21 april 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Dromen over verhuizen, wat betekent dat?

Dromen over verhuizen, wat betekent dat?

Laatst bijgewerkt: 13 juni 2022

Wanneer we slapen verliezen we onszelf in wilde verhalen en beelden die we wakend niet te zien krijgen. Dat we die beelden al zo lang als de mens droomt en bestaat erg interessant vinden, is alleen maar logisch. Dat we daar ook vaak een betekenis in zoeken, is minstens even normaal.

Er wordt wel eens gezegd dat dromen boodschappen overdragen uit het onderbewustzijn, en daarom kan het interessant zijn ze te bestuderen en proberen begrijpen. In dit artikel hebben we het over dromen over verhuizen. Aan de hand van enkele droomscenario’s proberen we je meer inzicht te geven in wat jouw unieke droom zou kunnen betekenen.


consult

Ontdek wat jouw dromen je willen vertellen!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Start een gratis reading

Droominterpretatie: dromen over verhuizen

Er wordt aangenomen dat een huis in je droom staat voor je ‘zelf’. Wie je bent als persoon, en ook de relatie met jezelf wordt uitgedrukt in de vorm van huizen. De kamers in het huis zouden dan weer wijzen op de verschillende aspecten van onze persoonlijkheid. Verhuizen in een droom duidt dus op een soort persoonlijke transformatie. Je droom kan je vertellen wat die transformatie voor jou precies betekent, hoe je die ervaart en wat die teweeg zou kunnen brengen. Over het algemeen kun je dus stellen dat een droom over een verhuis je vertelt dat je iets wilt veranderen.

Hieronder sommen we enkele droomscenario’s op die te maken hebben met verhuizen.


1. Je droomt dat je intrekt in een nieuw huis

Deze droom wordt vaak gezien als een gunstig teken. Er zal iets ten goede gaan veranderen aan je situatie. Dat is natuurlijk niet het geval als je verhuist naar een huis dat in slechte staat is. Kijk je op tegen de verhuis, dan wordt die negativiteit versterkt.

Is het huis in goede staat, dan is je toekomstperspectief positief. Misschien kijk je overdag ook uit naar een positieve verandering – misschien ga je trouwen, heb je een nieuwe baan op het oog of kijk je ergens anders naar uit.

Ziet het huis er vanbinnen precies hetzelfde uit als je vorige huis? Dan is je transformatie misschien te oppervlakkig geweest.


2. Je droomt dat je verhuist naar een vervallen huis

Deze droom wijst op zorgen over je financiële situatie, of angst voor oude gewoontes. Je bent bang dat je weer in een oud patroon zult vervallen, en de kans zit erin dat dit ook werkelijk gaande is.

Als de verhuis gepaard gaat met renovatieplannen, is de betekenis van deze droom een stuk positiever. Je wilt in dat geval gaan werken aan je donkere kanten, en dat is confronterend maar wel ontzettend sterk van je. Let goed op de gevoelens die ermee gepaard gaan. Misschien word je erg moe van het renoveren, maar brengt het je ontzettend veel voldoening. Gebruik deze droom als motivatie!


3. Je droomt dat je verhuist naar waar je al woont

Droom je dat je verhuist naar het huis waar je momenteel woont, dan duidt dit ook op een transformatie. De transformatie is in dit geval wel wat subtieler. Het gaat hier meer over een verandering van je houding of visie. Je gaat als het ware met een nieuwe blik naar je huidige situatie kijken.


4. Je droomt dat je verhuist naar een huis van vroeger

Verhuis je naar een vorig huis of appartement, dan kan dit betekenen dat je met nostalgische gevoelens zit. Je mist bepaalde aspecten van je leven die je associeert met de periode die je doorbracht in dat huis. Je wilt weer in contact komen met dat deel van je verleden, bijvoorbeeld door oude vriendschappen te herstellen. Misschien mis je een oude relatie, of wil je gewoon (even) terugkeren naar hoe de dingen vroeger waren.


5. Je droomt dat je weer bij je ouders gaat wonen

Deze droom kan, grofweg, op twee manieren geïnterpreteerd worden. Let goed op je gevoelens bij de droom om tot de juiste interpretatie te komen.

Enerzijds kan deze droom, net als in het vorige voorbeeldscenario, erop wijzen dat je met nostalgische overwegingen zit. Je mist je kindertijd, en het zorgeloze van bij je ouders wonen. Misschien worden de verantwoordelijkheden je even te veel en ‘droom’ je ervan om weer even kind te zijn.

Anderzijds kan de droom je ook vertellen dat je het gevoel hebt niet als een verantwoordelijk persoon te worden behandeld. Misschien heeft iemand je gekleineerd, of zit je met een denigrerend persoon in je omgeving.

Het kan natuurlijk ook zijn dat het meer uit jezelf komt. In dat geval twijfel je aan je eigen capaciteiten. Mogelijk heb je je verantwoordelijkheden een tijd verwaarloosd, en komt dat aan bod in deze droom. Het is goed mogelijk dat dat onvermogen niet geheel uit jezelf komt; misschien ben je ziek, of is er iets gebeurd waardoor je aan jezelf bent gaan twijfelen. De droom kan ook hier, net als in de andere interpretatie van deze droom, een troostend gevoel teweeg brengen. Blijf er niet te lang in hangen; je komt er vast wel weer bovenop.


6. Je droomt dat je naar het huis waar je als kind woonde verhuist

Wanneer je droomt dat je verhuist naar je ouderlijk huis, zonder dat je ouders daar wonen, vertelt dit je wat meer over de gevoelens die je jeugd bij je oproepen. Je keert in deze droom misschien wel terug naar een oude situatie, maar dit keer heb jij de teugels in handen. Deze droom komt vaak voor bij mensen die met een vorm van jeugdtrauma kampen. De droom kan erg helend aanvoelen. Misschien doe jij de dingen dit keer helemaal anders!


7. Je droomt dat je constant verhuist

Verhuis je in je droom van het ene huis naar het andere, dan duidt dit op twijfels. Je hebt moeite met knopen doorhakken en zit verveeld met een mogelijk erg belangrijke keuze. Dit kan heel abstract zijn; misschien heb je moeite met kiezen hoe je jezelf wilt voorstellen aan de wereld, of zit je met een soort identiteitscrisis. Het kan natuurlijk ook eenvoudiger zijn en gaan over de keuze van de juiste job of carrière.

Hoe erger je je opgejaagd voelt in deze droom, hoe meer de keuze je parten speelt. Misschien ben je dit keer niet in staat de keuze voor jezelf te maken. Het kan helpen je dilemma voor te leggen aan iemand die je vertrouwt.


8. Je verhuist naar een nieuwe stad of een nieuw land

Hoe verder je in deze droom verhuist, hoe groter en radicaler de verandering die je overdag kunt verwachten. Je neemt in deze droom afstand van je huidige situatie. Misschien begin je zelfs helemaal opnieuw. Deze droom kan opduiken aan het (naderende) einde van een relatie, of net voor een ontslag. De droom heeft vaak wel een positief aspect: hij probeert je te tonen dat er heel veel nieuwe mogelijkheden zijn, en dat verandering op zich helemaal niets slechts is.

Zelfs wanneer je in je droom bang bent voor de verhuis, en opkijkt tegen de veranderingen, heeft deze droom toch vaak een positieve impact. Door de radicale verandering een keer beleefd te hebben, bereid je je voor op de echte verandering die overdag zal plaatsvinden.


9. Je droomt dat je iemand helpt verhuizen

Help jij iemand verhuizen in je droom, dan kan dit op een soort passiviteit wijzen. Je wilt gerust anderen bijstaan in hun verandering, maar durft zelf geen verandering te initiëren. Let goed op je gevoel bij de verhuis. Komt er jaloezie bij kijken? Dan wil je misschien zelf eigenlijk ook heel graag veranderen.

Anderzijds kan de droom je ook vertellen dat er gewerkt moet worden aan je relatie met de verhuizende persoon. Misschien heb je de persoon tegengehouden om stappen te ondernemen om zelf te veranderen. Deze interpretatie wordt bevestigd wanneer je de verhuis bewust gaat saboteren. Help je goed mee met de verhuis, dan kan het zijn dat de droom je vertelt dat je die persoon ook overdag kunt of moet bijstaan.

Het kan natuurlijk ook gewoon het geval zijn dat iemand in je omgeving gaat verhuizen, en dat je die persoon bijvoorbeeld erg gaat missen.

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Droomverklaringen

Dit artikel is geschreven door Margot Janssens

Als kind werd ik me helemaal betoverd door alles wat zich in magische sfeer bevond. Ik voelde, en voel me nog steeds ontzettend aangetrokken tot het mysterieuze, het feeërieke en het occulte. Gelukkig houd ik daarbij wel de voeten op de grond. Later evolueerde die aantrekking naar een meer spirituele beleving van het leven, iets waar ik tegenwoordig heel wat steun in vind. Mijn voornaamste passie ligt echter in het schrijven.

blank

Ontdek wat jouw dromen je willen vertellen

Start een gratis reading
medium die
Gianna
 • Paragnost
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Mia
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Charissa
 • Heldervoelend
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Valentina
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Abigail
 • Engelenreader
 • Medium
 • Paragnost
Start gratis chat
medium die
Holger
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Pendelen
Start gratis chat
medium die
Henriette
 • Engelenreader
 • Foto reading
 • Zesde zintuig
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Ontdek wat jouw dromen je willen vertellen