23 juni 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Dromen over baby’s, wat betekent dat?

Dromen over baby’s, wat betekent dat?

Laatst bijgewerkt: 16 juni 2022

Wat ons onderbewuste ’s nachts naar het oppervlak duwt, heeft voor ons op het eerste zicht niet altijd erg veel betekenis. Wanneer we onze dromen echter aandachtig bestuderen, kunnen we heel wat over onszelf te weten komen. Dit artikel wijdt zich dan ook volledig aan het interpreteren van dromen: dit keer dromen over baby’s in het bijzonder.


consult

Ontdek wat jouw dromen je willen vertellen!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Start een gratis reading

Droominterpretatie: baby

Baby’s: voor de één een liefdevol bolletje heerlijk geurende zachte haren, voor de ander een luidkeels krijsende verantwoordelijkheid. Wat we precies voelen bij het zien van een baby verschilt van persoon tot persoon, maar minstens een van die twee tendensen vinden we bij zowat iedereen terug.

Baby’s roepen hoe dan ook bij nagenoeg iedereen een zekere verantwoordelijkheidszin op. Ze zijn klein, kunnen helemaal nog niets zelf en moeten overal tegen beschermd worden. Maar ze zijn ook puur, onschuldig en onaangetast. Een baby is een beetje als een leeg canvas waar nog van alles en nog wat mee moet gebeuren. Als baby zijn we in onze puurste vorm: bij de geboorte mag je dat zelfs erg letterlijk nemen.

Maar wat betekent het nu als we over baby’s dromen? Wel, afhankelijk van welke rol ze in ons leven spelen, zal de baby in onze droom heel verschillende dingen gaan verbeelden. Voor een aanstaande moeder is dat logischerwijs het aanstaande moederschap, maar voor een oudere kan het een eerder nostalgisch gevoel teweegbrengen.


Je bevalt onverwacht

Een onverwachte bevalling in een droom is een teken van angst voor wat komen zal. Meer nog: angst dat we niet zien aankomen wat op het punt staat te gebeuren. Een zwangerschap zou makkelijk op te merken moeten zijn, en in onze droom is een periode van negen maanden misselijkheid en een bolle buik ons volledig ontgaan. Wat kan er dan nog wel niet allemaal gebeuren?

De droom getuigt van een onzekerheid over ons eigen aanvoelen en kunnen. Je kunt het zien als een waarschuwing: we staan mogelijk niet meer in contact met onze intuïtie.

Anderzijds kan de droom ook heel eenvoudig die vrees voor het onverwachte uitbeelden.


Je hebt een heleboel baby’s

Deze droom duidt op opeenstapelende verantwoordelijkheden en het gevoel deze niet meer de baas te kunnen. Hoe meer baby’s, hoe intenser dit gevoel naar voren komt. Wanneer de baby’s je ontglippen, heb je het gevoel niet te kunnen kiezen welke verantwoordelijkheden je opneemt en welke niet. Geeft iemand anders je de baby’s, dan heb je het gevoel dat die persoon zijn verantwoordelijkheden op je afschuift.

Wie de baby’s de rug toekeert, heeft zin dat in het echte leven ook met zijn of haar verantwoordelijkheden te doen. Een pauze of vakantie kan hier een goed idee zijn – en vergeet niet de ‘baby’s’ dan even aan iemand anders toe te vertrouwen.


Je bent zwanger

Zwanger zijn in dromen staat vaak symbool voor een groeiend plan. Je bent iets aan het uitwerken of ontwikkelen, je bent iets aan het bouwen of je werkt ergens aan, en in je droom komt dit tot uiting. Het gaat vaak om een erg persoonlijk project.

Een andere interpretatie ligt in zorgen over een project. Je hoopt dat het de goede kant uitgaat, maar bent er niet helemaal van overtuigd. Mogelijk weet je niet goed wat te doen wanneer het project beëindigd is.


Je baby wordt gestolen

Wanneer je wordt beroofd van je baby, lokt dit ook in je droom heftige emotionele reacties uit. De baby is in je droom vaak symbool voor iets waar je je verantwoordelijk voor voelt. Ga na of iemand je in het dagelijks leven van verantwoordelijkheden probeert te verlossen. Ben je hier helemaal mee akkoord, of gaat het om een verantwoordelijkheid die jij als deel van jouw zijn beschouwt? Geef goed aan waar jouw grenzen liggen.


Je hoort en/of ziet een baby huilen

Huilende baby’s in onze dromen wijzen op aspecten van ons wezen die niet genoeg aandacht krijgen. Ga bij jezelf te rade: laat je dingen die noodzakelijk zijn voor je mentale welzijn aan de kant liggen?

Anderzijds kan de huilende baby ook betekenen dat we het gevoel hebben iets van onze onschuld verloren te zijn.


Je ziet een baby wandelen, dansen, klimmen en springen

Wanneer een baby in je droom dingen doet die een baby normaal helemaal niet kan doen, zie je de toekomst positief voor je. Je hebt het gevoel dat je projecten de gewenste afloop zullen hebben, en vertrouwt op jezelf en je capaciteiten. Super!


Je bevalt van een baby

In een droom bevallen betekent dat je iets afgewerkt hebt en een volgende fase betreedt. Dit kan een fase in een project zijn, maar het kan ook het afsluiten van een levensfase betreffen. Hoe zwaarder de bevalling, hoe meer ongemak je ondervindt bij de overgang van de ene fase naar de andere.


Je bent een baby

Wanneer je in een je droom weer een baby bent, duidt dit op een nood aan geborgenheid en genegenheid. Je wilt je weer lekker veilig en warm in je moeders armen bevinden, en dat kan niemand je kwalijk nemen.

Een andere mogelijke interpretatie is dat je je onschuldig of zelfs machteloos voelt in je huidige situatie. Jij hebt het gevoel niet gekozen te hebben voor wat er gebeurt en hebt het gevoel daar niet veel aan te kunnen veranderen.

Huil je erg als baby? Dan is de nood aan aandacht en affectie groot. Misschien kun je die nood enkel zelf vervullen en reken je hiervoor te veel op anderen. Anderzijds kun je ook werkelijk een gebrek aan aandacht en affectie van anderen hebben. Spreek erover!

Een laatste interpretatie is een stuk positiever: je hebt het gevoel herboren te zijn en/of nog alle richtingen uit te kunnen. Het verleden speelt je geen parten meer en je hebt het gevoel dat niets je tegenhoudt je dromen te verwezenlijken, of juist nieuwe dromen te kiezen!


Je houdt een baby vast

Wanneer de baby in je droom afhankelijk is van jou, heb je misschien ook overdag het gevoel dat iemand je nodig heeft. De droom kan echter ook betekenen dat je het gevoel nodig te zijn juist mist. Als je kinderen hebt zijn deze misschien net het huis uit, of gaan ze net naar school en verlangt een deel van je naar de tijd dat ze overal voor op jou rekenden. Gelukkig brengt deze nieuwe fase in het leven van je kinderen ook een heleboel goede dingen met zich mee!

Een andere interpretatie is dat je net met een nieuw project kunt starten. Hier komt de baby aan bod als symbool voor het blanke canvas: je kunt er alle kanten mee op!


Je droomt over een opmerkelijk kleine baby

Wanneer de baby of baby’s in je droom opvallend klein zijn, wijst dit op hoe jij je voelt tegenover je huidige situatie: klein en hulpeloos. Veel baby’s wijzen, zoals we al zeiden, op een ophoping van verantwoordelijkheden. Wanneer die baby’s ontzettend klein zijn, zou je ze wel eens over het hoofd kunnen zien – je hebt dus ook het gevoel verantwoordelijkheden te vergeten.


Een gewelddadige droom waar baby’s in voorkomen

Wanneer jij degene bent die de gewelddaad uitvoert, heb je het gevoel andermans onschuld of gevoel van veiligheid aangetast te hebben. Je bent echter niet de bruut uit je droom: die rol is slechts symbolisch.

Probeer je de baby te beschermen? Dan werp je je ook overdag op als beschermer. Mogelijk offer je jezelf op om anderen te redden of uit de nood te helpen. De droom wijst misschien ook op een gevoel van ontevredenheid met hoe de andere partij zich inspant zijn problemen op te lossen. Je kunt met het gevoel zitten dat jij die taak eigenlijk niet op je hoort te nemen, en de persoon met het probleem zich kinderachtig en onverantwoordelijk gedraagt. Daar het een persoon betreft waar jij je verantwoordelijk over voelt, durf je hem of haar niet aan zijn of haar lot over te laten.

Ben jij de baby? Dan zit je in een potentieel gewelddadige situatie, of een situatie die je niet aan denkt te kunnen.

Kijk je toe? Dan voel je je machteloos in een situatie waar anderen elkaar kwaad aandoen. Je ziet bijvoorbeeld relatieproblemen bij vrienden en weet niet wat te doen. Het is echter niet altijd aan jou andermans problemen op te lossen, en vaak is er ook echt niets dat je kunt doen om anderen te helpen. Wees een luisterend oor en geef raad wanneer daar om gevraagd wordt – veel meer kun je soms écht niet doen.


consult

Ontdek wat jouw dromen je willen vertellen!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Start een gratis reading

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Droomverklaringen

Dit artikel is geschreven door Margot Janssens

Als kind werd ik me helemaal betoverd door alles wat zich in magische sfeer bevond. Ik voelde, en voel me nog steeds ontzettend aangetrokken tot het mysterieuze, het feeërieke en het occulte. Gelukkig houd ik daarbij wel de voeten op de grond. Later evolueerde die aantrekking naar een meer spirituele beleving van het leven, iets waar ik tegenwoordig heel wat steun in vind. Mijn voornaamste passie ligt echter in het schrijven.

blank

Ontdek wat jouw dromen je willen vertellen

Start een gratis reading
medium die
Matteo
 • Relatie Coach
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Mia
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Jill
 • Engelenreader
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Charissa
 • Heldervoelend
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Valentina
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Marlo
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Eline & Freek
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Ontdek wat jouw dromen je willen vertellen