23 juni 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Horoscoop sterrenbeeld Boogschutter: karakter, carrière & liefde

Horoscoop sterrenbeeld Boogschutter: karakter, carrière & liefde

De Boogschutter; Eén van de meest positieve karakters van de sterrenbeelden. Dit extraverte vuurteken is krachtig, openhartig, enthousiast en humoristisch. Als ze uit balans zijn kan dit doorslaan in tactloos gedrag en humor die ten koste gaat van een ander. Desondanks wordt de Boogschutter vaak gerespecteerd door zijn omgeving. De mannelijke Boogschutter is daadkrachtig, de vrouwelijke Boogschutter gaat graag leuke dingen doen met vrienden.

De energieke en intelligente aard van de Boogschutter zien we als kind al terug. Kinderen geboren met het sterrenbeeld Boogschutter zijn energiek en willen graag nieuwe dingen ontdekken. De Boogschutter is op zoek naar een relatie waarin hij voldoende vrijheid kan ervaren. Met jaloerse partners kan hij dan ook helemaal niks. Zolang de Boogschutter voldoende uitdaging kan vinden in zijn werk, kan hij alle beroepen wel uitvoeren. Zijn geboortestenen zijn gericht op innerlijke rust en zelfinzicht. Wat heeft de Boogschutter nog meer in petto? Je leest het uitgebreid in dit artikel.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

De Boogschutter datum – 23 november tot en met 21 december

Er heerst nogal wat verwarring over de juiste datums van de sterrenbeelden. De sterrenbeelden zijn duizenden jaren geleden bedacht aan de hand van de stand van de planeten. Alleen, de planeten veranderen van stand. Daardoor zijn de datums van de sterrenbeelden ook verschoven. Er is zelfs een dertiende sterrenbeeld bijgekomen: de Slangendrager. Door de continu verschuivende stand van de planeten, worden dus automatisch ook de datums verschoven. In dit artikel gaan we uit van de datums die in de huidige westerse astrologie gebruikt worden. Dit betekent dus voor de Boogschutter: 23 november tot en met 21 december.


Algemene kenmerken van de Boogschutter

De Boogschutter is een mannelijk, veranderlijk teken en valt onder de vuurtekens. Het symbool wat bij de Boogschutter hoort is Jupiter. Mannelijke tekens zijn vaak extravert en hebben een ondernemende, assertieve en creatieve natuur. Het zijn mensen die zichzelf goed kunnen uiten. Veranderlijke tekens zijn mensen die flexibel, productief en veranderlijk kunnen zijn. Deze mensen kunnen mentaal overbelast raken, wat leidt tot egoïstisch gedrag, besluiteloosheid en disbalans. Mensen met het vuurteken zijn mensen die enthousiast en energiek zijn. Jupiter staat  voor groei en volwassenheid.


De vier subtypes van de Boogschutter

Goldschneider en Elffers deden onderzoek naar het karakter van mensen in combinatie met hun geboortedag. Uit dit onderzoek kwamen 48 persoonlijkheden naar voren, gekoppeld aan de sterrenbeelden. Dit onderzoek legt een combinatie tussen psychologie en astrologie. Hieronder omschrijf ik de specifieke kenmerken van de vier persoonlijkheden van het sterrenbeeld Boogschutter.

Boogschutter 1 – 23 tot en met 30 november

Deze Boogschutter types zijn intuïtief, impulsief en ondernemend. Het zijn mensen die leren door te doen en door de ervaringen die ze op doen. Naar school gaan en studeren, daar houden ze niet van. Deze mensen houden van oprechtheid en eerlijkheid en zijn dit zelf ook. Hierbij kunnen ze echter wel tactloos overkomen op anderen. Deze mensen zijn onafhankelijk en willen het leven leiden zoals zij dat willen, zonder beperkingen van anderen. Vrienden en familie staan hoog in het vaandel.

Boogschutter 2 – 1 tot en met 8 december

Deze mensen zijn eigenwijs, onafhankelijk en eigenzinnig. Het zijn mensen die zichzelf willen zijn, met hun eigen excentrieke manier van leven. Dat anderen dat raar vinden of ze afwijzen, maakt de Boogschutter niet uit. Zij blijven zich bezig houden met het zoeken van mensen die hun wel accepteren, precies zoals ze zijn.

Boogschutter 3 – 9 tot en met 16 december

Dit type Boogschutter is ruimdenkend en intellectueel. Het zijn harde, energie werkers. Deze mensen hebben een natuurlijk overwicht op anderen, maar kunnen soms ondoordacht handelen. Ze zijn op zoek naar mensen die ze kritisch durven te benaderen en eerlijk durven te zijn. Het zijn wel types die last krijgen van onzekerheid, maar dit niet tonen aan anderen.

Boogschutter Steenbok – 17 tot en met 21 december

Bij dit type Boogschutter wordt het nuchtere en berekende karakter van de Steenbok gecombineerd met het impulsieve en vurige karakter van de Boogschutter. Het zijn mensen die vastbesloten en efficiënt te  werk gaan in hun leven. Ze zijn geen goedkeuring van anderen nodig om te doen wat zij goed achten. Dit type kan last krijgen van innerlijke conflicten doordat het nuchtere van de Steenbok en het Impulsieve van de Boogschutter met elkaar kunnen botsen. Voor deze mensen is het van belang om te leren andere mensen toe te laten en te leren dat soms de goedkeuring van een ander er wel toe doet om een liefdevol leven te kunnen leiden.


Het basiskarakter van de Boogschutter

De Boogschutter is een extraverte persoonlijkheid die veel waarde hecht aan persoonlijke vrijheid. Ze houden van reizen en sporten. Het kan zijn dat ze spiritueel en filosofisch zijn ingesteld en ze zijn avontuurlijk. De Boogschutter is een echte levensgenieter. Door zijn intelligentie zal de Boogschutter zich  vaak aangetrokken voelen tot diepzinnige onderwerpen zoals religie en filosofie. De Boogschutter zal het meest gelukkig zijn als ze kunnen leven onder het motto: ‘leven en laten leven’. Ze accepteren het leven zoals het is. Over het algemeen houden Boogschutters van dieren en de natuur. Deze personen houden niet van negatieve mensen om zich heen, dit zullen ze dan ook proberen te vermijden. Ze verwerken hun emoties snel zodat ze verder kunnen in het hier en nu. Het zijn geen personen die er van houden om in het verleden te blijven hangen. Wat is gebeurd, is gebeurd en daar verander je niks meer aan. Dankzij het directe karakter van de Boogschutter weet je altijd waar je aan toe bent. De Boogschutter kan niks met onrecht en zal dan ook altijd strijden voor het goede doel.


Positieve eigenschappen van de Boogschutter

 • Optimistisch
 • Enthousiast
 • Eerlijk en Direct
 • Intellectueel
 • Filosofisch
 • Onafhankelijk
 • Zorgzaam
 • Gul
 • Creatief
 • Avontuurlijk

Deze personen zijn krachtig, openhartig en enthousiast. Dankzij Jupiter zijn deze sterrenbeelden ook optimistisch en hartelijk. Door zijn open, energieke en optimistische houding is hij over het algemeen een populair persoon. Het zijn intelligente personen met een brede belangstelling. Als ouder is de Boogschutter een goede ouder die hun kinderen waar mogelijk de vrijheid geeft. De Boogschutter zal goed presteren bij moeilijke uitdagingen en onder druk. Boogschutters zijn in staat om een complexe situatie in te schatten en te begrijpen, zodat ze er snel controle over krijgen. De Boogschutter zal voor zijn naasten door het vuur gaan. Hij is trouw en flexibel en heeft daarom vaak een diverse vriendengroep. Het zijn zelfstandige personen die weet hebben van hun kwaliteiten en valkuilen en daardoor over het algemeen goed presteren op verschillende gebieden. De Boogschutter wordt vaak gezien als wijs, omdat hij veel kennis heeft en ook altijd leergierig blijft en nieuwe kennis opdoet.


Negatieve eigenschappen van de Boogschutter

 • Impulsief
 • Hypocriet
 • Veeleisend
 • Nonchalant
 • Onverantwoordelijk
 • Oppervlakkig
 • Tactloos
 • Rusteloos

Door hun enthousiaste persoonlijkheid kan het zomaar zijn dat ze te veel risico’s nemen. Het zijn namelijk personen die eerst doen en dan pas denken. Als de Boogschutter leert zijn intelligentie juist te gebruiken, zal hij automatisch veel minder risico’s nemen. Zijn humoristische aard kan soms wel eens uit de hand lopen en ten koste gaan van anderen. De eerlijke persoonlijkheid van de Boogschutter kan nog wel eens doorslaan in onbeleefdheid. De Boogschutter is edelmoedig, maar kan hierin doorslaan. Ze denken dan alleen aan hun eigen successen en niet aan die van een ander. Het extraverte van de Boogschutter kan leiden tot arrogant gedrag. Als iets niet loopt zoals de Boogschutter verwacht, kunnen ze ongeduldig worden. Ze willen vooruitgang zien en als dit er niet is, geven ze gemakkelijk op. De Boogschutter kan soms ook veeleisend zijn tegenover collega’s en legt dan de tekortkomingen van deze collega’s onder de loep.


blank

De  Boogschutter als man

De Boogschutter man staat positief in het leven. De Boogschutter heeft een hoge dosis zelfvertrouwen. Hij gaat er dan ook vanuit dat hij alle problemen die hij tegenkomt zelf kan oplossen. Hij handelt dan ook daadkrachtig en is altijd op zoek naar de positieve kant van het leven. De Boogschutter heeft absoluut geen problemen met het tonen van zijn emoties. Hij is altijd eerlijk en uit zijn emoties, gedachten en mening. Doordat hij altijd zo eerlijk is, is hij niet altijd even tactvol. Hier kunnen anderen soms lastig mee omgaan. De Boogschutter man wil het liefst reizen om de wereld te ontdekken. Hij gaat graag op zoek naar spanning en avontuur. Hij heeft een open geest en staat daarmee ook altijd open voor mensen met bijvoorbeeld andere culturen en religies dan hem.


blank

De Boogschutter als vrouw

De Boogschutter vrouw is humoristisch en gemakkelijk. Als ze serieus probeert te zijn, slaat ze al snel om in humor. Het is een intelligente vrouw die het leuk vind om leuke dingen te doen met vrienden en de wereld te ontdekken. De Boogschutter vrouw kan ongeduldig zijn wanneer zijn een nieuw idee heeft. Dit wil ze dan ook direct uitvoeren. Het zijn eigenwijze personen, die pas geloven in de mening van een ander als ze zeker weten dat dit klopt.


De Boogschutter als kind

Kinderen met het sterrenbeeld Boogschutter zijn actief. Als ze hun energie niet kwijt kunnen, raken ze snel verveeld of worden ze rusteloos. Het zijn spraakzame kinderen die daardoor gemakkelijk vrienden maken. Ze zijn open, humoristisch en vrolijk, maar wel een beetje bijdehand. Ze gaan al vroeg op zoek naar avontuur en proberen hun vrienden hierin te betrekken. Ze ontdekken graag nieuwe dingen, maar zijn niet altijd volhardend om het ook af te maken. Omdat ze zoveel nieuwe dingen uitproberen, weten ze op latere leeftijd vaak goed wat ze wel en niet willen en waar ze goed in zijn. Het zijn intelligente kinderen die vaak goede prestaties neerzetten op alle gebieden op school. Deze kinderen kun je vaak buiten vinden. Vanwege hun energieke aard is het voor deze kinderen vaak goed om al vroeg te beginnen met sporten. Tegelijkertijd hebben ze ook een hele rustige kant. Deze kinderen kunnen zich bijvoorbeeld goed in boeken verdiepen. Deze kinderen gehoorzamen niet zomaar, tot ze snappen waar het bevel vandaan komt. Ze hebben een onderzoekende, logische en analytische geest. Deze kinderen komen als sterke persoonlijkheden over, maar missen daadkracht. Daardoor laten ze zich snel beïnvloeden door anderen. Deze kinderen leren snel als ze een onderwerp leuk en interessant vinden. Ze zijn vaak goed in taal en worden getrokken tot verschillende religies. Deze kinderen zullen dan ook al vroeg op zoek gaan naar hun innerlijke waarheid. Deze kinderen zijn onafhankelijk, extrovert en op zoek naar vrijheid.

Ouders van een Boogschutter

Ouders hebben vaak een hele kluif aan het beantwoorden van alle vragen van de Boogschutter kinderen. Deze kinderen zullen pas gehoorzamen als ze de logica hiervan begrijpen. Daarom is het belangrijk dat de ouders logisch tegen hem spreken en inspelen op zijn gevoel van rechtvaardigheid. Deze kinderen zijn het nodig om lekker buiten te kunnen zijn en deze vrijheid van de ouders krijgen. Omdat deze kinderen zo gemakkelijk te beïnvloeden zijn, is het voor de ouders wel belangrijk om in de gaten te houden met wie ze omgaan. Deze kinderen vinden het prettig als ze worden aangemoedigd door hun ouders, zodat ze met 100 procent op hun doelen af kunnen streven. Boogschutter kinderen kunnen niet goed omgaan met geld en zullen dit van hun ouders goed moeten leren.


De Boogschutter in de liefde

De Boogschutter is op zoek naar een relatie waarin plezier hebben voorop staat. Met zijn levendige, speelse en humoristische karakter is hij dit immers nodig. De Boogschutter is trouw, toegewijd, open en eerlijk in een relatie. Hij/zij verwacht dit ook van zijn/haar partner. De Boogschutter wil graag vrijheid hebben in de relatie om het avontuur op te zoeken. Hij/zij gunt zijn partner dit ook en is absoluut niet jaloers aangelegd. Hij kan dan ook niks met een jaloerse partner. De Boogschutter kan zich nogal melodramatisch opstellen. Met het emotionele en gevoelige gedrag wat ze dan kunnen laten zien, zijn ze nog wel eens geneigd om anderen te kwetsen. Door het openhartige karakter van de Boogschutter kan hij ook onbewust mensen kwetsen. De Boogschutter is dus op zoek naar een partner die zich niet zomaar gekwetst voelt. Het liefst hebben ze een sociaal en extraverte partner die volop van het leven wil genieten. De Boogschutter neemt de tijd om te luisteren naar zijn/haar partner en is belangstellend. Ondanks zijn wil naar vrijheid, wil hij zich tegelijkertijd wel gewaardeerd voelen door zijn partner. De Boogschutter is romantisch ingesteld. Het zijn personen die impulsief kunnen zijn en vanuit deze impulsiviteit boos kunnen worden. Ze vergeven wel gemakkelijk.

De mannelijke Boogschutter in een relatie

De mannelijke Boogschutter houdt van spanning. Hij zal dan ook op zoek gaan naar een vrouw die ook van spanning houdt. De Boogschutter is niet romantisch ingesteld. Hij is op zoek naar een avontuurlijke vrouw. Hij houdt niet van (emotionele) verplichtingen.

De vrouwelijke Boogschutter in een relatie

De vrouwelijke Boogschutter lijkt altijd bezig te zijn. Daarom is ze op zoek naar een energieke en creatieve man. Deze vrouw houdt van verassingen. De vrouwelijke Boogschutter is geen persoon die problemen oplost. Ze zal er eerder voor kiezen om de situatie uit de weg te gaan en dus ook de relatie uit te stappen. Als man kun je er dus maar beter voor zorgen dat je haar gelukkig houdt! Gelukkig is dit niet zo moeilijk, want de vrouwelijke Boogschutter is op zoek naar een vriend en een maatje. De liefde komt vanzelf. Ze is op zoek naar eerlijkheid, positiviteit en avontuur. Ze wil vrijheid in haar relatie en houdt er niet van als haar een relatie wordt opgedrongen. De vrouwelijke Boogschutter is intelligent, maar benut dit niet altijd even goed. Daarom kan het nog wel eens voorkomen dat ze wordt bedrogen en gekwetst.

Welk sterrenbeeld past bij de Boogschutter?

De perfecte match voor de boogschutter is de Ram. De Ram is net als de Boogschutter gepassioneerd en avontuurlijk. Ze zijn allebei op zoek naar een relatie waarin ze avontuur kunnen beleven, de Boogschutter is op zoek naar zoveel mogelijk plezier in een relatie. Het zijn beiden hartstochtelijke en vurige tekens. Op intellectueel gebied kunnen ze elkaar ook stimuleren.

De Boogschutter past ook goed bij de Leeuw. De Leeuw is hartstochtelijk en liefhebbend. Als de Boogschutter zijn overzicht kwijt is, zal het veel hebben aan de leidende rol van de Leeuw.


Carrière en werk van de Boogschutter

De Boogschutter moet in zijn werk voldoende (intellectuele) uitdaging hebben om zijn energie in kwijt te kunnen. Deze persoonlijkheden zijn over het algemeen ambitieus, maar hebben geen ambities als het gaat om maatschappelijke status. Het zijn geen mensen die goed functioneren in grote teams, maar ze kunnen zich door hun leergierige houding wel gemakkelijk aanpassen als het echt moet. Het zijn harde en berouwbare werkers. Ook op de werkvloer zijn het mensen die hun collega’s graag willen helpen. Moeilijke situaties gaan ze niet uit de weg, maar door hun karakter zullen ze er wel alles aan doen om het eerst zelf te proberen, voordat ze hulp vragen. Wat het best bij de Boogschutter past is een beroep waarin ze voldoende uitdaging vinden en tegelijk de wereld over kunnen reizen. De Boogschutter leert door te doen. Ze hebben vaak veel verschillende ideeën en willen dit allemaal uitproberen. Ze zullen niet lang nadenken over deze risico’s, omdat ze immers vanzelf leren tijdens het handelen. Vaak leren ze hier ook echt goed door waar hun kwaliteiten en valkuilen liggen. Als collega of werknemer zul je dan ook een efficiënte werker vinden. Het liefst delen ze de taken uit, zodat ze zelf niet hard hoeven te werken. Collega’s zullen hier niet altijd goed mee om kunnen gaan, mede door het tactloze gedrag wat de Boogschutter kan laten zien. Een beroep met voldoende uitdaging past goed bij de Boogschutter, een beroep met veel verantwoordelijkheid weer niet.


De Boogschutter als ascendant

De ascendant is het teken dat aan de oostelijke horizon rees op het moment en de plaats van je geboorte. De ascendant wordt ook wel het rijzende teken genoemd. Je ascendant beschrijft hoe je reageert op anderen, wat je persoonlijke stijl is en hoe jij jezelf uitdrukt. Het weergeeft hoe jij op anderen overkomt, vooral bij een eerste indruk. Daarnaast staat het ook symbool voor je kwaliteiten, karakter en persoonlijkheid en de dingen die jij nodig hebt om zingeving te kunnen geven aan je leven. Als laatste laat het zien hoe jij mensen binnenlaat. In principe is je ascendant een ander sterrenbeeld dan je horoscoop (zonneteken), met enkele uitzonderingen. Een ascendant in het teken van vuur zoals de Boogschutter, wijst op een energieke en expressieve benadering van het leven. Jij denkt in mogelijkheden in plaats van problemen. Vrijheid en ‘leven en laten leven’ staan bij jou hoog in het vaandel.

Hoe jij je ascendant kunt berekenen kun je lezen in dit artikel.


Geboortesteen passend bij de Boogschutter

Volgens de oude regels hoort bij de Boogschutter de geboortesteen Amethist of Turkoois. In de traditionele regels kunnen de Lapis Lazuli en de Vesuvianiet ook als geboortesteen.

Amethist

De amethist stimuleert het zelfinzicht. Het helpt je om eerlijk te zijn tegenover jezelf en je eigen gedrag. Het geeft inzicht in emotionele processen. Dit kristal stimuleert de intuïtie, het zelfinzicht en de spirituele groei. Het werkt positief bij slaapklachten zoals nachtmerries. Dit kristal werkt beschermend en zuiverend.

Turkoois

Turkoois is een krachtig kristal. Dit kristal stimuleert het evenwicht. Hij zorgt voor innerlijke en kalmerende rust, maar werkt tegelijk opbeurend bij vermoeidheid of uitputting. Dit kristal helpt bij depressieve gevoelens, stemmingswisselingen, angst en paniek.  Het stimuleert het zelfinzicht en gaat destructief gedrag tegen. Dit kristal beschermt tegen negatieve energie en ondersteunt bij creatief probleemoplossend denken en vergroot de empathie. Daarnaast werkt dit kristal zuiverend en zorgt het voor balans in de energiebanen.

Lapis Lazuli

Lapis Lazuli ondersteund spirituele vaardigheden, spirituele kracht, innerlijke wijsheid en innerlijke rust. Dit kristal zorgt ervoor dat je eerlijk en oprecht bent. Het helpt je ij de zoektocht naar je innerlijke waarheid en ondersteund het accepteren daarvan. Dit kristal zorgt voor een heldere geest waarin je creatief en objectief kunt zijn. Het zorgt ervoor dat je gemakkelijker je emoties en mening kunt uiten. Daarnaast stimuleert het zelfacceptatie en het jezelf durven zijn.

Vesuvianiet

Dit kristal helpt bij het overzicht krijgen in complexe situaties zodat er meer stabiliteit ontstaat. Het zorgt ervoor dat je de situatie vanuit meerdere invalshoeken bekijkt en daarmee een creatieve oplossing kunt vinden. Dit kristal vermindert angst, depressieve gevoelens en onderdrukte gevoelens. Hij stimuleert de innerlijke zekerheid.


Vertaling van het sterrenbeeld Boogschutter

In het Engels wordt dit sterrenbeeld Archer genoemd. In het Latijns heet dit sterrenbeeld Sagittarius.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Horoscoop
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Eline & Freek
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
medium die
Dorothy
 • Engelenreader
 • Pendelen
 • Lichtgidsen
Start gratis chat
medium die
Matteo
 • Relatie Coach
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Gianna
 • Paragnost
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Mia
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Jill
 • Engelenreader
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Charissa
 • Heldervoelend
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading!