18 juli 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Weekhoroscoop Steenbok

Weekhoroscoop Steenbok

In dit artikel vertellen we je alles over je weekhoroscoop. Hoe scoor jij op het gebied van liefde? En hoe staan je financiën ervoor? Waar liggen deze week je krachten en valkuilen? Lees snel verder voor een uitgebreide horoscoop!


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Horoscoop deze week

De Steenbok algemeen

Het sterrenbeeld van de Steenbok is voor iedereen die geboren is tussen 22 december en 19 januari. De Steenbok hoort bij de aardetekens. Passende kleuren zijn zwart en bruin. De meest geschikte dag van de week is de zaterdag. De Steenbok past over het algemeen het best bij de Kreeft of de Stier. De Steenbok staat voor verantwoordelijkheid en tijd. De Steenbok neemt over het algemeen verantwoordelijkheden dan ook erg serieus. Ze zijn daarnaast veelal onafhankelijk, wat ze de mogelijkheid geeft om te groeien en ontwikkelen vanuit hun eigen innerlijke staat. Ze lopen zomaar voorop, vanuit hun karakter geven ze leiding of nemen ze het voortouw en dit alles met een grote mate van zelfbeheersing.

De Steenbok staat in het teken van aarding, net als de overige twee aardetekens; Maagd en Stier. De valkuil van de Steenbok is de eigenwijsheid en de koppigheid of stijfheid. Het is soms lastig te accepteren dat een ander iets op een hele andere manier bekijkt, vanuit een ander perspectief. Ook kunnen mensen met een heel ander karakter soms beangstigend of bedreigend voor de Steenbok zijn. De heersende planeet van Steenbok is Saturnus. Saturnus zorgt ervoor dat mensen verantwoordelijk zijn, maar tegelijkertijd ook afstandelijk en meedogenloos kunnen zijn.


Centraal deze week

Stabiliteit

De Steenbok is ambitieus! Hoe onzeker de toekomst ook is, de Steenbok is er toch altijd zeker van. Dankzij het ambitieuze karakter van de Steenbok is hij namelijk in staat om de toekomst te veranderen en naar zijn hand te zetten. De Steenbok is ook toegewijd en in de meeste gevallen stabiel. Daarom besluit de Steenbok om deze week afstand te nemen van alles wat hem pijn kan doen, zodat hij stabiel kan blijven.

Praktische zaken lijken centraal te staan. Onder praktische zaken valt van alles, van werk tot geld en tot dagelijkse routines. Je neemt de tijd om weer met beide benen op de grond te komen staan. Stabiele, vaste grond wel te verstaan, want je hebt genoeg chaos gehad de afgelopen tijd.

Het lijkt er ook op dat je de tijd neemt om je ideeën en plannen om te gaan zetten tot acties. Wellicht zijn er zelfs sommige acties die al zo ver zijn dat je de vruchten kunt gaan plukken. In ieder geval ontbreekt het je niet aan motivatie en enthousiasme. Stabiliteit betekent namelijk niet stilstaan, want daar ben je ook niet van. Alles wordt op gang gebracht voor positieve ontwikkelingen. Blijf wel helder en logisch nadenken en trap niet in andermans val. Neem ook zeker geen overhaaste beslissingen en bekijk al je mogelijkheden voordat je een keuze maakt.

Persoonlijke waarden en innerlijke ik

Deze week staat voor de Steenbok in het teken van persoonlijke waarden. Het is belangrijk om te ontdekken wat belangrijk voor je is. Niet alleen wat belangrijk is trouwens, maar ook wie. Wat is je doel en waar wil je naartoe werken? Dat alles komt deze week aan bod en deze vragen zullen je bezig houden. Het lijkt erop dat je aan het eind van de week, in het weekend, je meer zeker over jezelf voelt en daardoor positiever in je vel zit.

De laatste dag van de week is een uitnodiging om tot rust te komen en je innerlijk evenwicht te herstellen.

Communicatie

Het is mogelijk dat communicatie via alle mogelijke manieren een storing heeft. Mailtjes komen misschien wel niet binnen, er is sprake van verbale miscommunicatie en het bereik van je mobiel valt weg. Hoe je het ook wendt of keert en op welke manier het ook gaat ontstaan; er is een storing in de communicatie. Dit kan tot gevolg hebben dat jij verstrikt raakt in een miscommunicatie en dit lijkt zijn invloed te gaan uitoefenen op je financiën. Blijf je financiën dus extra goed in de gaten houden en controleer of je inkomsten en uitgaven op je afschriften juist zijn.

Balans

De planeten lijken op heel veel vlakken positief te staan, maar dat is helaas niet in alle gevallen zo. En dat voel je misschien wel in je balans. Het zoeken en behouden van een juiste balans tussen werk en privé lijkt extra lastig te zijn. Probeer jezelf in balans te houden. Een juiste balans tussen je werk- en privéleven, maar ook een juiste balans tussen het fysieke en mentale. Soms wil je mentaal nog wel, maar geeft je fysiek iets anders aan. Luister naar je lichaam, op alle vlakken.

Avontuur

Ondanks dat je op zoek bent naar stabiliteit en een vaste ondergrond om je voeten op te zetten, blijf je ook op zoek naar avontuur. De kans is groot dat je iets gaat vinden om uit je sleur te komen. Dit kan zelfs leiden tot nieuwe ideeën, inzichten en perspectieven die een positieve werking gaan hebben op je carrière.

Je drang naar avontuur kan komen tot een keuze die een risico van je vraagt. Maar de drang naar avontuur kan je ook op de weg van creativiteit brengen. Je horizon kan zich met behulp van de planten verbreden en verruimen. Het gevoel van geluk en positiviteit zet je in een creatieve flow. De creativiteit zorgt opnieuw voor frisse ideeën. Daarnaast wordt je ook door de planeten ondersteunt om nog dieper in je eigen ik te gaan kijken, op zoek naar doelen. Waar liggen je diepste passies? Wat blijft normaal een beetje verborgen? Haal het naar boven en laat het eruit! Stel nieuwe doelen aan de hand van je diepste passies. Werk naar die doelen toe voor een extra gevoel voor geluk.

Persoonlijke ontwikkeling

Je wilt al die chaos achter je laten en alles staat in het teken van stabiliteit, toch? Desondanks is het mogelijk dat je opnieuw in de chaos wordt gegooid doordat er plotselinge veranderingen aan kunnen komen. Mogelijk zijn het zelfs wake-up calls. Dit is juist goed, want op deze manier ga je uitgedaagd worden om uit je structuren te treden. Soms is het nou eenmaal goed om nieuwe structuren aan te gaan. Het is goed om structuur te hebben, maar het moet geen ‘straktuur’ worden. De Steenbok kan nou eenmaal eigenwijs en koppig zijn en soms is het goed om even uit die structuur gegooid te worden.

Ontwikkeling is vooruitgang, stilstaan is misschien zelfs wel achteruitgaan. En dus is het van belang om doelen te blijven stellen aan jezelf, zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Dit wordt dan ook zeker van je verwacht en gemotiveerd door de hemellichamen. Durf, harmonie, communicatie, structuur en avontuur uit de hemellichamen komen bij elkaar om je uit te dagen nieuwe doelen te stellen. Stel wel realistische doelen, want anders zal je motivatie snel wegzakken.

Aarden

Voel je jezelf humeurig, misschien zelfs boos of verdrietig? Dan lijkt het tijd om opnieuw te aarden. Keer in jezelf en zet je wortels diep in de aarde. Wil je je leven veranderen? Neem dan kleine stapjes om eens rustig te beginnen. Je leven omgooien is nou eenmaal niet zo eenvoudig. Blijf de motivatie behouden om veranderingen te ondergaan door alles stap voor stap te gaan ervaren. Door de gunstige stand van de planeten zul je trouwens niet alleen deze week, maar het hele jaar door ondersteunt worden om goed geaard te blijven. Zo kun je vast je doelen gaan behalen!


Carrière en werk

Op het gebied van carrière lijk je hard aan het werk te zijn om doelstellingen te behalen. Het kan zijn dat dit extra lastig is, mede door het gebrek aan communicatie. Misschien is het mogelijk om een doelstelling op te splitsen in kleinere doelen? Zo zorg je ervoor dat de communicatie duidelijker en eenvoudiger kan en daardoor behapbaar blijft voor iedereen. Voorkom zoveel mogelijk miscommunicaties.


Relatie en liefde

Het lijkt erop dat zowel voor de single Steenbok als de Steenbok in een relatie, het huis van liefde aan bod komt.

De single Steenbok

De positiviteit en het zekere gevoel van de Steenbok heeft een positief effect op de single Steenbok. Als de omstandigheden goed zijn, zul je jezelf zelfs nog positiever voelen en dit straal je uit. De vragen waar je wellicht aan het begin van de week mee hebt gelopen, lijken steeds meer beantwoordt te worden. Langzaam weet je wat je plek in deze wereld is en dit doet je zelfvertrouwen toenemen. Jij mag er zijn! Voor de single Steenbok lijken ook kansen te liggen. Of deze kansen geheel gefocust zijn op liefde is nog onbekend. Het kan ook zijn dat je iemand ontmoet met wie je graag tijd wilt doorbrengen.

De Steenbok in een relatie

De Steenbok in een relatie wordt geadviseerd om goed de tijd te nemen voor zijn relatie. Probeer je liefde eens uit te drukken, bijvoorbeeld met een heerlijke maaltijd of een gezellige avond samen op de bank met een hapje en een drankje. Voor de Steenbok in een relatie is het wel belangrijk om te blijven communiceren, ook over niet leuke en/of ingewikkelde zaken. Het lijkt er ook op dat jij je partner gelukkig kunt maken door je partner te ondersteunen in de dagelijkse klusjes. Het samen doen van deze klusjes kan jullie bovendien allebei iets opleveren. De relatie van de Steenbok lijkt daarnaast ook nog eens extra gepassioneerd. Misschien is de behoefte op dit moment geen liefde, maar passie?


Vriendschappen en familie

steenbok familie

Op dit moment zijn er een aantal hechte relaties die om aandacht vragen. Een goed gevoel en geluk kunnen je ondersteunen om weer eens contact te zoeken met je relaties. Wellicht zijn er een aantal hechte relaties die je al langere tijd niet hebt gesproken of gezien. Deze week is een uitnodiging om contact te zoeken met deze relaties en tijd vrij te maken voor elkaar.

Het liefst zou je een feest willen geven voor al je contacten. Niet alleen je hechte contacten, maar gewoon voor iedereen! Tegelijkertijd is er behoefte om te aarden. Wellicht is het een goed idee om een feestje te geven; een feestje speciaal voor jezelf! Neem eens de tijd voor jezelf en leg jezelf in de watten. Die dag is helemaal voor jou. Niets moet en alles mag, geheel naar je eigen behoeften en wensen.


Gezondheid

De focus lijkt niet echt te liggen op gezondheid, maar gezondheid is een verraderlijk iets en kan zomaar veranderen. In combinatie met aarden kun je natuurlijk wel je gezondheid zelf gaan ondersteunen en verbeteren. Ga eens de natuur in! Wandelen is niet alleen gezond voor je fysieke gestel, maar ook voor je mentale gestel. Probeer te genieten van de natuur, terwijl je de rust opzoekt. Gebruik je positieve energie eens om flink door te stappen en spanningen los te laten. Dit alles zal je helpen om jezelf fitter en gezonder te voelen. Wellicht lijkt het nog wat te ver voor je, maar je mentale en fysieke gestel kun je ook versterken en/of verbeteren door andere lichamelijke oefeningen. Denk naast wandelen eens aan yoga bijvoorbeeld. Alles in het teken van aarden. Aarden met jezelf, je wortels diep in de natuur zetten en tot je innerlijke zelf komen.


Financiën en geld

Het lijkt erop dat jij je zorgen en wensen over je financiële situatie met een goede naaste kunt bespreken. Dit is fijn en biedt mogelijkheden. Het lijkt er zelfs op dat je misschien wel iets kunt verkopen met winst. Het is wel van belang dat je oplettend blijft bij je financiële situatie, als je tenminste je financiële situatie wilt verbeteren.

Het lijkt er verder op dat je op financieel gebied voor een lastige keuze komt te staan. Aan de ene kant wordt je uitgedaagd om een risico te nemen, aan de andere kant geeft je gezonde verstand aan dat dit niet het moment is. Maar je hoort een stemmetje in je achterhoofd: ‘Wat is dan het juiste moment?’. Wellicht is er een mogelijkheid om wel een (financieel) risico te nemen, maar niet één waarvan je niet kan herstellen als het verkeerd uitpakt?


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Horoscoop
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Dorothy
 • Engelenreader
 • Pendelen
 • Lichtgidsen
Start gratis chat
medium die
Matteo
 • Relatie Coach
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Gianna
 • Paragnost
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Valentina
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Eline & Freek
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
medium die
Tim & Tessa
 • Medium
 • Specialist in droomverklaringen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Abigail
 • Engelenreader
 • Medium
 • Paragnost
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading!