknaap

Vandaag staat in het teken van geboorte. Dit kan letterlijke geboorte zijn, maar ook figuurlijke geboorte zoals de geboorte van een creatief idee.

Afbeelding Kelken Ridder

Kelken Ridder

Is het vandaag noodzakelijk om je bezig te houden met liefde en romantiek? Is je idee van liefde wel realistisch? Wellicht kan een belangrijke relatie die niets te maken heeft met liefde juist opbloeien als je het idee van romantische liefde even los kunt laten.

Afbeelding Kelken Koningin

Kelken Koningin

Er staat je een dag vol emoties te wachten. Geef je aan deze emoties over, want gevoel is irrationeel en kan niet worden gecontroleerd.

Afbeelding Kelken Koning

Kelken Koning

Het is prima als je een helpende hand uitsteekt en luistert naar een ander, zonder dat je persoonlijk betrokken raakt.

Afbeelding Zwaarden Aas

Zwaarden Aas

Vandaag lijkt er een verandering op je pad te komen, die in eerste instantie niet positief lijkt. Gebruik je kracht om problemen op te lossen.

Afbeelding Zwaarden Twee

Zwaarden Twee

Heb je misschien je hoofd in het zand gestoken? Je zult de waarheid moeten erkennen om zelf verder te kunnen ontwikkelen.

Afbeelding Zwaarden Drie

Zwaarden Drie

Een verdrietige dag, maar het is nodig om het verdriet te ervaren en rouw te doorstaan om door te kunnen gaan.

Afbeelding Zwaarden Vier

Zwaarden Vier

Vandaag is de dag om je terug te trekken en tot rust te komen. Doen alsof alles goed gaat is vandaag niet aan de orde.

Afbeelding Zwaarden Vijf

Zwaarden Vijf

Moeilijke uitdagingen kunnen vandaag op je pad komen. Het advies is om de uitdagingen te laten zijn voor wat ze zijn en uit de weg te gaan.

Afbeelding Zwaarden Zes

Zwaarden Zes

Laat je negatieve gevoelens (onvrede, irritatie, frustratie, negatieve gedachten) vandaag eens los, zodat je met een optimistische houding naar je probleem kunt kijken. Je zult zien dat je probleem er direct anders uit komt te zien!

Afbeelding Zwaarden Zeven

Zwaarden Zeven

Een leugentje om bestwil lijkt vandaag je meest gunstige optie te zijn om erger te voorkomen.

Afbeelding Zwaarden Acht

Zwaarden Acht

Vandaag is de dag om angsten en onzekerheid van je af te zetten. Alleen zo kun je de situatie positief veranderen.

Afbeelding Zwaarden Negen

Zwaarden Negen

Situaties kun je zelf in je hoofd erger maken dan dat ze werkelijk zijn. Zie jij de doemscenario’s of bekijk je de situatie zoals deze echt is?

Afbeelding Zwaarden Tien

Zwaarden Tien

Dat wat geen nut meer heeft mag vandaag worden losgelaten. Je zult zien dat dit een opgelucht gevoel kan opleveren.

Afbeelding Zwaarden Schildknaap

Zwaarden Schildknaap

Vandaag is het tijd om je te verdiepen in nieuwe onderwerpen en hier meer kennis over te verkrijgen. Pas op dat je niet doet alsof je alle kennis al hebt.

Afbeelding Zwaarden Ridder

Zwaarden Ridder

Zijn er noodzakelijke veranderingen nodig? De Zwaarden Ridder geeft aan dat het vandaag de tijd is om dit te gaan doen.

Afbeelding Zwaarden Koningin

Zwaarden Koningin

Vandaag kan het belangrijk zijn om je emoties voor jezelf te houden en met standvastigheid problemen tegemoet te treden.

Afbeelding Zwaarden Koning

Zwaarden Koning

Gebruik vandaag je verstand en laat je niet leiden door emoties. Beoordeel problemen eerlijk en oprecht.

Afbeelding Pentakel Aas

Pentakel Aas

Een geschenk op praktisch of materieel gebied kan ervoor zorgen dat jij met behulp van hard werken status kunt behalen.

Afbeelding Pentakel Twee

Pentakel Twee

Je kunt vandaag onzekerheden ervaren op het gebied van financiën, maar het besef dat alles nog mogelijk is kan ook een gevoel van opwinding geven.

Afbeelding Pentakel Drie

Pentakel Drie

Grote kans dat jij vandaag een materiële beloning krijgt voor een project waar je mee bezig bent. Dit geeft weer energie voor de volgende fase van het project.

Afbeelding Pentakel Vier

Pentakel Vier

Je staat waarschijnlijk stil of bent verder in de problemen gekomen omdat je bang bent om iets te verliezen. Durf je angst onder ogen te komen.

Afbeelding Pentakel Vijf

Pentakel Vijf

Grote kans dat jij iets gaat verliezen of bent verloren, dit kan op financieel, materieel en emotioneel gebied zijn. Er lijkt wel een oplossing te zijn, mits je goed genoeg kijkt.

Afbeelding Pentakel Zes

Pentakel Zes

Vandaag wordt onbalans zichtbaar: het kan zijn dat jij een helpende hand nodig hebt of juist een helpende hand toereikt aan een ander op financieel of emotioneel gebied.

Afbeelding Pentakel Zeven

Pentakel Zeven

Kies je vandaag voor de veilige bekende weg of ga je juist een risico nemen en sla je een ander pad in?

Afbeelding Pentakel Acht

Pentakel Acht

Waarschijnlijk komen vandaag kansen op je pad waar je meer van kunt leren en jezelf in kunt ontwikkelen en hier ook daadwerkelijk voldoening uit te halen.

Afbeelding Pentakel Negen

Pentakel Negen

Jij mag eindelijk de vruchten gaan plukken van je harde werken. Dankzij de beloning voel jij je waarschijnlijk tevreden en vreugdevol.

Afbeelding Pentakel Tien

Pentakel Tien

Vandaag draait om de basis voor volgende generaties: het overdragen van kennis of materiële zaken van de ene op de andere generatie of een artistieke uiting die na je dood blijft voortbestaan.

Afbeelding Pentakel Schildknaap

Pentakel Schildknaap

Zorgvuldige planning en bereidheid tot hard werken zullen vandaag je project snel laten groeien.

Afbeelding Pentakel Ridder

Pentakel Ridder

Let vandaag extra goed op de details en wees geduldig, dan zal je doelen kunnen behalen.

Afbeelding Pentakel Koningin

Pentakel Koningin

Besteed vandaag eens aandacht aan je behoeften op materieel gebied, hard werken mag een beloning krijgen.

Afbeelding Pentakel Koning

Pentakel Koning

Grote kans dat je een sterk verlangen hebt naar succes en rijkdom, maar hiervoor zal je hard moeten werken.


consult

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): KaartleggingTarot
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Dorothy
 • Engelenreader
 • Pendelen
 • Lichtgidsen
Start gratis chat
medium die
Matteo
 • Relatie Coach
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Mia
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Valentina
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Marlo
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Eline & Freek
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
medium die
Feike
 • Lichtgidsen
 • Paragnost
 • Relatie Coach
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading