23 juni 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Dromen over een vliegtuig, wat betekent dat?

Dromen over een vliegtuig, wat betekent dat?

Laatst bijgewerkt: 16 juni 2022

We doen het elke nacht, ook als we er geen herinneringen aan overhouden, en toch weten we nog altijd niet echt waarom we het nu precies doen. We hebben het hier natuurlijk over dromen, de hersenspinsels die zich ’s nachts als ware shows voor onze ogen afspelen, meestal zonder dat we daar enige invloed op kunnen uitoefenen.

De vraag waarom we dromen houdt ons al eeuwen bezig, en de vraag wat die dromen betekenen misschien nog wel veel langer. Om je te helpen bij het beantwoorden van die laatste vraag vind je op deze site droominterpretatie artikels, waarin we trachten uit te leggen wat bepaalde dingen in je droom betekenen.

In dit artikel hebben we het over vliegtuigen, en wat die betekenen wanneer ze in je droom verschijnen. Benieuwd wat we daarover te zeggen hebben? Lees dan vooral verder!


consult

Ontdek wat jouw dromen je willen vertellen!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Start een gratis reading

Droominterpretatie: vliegtuig

Dat je een vliegtuig neemt om ergens heen te gaan, spreekt uiteraard voor zich. Als we dit symbolisch proberen interpreteren, stelt het vliegtuig alles voor wat ons op onze bestemming brengt – figuurlijk gezien dan. Het vliegtuig kan een symbool zijn voor een nieuwe job, die je verder helpt in het leven en misschien wel je droom van bijvoorbeeld dat ene prachtige huis te kopen waar kan maken.

Daarnaast kan het vliegtuig ook symboliseren dat we onszelf overstijgen, en meer in lijn komen te staan met ons ‘hogere’ zelf. Misschien breken we met een zekere negatieve gewoonte, zijn we onlangs tot een bijzonder spiritueel inzicht gekomen of hebben we mentale tegenslag overwonnen.

Verder is het vliegtuig snel, en heeft reizen met het vliegtuig voor veel mensen een gehaast, stresserend karakter. Dat op zich kan ook in onze droom een zekere symbolische waarde krijgen.

Tot slot zijn er ook zij die lijden aan vliegangst, en voor hen betekent een droom over een vliegtuig vaak iets helemaal anders. Het vliegtuig kan zo een bepaalde vrees symboliseren, of juist – en dat in dubbele betekenis – het overstijgen van een angst.

Wil je graag weten wat jouw unieke droom betekende? Overloop dan dit lijstje met droomscenario’s over vliegtuigen, en hopelijk vind je zo een droom die overeenkomt met de jouwe. Met een beetje geluk kun je dan zelf je droom ontrafelen!


Je droomt dat je een vliegtuig ziet opstijgen

Een vliegtuig op zien stijgen in je droom is een ontzettend gunstig teken. Het betekent dat je eindelijk in actie bent geschoten, en de handen uit de mouwen hebt gestoken. Wat je wilt bereiken zit eindelijk in de lift, en daar heb je jezelf aan te danken! Dit droomsymbool wordt versterkt wanneer je in je droom de rol van technieker inneemt, of op een andere manier verantwoordelijk was voor het succesvol opstijgen van het vliegtuig. Ben je deel van een crew? Dan wijst deze droom erop dat je ook je omgeving dankbaar mag zijn voor hun steun en vertrouwen.


Je droomt dat je een vliegtuig ziet neerstorten

Als je droomt dat je een vliegtuig neer ziet storten, heeft je droom hoogstwaarschijnlijk een ietwat onheilspellend karakter. En terecht, zo’n crash is niet niets en heeft vaak vele slachtoffers ten gevolge. De droom hoeft echter niet per se negatief te zijn. Het kan heel goed zijn dat je droom je vertelt dat het doel dat je voor ogen hebt onbereikbaar blijkt, of dat je ergens de mist in gegaan bent en je nu weer opnieuw zult moeten beginnen. Je doel zal niet meteen bereikt worden. Maar dat op zich hoeft niets slechts te betekenen! Misschien was je op de verkeerde manier begonnen aan je project, en is het juist beter dat je opnieuw begint.

Wanneer je overdag, al dan niet onrechtstreeks, in contact bent gekomen met een neerstortend vliegtuig is deze droom uiteraard gewoon een manier van je onderbewuste om dit trauma te verwerken. Blijft de droom zich herhalen? Dan kan het raadzaam zijn er met iemand over te praten.


blank

Je droomt dat je een vliegtuig ziet landen

Deze droom kan verschillende dingen betekenen. Enerzijds kan deze droom je vertellen dat iemand in je omgeving iets bereikt heeft, en hij of zij er baat bij zou hebben als je dat zou opmerken en er de gepaste commentaar op gaf.

Anderzijds kan de droom gewoon betekenen dat je zelf een project hebt afgerond, een doel hebt bereikt of iets hebt verwezenlijkt. Omdat het landen van een vliegtuig een precair zaakje is, kan het goed zijn dat je ook met het afronden en afsluiten van je bezigheden voorzichtig moet omspringen. Je wilt natuurlijk niet dat het op het laatste eindje helemaal mis gaat.


Je droomt over een vliegtuig op een weg

Deze droom vertelt je dat je je ondernemingen toch zult moeten herbekijken. Mogelijk ben je ergens aan begonnen dat je niet ligt, dat je geen goed doet of dat gewoonweg onmogelijk te bereiken valt. Een andere mogelijkheid is dat je het niet op je eentje kunt, of je gewoon een nieuwe aanpak zult moeten uitproberen.


Je droomt dat je in een vliegtuig zit

Ben je alleen in het vliegtuig? Dan voel je je eenzaam in je onderneming. Waarschijnlijk neem je ergens een leiderspositie in, en deze droom is een weerspiegeling van hoe het voelt om die rol te spelen. ‘Eenzaam aan de top’, dus.

Ben je omringd door mensen? Dan wijst deze droom je erop dat je je omgeving dankbaar mag zijn. Samen kunnen jullie veel bereiken! Het is ook mogelijk dat iemand uit je omgeving een perfecte partner zou zijn om aan een nieuw project te beginnen. Samen scheren jullie zowaar de hoogste toppen!

Let verder goed op de sfeer in het vliegtuig en het gevoel dat je krijgt van het vliegen – dit vertelt je veel over misschien wel onopgemerkte factoren die zullen bijdragen aan je verwezenlijkingen, of die ze juist bemoeilijken.


Je droomt dat je vliegtuig wordt gekaapt

Als je vliegtuig gekaapt wordt in je droom, heb je overdag ook het gevoel de controle kwijt te zijn. Dit hoeft echter geen negatief teken te zijn, we kunnen nu eenmaal niet altijd de baas spelen en overal hand in te hebben. Probeer je relaxter op te stellen, en wees niet bang om af en toe juist iets uit handen te geven. Je bent niet alleen op de wereld!

Anderzijds kan deze droom ook betekenen dat je het gevoel hebt dat iemand je probeert te ondermijnen. Of dit aan het gedrag van de ander ligt, of aan jouw ego, is een vraag die enkel jij kunt beantwoorden!


Je droomt dat je een vliegtuig tussen de wolken ziet verdwijnen

Wanneer het vliegtuig in je droom zo hoog vliegt dat je het niet meer kunt zien, betekent dit dat je te hoge verwachtingen hebt. Misschien verwacht je te veel van jezelf, of stel je te hoge eisen van de mensen rond je. Het is namelijk schadelijker om de lat gevaarlijk hoog te leggen dan om het van tijd tot tijd wat rustiger aan te doen. Als je blijft eisen dat jij of je naasten meer blijven geven dan ze in hun mars hebben, kan je project wel eens volledig ontsporen en komt er uiteindelijk helemaal niets van in huis. Dat wil je natuurlijk niet!


blank

Je droomt dat het vliegtuig waar je in zit neerstort

Deze angstige droom kan een heel sterke betekenis dragen. Wanneer je de crash overleeft, herinnert de droom je er namelijk aan hoe sterk jij bent, en dat je de lasten van het leven echt wel kunt dragen. Deze interpretatie is zeker relevant voor mensen die het zwaar hebben, of net uit een zware periode komen.

Loopt de droom minder goed af, of word je wakker voor het vliegtuig neerstort? Dan ben je vast even geschrokken! Probeer na zo’n droom even te bekomen, maar vergeet zeker niet wat er net voor de crash gebeurde. Denk aan de manier waarop je reageerde op het neerstorten. De gevoelens die deze droom oproept kunnen je heel wat vertellen over hoe je met noodsituaties omgaat. De droom kan overigens ook betekenen dat je te veel hooi op je vork hebt genomen, en het tijd is om afstand te nemen van onbereikbare doelen – liefst voor het op een burn-out of instorting uitdraait!


consult

Ontdek wat jouw dromen je willen vertellen!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Start een gratis reading

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Droomverklaringen

Dit artikel is geschreven door Margot Janssens

Als kind werd ik me helemaal betoverd door alles wat zich in magische sfeer bevond. Ik voelde, en voel me nog steeds ontzettend aangetrokken tot het mysterieuze, het feeërieke en het occulte. Gelukkig houd ik daarbij wel de voeten op de grond. Later evolueerde die aantrekking naar een meer spirituele beleving van het leven, iets waar ik tegenwoordig heel wat steun in vind. Mijn voornaamste passie ligt echter in het schrijven.

blank

Ontdek wat jouw dromen je willen vertellen

Start een gratis reading
medium die
Dorothy
 • Engelenreader
 • Pendelen
 • Lichtgidsen
Start gratis chat
medium die
Gianna
 • Paragnost
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Mia
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Marlo
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Eline & Freek
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
medium die
Feike
 • Lichtgidsen
 • Paragnost
 • Relatie Coach
Start gratis chat
medium die
Tim & Tessa
 • Medium
 • Specialist in droomverklaringen
 • Tarot
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Ontdek wat jouw dromen je willen vertellen