2 maart 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Weekhoroscoop Waterman

Weekhoroscoop Waterman

In dit artikel vertellen we je alles over je weekhoroscoop. Hoe scoor jij op het gebied van liefde? En hoe staan je financiën ervoor? Waar liggen deze week je krachten en valkuilen? Lees snel verder voor een uitgebreide horoscoop!


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Horoscoop Waterman deze week

Je bent een Waterman als je geboren bent tussen 20 januari en 19 februari. De Waterman is het elfde teken van de dierenriem. De Waterman heeft een onafhankelijk karakter en hecht waarde aan zijn vrijheid. Deze avonturiers kunnen wat opstandig overkomen, vooral omdat zij hiermee het gevoel van vrijheid willen behouden.

Voor de Waterman kan er een sterk gevoel zijn dat zij een missie of een doel moeten voltooien in dit leven op aarde. Het kan een Waterman moeite kosten om een intense relatie aan te gaan. Met een scherpe blik op allerlei zaken, kan de Waterman wat onaardig overkomen. Desondanks kunnen ze dankzij hun scherpe blik je vaak voorzien van een goed advies en je aanmoedigen. Daarom is de Waterman voor veel mensen wel de persoon die zij opzoeken wanneer ze hulp behoeven.


Centraal deze week

Persoonlijke waarden en innerlijke ik

Ondanks dat je misschien hebt geprobeerd je gevoelens te verbergen voor anderen (en misschien ook wel voor jezelf?) achter een hard masker, lijkt het er toch op dat die gevoelens een weg naar buiten proberen te wringen. Houd er rekening mee dat je plotseling overweldigt kan worden door een sterke emotie. Laat het waar mogelijk toe, want het is echt belangrijk dat je emoties eruit kunnen. Niet alleen zul je jezelf opgeluchter en lichter voelen, het is ook nog eens goed voor je lichaam om opgekropte spanning los te laten. Het gehele proces lijkt ongeveer een dag in beslag te nemen. Je wordt ook makkelijk getriggerd door anderen die dag.

Ben je misschien van plan om van je structuur en je plan af te wijken en de dingen geheel op je eigen manier aan te pakken? Dit past bij je, maar het kan wel zijn dat je een innerlijk conflict van jezelf gaat tegenkomen. Het is ook mogelijk dat je een andere stroom van energie ontvangt, die er juist voor zorgt dat je acties onderneemt om een doel of idee om te zetten tot realiteit.

Balans en stabiliteit

Het lijkt er verder op dat het ook om jou draait, Waterman. Neem eens wat tijd voor jezelf. Door de stand van de planeten kan het zijn dat je wat meer gefocust bent op je zelfverzorging dan normaal. Je geniet van de gezelligheid van anderen om je heen, maar het lijkt erop dat je voor nu ook geniet van jezelf.

Het kan zijn dat je pas aan het eind van de week echt de prioriteit kunt stellen aan jezelf. Het is ook niet gemakkelijk om volledig voor jezelf te kiezen. Hoe verder de week vordert hoe meer jij je als jezelf gaat voelen en dit stimuleert je om tijd voor jezelf te nemen. De boodschap is dan ook om écht voor jezelf te kiezen. Sluit geen compromissen die ten koste gaan van jezelf en zet jezelf niet op de tweede plaats. Jij bent net zo belangrijk als een ander.

Misschien voel je wel extra wat het sluiten van compromissen met je heeft gedaan. De druk die je ervaart van anderen die een beroep op je doen, kan ervoor zorgen dat je de neiging hebt om je eigen verlangens en behoeften uit te stellen. De stress die je ervaart door je eigen behoeften uit te stellen, kan zelfs gaan leiden tot wrok of woede jegens de mensen die een beroep op je doen. En dat hebben ze uiteindelijk ook niet verdient, toch? Probeer daarom eens nee te zeggen. Het hoeft niet eens een nee te zijn, je kunt ook verlangen van een ander dat ze zich wat aan jou aanpassen. Een andere tijd of dag misschien?

Je kunt stress ervaren doordat er onverwacht en ongepland verantwoordelijkheden, taken of werkzaamheden op je pad komen. Mogelijk irriteer je jezelf hieraan. Wellicht is het lastig voor je om nee te zeggen. Toch is het advies om eerst goed na te denken over welke verantwoordelijkheden of werkzaamheden je aangaat. Het niet kunnen voltooien van je werkzaamheden kan je namelijk extra stress opleveren. Zeg eens ‘nee’, en kijk wat dit je kan brengen. Zorg voor structuur met een duidelijke en overzichtelijke planning. Zo behaal je misschien toch dat wat je wilt.

Communicatie

Het is mogelijk dat je een moeilijke tijd achter de rug hebt. Misschien heb je zelfs het gevoel gehad dat je jouw ideeën niet mocht of kon uiten. Het lijkt erop dat dit het juiste moment is om dat wel te doen. Je hoeft geen sorry te zeggen voor jouw ideeën of idealen, want ook die mogen er zijn. Het kan best zijn dat je met jouw ideeën mensen onbewust kwetst of dat je idee heel anders overkomt dan dat je bedoeling was. Wees dus in die zin wel voorzichtig met het aankondigen van jouw ideeën. Je ideeën mogen er zijn en het kan het moment zijn om ze te delen, maar probeer wel rekening te houden met de manier waarop je dit doet.

Persoonlijke ontwikkeling

De planeten stimuleren je om op zoek te gaan naar inspiratie en verfrissende inzichten over de toekomst. De toekomst die je voor jezelf neer zet of hebt gezet. Haast je niet om je doelen te bereiken. Je zult meer bereiken als je oplettend bent en de tijd neemt om de verschillende opties en mogelijkheden te onderzoeken. Belangrijk is wel dat je doelen aan jezelf stelt die realistisch en haalbaar zijn. De kans is groot dat je intuïtie een sterk gevoel heeft over wat je te wachten staat met het oog op je doelen. Vertrouw op je intuïtie, want je intuïtie is sterker dan alles eromheen.

Bij het behalen van je doelen geven de planeten je extra standvastigheid en doorzettingsvermogen om je doelen te kunnen behalen en je dromen te kunnen verwezenlijken. Mogelijk stel je door de ongunstige tijd ook het maken van grote beslissingen wel uit.

Het lijkt erop dat jij het beste gaat functioneren in een team of een groep. Je bent charmant en bent in staat om een goede indruk te maken op andere mensen. Het kan zijn dat je de behoefte voelt om de wereld te verbeteren. Het lijkt er zelfs op dat in een team of groep je ook echt veranderingen teweeg kunt brengen. Dit komt onder andere doordat je in oplossingen kunt denken in plaats van in problemen. Je geniet van je gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde. Dit straal je ook uit, dus indien je ooit een leidende of publieke rol hebt willen innemen lijkt nu het moment daarvoor te zijn. Wellicht brengt dit je nieuwe kansen en mogelijkheden. De planeten zorgen er ook voor dat je meer creatief bent dan anders, dus maak hier vooral gebruik van!

Het lijkt er ook op dat er van je verlangt wordt dat je die leiderschapsrol in gaat nemen. Het was al benoemd; mogelijk heb je er zelf wel eens aan gedacht? Maar het lijkt er toch ook op dat dit echt van je verwacht gaat worden. Is dit binnen je team, je sociale vriendenkring of je plek in de samenleving?


Carrière en werk

Het kan zijn dat je verwarring voelt over je werk. Neem de tijd om dit rustig en van alle kanten te analyseren, voor je overgaat tot het maken van beslissingen. Wellicht kom je opnieuw tot het bedenken van oplossingen. Fijn, want dat vermindert niet alleen stress maar zorgt ook nog eens voor een meer zelfverzekerd gevoel.

Wat betreft je carrière lijk je zelf met goede ideeën en oplossingen te komen, maar ze kunnen je ook worden aangereikt door anderen. Luister dus goed naar de adviezen die je krijgt van anderen, want het kan zijn dat dit je het resultaat geeft in je carrière waar je al een tijdje op wacht.


Relatie en liefde

De single Waterman

De planeten staan zo dat je een bepaalde charme uitstraalt. Gebruik deze charme als je op zoek bent naar nieuwe vriendschappen of een nieuwe liefde. Wellicht is het niet eens nodig om een nieuwe relatie aan te gaan, maar is dit de tijd om een oude vonk of oude vriendschapsrelatie weer nieuw leven in te blazen. Je wordt er op de een of andere manier aan herinnert dat je soms je verleden in moet duiken om te onderzoeken waar dingen mis zijn gegaan, voor je aan iets nieuws kunt beginnen.

De Waterman in een relatie

Voor de Waterman in een relatie kan de relatie zwaar voelen. Het lijkt erop dat de relatie meer aandacht nodig heeft dan normaal. Mogelijk vinden er ook veranderingen plaats in je huis, wat invloed heeft op je relatie. Ondanks dat je relatie wat meer aandacht nodig lijkt te hebben, lijken de planeten wel gunstig te staan voor relaties en huwelijken. Juist doordat je misschien wat meer aandacht aan elkaar besteed, doe je herinneringen op die je veel plezier geven. Sowieso lijken er grote veranderingen aan te komen voor de Waterman, die uiteraard zijn invloed kunnen hebben op de relatie van de Waterman.


Vriendschappen en familie

Nadat je al je emoties hebt toegelaten, is het tijd voor herstel. Ook herstel met je meest belangrijkste naasten. Je stelt je zelfs vergevingsgezind op. Probeer te onthouden dat vergeven niet een kwestie is van gedrag goedpraten of goedkeuren. Vergeven maakt je wel in staat om wrok los te laten en daar ga je vooral jezelf beter door voelen. Dus zie je verbetering in het gedrag van een ander? Probeer dan je irritaties los te laten en dat wat kan te vergeven. Betekent dit dat voor de andere persoon het een laatste kans is? Dan is dat ook prima.

Ga geen onnodige ruzies of discussies aan. Ook dit zorgt alleen maar voor uitputting van jezelf. Meningsverschillen lijken binnen verschillende relaties voor te kunnen komen. Probeer waar mogelijk uit deze meningsverschillen te blijven door eerlijk, open en transparant te blijven. Misschien hebben je relaties ook wat tijd en ruimte voor zichzelf nodig. Probeer waar mogelijk je relaties deze vrijheid te geven. Blijf verder duidelijk communiceren zodat de relaties niet op afstand van je komen te staan.

Ook binnen de familie kunnen er conflicten en meningsverschillen ontstaan. Probeer ook hier waar mogelijk eerlijk, open en transparant te blijven. Duidelijke communicatie kan kloven verkleinen. Mogelijk kun je behoefte hebben aan luchtige en gezellige samenkomsten met vrienden en familie en zit je niet echt te wachten op diepgaande gesprekken.


Gezondheid

Mogelijk ervaar je stress of een hoge werkdruk. Wind je niet te veel op, want dit heeft ook geen positieve invloed op je gezondheid. Stress heeft een negatieve impact op je lichamelijke gesteldheid. Het kan helpen om te mediteren of aan yoga te doen als je je gestrest voelt. Mogelijk heb je ook meer last van je ogen dan normaal.

Gezondheid is een verraderlijk iets en het kan zomaar veranderen. Probeer daarom altijd bewust om te gaan met je gezondheid. Voldoende bewegen, gezonde voeding en voldoende vitamines. Maar ook heel belangrijk; rust. Dus neem toch eens die tijd voor jezelf Waterman, misschien knap je er wel flink van op! Wellicht voel je jezelf een stuk beter en beter passen in je lichaam wanneer je de emotionele dag achter de rug hebt en al je emoties hebt kunnen loslaten.


Financiën en geld

blank

Het lijkt er verder op dat jij je deze week in een ongunstige en onrustige tijd kunt bevinden. Er wordt dan ook geadviseerd om geen grote investeringen te doen. Mocht je toch financiële beslissingen en/of investeringen willen doen, laat je dan vooral goed adviseren en neem indien mogelijk misschien zelfs wel een expert in de hand. Misschien leg je wel de basis waarvan je in de toekomst de vruchten kunt plukken.

Desondanks kan het voorkomen dat je positief nieuws krijgt. Gaat het om goedkeuring van een lening waar je op zat te wachten? Krijg je een (onverwachte) grote uitbetaling? Met een beetje moeite zou je ook mogelijk je inkomsten kunnen verhogen.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Horoscoop
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Dorothy
 • Engelenreader
 • Pendelen
 • Lichtgidsen
Start gratis chat
medium die
Gianna
 • Paragnost
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Feike
 • Lichtgidsen
 • Paragnost
 • Relatie Coach
Start gratis chat
medium die
Tim & Tessa
 • Medium
 • Specialist in droomverklaringen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Kenji
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Martha
 • Helderziend
 • Medium
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Holger
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Pendelen
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading!