23 juni 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Dromen over muizen, wat betekent dat?

Dromen over muizen, wat betekent dat?

Laatst bijgewerkt: 13 juni 2022

Wanneer we opstaan na het hebben van een opmerkelijke droom, willen we graag weten wat die droom te betekenen had. Het is echter niet altijd even gemakkelijk droomsymbolen te herkennen en juist te interpreteren. Zie dit lijstje als een hulpmiddel bij het interpreteren van uw droom over muizen. Zoek naar een scenario dat het meest overeenstemt met uw droom, en sla dan zelf aan het vergelijken. Wat heeft jouw droom te betekenen?


consult

Ontdek wat jouw dromen je willen vertellen!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Start een gratis reading

Dromen over de muis als dier

Doorgaans verschijnen muizen in onze dromen als tekens van angst of onderdrukte frustratie. Muizen maken kleine holletjes om zich in te verschuilen, en komen pas naar buiten wanneer het rustig is, liefst ’s nachts. Ze verstoppen zich, maar ze zijn er nog wel. Net als we liever geen muis tegenkomen in ons keukenkastje, zijn we liefst niet vatbaar voor angst of – naar ons gevoel misschien onterechte – frustratie. In welke context de muis opduikt in zo’n droom, representeert jouw relatie tot die angst of frustratie.

Daarnaast symboliseert de muis voor velen een zekere spaarzaamheid, een voorbereidheid op barre tijden. In dat geval is het diertje een teken van bedrijvigheid, paraatheid en ijver. 

Hieronder enkele mogelijke droomscenario’s, en wat ze zouden kunnen betekenen. 

Muis in je bed of kleren

Mogelijks komt iemand te dicht in je buurt, en heb je nood aan wat ademruimte. Wanneer de muis je echter bijt of krabt, kan het misschien tijd zijn je frustratie of angst te uiten. Ze begint namelijk bijna letterlijk aan je te vreten.

Meerdere muizen in je bed of kleren symboliseren een overvloed aan onderdrukte gevoelens of frustraties. Hoogstwaarschijnlijk is het tijd voor een goed gesprek!

Muis vangen

Vang je de muis zelf? Dan ben je op de goede weg. Je begint grip te krijgen op wat er speelt en voelt je overdag waarschijnlijk minder verloren. Wat je achteraf doet met de muis zegt veel over hoe je gewoonlijk met problemen omgaat.

Vangt iemand de muis voor je? Dan is het misschien tijd wat meer verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf – misschien is dat net iets dat je bang maakt of irriteert!

Probeer je de muis te vangen, maar blijft hij je ontglippen? Dan voel je je alsof je maar geen vat kunt krijgen op je situatie. Blijf ademen, binnenkort ziet alles er misschien veel beter uit! Bovendien kan het erg helpen even afstand te nemen van een probleem, zodat je het van verschillende perspectieven kunt bekijken. 

Muis springt

Dit kan betekenen dat het tijd is voor een nieuwe aanpak van je probleem. Het kan er ook op wijzen dat je het gevoel hebt er alleen voor te staan. Dat vergt misschien wat moed, maar wees niet bang – de muis draagt een zekere dapperheid in deze droom, en daar jij de muis hebt gedroomd, zit die dapperheid ook in jou! 

Grote groep muizen

Droom je over tientallen, honderden of misschien zelfs duizenden muizen? Dan is het tijd om even afstand te nemen van het probleem. Je staat onder enorme druk, en het is tijd om er even tussenuit te knijpen – dat is soms voor iedereen het beste.

Muizen eten je voorraadkast leeg of vreten je kleren kapot

Misschien zit je met het gevoel dat iemand gebruik van je maakt, of je besteelt. Dat je met dat gevoel zit, betekent natuurlijk niet meteen dat die persoon het (met opzet) doet – muizen worden doorgaans niet als kwaadaardig beschouwd. Praten helpt.

Aan de andere kant kan deze droom ook betekenen dat je je niet voorbereid voelt voor wat er staat te gebeuren. Je hebt misschien het gevoel iets over het hoofd te hebben gezien, en dat knagende gevoel laat je maar niet met rust.

In sommige gevallen wijst deze droom erop dat iemand je voorbereidingen dwarsboomt – of dat je het gevoel hebt dat iemand je voorbereiding dwarsboomt. In dat geval is praten wederom de aangewezen volgende stap.

Je verzorgt een gewonde muis

Je staat op het punt een angst of frustratie onder ogen te zien, of je bent daar al mee bezig. Een zachtaardige aanpak is meestal de duurzaamste, en het verzorgen van een diertje zo kwetsbaar als de muis kan zeker als zachtaardig beschouwd worden. Vaak is alles wat we kunnen doen wat liefde op onze duistere kanten schijnen, en daar staat deze droom voor.

Je ziet een hamsterende muis

Deze droom kan zware tijden aankondigen; de muis geeft je het goede voorbeeld. Wanneer je weet wat eraan zit te komen, is deze droom een extra duwtje in de rug. Bereid je nog wat meer voor, en ga daarbij na of je niets over het hoofd ziet. Een gewaarschuwd man is er twee waard!

Je vindt muizenkeutels

Het vinden van muizenkeutels in je dromen symboliseert het botsen op andermans zorgen. Iemand in je omgeving zit ergens mee – misschien kun jij er wat aan doen? Wanneer de keutels echter in grote hoeveelheden verschijnen, wijst deze droom eerder op een gevoel van onmacht. We kunnen niet alle problemen zelf oplossen, en andermans problemen oplossen is vaak nog een stuk moeilijker. Het kan nuttig zijn de persoon door te verwijzen naar iemand die wel kan helpen.

Je bent een muis

Deze speciale droom kan erg veel betekenen – let goed op de omgeving en de situatie, elk detail kan belangrijk zijn. Misschien word je weggejaagd en voel je je onwelkom, misschien zit je in een (klein) kooitje en voel je je veilig of juist opgesloten, of misschien ben je je aan het voorbereiden op een winterslaap? Wat je meemaakt als muis en vooral wat je daarbij voelt, kan veel zeggen over je huidige situatie.

Over het algemeen kan gesteld worden dat, wanneer je droomt dat je een muis bent, je wat teruggetrokkener in het leven staat. Misschien voel je je niet optimaal, of is het tijd dat je jezelf wat meer begint te uiten. Je probeert je mogelijk te verbergen voor een probleem of een bepaald persoon, en deze droom kan een signaal zijn om daar iets aan te doen.

Je vindt een dode muis

Het vinden van een dode muis kan heel wat betekenen. Let ook bij deze droom goed op de context, en je reactie op het vinden van de muis. 

Misschien is de dode muis een probleem dat je opgelost hebt, maar waar je je nog niet helemaal lekker bij voelt. Mogelijk heb je onlangs contact verbroken met een toxisch persoon, en zit je met een schuldgevoel. Het kan ook dat je bij het oplossen van je probleem bepaalde keuzes hebt gemaakt die nadelig waren voor anderen. Het is echter niet mogelijk te bestaan zonder daarbij anderen van tijd tot tijd tegen de borst te stoten, en schuldgevoelens zijn niet altijd helemaal op hun plaats.

De dode muis kan ook een angst voor de dood verbeelden. Je voelt je dan erg klein in nabijheid van de dood – logisch natuurlijk, want aan de dood valt vaak helemaal niets te doen of veranderen. 


Dromen over de computer muis

Computers kunnen een onvermogen jezelf te uiten symboliseren. Iedereen heeft wel eens moeite met gevoelens en gedachten onder woorden brengen, en al helemaal wanneer dat rechtstreeks tot een ander persoon moet gebeuren. Computers maken het soms makkelijk dingen snel en ondoordacht de wereld in te gooien – dat is niet altijd de meest wijze manier van communiceren.

Tegenwoordig vormen computers zowel een muur als een brug tussen mensen over de hele wereld – dat is soms beangstigend. Misschien ben jij het wel niet die zich moeilijk weet te uiten, maar ken je iemand die ergens mee zit en er niet mee naar buiten durft te komen?

De computermuis leidt zijn eigen leven

Doet de muis niet wat je wilt? Dan heb je de laatste tijd mogelijk dingen fout verwoord of overhaast geuit. Een andere verklaring kan zijn dat je het gevoel hebt dat anderen niet genoeg naar je luisteren. Het kan echter best dat ze je gewoon niet begrijpen, en het tijd is dat je duidelijk maakt wat je van hen verwacht.

De computermuis flikkert op het scherm, hapert of verdwijnt

Deze droom kan je erop wijzen dat het tijd is om steun te zoeken, en je nood hebt aan iemand die je je verhaal laat vertellen. Misschien heb je momenteel even geen toegang tot of contact met iemand die je doorgaans vertrouwt?

De draad van de computermuis is niet aangesloten of doorgeknipt

Mogelijk voel je je eenzaam of afgesloten van de rest van de wereld. Je hebt het gevoel dat de inspanningen die jij levert om dichter bij anderen te komen niet worden geapprecieerd, of toch niet worden gezien voor wat ze zijn.


consult

Ontdek wat jouw dromen je willen vertellen!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Start een gratis reading

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Droomverklaringen

Dit artikel is geschreven door Margot Janssens

Als kind werd ik me helemaal betoverd door alles wat zich in magische sfeer bevond. Ik voelde, en voel me nog steeds ontzettend aangetrokken tot het mysterieuze, het feeërieke en het occulte. Gelukkig houd ik daarbij wel de voeten op de grond. Later evolueerde die aantrekking naar een meer spirituele beleving van het leven, iets waar ik tegenwoordig heel wat steun in vind. Mijn voornaamste passie ligt echter in het schrijven.

blank

Ontdek wat jouw dromen je willen vertellen

Start een gratis reading
medium die
Dorothy
 • Engelenreader
 • Pendelen
 • Lichtgidsen
Start gratis chat
medium die
Matteo
 • Relatie Coach
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Gianna
 • Paragnost
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Mia
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Jill
 • Engelenreader
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Charissa
 • Heldervoelend
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Valentina
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Foto reading
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Ontdek wat jouw dromen je willen vertellen