23 juni 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Dromen over zwangerschap, wat betekent dat?

Dromen over zwangerschap, wat betekent dat?

Laatst bijgewerkt: 13 juni 2022

Wanneer we slapen, komt dat wat ons onderbewuste wordt genoemd aan bod. Het krijgt de teugels in handen en bepaalt wat we zien, horen en doen, het vormt beelden en verhalen waar we overdag nooit op zouden kunnen komen. Of dat is toch een visie op het dromen. Volgens andere visies willen onze dromen ons iets vertellen, of worden ze ons ingefluisterd door wezens uit andere realiteiten. Wat jij ook gelooft, een droom heeft vaak wel iéts te vertellen. Al is het maar een verzameling indrukken die door ons onbewuste in verhaalvorm worden gegoten.

Daarom is het best interessant om eens stil te staan bij verschillende droommotieven. Zeker wederkerende dromen of droomthema’s zouden ons wel eens wat kunnen vertellen over wat er in ons leven gaande is op een dieper niveau. In dit artikel werpen we een blik op dromen over zwangerschappen, en in het verlengde ook dromen over bevallingen.


consult

Ontdek wat jouw dromen je willen vertellen!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Start een gratis reading

Droominterpretatie zwangerschap of bevalling

Heb je gedroomd dat je zwanger bent? Wees niet bang (of net verheugd), dromen dat je zwanger bent betekent helemaal niet dat je ook werkelijk zwanger bent. Tenzij je natuurlijk al zwanger was voor de droom, dan kan het goed zijn dat de droom voortkomt uit de wetenschap dat je zwanger bent.

Dit droomthema komt ontzettend vaak voor, voornamelijk bij vrouwen dan. Moest elke vrouw die droomde dat ze zwanger was ook werkelijk zwanger zijn, dan was het overbevolkingsprobleem vast nog veel groter. Nee, dromen dat je zwanger bent hoeft helemaal geen zwangerschap aan te kondigen. Maar wat betekent zo’n droom dan wel?


6 verschillende invalshoeken

Er zijn verschillende invalshoeken van waaruit je dergelijke dromen kunt bekijken.

1. Vruchtbaarheid

Zwangerschap en vruchtbaarheid zijn twee onlosmakelijk verbonden thema’s. Dromen over een zwangerschap kan je dus eerder iets vertellen over vruchtbaarheid in een meer abstracte vorm. Misschien zit je in een belangrijke fase in je ontwikkeling, en ben je heel wat nieuwe talenten aan het ontdekken. Misschien broeit er een project binnen in je, en ben je bijna klaar om het met de wereld te delen. Of misschien ben je op een goed idee aan het broeden.

Het gevoel dat je bij de droom hebt vertelt je vast meer over hoe je dit droomthema best interpreteert. Ben je opgetogen, en kijk je uit naar de ontmoeting met je kindje? Vraag je je nu al af wat voor toekomst hem/haar staat te wachten? Dan kan deze droom wel eens over een abstracte vorm van vruchtbaarheid gaan.

2. Kwetsbaarheid

Een zwangere vrouw heeft van nature iets kwetsbaar. Zwangerschap maakt heel wat aspecten van het leven een stuk moeilijker, en tijdens het zwanger zijn heb je meer hulp nodig dan doorgaans het geval is. Dat is helemaal oke, overigens, maar het kan dus heel goed zijn dat je deze droom hebt omdat je je kwetsbaar voelt. Let goed op je gevoel bij de zwangerschap. Is er sprake van angst of zenuwachtigheid? Maak je je zorgen om de toekomst van je vrucht? Dan kan de droom wel eens je meest kwetsbare kant belichten.

3. Verlangen

Tot slot kan de droom ook een soort verlangen uitbeelden. Misschien zijn er dingen in het leven waar je nog niet toe gekomen bent, bijvoorbeeld het nastreven van een bepaalde carrière of het maken van een reis. Of misschien verlang je net heel erg naar het krijgen van een kind! De droom kan ook het verlangen naar creëren uitdrukken. Dat hoeft geen kindje te zijn natuurlijk; het kan evengoed om een DIY project of schilderij gaan.

Sta je in de droom stil bij de dingen die moeilijker worden nu je zwanger bent, of moeilijker zullen worden met een kind erbij? Dan ben je overdag bang dat je verlangens worden verdrukt. Het kan je goed doen wat meer tijd voor jezelf uit te trekken, zonder al te veel rekening te houden met je omgeving.

4. Creatie

Tot slot is een zwangerschap, met als summum een bevalling, zo’n beetje het toppunt van creatie. Een mens schapen, quasi uit het niets? Dat is zo’n beetje de meest fenomenale prestatie die een mens neer kan zetten. Correctie: een vrouw neer kan zetten, sorry boys.

Een droom over een bevalling of zwangerschap kan je dus ook iets vertellen over de rol die creaties spelen in je leven. Misschien ga je net een project afronden: een nieuwe applicatie lanceren, je blog op het wereldwijde net gooien, of misschien ben je bijna klaar met het haken van die ene sjaal waar je al een maand mee bezig bent.

5. Letterlijk

Een droom over zwangerschap of over een bevalling vertelt je vaak iets over je houding ten opzichte van het hebben van kinderen. Dat is zo wat de meest algemene invalshoek van waaruit je dit soort dromen kunt bestuderen.

6. Voorspellend

Het kan natuurlijk ook om een voorspellende droom gaan, al zijn die niet zo veelvoorkomend. Misschien heeft je onderbewuste de subtiele hints die je van jezelf, of de zwangere persoon, kreeg op een rijtje gezet en uitgedokterd dat er daadwerkelijk iemand zwanger is.


Verschillende droomscenario’s over zwangerschap

Daarnaast kunnen zwangerschappen natuurlijk ook op verschillende manieren aanbod komen in je droom. Misschien ben je niet zelf zwanger, maar staat je moeder op het punt weer te gaan bevallen! De zwangerschap kan chaotisch verlopen, misschien ervaar je een helse rit naar het ziekenhuis omdat je op het punt staat te bevallen maar de ambulance niet tot bij jou raakt – er zijn een heleboel mogelijkheden.

Een vriendin van je is zwanger of bevalt

Deze veelvoorkomende droom zou kunnen betekenen dat je bang bent dat je vriendin je ‘achter laat’. Je vreest dat zij verder in het leven staat dan jij en jullie vriendschap binnenkort bemoeilijkt wordt door die verschillen. Onze suggestie? Bel haar eens op en praat erover!

Je moeder is opnieuw zwanger

Deze droom kan je vertellen dat je vreest dat de band tussen jou en je moeder op het spel staat. Misschien brengen jullie geen tijd meer met elkaar door, of verwatert het contact. Mogelijk heeft je moeder een nieuwe baan, nieuwe hobby’s of een nieuwe vriendengroep en ben je bang dat jij zakt op haar lijstje met prioriteiten.

Je bent zwanger

Deze droom zal je veel vertellen over jouw houding ten opzichte van zwangerschap, bevalling en kinderen. Hoe je de zwangerschap ervaart is key voor de interpretatie.

Je bevalling

Een bevalling in een droom kan duiden op het afronden of voltooien van een project. In dat geval zie je de bevalling als de voltooiing van een zwangerschap. Anderzijds kan de droom ook wijzen op een nieuwe start, een nieuwe levensontwikkeling of een wijziging in de dagelijkse orde. In dat geval is de bevalling het begin van het leven van je kind. Hoe de droom verder gaat, of wat aan de bevalling voorafgaat, zal je helpen de droom nader te verklaren.

Je bevalt, maar het gaat niet goed

Dit begint al onderweg naar het ziekenhuis – als er zelfs sprake is van een ziekenhuis! Misschien raak je er niet op tijd, of is er gewoon geen ziekenhuis in de buurt. De ambulances rijden niet, of je zwangere buik zit klem tussen de deur. Dit soort droom is een duidelijk teken dat je met stress zit. Ben je overdag ook zwanger, dan maak je je misschien zorgen om de praktische kant van het bevallen.

Je bevalt van iets, maar het is geen mensenkind

Beval je van een ‘wezen’ dat geen mensenkind is, dan vertelt dit je mogelijk iets over je zelfbeeld. Misschien vind je jezelf erg vreemd, of heb je het gevoel er niet helemaal bij te horen. Hoe je je voelt bij het wezen is in deze droom erg belangrijk.

Kun je geen liefde of tederheid opbrengen voor het wezen? Dan zit je mogelijk met een negatief zelfbeeld. Je vindt het in dat geval ook moeilijk om jezelf en de dingen die je doet te accepteren zoals ze zijn.

Houd je van het wezen, dan houd je ook van jezelf. Met gebreken en al!

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Droomverklaringen

Dit artikel is geschreven door Margot Janssens

Als kind werd ik me helemaal betoverd door alles wat zich in magische sfeer bevond. Ik voelde, en voel me nog steeds ontzettend aangetrokken tot het mysterieuze, het feeërieke en het occulte. Gelukkig houd ik daarbij wel de voeten op de grond. Later evolueerde die aantrekking naar een meer spirituele beleving van het leven, iets waar ik tegenwoordig heel wat steun in vind. Mijn voornaamste passie ligt echter in het schrijven.

blank

Ontdek wat jouw dromen je willen vertellen

Start een gratis reading
medium die
Dorothy
 • Engelenreader
 • Pendelen
 • Lichtgidsen
Start gratis chat
medium die
Jill
 • Engelenreader
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Charissa
 • Heldervoelend
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Feike
 • Lichtgidsen
 • Paragnost
 • Relatie Coach
Start gratis chat
medium die
Tim & Tessa
 • Medium
 • Specialist in droomverklaringen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Kenji
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Dana
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Ontdek wat jouw dromen je willen vertellen