22 juni 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Dromen over geesten, wat betekent het?

Dromen over geesten, wat betekent het?

Laatst bijgewerkt: 13 juni 2022

’s Nachts, of wanneer we slapen, komen allerlei hersenspinsels aan bod die vorm krijgen in dromen. Gevoed door wat ons onderbewuste overdag verwerkt helpen onze dromen ons met het begrijpen van de wereld en onszelf. Het is een voor sommigen ontzettend belangrijk aspect van het menszijn.

Soms zijn die dromen slechts dromen, en stopt het daarbij, maar soms lijken onze dromen meer te zijn dan dat. Het kan lijken of ze ons wat te vertellen hebben, en voor die dromen kan het erg interessant zijn om op zoek te gaan naar een verklaring. In dit artikel hebben we het over geesten in onze dromen, en wat het kan betekenen als een geest opduikt in onze dromen.


consult

Ontdek wat jouw dromen je willen vertellen!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Start een gratis reading

6 verschillende Droomscenario’s over geesten

Hieronder vindt je enkele droomscenario’s waar geesten in opdoemen, en mogelijke verklaringen voor hun aanwezigheid. Wanneer het kwaadwillende geesten betreft, geven we je meteen enkele tips om jezelf te bewapenen tegen hun invloed.

1. Je droomt over een ‘klassiek’ spook à la rondzwevend wit laken

Wanneer de geest in je droom geen menselijke kenmerken heeft, en meer op Casper het spookje lijkt dan op een eventueel overleden grootmoeder, heb je waarschijnlijk niet te maken met een geest uit het hiernamaals. Afhankelijk van de verdere droomcontext kan de geest dan van alles betekenen. Hij kan symbool zijn voor de dood, of de angst voor de dood. Misschien bevat de droom wel een element van acceptatie, en heeft een deel van jou geaccepteerd dat de dood onvermijdelijk is. Wat je droom precies betekent, kan alleen jij met zekerheid zeggen.

2. Je droomt dat je zelf een geest bent

Ben jij de geest in je droom? Dan betekent dit waarschijnlijk dat je je overdag onzichtbaar en misschien wel overbodig voelt. Mensen lopen misschien over je heen, of je ideeën lijken maar niet gehoord te worden. Herinner jezelf eraan dat je zeker wat te betekenen hebt, en spendeer wat meer tijd met mensen die je wél appreciëren!

3. Je droomt over een overleden naaste (zonder communicatie)

Wanneer de overledene in je droom verschijnt, maar het onmogelijk blijkt om boodschappen uit te wisselen, kan het goed zijn dat de geest alsnog contact probeert te leggen. Door in je droom te verschijnen geeft hij of zij aan er nog steeds te zijn. Het feit dat contact leggen niet meteen lukt, kan betekenen dat je je meer open moet stellen voor het idee dat contact leggen überhaupt mogelijk is.

Een goede manier om hier aan te werken is door, wanneer je wakker bent, kleine gesprekjes te voeren met de overledene. Dit hoeft geen tweezijdig contact te zijn; als je geen antwoord denkt te krijgen, is dat geen probleem. Het volstaat om van tijd tot tijd aan de overleden persoon te denken en je voor te stellen dat je in zijn of haar aanwezigheid vertoeft.

4. Je droomt over een overleden naaste (met communicatie)

Wanneer de overledene in je droom opduikt en jullie weer met elkaar communiceren, kan dit betekenen dat de overledene nog steeds over je waakt. Door in je droom te verschijnen maakt hij of zij duidelijk er nog steeds voor je te zijn.

Ben je bekend met lucide dromen, dan kan dit een mooi moment zijn om lucide te worden en de conversatie op een meer bewuste manier mee te maken. Je kunt de overledene vragen stellen, al melden de meeste mensen die deze techniek hanteren dat de geesten weinig of niets te vertellen hebben over het hiernamaals. Maak van het moment gebruik om de overledene te vertellen over hoe het nu met je is, en met de mensen rondom je. Misschien heeft de geest ook bepaalde inzichten die hij of zij nog met je wil of kan delen?

Een andere verklaring, voor mensen die de wereld liever op een klassiek ‘rationele’ manier bekijken, kan zijn dat je met opgekropte gevoelens zit ten opzichte van de overledene. Misschien hadden jullie ruzie op het moment van overlijden, voel je je schuldig, of zijn er dingen onbesproken gebleven. Of je nu gelooft dat je werkelijk met de geest spreekt of niet, het kan nog steeds heilzaam zijn deze dingen uit de doeken te doen aan de droomgeest.

5. Je droomt over een duistere geest

Wanneer je in je dromen bezocht wordt door een duistere entiteit, in dit geval een geest in al dan niet menselijke gedaante, kan dit een wrang, angstig gevoel nalaten. Dit soort dromen wordt vaak getekend door een drukkend, zwaar gevoel dat de volgende dag(en) blijft na sluimeren. Misschien blijft het gevoel dat de geest meebracht wel zodanig hangen dat je de komende dagen in een negatieve stemming verkeert, die weinig of niets te maken lijkt te hebben met je huidige, werkelijke omstandigheden.

Dat deze dromen je doen verkrampen in die negatieve houding is eigenlijk heel normaal. Toch is het beter om hier mee aan de slag te gaan, en laat je die gevoelens best niet voor wat ze zijn. Wanneer zo’n ‘aard gebonden’ geest (geesten die niet verder kunnen op hun reis en blijven ronddwalen over de aarde, op zoek naar mensen die open staan voor hun invloed) een slachtoffer uitkiest kan het namelijk goed zijn dat hij of zij je blijft lastigvallen. Of het geloof in dit soort geesten terecht is of niet laten wij als schrijvers even helemaal terzijde.

Imaginair schild

Je doet jezelf, en misschien ook de geest, een plezier door met de energie aan de slag te gaan. Een van de meest bekende methodes is het opbouwen van een imaginair schild, een koepel die je ’s nachts rond jezelf trekt waar de geest niet doorheen kan. Hoe die koepel eruitziet, en zelfs of het een koepel betreft of een ander soort schild, kies je helemaal zelf. Spendeer minstens een vijftal minuten aan het creëren ervan, en doe dit zo dicht mogelijk tegen het moment waarop je in slaap valt.

Ook het verbranden van salie, of wierrook, en het uitspreken van een spreuk of gebed kan helpen. Wat je ook doet, het belangrijkst is dat je je doel goed voor ogen houdt, en dat je je handelingen niet uit angst stelt. Als het lukt, vul je je schild op met liefde – de kwade geest kan daar namelijk niet op teren, want hij of zij leeft van je angst.


blank

Droominterpretatie: geesten

Wanneer we het over geesten hebben, kunnen we een heleboel dingen bedoelen – zeker wanneer de geesten in onze dromen ronddwalen. Misschien zien we een geest die ons wat doet denken aan Casper het spookje, en is de droom eerder onschuldig.

Of we dromen over iemand die recent overleden is, en voelt de droom aan als een afscheid of juist het onderhouden van contact over de verschillende werelden heen. Tot slot kunnen we ook dromen over geesten die we niet kennen en nooit gekend hebben, en dan kan de droom al eens een duistere wending aannemen.


Bekende geesten

Wanneer een naaste overlijdt en we hen later in onze dromen terugzien, is dat voor sommigen een duidelijk teken dat de overledene nog bij ons is. De geest, of hoe je het ook wilt noemen, brengt zijn of haar nabestaanden nog een laatste bezoek, of geeft te kennen dat hij of zij er nog steeds voor hen is, al is het dan niet meer in fysieke vorm. Dit soort dromen komt vaker voor dan je zou denken, en niet iedereen die dit soort dromen heeft linkt die ook meteen aan een bezoek van het hogere. Hoe je de droom ook interpreteert, het samenzijn met de overledene kan erg troostend zijn.


Boze geesten

Het opdoemen van duistere entiteiten, of boze geesten, is dan weer een andere zaak. Dit soort dromen plaagt eerder hen die zich openstellen voor dit aspect van het leven, en die waarde hechten aan het idee dat er na de dood nog wat volgt. Dat vooral dit soort mensen geplaagd wordt door deze dromen is niet per se een teken dat ze deze dingen verzinnen, of dat ze zichzelf zo opboeien dat ze ’s nachts geteisterd worden door geesten.

Onder mystici wordt aangenomen dat wie zich openstelt voor deze ideeën eenvoudigweg meer vatbaar is voor geesten, en daarom ook gemakkelijker door hen gecontacteerd kunnen worden. Dit kan resulteren in mooie dromen zoals in de alinea hierboven worden beschreven. Helaas werkt het langs twee kanten, en kan een spiritueel actief iemand ook benaderd worden door geesten met minder heldere motieven. Dit hoeft echter geen ramp te zijn: er zijn manieren om jezelf te beschermen tegen geesten.


consult

Ontdek wat jouw dromen je willen vertellen!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Start een gratis reading

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Droomverklaringen

Dit artikel is geschreven door Margot Janssens

Als kind werd ik me helemaal betoverd door alles wat zich in magische sfeer bevond. Ik voelde, en voel me nog steeds ontzettend aangetrokken tot het mysterieuze, het feeërieke en het occulte. Gelukkig houd ik daarbij wel de voeten op de grond. Later evolueerde die aantrekking naar een meer spirituele beleving van het leven, iets waar ik tegenwoordig heel wat steun in vind. Mijn voornaamste passie ligt echter in het schrijven.

blank

Ontdek wat jouw dromen je willen vertellen

Start een gratis reading
medium die
Silvie & Mark
 • Astroloog
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
medium die
Dorothy
 • Engelenreader
 • Pendelen
 • Lichtgidsen
Start gratis chat
medium die
Matteo
 • Relatie Coach
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Gianna
 • Paragnost
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Mia
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Jill
 • Engelenreader
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Charissa
 • Heldervoelend
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Ontdek wat jouw dromen je willen vertellen