23 mei 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Dromen over Vissen, wat betekent dat?

Dromen over Vissen, wat betekent dat?

Laatst bijgewerkt: 13 juni 2022

Als iemand met een lichte vorm van ichthyofobie (vissenfobie in de volksmond) zijn dromen over gigantische zeewezens niet vreemd. Walvissen die de stad doorzweven, een school sardientjes die zich in de badkamer verzameld heeft, een zalm in bed. Maar wat betekent het als je droomt over vissen?


consult

Ontdek wat jouw dromen je willen vertellen!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Start een gratis reading

Droominterpretatie: vissen

Wanneer je net een aquarium bezocht hebt, bent gaan snorkelen in het Zuiden of van tijd tot tijd je hengel uit de kast haalt om te gaan vissen, is het niet zo vreemd wanneer er de volgende nacht vissen in je dromen verschijnen. Ook mensen met ernstige visangst kunnen van tijd tot tijd een vis verwachten in hun droom, vaak als symbool voor andere angsten. Maar wat als zo’n vis uit het niets opduikt? Dan kan die vis zowaar een droomsymbool zijn!

In dit artikel zullen we proberen verklaren wat die vis of vissen in je droom te betekenen hebben. Overloop het lijstje met vragen, kijk waar je je droom in herkent, en probeer dan aan de hand van onze verklaringen jouw unieke droom te interpreteren!


Droom je over een school vissen, of over een eenzame vis?

Een school vissen zien in je droom wordt doorgaans als een gunstig teken beschouwd. Dergelijke dromen worden gezien als een signaal dat je je goed voelt in de groep waar je deel van uitmaakt – misschien gaat het over je vriendengroep, je gezin, of je collega’s op het werk. Let in dit soort dromen goed op de groepsdynamiek tussen de vissen en het overheersende gevoel van de droom. Die dingen kunnen je vaak meer vertellen over jouw plek in de groep, en je gevoel daarbij.

Een eenzame vis kan nog steeds een gunstig teken zijn. Wanneer de vis helder zichtbaar is, gezond rondzwemt en niet wordt opgejaagd, staat de vis vaak symbool voor het geluk dat je te wachten staat. Betreft het echter een vis die doorgaans niet solitair door het leven zwemt, dan kan de droom aantonen dat ook jij je wat eenzaam voelt.


Zit de vis in je droom in het water, of juist niet?

Wanneer de vis in het water zit, moet je letten op de kwaliteit van het water. Meer interpretaties daaromtrent vind je onder het volgende puntje.

Wanneer de vis in je droom niét in het water zit, zijn er weer twee mogelijke scenario’s. Ofwel spartelt de vis op het droge, ofwel weet de vis zich toch een houding te geven.

Wanneer de vis uitgedroogd op het land ligt, kan dit betekenen dat je het gevoel hebt vastgelopen te zijn. Je denkt dat je in een situatie bent beland waar je niet meer uit geraakt, en staat misschien op het punt de hoop op te geven. Laat de moed echter niet vallen! Deze droom is een – misschien wat ruige – herinnering aan het feit dat je jezelf hier echt wel weer uit moet krijgen. Zie het als een duwtje in de rug!

Weet de vis toch te overleven buiten het water? Dan voel jij je misschien net als de vis niet helemaal op je plaats, maar weet je het beste te maken van je situatie. Deze droom herinnert je eraan dat je dapper kunt zijn, en dat je ook buiten je comfort zone je draai weet te vinden. Super!


Droom je over vissen in troebel, of helder water?

Droom je over vis(sen) in helder water? Dan is jouw toekomst waarschijnlijk ook helder. Je weet waar je in het leven staat, wat je kunt verwachten van je omgeving en jezelf, en je voelt je zeker van je stuk. De vis kan een bepaald doel dat je voor ogen hebt symboliseren: misschien ben je aan een nieuw project begonnen, en begint het eindelijk vorm te krijgen. Je ziet de dingen in ieder geval voor wat ze zijn, en hebt geen last van illusies of waanbeelden.

Een vis in troebel water is dan weer minder goed nieuws. Enerzijds kan de vis een symbool zijn voor jezelf: je zelfbeeld is troebel, en je kunt niet goed inschatten wat je volgende stap in het leven moet zijn. Het water verbeeldt je huidige situatie: je ziet niet meteen een uitweg, en misschien maakt dat je bang. Dit betekent natuurlijk niet dat je bij de pakken neer moet blijven zitten!

Anderzijds kan de vis ook weer je doelen symboliseren. In dat geval weet je niet hoe je een project moet verderzetten of een bepaald probleem moet aanpakken, en heb je het gevoel te stagneren in je huidige situatie. Het kan helpen je gedachten met anderen te delen – misschien hebben zij wel een heldere kijk op wat er speelt, en kunnen zij je goede raad geven.


blank

Zwem je in je droom tussen de vissen?

Wanneer je droomt dat je als mens tussen de vissen zwemt, kan dat betekenen dat er een gezinsuitbreiding zit aan te komen. Misschien verwacht je een kind of kleinkind, of is het nieuwe lief van je nichtje wel de ware en hoor je de bruidsklokken al luiden.

Ben je in je droom zelf een vis en zwem je met een school soortgenoten mee? Dan symboliseert deze droom het gevoel dat je in een groep hebt, meer precies hoe je je in een sociale setting opstelt. Let goed op het gevoel dat bij  de droom komt kijken, en wat de vissen verder overkomt.


Droom je dat je aan het vissen bent?

Dromen waarin je zelf aan het vissen bent symboliseren meestal de manier waarop je een probleem of project aanpakt. Afhankelijk van de instrumenten waarmee je de vis vangt, verandert de interpretatie van de droom.

Vis je met een hengel? Dan ben je geduldig, en accepteer je dat je niet alles zelf in de hand hebt. Je bent down to earth, en ziet werk doorgaans niet als een prioriteit. Je doet de dingen graag op je eigen tempo, en laat anderen ook op die manier hun ding doen.

Gebruik je een net? Dan ben je opportunistisch ingesteld. Je plant niet echt vooruit, maar dat vind je ook helemaal niet nodig. Je vindt het leuk om verrast te worden – door de mensen om je heen, maar ook door het leven zelf.

Vang je de vis met je handen of met een speer? Dan prefereer jij overdag ook een hands-on aanpak. Procastrinatie (uitstelgedrag) is niets voor jou – je lost problemen liefst op zodra ze opduiken, en gaat meteen aan de slag wanneer je een opdracht krijgt of aan een nieuw project begint. Je kunt hierdoor wat opdringerig overkomen, maar je omgeving weet wél dat ze op je kunnen rekenen om dingen gedaan te krijgen.


Droom je dat je vis eet?

Wanneer je droomt dat je een vis vangt en vervolgens klaarmaakt en opeet, betekent deze droom dat je overdag iets hebt afgerond – mogelijk iets waar je al een tijd mee bezig was.


Droom je over dode vissen?

Droom je over dode vissen, dan kan dit betekenen dat er iets in je veranderd is. Je bent bijvoorbeeld van mening verandert over een relevant onderwerp, of hebt komaf gemaakt met een slechte gewoonte. Of misschien heb je een onbereikbare droom laten varen en heb je daar eindelijk vrede mee gevonden; er is in ieder geval iets veranderd.


Droom je dat een vis je achterna zit?

Word je, in je droom, opgejaagd door een grote vis? Dan voel je je mogelijk opgejaagd door je eigen verwachtingen en wensen. Je hebt misschien iets te veel uiteenlopende ambities, en deze droom herinnert je eraan dat je niet altijd alles kunt bereiken. Deze droom kan ook betekenen dat je te veel druk op je eigen schouders legt. Je maakt het jezelf moeilijk en kunt maar geen vrede vinden met wat je kunt bereiken: het moet altijd maar meer zijn. Probeer tevreden te zijn met jezelf – dan zal de droom ook niet meer terugkeren.

Word je opgejaagd door een school vissen? Dan vertelt deze droom je dat je je niet thuis voelt in een van de groepen waar je deel van uitmaakt, of dat je op een andere manier onder sociale druk lijdt. Misschien stemmen de verwachtingen die je van jezelf hebt niet overeen met de verwachtingen die anderen van je hebben, en ontstaat daar wrevel.

Verandert de vis of veranderen de vissen van formaat tijdens de jacht? Dan voel je je overdag opgejaagd zonder echt te weten waarom dat zo is.


consult

Ontdek wat jouw dromen je willen vertellen!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Start een gratis reading

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Droomverklaringen

Dit artikel is geschreven door Margot Janssens

Als kind werd ik me helemaal betoverd door alles wat zich in magische sfeer bevond. Ik voelde, en voel me nog steeds ontzettend aangetrokken tot het mysterieuze, het feeërieke en het occulte. Gelukkig houd ik daarbij wel de voeten op de grond. Later evolueerde die aantrekking naar een meer spirituele beleving van het leven, iets waar ik tegenwoordig heel wat steun in vind. Mijn voornaamste passie ligt echter in het schrijven.

blank

Ontdek wat jouw dromen je willen vertellen

Start een gratis reading
medium die
Matteo
 • Relatie Coach
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Mia
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Jill
 • Engelenreader
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Charissa
 • Heldervoelend
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Valentina
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Marlo
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Eline & Freek
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Ontdek wat jouw dromen je willen vertellen