19 juli 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Wat zijn Aardstralen & wateraders?

Wat zijn Aardstralen & wateraders?

Laatst bijgewerkt: 13 juni 2022

Aardstralen zijn simpelweg gezegd de stralingen en energetische velden die schadelijk kunnen zijn voor de mens en voor dieren. Ze zijn niet altijd schadelijk en ook niet schadelijk voor iedereen. Iemand die ziek is of slecht in zijn vel zit zal meer beïnvloed worden door aardstralen dan een gezond en fit persoon.

De invloed die aardstralen hebben, wordt geopathie genoemd. Geopathische stoorzones bevatten niet alleen de aardstralen, maar bijvoorbeeld ook wateraders, bodembreuken en spiralen. Daarnaast zijn er ook nog de stralingen die door de mens worden veroorzaakt. Dit wordt vaak wel meegenomen in de geopathie en het reinigen van het huis. Stralingen die door de mens zijn veroorzaakt worden electrosmog genoemd. Dit is bijvoorbeeld straling vanuit internetmasten. De energielijnen kunnen op verschillende afstanden van elkaar liggen, maar de gemiddelde afstand ligt tussen de 7 en 15 meter.


De verschillende soorten aardstralen

Aardstralen zijn een verzamelnaam voor verschillende vormen van energieën die van invloed zijn op ons. Enkele vormen van aardstralen zijn:

Leylijnen

Dit zijn de energiebanen die energie verplaatsen rond de aarde. Op sommige plekken komen leylijnen samen, de energie is hier extra krachtig. Dit worden krachtplaatsen of leycentra genoemd. Vaak kun je op deze plaatsen oude heiligdommen vinden zoals kerken, tempels, offers of beelden. In het verleden werden de leylijnen namelijk al gebruikt. Voorbeeld hiervan zijn de hunebedden in Drenthe of de Stonehenge in Engeland. In Nederland zijn ook een aantal plaatsen waar krachtige leylijnen lopen, bijvoorbeeld in de Onze Lieve Vrouwe Kerk in Breda of de St. Jan in ’s Hertogenbosch.

Hartmannlijnen

De hartmannlijnen zijn smalle energiebanen van ongeveer 20 centimeter breed die zich verplaatsen van noord naar zuid en oost naar west en samen een netstructuur vormen. De mazen van dit net zijn ongeveer 2 bij 2,5 meter. Deze lijnen zijn ontdekt door een Duitse arts genaamd Hartmann. Hij ontdekte dat deze netvormige structuur overal op aarde aanwezig is. Het is echter niet gebonden aan de geologische samenstelling van de ondergrond van de aarde, zoals wel het geval is bij breuken en wateraders. Het lijkt alsof er een net van energie om de aarde gespannen is.  De breedte van deze energiebanen is niet constant. Ze kunnen smaller of breder worden, afhankelijk van weer, tijd en jaargetijde. Daarom wordt gedacht dat deze energieën een relatie hebben tot het aardmagnetisch veld. Het aardmagnetisch veld loopt ook van noord naar zuid. Hartmann denkt dat de energieën uit deze netstructuur bestaan uit electromagnetische stralingen. Deze stralingen zijn onder andere afkomstig van de zon en worden door het aardmagnetisch veld samengehouden. De netstructuur wordt door Hartmann het Globaalnet genoemd. Het wordt ook wel Hartmann-net, Glitternet of het klein orthogonaalnet genoemd.

Currylijnen

De currylijnen werden ontdekt door de Duits-Amerikaanse arts Manfred Curry. Curry was een bioklimatoloog die zich bezig hield met de invloed van de omgeving zoals het weer en klimaat op de mens. Hij ontdekte energiebanen die ook een net vormden. Deze energiebanen stromen van Noordwest naar Zuidoost en van Zuidwest naar Noordoost. Ze zijn ongeveer 50 centimeter breed en de mazen van dit net zijn ongeveer 3 meter. Dit netsysteem is ook niet afhankelijk van het geologisch systeem van de aarde. Het is net als de Hartmannlijnen onder invloed van tijd, jaargetijde en weer. Dit net komt ook wereldwijd voor en wordt het Currynet, klein diagonaalnet of het tweede Glitternet genoemd.


Wat zijn wateraders?

Een waterader wordt gevormd door regenwater. Het regenwater kan zich niet verplaatsen en zakt in de grond. Via de grond verplaatst het zich dan naar een sloot of rivier. Door de eeuwen heen zijn hierdoor banen gevormd, diep in de aarde waar het water naar toe getrokken wordt. Doordat er in deze baan continue stroming is van het water, ontstaat er op de oppervlakte energie.


Geschiedenis wateraders

Wist je dat vroeger de plek om te bouwen werd bepaald aan de hand van het vee? De plek waar het vee ging grazen was namelijk een goede plek om te bouwen, omdat de energie daar neutraal of positief was. Vroeger werd er meer waarde gehecht aan de kracht van de natuur en dus ook aan de aardestralen en wateraders. Dit was noodzakelijk om te kunnen overleven. Als er immers geen water gevonden kon worden, kon niet zoals nu even water uit de kraan gepakt worden. Dieren voelen aardstralen en wateraders sterker aan dan ons en reageren instinctief op deze energieën doordat ze zich erdoor aangetrokken of afgestoten voelen. Zo zul je zien dat bijvoorbeeld honden bepaalde plekken in huis vermijden. Instinctief voelen zij aan dat hier een andere energie hangt.


Hoe beïnvloeden aardstralen en wateraders ons?

Trillingen

Wateraders en aardstralen geven trillingen door. In alles om ons heen vinden we trillingen, bijvoorbeeld in geluid. Geluid herkennen wij ook als geluid door trillingen die wij ontvangen . Deze trilling wordt door onze hersenen afgelezen als geluid. De trillingen die wateraders en aardstralen doorgeven, kent ons lichaam niet. Ons lichaam en onze hersenen moeten zich daarop afstemmen en proberen te herkennen wat voor trilling dit is. Daardoor kan dat bij sommige mensen veel energie kosten.

Aarden

Door al de energie die dit kost, hebben deze mensen vaak last van allerlei klachten. Ze kunnen namelijk minder goed herstellen van de ‘standaard’ lichamelijke ziektes doordat het lichaam daar geen energie meer voor heeft. Deze mensen slapen vaak slecht of zijn bijvoorbeeld onverklaarbaar vermoeid. Er wordt gezegd dat we ’s nachts nog meer gevoelig zijn voor de trillingen van de aardstralen en wateraders. Dit komt door verschillende dingen. Als eerste liggen we. Liggend kunnen we minder goed aarden dan staand. Doordat er niet goed geaard kan worden, wordt de negatieve energie die van de trillingen afkomt sneller opgenomen in het lichaam doordat het niet kan worden afgevoerd naar de aarde.

Men kan ook andere problemen ondervinden, onder andere:

Baby’s en kinderen

 • Onrustig slapen
 • Huilbaby’s
 • Bedplassen of niet zindelijk worden
 • Leerproblemen

Volwassenen

 • Chronisch vermoeid
 • Maagklachten
 • Hartkloppingen
 • Migraine of hoofdpijn
 • Overspannenheid
 • Gewrichtspijnen
 • Depressieve klachten

Kan ik aardstralen en wateraders zelf neutraliseren?

Over het algemeen geldt dat hoe langer je aan actieve stralingen bent blootgesteld en hoe sterker deze straling, hoe meer invloed het heeft op ons lichaam. Je lichaam kan ze immers niet neutraliseren omdat je lichaam ze niet herkent. Op internet kun je verschillende bedrijven vinden die aardstralen en wateraders in en rond je huis komen meten en neutraliseren.

Op internet kun je ook diverse artikelen bestellen om aardstralen en wateraders te neutraliseren. Hierin zullen sommige dingen werken, sommige  ook niet. Sommige mensen gebruiken het helaas puur om geld mee te verdienen. Hoe kan je ze zelf oplossen? Met koper. Koperen draden werken als een magneet en stoten hiermee de stralingen af. Het probleem is echter wel dat je hiervoor moet weten waar de aardstralen of wateraders liggen. Dit kan je bijvoorbeeld gaan onderzoeken met een pendel of een biotensor. Hoe je het beste een pendel of biotensor kunt gebruiken, kunt u lezen in het artikel: ‘Alles over pendelen’.


Weetjes

 • Wist je dat sommige aardstralen zelfs vanuit de lucht te zien zijn? Boven Peru zijn bijvoorbeeld enkele energiebanen te zien!
 • Bliksem lijkt altijd in te slaan boven een waterader.
 • Veel nachtdieren zoeken bewust naar plekken met wateraders of aardstralen.
 • Katten gaan vaak juist wel op zoek naar stralen, terwijl honden ze liever vermijden.
Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Stenen en Mineralen

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

Let op; de informatie over de stenen en mineralen op onze website is geen advies. Toepassing hiervan is op eigen verantwoordelijkheid. We raden je aan om bij serieuze problemen of klachten altijd een expert te raadplegen.
blank

Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading

Meld je gratis aan
medium die
Dorothy
 • Engelenreader
 • Pendelen
 • Lichtgidsen
Start gratis chat
medium die
Matteo
 • Relatie Coach
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Gianna
 • Paragnost
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Mia
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Charissa
 • Heldervoelend
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Valentina
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Eline & Freek
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading