23 juni 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Channeling: hoe kun je boodschappen communiceren?

Channeling: hoe kun je boodschappen communiceren?

Laatst bijgewerkt: 22 juni 2022

Channeling: Mensen die kunnen communiceren met overleden dierbaren en dingen weten die niemand anders weet. Maar wat is channelen eigenlijk precies? En is het gevaarlijk? Je leest het in dit artikel.


consult

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Meld je gratis aan

Wat is channeling?

Tijdens channelen krijgt iemand boodschappen of informatie door vanuit hogere bewustzijnsniveaus, hogere trillingsfrequenties of de geestenwereld.

De basis van channelen

De persoon die channelt wordt dus tijdens channelen gezien als een ‘tussenpersoon’ die communicatie mogelijk maakt, vandaar ook de naam channel ofwel kanaal. Deze persoon wordt in de volksmond vaak een medium genoemd, maar dit hoeft niet per se zo te zijn. In sommige gevallen gaat de persoon die channelt in een vorm van trance.

Zuivere boodschappen

Channelen wordt gezien als een manier om in contact te komen met het Universum en antwoorden te krijgen op basis van kennis die we niet op een andere manier kunnen verkrijgen. Boodschappen uit de geestenwereld zijn mogelijk van gidsen, dierbaren, het hogere zelf, de engelen et cetera. De persoon die channelt is uiteindelijk verantwoordelijk om de boodschappen op de juiste manier over te brengen. Ieder persoon is natuurlijk uniek en heeft eigen, unieke gedachten. Om een zuivere boodschap te kunnen ontvangen, moet de persoon die channelt ook zuiver zijn. Dit betekent dat deze persoon niet channelt vanuit eigenbelang of duistere belangen. Er wordt gezegd dat als iemand channelt vanuit eigenbelang of duistere motieven hij of zij geen contact kan maken met het hoge niveau of het licht. Zij zitten dan op een lager trillingsniveau waardoor zij alleen contact kunnen maken met duistere entiteiten die zich op lagere niveaus bevinden.

Boodschappen vanuit verschillende trillingsniveaus

Een persoon die kan channelen kan niet per definitie met alle vormen van de geestenwereld of trillingsfrequenties contact maken. Dit is namelijk afhankelijk van de trillingsniveaus en op welk niveau de persoon die channelt zich bevindt. Overledenen zitten op een ander trillingsniveau dan engelen bijvoorbeeld. Om contact te kunnen maken met hogere bewustzijnsniveaus moet de persoon die channelt zich dus altijd op gelijk niveau met de boodschapper bevinden.


Wat heb ik aan channelen?

blank

Channelen heeft vele voordelen als je zelf de persoon bent die channelt. Daarnaast kan het behulpzaam zijn als iemand voor jou channelt om inzicht te krijgen, te kunnen verwerken en uiteindelijk wellicht iets af te kunnen sluiten. Hieronder zal ik een aantal dingen omschrijven, wat channelen je kan opleveren (er vanuit gaande dat jij zelf channelt).

Inzicht en zingeving

Channelen geeft inzicht en zingeving. Dankzij de boodschappen die je doorkrijgt, is het mogelijk om inzicht geven aan de persoon voor wie de boodschap is en krijg je daarnaast inzicht in jezelf. Daarnaast kan het zingeving geven aan het leven doordat je antwoorden krijgt op levensvragen zoals; ‘Wat is mijn doel hier?’

Spirituele groei

De gidsen ondersteunen je spirituele groei. Ze stimuleren je intuïtie en maken het mogelijk om te ontwikkelen tot een nog hoger bewustzijnsniveau. Op deze manier leer je ook meer op je innerlijk zelf te vertrouwen. Het zorgt er daarnaast voor dat je uiteindelijk al vanzelf meer open staat voor het hogere bewustzijn en energieën van hogere trillingsfrequenties.

Persoonlijke ontwikkeling

Je gids is liefdevol. Hij of zij zal je leiden tot meer zelfvertrouwen, meer onafhankelijkheid en meer zelfverzekerdheid.

Bewustwording van het leven

Door spirituele en persoonlijke ontwikkeling, verhoogde intuïtie en een vergroot inzicht ontwikkel je vanzelf een hoger bewustzijnsniveau. Alle dingen die je op je reis van het channelen hebt geleerd, zorgen ervoor dat je anders in het leven gaat staan. Jij bent in staat om anderen te helpen, de wereld in het ‘grote plaatje’ te zien en je kennis over te dragen op anderen.


Het verschil tussen positieve en negatieve energie

blank

Channeling kan gevaarlijk zijn als je niet bewust bent van wat je doet en op welke energieniveaus of trillingsniveaus je bevindt. Voordat je begint is het een goed idee om jezelf te beschermen tegen negatieve of kwade entiteiten.

Beschermen

Jezelf beschermen tegen de negatieve entiteiten kan al vrij simpel. Vraag je beschermgids of beschermengel om bescherming. Er wordt gezegd dat je de bescherming niet krijgt als je er niet om vraagt, omdat je beschermgids of engel zich niet zomaar mag ‘bemoeien’ met andere entiteiten als jij er niet zelf om hebt gevraagd.

Negatieve energie

Negatieve energieën spelen in op je onzekerheid en je angsten. De boodschappen zijn niet zuiver of puur en je kunt je ook negatief gaan voelen. Enkele voorbeelden die kunnen voorkomen als je contact maakt met negatieve entiteiten:

 • Je voelt je negatief, duister of naar.
 • Je wordt vermoeid tijdens het contact
 • Je kunt een onveilig gevoel krijgen
 • De informatie die je doorkrijgt is niet helder of zuiver en zorgt ervoor dat je ervan in de war raakt
 • Je kunt lichamelijk ziek worden als je de contacten langer doet of hebt gedaan
 • Ze spelen in op je onzekerheid en zorgen er op deze manier voor dat jij dingen doet die je eigenlijk niet wilt, zelfs jezelf of anderen kwetsen of (lichamelijk) pijn doen
 • Ze kunnen je manipuleren en zelfs bedreigen
 • Het contact is moeilijk te verbreken

Positieve energie

Positieve energie is helder en transparant. Boodschappen die je ontvangt vanuit de positieve entiteiten zullen ervoor zorgen dat jij jezelf kan ontwikkelen en stimuleren je tot een nog hoger bewustzijnsniveau. Deze energie is vol liefde en positiviteit en geeft een vertrouwd gevoel. Voorbeelden van positieve energie:

 • Het zorgt ervoor dat jij je vertrouwd, veilig en vredig voelt.
 • Ze dragen adviezen aan
 • Ze stimuleren zelfontwikkeling zoals je intuïtie
 • Je krijgt niet altijd antwoord, omdat ze je soms moeten beschermen voor de antwoorden
 • Ze geven geen antwoorden over gezondheid
 • Je voelt onvoorwaardelijke liefde
 • Ze zullen je nooit bewust kwetsen of onzeker laten voelen
 • Je kunt het contact gemakkelijk verbreken als je dat wilt
 • Na dit contact voel je jezelf positief, energiek en vrolijk

Kan ik zelf leren channelen?

blank

In principe kan iedereen channelen of leren channelen. Dit vergt tijd, oefening en geduld. Als je nog nooit eerder hebt gechannelt is het verstandig om dit te doen onder begeleiding van een medium of spiritueel trainer die zelf kunnen channelen.

Het kan zijn dat je met de gave van channelen bent geboren. Het kan zelfs zijn dat je dat op dit moment nog niet weet. Je moet je er namelijk wel voor openstellen. Iemand die echt goed kan channelen kan zijn of haar eigen gedachten volledig opzij zetten. Je bevindt je op een gelijk trillingsniveau als de boodschapper en dit betekent dat je de boodschapper met respect en waardigheid moet behandelen. Zijn of haar boodschap en unieke gedachten zijn namelijk nu van jou en het is aan jou om dit op de juiste manier over te brengen.

Het ultieme doel als je wilt channelen omvat dus:

 • Je kunt je geest open stellen voor andere trillingsniveaus
 • Je kunt je eigen gedachten van je afzetten
 • Je kunt je neutraal opstellen, zonder enig vooroordeel
 • Je bent bereid om de verantwoordelijkheid te dragen voor het juist overbrengen van de informatie, kennis en boodschappen
 • Je hebt pure, positieve motieven en wilt anderen helpen
 • Je staat open voor zelfontwikkeling en zelfreflectie
 • Je hebt een sterke intuïtie of staat ervoor open om dit te ontwikkelen

Channeling tips

blank

Vraag altijd door als je de boodschap niet begrijpt. Het is namelijk jou verantwoordelijkheid dat een boodschap zuiver wordt overgebracht en dat jij er uiteindelijk ook zelf van groeit.  Alle energie op alle trillingsfrequenties voelt anders. Dit zul je gedurende oefening en ervaring vanzelf kunnen onderscheiden. Twijfel je over wat je voelt? Vraagt het dan uit! Positieve entiteiten zullen geduldig je vragen beantwoorden. Zij stimuleren namelijk je eigen ontwikkeling.

Vind je het nog te spannend of ben je angstig voor negatieve entiteiten? Ga dan niet channelen! Door je eigen onzekerheid of angst zul je juist een groter risico hebben om negatieve entiteiten aan te trekken. Stop direct met channelen als je het gevoel hebt dat je contact hebt met negatieve energieën of entiteiten.

Channelen kan je het beste doen in een vertrouwde, veilige en rustige omgeving.


consult

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Spiritualiteit
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Eline & Freek
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
medium die
Dorothy
 • Engelenreader
 • Pendelen
 • Lichtgidsen
Start gratis chat
medium die
Matteo
 • Relatie Coach
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Gianna
 • Paragnost
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Mia
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Jill
 • Engelenreader
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Charissa
 • Heldervoelend
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading