18 juli 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Haan 🐓; Chinese Dierenriem Horoscoop

Haan 🐓; Chinese Dierenriem Horoscoop

De Haan, een metaalteken wat past bij de geboortemaand september. De Haan past ook bij een geboortetijd tussen 17.00 uur en 19.00 uur. De Haan is hardwerkend, enthousiast en eerlijk. De Haan kan ook wispelturig, ijdel en egoïstisch zijn.

De Haan vindt het soms lastig om zichzelf open te stellen. Doordat hij het hart op de tong heeft liggen zoekt hij een partner die niet te gevoelig is. Deze behendige, slimme, harde werkers zien we terug in beroepen als schrijver, verkoper of chirurg. In dit artikel lees je nog meer over onder andere de liefde, het werk en het karakter van de Haan.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Uiterlijk dier, geheim dier en innerlijk dier

In de westerse astrologie kennen we het sterrenbeeld, het maanteken en de ascendant. Ditzelfde zien we terug in de Chinese dierenriem. Het dier van je geboortejaar is wat je van jezelf aan de buitenwereld laat zien. Het dier van je geboortemaand is hoe je innerlijk bent en hoe jij bent in relaties en in de liefde. Je geheime dier is het dier van je geboortetijd; dit dier gaat over je ware, diepe zelf. Deze ware zelf zul je voor anderen verborgen houden.


De data en jaartallen van de Haan volgens de Chinese kalender

 • 26 januari 1933 – 13 februari 1934 (water)
  13 februari 1945 – 1 februari 1946 (hout)
  31 januari 1957 – 17 februari 1958 (vuur)
  17 februari 1969 – 5 februari 1970 (aarde)
  5 februari 1981 – 24 januari 1982 (metaal)
  23 januari 1993 – 9 februari 1994 (water)
  9 februari 2005 – 28 januari 2006 (hout)
  28 januari 2017 – 15 februari 2018 (vuur)

Geboortemaand en tijd van de Haan

De geboortemaand die hoort bij de Haan is september. De geboortetijd die bij de Haan hoort is tussen 17.00 uur en 19.00 uur.


De vijf typen Haan

Het basiselement wat bij de Haan hoort is metaal, maar elk jaar heeft zijn eigen element. Dit zorgt er dus voor dat er vijf typen Haan onderscheiden kunnen worden, die ik hieronder kort zal toelichten.

Aarde haan

17 februari 1969 – 5 februari 1970

Deze Haan is vastberaden en het is iemand van weinig woorden. Hierdoor kunnen sommige mensen een hekel aan dit type Haan hebben. Deze Haan is immers altijd openhartig en zal altijd zijn mening eerlijk delen, ondanks dat dit voor anderen niet altijd leuk is. Toch heeft deze Haan meestal wel gelijk. Dit type Haan kan ambitieus en gedreven zijn en gaat goed om met zijn verantwoordelijkheden. Ze zijn goed georganiseerd, voorzichtig en harde werkers. Deze mensen hebben oog voor detail en zijn gemotiveerd. Ze vinden het soms lastig om met mensen om te gaan die niet dezelfde normen en waarden hebben als de Haan zelf.

Vuur haan

31 januari 1957 – 17 februari 1958 & 28 januari 2017 – 15 februari 2018

Dit type Haan is opvallend, zwierig en meestal succesvol. Hiervoor moet hij echter wel om kunnen gaan met zijn agressieve kant en deze onder controle zien te houden. Dit type Haan kan soms een beetje betweterig zijn. Ze maken plannen door ver in de vooruit te kijken, maar kunnen daardoor wel wat roekeloos worden.

Hout haan

13 februari 1945 – 1 februari 1946 & 9 februari 2005 – 28 januari 2006

Dit type Haan is extravert en enthousiast. Ze zijn creatief aangelegd. Ze zijn nog weleens geneigd om alles in hun leven iets te ver door te voeren waardoor ze een buitensporig leven kunnen leiden. Deze Haan is liever onderdeel van iets dan zelfstandig in de spotlights te staan. Deze mensen streven naar een betere wereld en werken hier hard voor. De hoge eisen die ze aan zichzelf stellen verwachten ze ook van anderen. Dit type Haan heeft soms de neiging om meer werk aan te pakken dan dat ze aankunnen, waardoor ze hun grenzen overgaan. Het is voor dit type Haan dan ook belangrijk om hier goed op te letten.

Metaal haan

5 februari 1981 – 24 januari 1982

Dit type Haan heeft hele hoge maatstaven. Hij verwacht dat iedereen volgens zijn idealen leeft en dit type Haan is behoorlijk onbuigzaam. Hierdoor kunnen problemen ontstaan, mede omdat hij hierdoor zelfingenomen en arrogant kan overkomen. Dit type Haan doet er goed aan om tijd vrij te maken om tot zichzelf te komen en te ontspannen en te leren om zijn ego iets te dimmen. Ze kunnen agressief of afstandelijk overkomen, maar ze zijn juist heel redelijk en analyseren elke situatie waarin ze zitten.

Water haan

26 januari 1933 – 13 februari 1934 & 23 januari 1993 – 9 februari 1994

Dit type Haan is het meest zorgzame type van de verschillende typen Haan. Ze willen de wereldproblemen op zich nemen en oplossen. Deze sympathieke en zorgzame mensen kunnen goed in teamverband werken en hebben niet echt de behoefte om in het middelpunt van de belangstelling te staan. In verhouding met de andere typen zijn ze vriendelijker en rustiger. Ze zijn goed in communiceren en zijn energiek. Dit type Haan heeft soms nog weleens moeite om zich te concentreren doordat ze iets te veel opgaan in de details.


Kenmerken en eigenschappen van de Haan

blank

Kernwoorden

De kernwoorden van de Haan zijn: beschermend, eerlijk, zwierig, onderhoudend, gevoelig, dapper, romantisch, trots, bot, wrokkig, opschepperig en gedreven.

Kwaliteiten

De Haan is enthousiast, hardwerkend, een doorzetter, geestig, gevoelig, zorgvuldig, intelligent, bekwaam, moedig, eerlijk en loyaal.

Valkuilen

De Haan kan ook chagrijnig, egoïstisch, jaloers, materialistisch, cynisch, wispelturig en ijdel zijn.

Elementen

De Haan is een Yin-teken en past bij het element metaal. De Yin energie staat tegenover de Yang energie. De Yin staat voor het meegaande, het passieve, kou, nacht, het noorden, winter, water en het ontvangende. Het element metaal staat voor het westen, nuttig, sterk en betrouwbaar.

Kleuren

De kleuren die passen bij de Haan zijn geel, rood en abrikoos.

Smaak

De Haan heeft een conservatieve en verfijnde smaak. Deze mensen houden van gezelligheid en vinden het dan ook gezellig als hun naasten langskomen om met zijn allen te gaan eten. De Haan trekt graag de natuur in en houdt bijvoorbeeld van vissen of voetballen. In zijn vrije tijd is de Haan graag iets rustigs aan het doen zoals lezen, puzzelen of creatief bezig zijn. Op vakantie zoeken ze of populaire plaatsen op, of juist afgelegen rustige plaatsen.


Karakter van de Haan

blank

Mensen geboren in het teken van de Haan willen graag een indruk maken op anderen. Deze mensen zijn zwierig, kleurrijk, extravert en hebben iets vriendelijks over zich. Deze enthousiaste mensen zijn goed in het communiceren met anderen. In principe zijn ze onafhankelijk, maar ze zijn wel sterk verbonden aan hun gezin. Deze mensen zijn eigenlijk nooit stil of rustig en zijn daardoor onderhoudend.

Toch is de Haan het meest bekwaam in het vertellen van verhalen die gaan over henzelf en laten zien hoezeer ze uitblinken. De Haan is heel gevoelig en kan gemakkelijk diep gekwetst worden door kritiek. Toch zullen ze dit niet tonen en zijn slechts weinig mensen bewust hoe gevoelig de Haan echt is. De Haan is over het algemeen een boekenwurm en zal veel lezen en leren. Ze houden van scholing en weten vaak veel. Toch zullen soms niet altijd laten blijken dat ze veel weten, omdat ze dan een andere rol spelen om aandacht te krijgen.

De Haan kan diep van binnen heel onzeker zijn. De Haan heeft graag veel mensen om zich heen. Ze stellen zich echter onvoldoende open om echte vriendschappen te laten ontstaan, waardoor ze veel kennissen hebben en weinig mensen echt tot hun vrienden rekenen. De Haan is dol op kinderen en is in staat om hun kinderen voldoende aandacht te geven ondanks dat ze hard werken.


Werk van de Haan

De Haan is een harde werker. Hierin zijn ze eigenlijk haast grenzeloos, waardoor ze vaak goed in de smaak vallen bij hun werkgevers. De Haan houdt van uitdagingen. De Haan kan dan ook bewust voor een baan kiezen waar ze in eerste instantie niet geschikt voor lijken. Ze zullen dan doorwerken en doorleren om ervoor te zorgen dat ze de vereiste vaardigheden volledig beheersen.

De Haan is niet echt geschikt voor routinematige banen. De Haan is behendig en slim en kan hiermee echt zijn talenten inzetten. Ze zijn charismatisch en kunnen daardoor goed onderhandelen of verkopen. De Haan is eerlijk en oprecht en steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. Ze kunnen er niets mee als je hun idee of mening afkaatst zonder hier goede argumenten voor te hebben. Dit zal erg botsen met de Haan. Beroepen die bij de Haan passen zijn onder andere chirurg, kapper, schrijver, monteur, verkoper, voorlichter of ingenieur.


De Haan in de liefde

blank

Karakter in de liefde

De Haan kiest een partner voor langere tijd, het liefst voor het leven. Ze verwachten van hun partner dat deze trouw is, de Haan zelf is ook een trouwe partner. Deze mensen zijn niet echt fantasierijk in hun seksleven, maar zijn wel onuitputtelijk en opwindend.

De Haan is een persoon die veel van zijn partner verwacht. Toch is de Haan niet het type wat zich gemakkelijk openstelt. De combinatie tussen veel verwachten en zelf weinig blootgeven is voor andere mensen soms lastig en daardoor is de Haan niet altijd een gemakkelijke partner. Toch is de Haan ook zorgzaam en romantisch. Ze zijn erg gericht op hun gezin en op hun naasten en zullen hier alles voor doen. Ze zijn wel oprecht en hebben het hart op de tong, wat niet echt geschikt is voor gevoelige mensen die zich hier gemakkelijk door laten kwetsen.

De Haan is op zoek naar een persoon die niet teveel openhartigheid verwacht en niet bang is om tegengas te geven.

Perfecte match

De Haan past goed bij de Os en de Slang. Deze drie dieren zijn allemaal voorzichtig, doelgericht en gesloten. Deze mensen zijn ambitieus en staan stevig in hun schoenen. De Os is trouw en werkt hard. De Os houdt van de precisie en efficiëntie van de Haan. Hierdoor zitten ze op één lijn en is dit een uitstekende combinatie.

De Slang is slim en heeft waardering voor de talenten van de Haan. De Haan kan wellicht ijdel zijn, maar dit brengt de Slang niet zomaar van zijn stuk. De Haan houdt van de kalmte en vriendelijkheid van de Slang. De Haan en de Slang zullen elkaar vooral goed aanvullen.

Andere goede combinaties

Haan – Tijger
Deze twee zullen behoorlijk veel met elkaar bekvechten en ruziemaken. Ze zijn ook niet bang om elkaar te bekritiseren, maar toch is het een prima combinatie.

Haan – Draak
De Draak en de Haan hebben allebei een gewichtige persoonlijkheid. Toch is deze relatie wel interessant doordat er wel genoeg verschillen zijn. Een prima combinatie dus.

Haan – Aap
De Haan en de Aap kunnen goed met elkaar opschieten als ze dezelfde hobby’s en/of interesses hebben, maar het is niet geschikt als liefdesrelatie.

Haan – Haan
De Haan past prima bij een Haan. Ze zullen elkaar bekritiseren en met elkaar vechten, maar ze kunnen tegelijkertijd goed met elkaar omgaan. Dit is een prima relatie.

Haan – Varken
Dit is een prima combinatie, ondanks de duidelijke verschillen. Deze relatie zal niet echt passievol zijn. Een relatie tussen een Haan en een Varken is over het algemeen vriendschappelijk.

Beter niet doen?

De Haas. De Haan en de Haas zijn totaal verschillend van elkaar. De Haas houdt van pleziertjes en van lol, waar de Haan niets mee kan. De Haan daarentegen kan streng en gecontroleerd zijn, waar de Haas niks mee kan. Deze twee staan echt volledig anders in het leven. Deze combinatie zal dan ook niet goed werken.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Horoscoop
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Dorothy
 • Engelenreader
 • Pendelen
 • Lichtgidsen
Start gratis chat
medium die
Matteo
 • Relatie Coach
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Gianna
 • Paragnost
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Mia
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Jill
 • Engelenreader
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Charissa
 • Heldervoelend
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Valentina
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Foto reading
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading!