23 juni 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Dromen over geld, wat betekent het?

Dromen over geld, wat betekent het?

Laatst bijgewerkt: 13 juni 2022

In onze dromen krijgen de meest alledaagse dingen vaak een symbolische betekenis. Nu is het nog maar de vraag wat die droomtekens daar precies mee willen zeggen, en hoe je die symbolen dan best gaat interpreteren. In dit artikel hebben we het over dromen over geld en wat die dromen zouden kunnen betekenen. We proberen je een verklaring te geven voor je droom aan de hand van enkele mogelijke droomscenario’s en bijhorende interpretaties.

Of we het nu leuk vinden of niet, de wereld draait tegenwoordig min of meer om geld. Het is dan ook logisch dat geld in onze dromen verschijnt. Geld bepaalt, in grote mate, wat we als mens kunnen bereiken en bemachtigen. Onrechtstreeks is geld dus een symbool voor ons kunnen en willen.

Hieronder volgen enkele droomscenario’s waarin geld een belangrijke rol speelt, en de mogelijke interpretaties die ermee gepaard gaan.


consult

Ontdek wat jouw dromen je willen vertellen!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Start een gratis reading

Je vindt geld

Geld vinden in een droom wijst er meestal op dat er in het dagelijks leven opportuniteiten aan het licht komen of gekomen zijn. Of die financieel relevant zijn is hier niet belangrijk. Het kan dus ook perfect gaan over de mogelijkheid ergens op reis te gaan, of zelfs het vrijkomen een datum waarop je kunt afspreken met vrienden die je al lange tijd niet meer gezien hebt.

Anderzijds kan de droom ook een verlangen uitdrukken: je zit te wachten op zo’n opportuniteit, of je zit zelfs in geldnood.


Je verliest geld

Geld verliezen wijst dan weer op angst of teleurstelling. Mogelijk heb je een bepaalde kans die zich voordeed niet gegrepen, of verloor je iets waar je belang aan hechtte.

Anderzijds kan deze droom ook betekenen dat je financieel onverstandige keuzes hebt gemaakt deze week. De droom waarschuwt je dat voortaan niet meer te doen, want het brengt een hoop stress met zich mee.


Je telt geld

Geld tellen in een droom is een teken dat ons onderbewuste terug aan het blikken is op je verwezenlijkingen. Je bent tevreden met wat je hebt bereikt, en kunt er nu ten volle van gaan genieten.

Gaat het om een klein bedrag? Dan herinnert je onderbewuste je eraan dat zelfs kleine realisaties grote dingen teweeg kunnen brengen, en dat je daar ook trots op mag zijn.


Je verdient geld

Als je in je droom een daad verricht en daarvoor met geld beloont wordt, symboliseert dit dat je overdag iets ondernomen hebt dat vruchten zal afwerpen. Mogelijk heb je de positieve consequenties nog niet ervaren, maar ze zitten er aan te komen – je harde werk zal beloond worden!


Je geld wordt gestolen

Wanneer je beroofd wordt in je droom, wijst dat op een dreiging in het dagelijks leven. Je hebt het gevoel dat iemand er op uit is je te bestelen. Dat kan gaan over het letterlijk wegnemen van je bezittingen, maar ook meer abstract zijn. Iemand kan bijvoorbeeld een idee van je inpikken, of je bent bang dat die nieuwe kennis van je beste vriend je van je troon gaat stoten.

Is het geld al gestolen en kom je daar in je droom achter, dan is dat overdag ook zo: je bent reeds beroofd. Je zit een beetje bij de pakken neer, en het verlies speelt je parten.


Je hebt geen geld

Deze droom duidt veelal op een gebrek aan zelfvertrouwen. Je bent bang dat je niet over de nodige capaciteiten bezit om je dromen waar te maken, en zit er erg mee in. Wees echter niet bedroefd: we hebben vaak veel meer in mars dan we denken!

Een andere interpretatie is uiteraard dat je met ernstige financiële tegenslag te maken hebt en daarom bang bent.

Dat je dit droomt kan, tot slot, ook een tekort aan zelfwaarde symboliseren. Je hebt het gevoel dat je niet veel waard bent, en er daarom ook niet veel rekening met je gehouden hoeft te worden. In deze droom zie je jezelf mogelijk als dakloze. Houd in gedachten dat geld en bezit niet uitmaakt wie we zijn. Wat vanbinnen zit, is veel belangrijker, en van geld alleen blijft een mens niet in leven!


Je steelt geld

Deze droom duidt eveneens op prangende onzekerheden. Je hebt het gevoel dat je op je eentje niets kunt bereiken, en dat je geen mensen in je omgeving hebt die je om hulp kunt vragen. Er rest je geen mogelijkheid dan die ‘hulp’ zelf te grijpen zonder het te vragen. We raden je aan toch even goed naar je omgeving te kijken: het is meer dan waarschijnlijk dat er iemand tussen je kennissen zit die je toch uit de nood kan helpen!


Je geeft geld weg

Geld weggeven in een droom wijst dan weer op een gevoel van behulpzaamheid. Mogelijk heb je anderen geholpen bij het uitvoeren van hun plannen, of was jij het duwtje in de rug dat ze nodig hebben.

Anderzijds kan deze droom ook aangeven dat je daartoe in staat bent. Er heeft zich ergens rond je een kans voorgedaan om iemand vooruit te helpen. Nu is het aan je wakkere zelf om daar werk van te maken!


Je leent geld van iemand

Wie geld leent in een droom, heeft mogelijk overdag beroep gedaan op iemand anders om iets te bereiken. Afhankelijk van de verdere setting kan het best zijn dat je je hier niet lekker bij voelt, of juist dat je erg gedreven bent het ‘geleende geld’ weer terug te geven.


Je leent geld aan iemand

Ook bij deze droom zal de juiste interpretatie sterk afhangen van de verdere droomsetting. Let op hoe je je voelt bij het uitlenen van je geld. Heb je het gevoel dat je dit te vaak moet doen? Of ben je juist beschaamd over hoeveel moeite het je kost om afstand te nemen van je geld?


Je krijgt geld

Wie geld krijgt aangeboden in een droom, heeft overdag vast ook een aanbod gekregen. Dit hoeft geen geld te zijn geweest, maar kan ook een meer abstract soort opportuniteit symboliseren.

Langs de andere kant kan ook deze droom op een vorm van twijfelen aan jezelf wijzen. Je vreest dat je wat je hebt bereikt enkel aan anderen te danken hebt. Zonder hun hulp en aandacht was je misschien niet zo ver geraakt als je nu bent. Dat is echter niet iets om je slecht over te voelen: we leven niet in een vacuüm, en zijn hier met de bedoeling elkaar bij te staan. Laat deze droom je eraan herinneren dat dankbaarheid op zijn plaats is, meer dan twijfel aan jezelf!


Je ziet stapels geld

Stapels geld zien in een droom kan een voorteken zijn: er komt een vorm van bezit jouw kant op, en je kunt er bijna zeker van zijn dat dit op financieel vlak een groot verschil zal uitmaken.


Je verscheurt of verbrandt geld

Wanneer we geld verscheuren in onze dromen, betekent dit dat we vrij willen zijn van hoe mensen ons zien en wat ze van ons denken. We zijn het beu dat onze waarde wordt bepaald door de maatschappij en de mensen rond ons en willen onszelf bevrijden van dit stigma. Houd in gedachten dat we, diep vanbinnen, eigenlijk al vrij zijn. We hebben altijd een keuze, en kunnen dingen op elk gegeven moment over een andere boeg gooien. Vaak zijn de dingen die ons hiervan weerhouden net de dingen waar we zelf echt om geven – gelukkig zijn we grotendeels ook vrij om te kiezen waar we om geven!


Je geeft (erg veel) geld uit

Hopen geld uitgeven in onze dromen is vaak een teken van verkwisting en hoogmoed. Wanneer het geld eindeloos lijkt in onze droom, is dit vaak een symbool voor hoe we omgaan met onze energie. We blijven maar energie steken in allerhande ondernemingen, ongeacht of daar resultaten door worden geboekt of niet. Deze droom is een aanmaning een stapje terug te nemen en goed te kijken naar waar we mee bezig zijn. Mogelijk kunnen we onze energie en middelen efficiënter verdelen en gebruiken.


consult

Ontdek wat jouw dromen je willen vertellen!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Start een gratis reading

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Droomverklaringen

Dit artikel is geschreven door Margot Janssens

Als kind werd ik me helemaal betoverd door alles wat zich in magische sfeer bevond. Ik voelde, en voel me nog steeds ontzettend aangetrokken tot het mysterieuze, het feeërieke en het occulte. Gelukkig houd ik daarbij wel de voeten op de grond. Later evolueerde die aantrekking naar een meer spirituele beleving van het leven, iets waar ik tegenwoordig heel wat steun in vind. Mijn voornaamste passie ligt echter in het schrijven.

blank

Ontdek wat jouw dromen je willen vertellen

Start een gratis reading
medium die
Valentina
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Kenji
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Dana
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Annefloor & Bas
 • Medium
 • Paragnost
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Wessel
 • Helderziend
 • Pendelen
 • Specialist in droomverklaringen
Start gratis chat
medium die
Dion & Hadewig
 • Engelenreader
 • Helderwetend
 • Pendelen
Start gratis chat
medium die
Jorik & Celine
 • Energiegenezer
 • Lichtgidsen
 • Medium
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Ontdek wat jouw dromen je willen vertellen